-
- Konu Sahibi baldan_madam
Sen onun annesin iç güdülerinin yanlış yönlendirdiğini düşünmüyorumZaten sebzeler içindeki sıralamayı yapmak istedim. Yoksa sebze meyve yumurta süt ürünleri sırasına uymayı düşünüyorum ben de.
Başlama konusuna gelince blw ile ilgili iki kitapta da prematüre bebeklerin normal süresini beklediğinde ek gıda için geç kalınmış olacağını söylüyor. Bizim tamamlayacağımız zaman da neredeyse 6 hafta. Öğürme refleksi için 8-9. Aylarda azalır diyor. Ve öğürme refleksi blw de yemeyi öğrenene kadar çok önemliymiş. Kaybolduktan sonra daha riskli diyor. Biz de 6 ay 3 haftayı beklemiş oluyoruz. 3 hafta düzeltilmiş güne göre eksik kalıyor. Onu da beklemeyi düşünmüyorum. Çocuk doktorumuz da 5. Ay kontrolünde düzeltilmiş zamanı beklemeyi tavsiye etmişti. Sonra 6. Ayda istersek başlayabileceğimizi sindirim sisteminin daha iyi olduğunu söyledi. Ama biz yine de bekledik. Bebek de çok hevesli o yüzden bu kadar neden varken başlamaya karar verdim. Umarım doğru yapıyorumdur.
Takip ediyorum gerçekten sadece yorumları okuyarak bile çok şey öğreniyor insan. Videoları izlemek de çok keyifli. Bir de oynamasının atmasının öğürmesinin doğal olduğunu sabretmek gerektiğini idrak ediyor insan. :)Sen onun annesin iç güdülerinin yanlış yönlendirdiğini düşünmüyorum
Ben de heyecanlandım şimdi sizin için
Haberlerinizi bekliyorum
Bu arada faceden takip ediyor Musun bilmiyorum ama hakikaten çok şey öğreniyor insan ordan. Ve de tarifler veriyorlar. Çok deneyimli anneler var.
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle blw başlamış annelerimizin deneyimlerine ihtiyacım var. Perş günü biz de başlayacağız. Avokado aldım hsonu olgunlaştırıyorum. Onun dışında yarın metroya gideceğim organik sebze bulabilirim diye düşünüyorum. Tatlı patates bal kabağı bebek havuç brokoli bulma ihtimalim olan sebzeler.
Hem kıvam tutturmak açısından benim için hem de kavrama yeme yutabilme açısından bebeğim için hangi sırayla başlamalıyım?
Fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ayrıca çok da heyecanlıyım. Aylardır bu günü bekliyorum
Ben bal kabağıyla başlayıp havuçla devam ederim sanırım. Sırayı şu an hatırlayamadım ama , pırasayı yumurtadan sonra tattırıp pırasalı omlet yapmak istiyorum.Tarif ediyorum gerçekten sadece yorumları okuyarak bile çok şey öğreniyor insan. Videoları izlemek de çok keyifli. Bir de oynamasının atmasının öğürmesinin doğal olduğunu sabretmek gerektiğini idrak ediyor insan. :)
Brokoli mi en kolayı sence? Sen neyle başlamayı düşünüyorsun? Brokolinin de çiçeği +8 diyorlar grupta. Sapını da veremem çocuğa sen 7 ay brokoli sapı için mi beklettin beni anne demesin
Ceyda düvenciyi takip ediyorum o da blw başladı yeni brokoli vermiş.
Sarımsak yoğurt tadımından sonra sarımsaklı yoğurt olarak tattırabilirsin. Soğanı da pırasa gibi omlet ya da patates tostu içinde veririz oldu bitti. Birisi direk haşlayıp vermişti grupta. Öyle de yemişti verilebilir aslında.Ben bal kabağıyla başlayıp havuçla devam ederim sanırım. Sırayı şu an hatırlayamadım ama , pırasayı yumurtadan sonra tattırıp pırasalı omlet yapmak istiyorum.
Soğanla sarımsağı nasıl tattıracağız onu bilmiyorum öğrencm bakalım.
Bir de pancar kırmızı pancarmış öyle bir post vardı. Brokoli de 7. Aya doğru denk geliyor listede. Bi anne ağaç kısmını hafif traşlayıp vermişti, Yemişti bebek.
Yoğurt ve peynir yapmayı da öğrenmek istiyorum. Allahtan en sondalar o zamana kadar öğrenirim herhalde
Hurma trabzon hurması mı Medine hurması mı acaba
Tabiiki dikkat edeyim ona. Benim de en çok stres yaptığım o konu. Doğru kıvamı yakalayabilirim inşallah.baldan_madam buharda pişirme aparatıyla mı pişireceksin bir de Canım? Eğer öyle yapacaksan zahmet olmazsa hangi sebze kaç dk da kıvama geldi not alır mısın
Ahaha süpersin:))Sarımsak yoğurt tadımından sonra sarımsaklı yoğurt olarak tattırabilirsin. Soğanı da pırasa gibi omlet ya da patates tostu içinde veririz oldu bitti. Birisi direk haşlayıp vermişti grupta. Öyle de yemişti verilebilir aslında.
Hurmayı bilmiyorum ama meyvelerdeyse Trabzon hurmasıdır bence mevsimi çünkü. Yoğurt ve peynir işleri çok kolay. İki denemeye kalmaz çözersin. Tek püf nokta yoğurt mayalarken sütün sıcaklığı. Peynirin hiç bir numarası yok. Kaynayan sütün içine çorpılmış yoğurt atıyorsun hemen peynir oluyor. Süzdün bitti gitti
Günde 2 kez de verilebilirmiş yiyecekler.Tabiiki dikkat edeyim ona. Benim de en çok stres yaptığım o konu. Doğru kıvamı yakalayabilirim inşallah.
Ben şimdilik akşam yemeklerinde mecbur. Çünkü çalışıyorum. Annemler de panik olur. Biraz alışsınlar bebek yemek yemeye annemler de bebeğin yemesine alışsın kahvaltıya geçince onlar devam eder diye düşünüyorum ama hayırlısı artıkGünde 2 kez de verilebilirmiş yiyecekler.
Bir kahvaltıda bir akşam yemeğinde vereyim diyorum. Sen ne yapacaksın?
AA ben de girip verdiğim seyleri listeleyim diyordum.Sana özelden foto atayım.not tutmuştum.
Önce meyve kısmında bir yanlışlık olmasın? Hep önce sebze sonra meyve listelerde.AA ben de girip verdiğim seyleri listeleyim diyordum.Sana özelden foto atayım.not tutmuştum.
Bu haşlama olayını ilk önce tutturamayıp sonra kavrıyorsun.Elmayı yumuşatmak kavramını yapamadım ben kötü oldu verdim direk
Yoğurt ve kefir sona bırakılmalı
Önce meyveler sonra sebzelerden başlanmalıymış.
Bunlardı da kitapı tekrar inceleyince gördüm
Önce meyve kısmında bir yanlışlık olmasın? Hep önce sebze sonra meyve listelerde.
Teşekkür ederim liste için bekliyorum bugün alışveriş yapmam lazım gidebilirsem
Pekmez kaynatıldığı için tehlikeli diye biliyorum. Soğuk sıkım keçiboynuzu özü tavsiye ediyorlar canım. Ama +kaç ay bak mutlaka.Kızlar bayadır giremedim ben foruma.Sayfaları okuyamadım.Biz de ek gıdaya blwye başladık.Tadım yptırdım hep 3 gün kuralına sadık kalarak.Patatesle başladım sonra havuç-kabak-brokoli-pırasa diye devam ettik.Pırasa sanırım biraz gaz yaptı dün gece çok uyandı ve ıkınıp durdu yavrum.Bir de arada da olsa klasik yöntemi denemeye karar verdim.Tadımını yaptırdığım sebzelerin ikisini karıştırarak püre de veriyorum.Bugün 6.ay aşılarımızı olduk ebe pekmez yumırta sarısı ve yoğurt ver dedi.Pekmeze aklım hiç yatmadı size de verin dediler mi?
Çok tatlılar canım:) Ne zaman başlıyosunuz blwyeKızlar alışveriş yaptımblw havucu ve kabağı buldum tabi o isimleri ben taktım onlara baby havuç ve mini kabak. Tatlı patates de aldım. Evde de avokado vardı. Şimdi hangisinden başlasam bilemedim
Bakın havuçlar bugsbunny havucu gibi aynı
Eki Görüntüle 2088452 Eki Görüntüle 2088453
Canım hastaydı epey iyileşti. Hafif ishal kaldı. Onun durumuna göre yarın öbür gün başlarım diye düşünüyorum.Çok tatlılar canım:) Ne zaman başlıyosunuz blwye
Nerden aldın Canım?Kızlar alışveriş yaptımblw havucu ve kabağı buldum tabi o isimleri ben taktım onlara baby havuç ve mini kabak. Tatlı patates de aldım. Evde de avokado vardı. Şimdi hangisinden başlasam bilemedim
Bakın havuçlar bugsbunny havucu gibi aynı
Eki Görüntüle 2088452 Eki Görüntüle 2088453
Sen de mi balcısın :) bende hep balım diye severim.Nerden aldın Canım?
Afiyet olsun balına:)