Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Eski nickin gri penguendi dimi? Benim de mrvmdpl belki ordan tanışıyoruz:) erken Doğum riskiyle ikimize de istirahat vermişlerdi. Senin bebiş erken gelmişti benimki gelmek bilmedi:)) sonra baktım çok sonradan gördüm sizin ayrı başlığınız (topiğiniz) varmış :)
Çok iyi ya metro yakın bize direk oraya da gidebilirim pazar açık alan bebiş de üşür hem.
Sertifikaları var mıydı Canım?
He bir de organik yumurta da var mı orda gördün mü?

Evet eski nickinden tanıdım :) sertifika no ları yazıyor etiketinde. Organik yumurtaya hiç bakmadım. Ama kesin vardır bence. Keçiboynuzu unu falan da var. Aldım ben ondan da denemek için.

Canım bu arada o kabak bal kabağı olacaktı
Yaa biliyorum canım kabağın mevsimi değil ama bu blw kabaklatını görünce dayanamadım aldım bal kabağını da pazardan alıcam haftaya :)

Of ya çok heyecan verici. Pankek falan ne zaman yapczzz bakalım

Bir de facede doğum günü pastalarını çocuklarına özel yapan anneler var yine mevsimine göre meyveden ona göre undan vs den. Çocuğum yiyemedikten sonra süslü pasta almışım neye yarar falan demişler. Çok beğendim fikirlerini. Ben de Doğum gününde pastasını öyle yapıp güzel bi foto çekimi yaptırmak istiyorum nasipse

Canım şimdiden hayırlı olsun Ayına uygun olan her yiyecekten başlanabilir. Havuç, Tatlı Patates, Bal kabağı ve Brokoli bence güzel sıralama. Brokoliye dikkat gaz yapabiliyor sıkıntı olursa sapını ver sadece Ben tost makinesinde orta ayarında 5 dk tutuyordum kıvamuna bakıyordum. Eğer yumuşamamışsa fişini çekip azcık daha kapalı tutuyordum. (Yağlı kağıt arasında) Buharda haşlama aparatında ise 10 dk.kapak kapalı tutuyorum kıvamını kontrol etmekten çekinme deneye deneye oturacak kıvam mühim

Soğan yumurtayla, sarımsak yoğurtla pancar kırmızı pancar şeker pancarı yoğun şeker içeriyor ondan çok daha sonra ayını hatırlamıyorum. İkisini de tatmadık biz evimize giren bir şey değil. Brokoliyi baya seviyorlar ya, ama ilk başta gaz yaparsa sapını verin medine hurması +7, trabzon hurması +9 aya uygun

Yoğurt:
  • 1 lt günlük süt ısıtılır. Pastörize olduğu için tekrar kaynatmaya gerek yoktur. Çok güvendiğiniz açık süt varsa iyice kaynatmak gerekiyor.
  • Bir kaseye 1.5 yemek kaşığı yoğurt (ben Elta Ada Organik Cam kase yoğurdu maya olarak kullanıyorum) konur.
  • Kaynayan ya da fazla ısınan süt yaklaşık 50 dereceye getirilir. Serçe parmak için 6 7 an dayanacak deniyor.
  • Serçe parmağın 6-7 saniyede yanacağı sıcaklıkta (ben sıvı termometresi kullanıyorum yaklaşık 45°C de yoğurt mayalanır.) Yoğurdun üzerine bir miktar süt ekleyip homojen bir muhallebi gibi olana kadar kıvamlandırıyorum.
  • Uygun ısıdaki süte bu mayayı ekleyip çok yavaşça iki kere karıştırıp peçete kapak ve kat kat örtü. (Ağzı açık olarak fırında yapan da var.)
  • 6 saat mayalıyorum. 6 saat de dolapta bekletiyorum.
Peynir:
  • 1 lt süt kaynatılır.
  • 1 kasede 4 yemek kaşığı yoğurt (sulu) kıvamlandırılır.
  • Fokurdayan süte bu yoğurt dökülür ve yeşil peyniraltı suyu oluşana kadar karıştırılır kaynamaya devam eder. Yeşil su çıkınca 30 sn sonra ocak kapatılır.
  • Süzgeçte temiz tülbentle süzülür ve şekil verilir.
  • 2 saat üzerinde ağırlıkla beklerse kalıp gibi olur. 2 saat sonra peyniraltı suyunda güzel bir kapta saklanır. Yaklaşık 1 hafta dayanıyor.
  • Kokusu değişirse kullanmayın. Lor tatlısı yapın harika oluyor onu da veririm bir ara tarifini ilerde hatırlatın.
  • Ağırlık koyup bekletmezseniz klasik lor, peyniraltı suyuyla blendırdan geçerseniz tuğçe hanımın şipşak labnesi, ilerki aylarda içerisinde çörek otu ya da dereotu maydanoz koyup karıştırıp kalıp şeklinde ağırlıkla bekletirseniz de çeşitli peynirler yapabilirsiniz.
Kefir için de zamanı gelince hatırlatırsanız yazarım kızlar bakımı biraz uzun.

Kefir deyince ben :/ 7.aya girdik biz.ama kefir mayalama videoları izledim yapamam gibi geldi.Tarım koopratiflerinde satılır mı acaba ?Kendim sevemedim evde yapsam anlamam heralde olup olmadığını.

Yoğurt lor yaptım kolay da.Vaktin olduğunda yazarsan sevinirim canm.Acelesi yok :)

Çok teşekkür ediyorum favorilere ekledim mesajı.
Şimdi hurmayı atlayalım mı yani?

Mayalamayıp güvenilir bir yerden alsak nolur ki:)
Kefirde 24 saatten sonra alkol üretimi başlıyor hiç bulaşmayı düşünmüyorum

Canım hastaydı epey iyileşti. Hafif ishal kaldı. Onun durumuna göre yarın öbür gün başlarım diye düşünüyorum.
Siz epey yol almışsınız maşallah. :) hangi sebzeyi en kolay yer sence?
Geçmiş olsun canım diğer sayfadan da okumuştum hasta olduğunu.Ben biraz ağırdan alıyorum ek gıda olayını.Kafam karışık çok.Blw+klasik yöntemle gidicem.Benimki en çok yeşil kabağı sevmişti püre halinde vermiştim:) Brokoliyi blw olarak verdim baya baya ağzına sokup emiyodu

Ya cok tatliii hic gormemistim canli olarak boyle havuc
Ben kutahyada arayisa gectim organik pazar var mi diye herkes koylu pazarini soyluyor. Gercekten dogal mi nerden anlicam acaba :/ o marketten burda da olsaydi keske.

Ya cok tatliii hic gormemistim canli olarak boyle havuc
Ben kutahyada arayisa gectim organik pazar var mi diye herkes koylu pazarini soyluyor. Gercekten dogal mi nerden anlicam acaba :/ o marketten burda da olsaydi keske.
Eskişehir de var canım metro market. Bu ürünler de vardır sanırım. Gittikçe bakarsın sık gidiyorsun nasılsa.

Kızlaar! 1. Günden bildiriyorum. Biz blw işine bayıldık önüne koyduğum gibi eline aldı ağzına götürdü ve yedi. Hiç böyle hayal etmemiştim mini kabaklardan üç tane buharda haşladım 10 dk kadar. Kıvamı iyi gibi ama sanki biraz daha sert olsa daha rahat tutarmış. Bu arada korktuğum gibi hiç öğürmedi kabaklardan birisinin yarısı falan gitmiştir mideye

Kefir mayasını marketlerden edinebilirsiniz. Ya da facebook üzerinden kefir kardeşliği grubundan alabilirsiniz. Ben Migrostan Endanem marka kefir mayasını aldım hala da ondan türetiyorum. Kefir mayalaması 5 dk. Yoğurttan kolay. Mayalama süresi 18-22 saat. Sonra süzüyoruz ve mayaları bir sonraki mayalama için saklıyoruz. Saklama, haftada 1 kez yıkama, sık sık bakım yapma gibi olayları var. Bunlar zaman alıyor ama çok da keyifli. Yani korkulduğu gibi değil.

Çok teşekkür ediyorum favorilere ekledim mesajı.
Şimdi hurmayı atlayalım mı yani?
Aynen hurmayı geçin. Biz yarın tadacağız tabi ananesi tattıracak ben artık çalışıyorum

Hayırlı uğurlu olsun.

Bunlar da ponçik kefir mayacıkları
Kendiniz yapmıyorsanız güvenilir marka kefir tüketebilirsiniz.

Tek kullanımlık maya: Sevdanem
Çok kullanınlık kuru canlı maya: Endanem
Çok kullanımlık canlı maya: Büyüdanem

Hazır içim: Kefirzadem, Elta Ada, Baltalı, Altınkılıç

Not: Hazır içim ile evde yaptığınız kefirin tadı çok farklı. Hazır olarak Altınkılıç içimi zor. Kefirzadem ev yapımına yakın ama onda da süt yoğun tatta.

Alkol hk: Bazen günde 1 lt içiyorum ama hiç sarhoş olmadım Diyanetin açıklama yaptığı söyleniyor falan da, diyanetin 9 yaşında kız çocuğu doğurabilir o yüzden evlenebilir dediği de söyleniyor. Şaka bir yana her mayalama gibi bunda da belli şeyler ortaya çıkıyordur. O zaman tahana da içmeyelim. Yoğurt da mayalamayalım. Türkülerin milli içeceği kefirdir. sahip çıkalım.

Eklentiler

• IMG_20180104_235041.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 69
Baldan_madam ın gri penguen olduğuna çok şaşırdım:)). Ağustos annesiyim hamileyken temmuz-ağustos anneleri grubunu sessizden okurdum hep görürdüm şimdi siz yazınca aa meğersem tanıdık biriymiş dedim baldan_madam :)

Endanem gördüm Migros’ta.bi deneyim olmazsa ya.Baya da video izledim aslında.Tüketilebilir markalar için de teşekkürler.

Alkol konusunda da Ben de bozaya dayanamıyorum hiç,çokça içiyorum Yan etki de görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…