Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen onun annesin iç güdülerinin yanlış yönlendirdiğini düşünmüyorum
Ben de heyecanlandım şimdi sizin için
Haberlerinizi bekliyorum

Bu arada faceden takip ediyor Musun bilmiyorum ama hakikaten çok şey öğreniyor insan ordan. Ve de tarifler veriyorlar. Çok deneyimli anneler var.

Takip ediyorum gerçekten sadece yorumları okuyarak bile çok şey öğreniyor insan. Videoları izlemek de çok keyifli. Bir de oynamasının atmasının öğürmesinin doğal olduğunu sabretmek gerektiğini idrak ediyor insan. :)
Brokoli mi en kolayı sence? Sen neyle başlamayı düşünüyorsun? Brokolinin de çiçeği +8 diyorlar grupta. Sapını da veremem çocuğa sen 7 ay brokoli sapı için mi beklettin beni anne demesin
Ceyda düvenciyi takip ediyorum o da blw başladı yeni brokoli vermiş.

Son düzenleme:
snglylmzcskn S sapkali kızlar yardım lütfen

Ben bal kabağıyla başlayıp havuçla devam ederim sanırım. Sırayı şu an hatırlayamadım ama , pırasayı yumurtadan sonra tattırıp pırasalı omlet yapmak istiyorum.

Soğanla sarımsağı nasıl tattıracağız onu bilmiyorum öğrencm bakalım.

Bir de pancar kırmızı pancarmış öyle bir post vardı. Brokoli de 7. Aya doğru denk geliyor listede. Bi anne ağaç kısmını hafif traşlayıp vermişti, Yemişti bebek.
Yoğurt ve peynir yapmayı da öğrenmek istiyorum. Allahtan en sondalar o zamana kadar öğrenirim herhalde
Hurma trabzon hurması mı Medine hurması mı acaba

Edit: snglylmzcskn bizi aydınlatır mısın müsait olunca :)

Sarımsak yoğurt tadımından sonra sarımsaklı yoğurt olarak tattırabilirsin. Soğanı da pırasa gibi omlet ya da patates tostu içinde veririz oldu bitti. Birisi direk haşlayıp vermişti grupta. Öyle de yemişti verilebilir aslında.
Hurmayı bilmiyorum ama meyvelerdeyse Trabzon hurmasıdır bence mevsimi çünkü. Yoğurt ve peynir işleri çok kolay. İki denemeye kalmaz çözersin. Tek püf nokta yoğurt mayalarken sütün sıcaklığı. Peynirin hiç bir numarası yok. Kaynayan sütün içine çorpılmış yoğurt atıyorsun hemen peynir oluyor. Süzdün bitti gitti

Ahaha süpersin:))

Günde 2 kez de verilebilirmiş yiyecekler.
Bir kahvaltıda bir akşam yemeğinde vereyim diyorum. Sen ne yapacaksın?
Ben şimdilik akşam yemeklerinde mecbur. Çünkü çalışıyorum. Annemler de panik olur. Biraz alışsınlar bebek yemek yemeye annemler de bebeğin yemesine alışsın kahvaltıya geçince onlar devam eder diye düşünüyorum ama hayırlısı artık

AA ben de girip verdiğim seyleri listeleyim diyordum.Sana özelden foto atayım.not tutmuştum.

Bu haşlama olayını ilk önce tutturamayıp sonra kavrıyorsun.Elmayı yumuşatmak kavramını yapamadım ben kötü oldu verdim direk

Yoğurt ve kefir sona bırakılmalı
Önce meyveler sonra sebzelerden başlanmalıymış.

Bunlardı da kitapı tekrar inceleyince gördüm

Önce meyve kısmında bir yanlışlık olmasın? Hep önce sebze sonra meyve listelerde.
Teşekkür ederim liste için bekliyorum bugün alışveriş yapmam lazım gidebilirsem

Önce meyve kısmında bir yanlışlık olmasın? Hep önce sebze sonra meyve listelerde.
Teşekkür ederim liste için bekliyorum bugün alışveriş yapmam lazım gidebilirsem

Yanlış hatırlamışım evet.

Öncelikle sebzelerle başlanmasında amaç; bebeğin ilk tattığı yiyecekler meyveler gibi şekerli besinler olduğunda şekerli gıdalara alışıp diğerlerini reddetmesine engel olmaktır.

Kızlar bayadır giremedim ben foruma.Sayfaları okuyamadım.Biz de ek gıdaya blwye başladık.Tadım yptırdım hep 3 gün kuralına sadık kalarak.Patatesle başladım sonra havuç-kabak-brokoli-pırasa diye devam ettik.Pırasa sanırım biraz gaz yaptı dün gece çok uyandı ve ıkınıp durdu yavrum.Bir de arada da olsa klasik yöntemi denemeye karar verdim.Tadımını yaptırdığım sebzelerin ikisini karıştırarak püre de veriyorum.Bugün 6.ay aşılarımızı olduk ebe pekmez yumırta sarısı ve yoğurt ver dedi.Pekmeze aklım hiç yatmadı size de verin dediler mi?

Pekmez kaynatıldığı için tehlikeli diye biliyorum. Soğuk sıkım keçiboynuzu özü tavsiye ediyorlar canım. Ama +kaç ay bak mutlaka.

Kızlar alışveriş yaptım blw havucu ve kabağı buldum tabi o isimleri ben taktım onlara baby havuç ve mini kabak. Tatlı patates de aldım. Evde de avokado vardı. Şimdi hangisinden başlasam bilemedim
Bakın havuçlar bugsbunny havucu gibi aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…