Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
baldan_madam sen beni uyardın ama ben dinlemedim:)))
Bazı yerde muz 9. Ay diyor. Çoğu yerde 6. Ay diyor. Bir sürü muzlu tarif falan var 6. Ay ustu için. Ben de verdim muzu.
Tabii benim aç 1 dk içinde bir koca muzu yedi. Sonunu zor aldım elinden. Bi baktım önlügüne düşen muzları da toplayïp toplayıp atiyor ağzına. Peki sonra ne oldu? Sırtı fosur fosur kabardi:)) ültiker gibi. O kadar muz fazla geldi. Belki az bişi verseydim kabarmayacaktı. Bizim de muz serüvenimiz tekrar denemk üzere 9. Aya kaldı.

Bu arada kızlar,
Patatesi püre halinde hiç sevmedi ittirdi ağzıyla,
Haşlanmış olarak yemeye çalışti ama elinde ezildi demiştim.
Dün ikiye kestim patetesi biraz zeytin yagi sürdüm üstüne fırçayla fırın telinin üstüne koydum. Bizim yemekler pişerken patates de pişti.
Dışı sert kaldıgı için daha rahat tuttu ezilmedi. İçi de yumuşak pişmiş kumpir gibi tadi vardı. Tost makinasında da ayni şekilde yaptım(yağsız)
Aklınızda olsun. Patates bu haliyle daha kolay oluyirmuş.

Haftasonu sırf bu kitabı almak için zincir bir kitapcıya gittim ama yoktu netten sipariş vereyim bari.
Ben yarısına falan geldim. Diğer kitaptan daha farklı bakış açıları var. Kültür farkından kaynaklı sanırım. Üç gün kuralı için bebek alerjik değilse gerek yok diyor. Prematüre bebekler (erken dönem) için başlangıçta önermiyor. Diğer grubun aksine 6 ay dolunca kaşıkla başlayın düzeltilmiş ayını yakalayınca blw başlayın diyor. Biraz farklı yaklaşımlar var. Okumakta fayda var diye düşünüyorum.

çok geçmiş olsun. Ağır bir besin ve kabızlık yaptığı için 9. Aydan sonra öneriyorlar.
9. Ayda bile bütün muzu vermeyin. Bir görsel vardı aradım ama bulamadım. Dokuz aylık bebeğin midesi yemek borusu toplamı bir muz kadar değildi.
Şimdi daha iyidir umarım bebek?

İyi canım, teşekkürler. Döküntü dışında bir şey olmadı zaten.
Aynen midesi küçük ama bana da ders oldu işte. Bunların hepsi tecrübe:))

Ya valla hiç duyamadığım için soruyorum ne peyniri oluyor peki bu. Diğeri lor olduğuna göre
Bu da lor herhalde. Kestirilmiş süt ya aynı mantık. Sirke tuz limon yoğurt hepsi kesiyor sütü. Çocuğa tuz limon sirke vermediğimiz için yoğurtla kestirdim. Tabi çocuğa bunu da vermedim denedim sadece. Kendim yedim. Kalıp hale getirdim. Yine de daha yolum var öğrenmek için.

O tabak bitecek mi yi ben de okuyorum şuan 3 gün kuralında daha esnekler ve alerjiye karşı daha az hassaslar bize göre . Benim de dikkatimi çeken yumurta beyazı oldu. Çocuğumun genel durumu alerji konusunda iyi olursa ben de sanırım 1 yaşı beklemem denemek için. Tüm yiyeceklerin bütünüyle faydalı olduğunu düşünüyorum.

Ben muzu 5 buçuk aylıktan beri veriyorum. Çeyrek yarim bütün diye devam ettim. Bize dokunmadı çok şükür. Elma ile falan karistirdim. Kabız yapar dediler. Benimki muz yediği gün çok güzel kaka yapıyor yumuşak yumusak:)) Bize balkabağı gaz yaptı ve hiç sevmedi. Bugün patates havucla karıştırıp püre verdim. Azıcık yedi yine. Her yiyeceğin bunyeye etkisi farkli herhalde. Balkabagi testi de bitti. Sirada armut var. Bugün dolaptan cikardigim turptan kestim verdim bir kemirisi var acayip:) dün pırasa kemirdi.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle blw başlamış annelerimizin deneyimlerine ihtiyacım var. Perş günü biz de başlayacağız. Avokado aldım hsonu olgunlaştırıyorum. Onun dışında yarın metroya gideceğim organik sebze bulabilirim diye düşünüyorum. Tatlı patates bal kabağı bebek havuç brokoli bulma ihtimalim olan sebzeler.
Hem kıvam tutturmak açısından benim için hem de kavrama yeme yutabilme açısından bebeğim için hangi sırayla başlamalıyım?
Fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ayrıca çok da heyecanlıyım. Aylardır bu günü bekliyorum

Kitaptaki kışlık tadım listesinin sırasına göre uyguluyor facedekiler. Bana da mantıklı geldi çünkü yoğurt yumurta gibi şeyler 7. Aya sarkmış oluyor Benin biraz daha büyümüş oluyor.

Hangi şehirdeysen oranın organik pazarlarını arat canım. Ben istanbuldaydım hiç haberim yok oturduğum semtte ctesi günleri organik pazar açılıyormuş ordan alacağım inş

Hem senin benden sonra değil miydi canım doldu mu hemen 180 gün?

Zaten sebzeler içindeki sıralamayı yapmak istedim. Yoksa sebze meyve yumurta süt ürünleri sırasına uymayı düşünüyorum ben de.
Başlama konusuna gelince blw ile ilgili iki kitapta da prematüre bebeklerin normal süresini beklediğinde ek gıda için geç kalınmış olacağını söylüyor. Bizim tamamlayacağımız zaman da neredeyse 6 hafta. Öğürme refleksi için 8-9. Aylarda azalır diyor. Ve öğürme refleksi blw de yemeyi öğrenene kadar çok önemliymiş. Kaybolduktan sonra daha riskli diyor. Biz de 6 ay 3 haftayı beklemiş oluyoruz. 3 hafta düzeltilmiş güne göre eksik kalıyor. Onu da beklemeyi düşünmüyorum. Çocuk doktorumuz da 5. Ay kontrolünde düzeltilmiş zamanı beklemeyi tavsiye etmişti. Sonra 6. Ayda istersek başlayabileceğimizi sindirim sisteminin daha iyi olduğunu söyledi. Ama biz yine de bekledik. Bebek de çok hevesli o yüzden bu kadar neden varken başlamaya karar verdim. Umarım doğru yapıyorumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…