-
- Konu Sahibi baldan_madam
Eski nickin gri penguendi dimi? Benim de mrvmdpl belki ordan tanışıyoruz:) erken Doğum riskiyle ikimize de istirahat vermişlerdi. Senin bebiş erken gelmişti benimki gelmek bilmedi:)) sonra baktım çok sonradan gördüm sizin ayrı başlığınız (topiğiniz) varmış :)Sen de mi balcısın :) bende hep balım diye severim.Sen öyle diyince biran tanışıyormuşuz gibi oldum
Metro marketten aldım canım. Herşey varmış orda yaa boşa Migros gezecektim tatlı patates aramak için :)
Canım bu arada o kabak bal kabağı olacaktıKızlar alışveriş yaptımblw havucu ve kabağı buldum tabi o isimleri ben taktım onlara baby havuç ve mini kabak. Tatlı patates de aldım. Evde de avokado vardı. Şimdi hangisinden başlasam bilemedim
Bakın havuçlar bugsbunny havucu gibi aynı
Eki Görüntüle 2088452 Eki Görüntüle 2088453
Evet eski nickinden tanıdım :) sertifika no ları yazıyor etiketinde. Organik yumurtaya hiç bakmadım. Ama kesin vardır bence. Keçiboynuzu unu falan da var. Aldım ben ondan da denemek için.Eski nickin gri penguendi dimi? Benim de mrvmdpl belki ordan tanışıyoruz:) erken Doğum riskiyle ikimize de istirahat vermişlerdi. Senin bebiş erken gelmişti benimki gelmek bilmedi:)) sonra baktım çok sonradan gördüm sizin ayrı başlığınız (topiğiniz) varmış :)
Çok iyi ya metro yakın bize direk oraya da gidebilirim pazar açık alan bebiş de üşür hem.
Sertifikaları var mıydı Canım?
He bir de organik yumurta da var mı orda gördün mü?
Yaa biliyorum canım kabağın mevsimi değil ama bu blw kabaklatını görünce dayanamadım aldımCanım bu arada o kabak bal kabağı olacaktı
Of ya çok heyecan verici. Pankek falan ne zaman yapczzz bakalımEvet eski nickinden tanıdım :) sertifika no ları yazıyor etiketinde. Organik yumurtaya hiç bakmadım. Ama kesin vardır bence. Keçiboynuzu unu falan da var. Aldım ben ondan da denemek için.
Yaa biliyorum canım kabağın mevsimi değil ama bu blw kabaklatını görünce dayanamadım aldımbal kabağını da pazardan alıcam haftaya :)
Canım şimdiden hayırlı olsun
Soğan yumurtayla, sarımsak yoğurtlaBen bal kabağıyla başlayıp havuçla devam ederim sanırım. Sırayı şu an hatırlayamadım ama , pırasayı yumurtadan sonra tattırıp pırasalı omlet yapmak istiyorum.
Soğanla sarımsağı nasıl tattıracağız onu bilmiyorum öğrencm bakalım.
Bir de pancar kırmızı pancarmış öyle bir post vardı. Brokoli de 7. Aya doğru denk geliyor listede. Bi anne ağaç kısmını hafif traşlayıp vermişti, Yemişti bebek.
Yoğurt ve peynir yapmayı da öğrenmek istiyorum. Allahtan en sondalar o zamana kadar öğrenirim herhalde
Hurma trabzon hurması mı Medine hurması mı acaba
Edit:snglylmzcskn bizi aydınlatır mısın müsait olunca :)
Soğan yumurtayla, sarımsak yoğurtlapancar kırmızı pancar şeker pancarı yoğun şeker içeriyor ondan çok daha sonra ayını hatırlamıyorum. İkisini de tatmadık biz evimize giren bir şey değil. Brokoliyi baya seviyorlar ya, ama ilk başta gaz yaparsa sapını verin medine hurması +7, trabzon hurması +9 aya uygun
Yoğurt:
Peynir:
- 1 lt günlük süt ısıtılır. Pastörize olduğu için tekrar kaynatmaya gerek yoktur. Çok güvendiğiniz açık süt varsa iyice kaynatmak gerekiyor.
- Bir kaseye 1.5 yemek kaşığı yoğurt (ben Elta Ada Organik Cam kase yoğurdu maya olarak kullanıyorum) konur.
- Kaynayan ya da fazla ısınan süt yaklaşık 50 dereceye getirilir. Serçe parmak için 6 7 an dayanacak deniyor.
- Serçe parmağın 6-7 saniyede yanacağı sıcaklıkta (ben sıvı termometresi kullanıyorum yaklaşık 45°C de yoğurt mayalanır.) Yoğurdun üzerine bir miktar süt ekleyip homojen bir muhallebi gibi olana kadar kıvamlandırıyorum.
- Uygun ısıdaki süte bu mayayı ekleyip çok yavaşça iki kere karıştırıp peçete kapak ve kat kat örtü. (Ağzı açık olarak fırında yapan da var.)
- 6 saat mayalıyorum. 6 saat de dolapta bekletiyorum.
Kefir için de zamanı gelince hatırlatırsanız yazarım kızlar bakımı biraz uzun.
- 1 lt süt kaynatılır.
- 1 kasede 4 yemek kaşığı yoğurt (sulu) kıvamlandırılır.
- Fokurdayan süte bu yoğurt dökülür ve yeşil peyniraltı suyu oluşana kadar karıştırılır kaynamaya devam eder. Yeşil su çıkınca 30 sn sonra ocak kapatılır.
- Süzgeçte temiz tülbentle süzülür ve şekil verilir.
- 2 saat üzerinde ağırlıkla beklerse kalıp gibi olur. 2 saat sonra peyniraltı suyunda güzel bir kapta saklanır. Yaklaşık 1 hafta dayanıyor.
- Kokusu değişirse kullanmayın. Lor tatlısı yapın harika oluyor onu da veririm bir ara tarifini ilerde hatırlatın.
- Ağırlık koyup bekletmezseniz klasik lor, peyniraltı suyuyla blendırdan geçerseniz tuğçe hanımın şipşak labnesi, ilerki aylarda içerisinde çörek otu ya da dereotu maydanoz koyup karıştırıp kalıp şeklinde ağırlıkla bekletirseniz de çeşitli peynirler yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorumSoğan yumurtayla, sarımsak yoğurtlapancar kırmızı pancar şeker pancarı yoğun şeker içeriyor ondan çok daha sonra ayını hatırlamıyorum. İkisini de tatmadık biz evimize giren bir şey değil. Brokoliyi baya seviyorlar ya, ama ilk başta gaz yaparsa sapını verin medine hurması +7, trabzon hurması +9 aya uygun
Yoğurt:
Peynir:
- 1 lt günlük süt ısıtılır. Pastörize olduğu için tekrar kaynatmaya gerek yoktur. Çok güvendiğiniz açık süt varsa iyice kaynatmak gerekiyor.
- Bir kaseye 1.5 yemek kaşığı yoğurt (ben Elta Ada Organik Cam kase yoğurdu maya olarak kullanıyorum) konur.
- Kaynayan ya da fazla ısınan süt yaklaşık 50 dereceye getirilir. Serçe parmak için 6 7 an dayanacak deniyor.
- Serçe parmağın 6-7 saniyede yanacağı sıcaklıkta (ben sıvı termometresi kullanıyorum yaklaşık 45°C de yoğurt mayalanır.) Yoğurdun üzerine bir miktar süt ekleyip homojen bir muhallebi gibi olana kadar kıvamlandırıyorum.
- Uygun ısıdaki süte bu mayayı ekleyip çok yavaşça iki kere karıştırıp peçete kapak ve kat kat örtü. (Ağzı açık olarak fırında yapan da var.)
- 6 saat mayalıyorum. 6 saat de dolapta bekletiyorum.
Kefir için de zamanı gelince hatırlatırsanız yazarım kızlar bakımı biraz uzun.
- 1 lt süt kaynatılır.
- 1 kasede 4 yemek kaşığı yoğurt (sulu) kıvamlandırılır.
- Fokurdayan süte bu yoğurt dökülür ve yeşil peyniraltı suyu oluşana kadar karıştırılır kaynamaya devam eder. Yeşil su çıkınca 30 sn sonra ocak kapatılır.
- Süzgeçte temiz tülbentle süzülür ve şekil verilir.
- 2 saat üzerinde ağırlıkla beklerse kalıp gibi olur. 2 saat sonra peyniraltı suyunda güzel bir kapta saklanır. Yaklaşık 1 hafta dayanıyor.
- Kokusu değişirse kullanmayın. Lor tatlısı yapın harika oluyor onu da veririm bir ara tarifini ilerde hatırlatın.
- Ağırlık koyup bekletmezseniz klasik lor, peyniraltı suyuyla blendırdan geçerseniz tuğçe hanımın şipşak labnesi, ilerki aylarda içerisinde çörek otu ya da dereotu maydanoz koyup karıştırıp kalıp şeklinde ağırlıkla bekletirseniz de çeşitli peynirler yapabilirsiniz.
Mayalamayıp güvenilir bir yerden alsak nolur ki:)Kefir deyince ben :/ 7.aya girdik biz.ama kefir mayalama videoları izledim yapamam gibi geldi.Tarım koopratiflerinde satılır mı acaba ?Kendim sevemedim evde yapsam anlamam heralde olup olmadığını.
Yoğurt lor yaptım kolay da.Vaktin olduğunda yazarsan sevinirim canm.Acelesi yok :)
Geçmiş olsun canım diğer sayfadan da okumuştum hasta olduğunu.Ben biraz ağırdan alıyorum ek gıda olayını.Kafam karışık çok.Blw+klasik yöntemle gidicem.Benimki en çok yeşil kabağı sevmişti püre halinde vermiştim:) Brokoliyi blw olarak verdim baya baya ağzına sokup emiyoduCanım hastaydı epey iyileşti. Hafif ishal kaldı. Onun durumuna göre yarın öbür gün başlarım diye düşünüyorum.
Siz epey yol almışsınız maşallah. :) hangi sebzeyi en kolay yer sence?
Senin gibi düşünüyorum ben deMayalamayıp güvenilir bir yerden alsak nolur ki:)
Kefirde 24 saatten sonra alkol üretimi başlıyor hiç bulaşmayı düşünmüyorum
Ya cok tatliii hic gormemistim canli olarak boyle havucKızlar alışveriş yaptımblw havucu ve kabağı buldum tabi o isimleri ben taktım onlara baby havuç ve mini kabak. Tatlı patates de aldım. Evde de avokado vardı. Şimdi hangisinden başlasam bilemedim
Bakın havuçlar bugsbunny havucu gibi aynı
Eki Görüntüle 2088452 Eki Görüntüle 2088453
Eskişehir de var canım metro market. Bu ürünler de vardır sanırım. Gittikçe bakarsın sık gidiyorsun nasılsa.Ya cok tatliii hic gormemistim canli olarak boyle havuc
Ben kutahyada arayisa gectim organik pazar var mi diye herkes koylu pazarini soyluyor. Gercekten dogal mi nerden anlicam acaba :/ o marketten burda da olsaydi keske.
Aa oyle mi cok sevindimEskişehir de var canım metro market. Bu ürünler de vardır sanırım. Gittikçe bakarsın sık gidiyorsun nasılsa.
Kefir mayasını marketlerden edinebilirsiniz. Ya da facebook üzerinden kefir kardeşliği grubundan alabilirsiniz. Ben Migrostan Endanem marka kefir mayasını aldım hala da ondan türetiyorum. Kefir mayalaması 5 dk. Yoğurttan kolay. Mayalama süresi 18-22 saat. Sonra süzüyoruz ve mayaları bir sonraki mayalama için saklıyoruz. Saklama, haftada 1 kez yıkama, sık sık bakım yapma gibi olayları var. Bunlar zaman alıyor ama çok da keyifli. Yani korkulduğu gibi değil.Kefir deyince ben :/ 7.aya girdik biz.ama kefir mayalama videoları izledim yapamam gibi geldi.Tarım koopratiflerinde satılır mı acaba ?Kendim sevemedim evde yapsam anlamam heralde olup olmadığını.
Yoğurt lor yaptım kolay da.Vaktin olduğunda yazarsan sevinirim canm.Acelesi yok :)
Aynen hurmayı geçin. Biz yarın tadacağız tabi ananesi tattıracak ben artık çalışıyorumÇok teşekkür ediyorumfavorilere ekledim mesajı.
Şimdi hurmayı atlayalım mı yani?
Kızlaar! 1. Günden bildiriyorum.Biz blw işine bayıldık önüne koyduğum gibi eline aldı ağzına götürdü ve yedi. Hiç böyle hayal etmemiştim mini kabaklardan üç tane buharda haşladım 10 dk kadar. Kıvamı iyi gibi ama sanki biraz daha sert olsa daha rahat tutarmış. Bu arada korktuğum gibi hiç öğürmedi kabaklardan birisinin yarısı falan gitmiştir mideye
Baldan_madam ın gri penguen olduğuna çok şaşırdım:)). Ağustos annesiyim hamileyken temmuz-ağustos anneleri grubunu sessizden okurdum hep görürdüm şimdi siz yazınca aa meğersem tanıdık biriymiş dedimEski nickin gri penguendi dimi? Benim de mrvmdpl belki ordan tanışıyoruz:) erken Doğum riskiyle ikimize de istirahat vermişlerdi. Senin bebiş erken gelmişti benimki gelmek bilmedi:)) sonra baktım çok sonradan gördüm sizin ayrı başlığınız (topiğiniz) varmış :)
Çok iyi ya metro yakın bize direk oraya da gidebilirim pazar açık alan bebiş de üşür hem.
Sertifikaları var mıydı Canım?
He bir de organik yumurta da var mı orda gördün mü?
Tamam yeter ifşa ettiniz beni yine kızlarBaldan_madam ın gri penguen olduğuna çok şaşırdım:)). Ağustos annesiyim hamileyken temmuz-ağustos anneleri grubunu sessizden okurdum hep görürdüm şimdi siz yazınca aa meğersem tanıdık biriymiş dedimbaldan_madam :)
Bunlar da ponçik kefir mayacıkları
Kendiniz yapmıyorsanız güvenilir marka kefir tüketebilirsiniz.
Tek kullanımlık maya: Sevdanem
Çok kullanınlık kuru canlı maya: Endanem
Çok kullanımlık canlı maya: Büyüdanem
Hazır içim: Kefirzadem, Elta Ada, Baltalı, Altınkılıç
Not: Hazır içim ile evde yaptığınız kefirin tadı çok farklı. Hazır olarak Altınkılıç içimi zor. Kefirzadem ev yapımına yakın ama onda da süt yoğun tatta.
Alkol hk: Bazen günde 1 lt içiyorum ama hiç sarhoş olmadımDiyanetin açıklama yaptığı söyleniyor falan da, diyanetin 9 yaşında kız çocuğu doğurabilir o yüzden evlenebilir dediği de söyleniyor. Şaka bir yana her mayalama gibi bunda da belli şeyler ortaya çıkıyordur. O zaman tahana da içmeyelim. Yoğurt da mayalamayalım. Türkülerin milli içeceği kefirdir. sahip çıkalım.