Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Birkaç resim ekleyeceğim, tamamen heveslendirmek ve mutlu etmek adına, umarım faydalı olur.

Eylül Deniz +10 ay, yakında BLW Ortaokulundan Mezun olacak (1 yaş)

Zaman çoook çoook hızlı geçiyor, eğlenmenize bakın. ÖMÜR BOYU Yemek yiyecekler ama bu zamanlar geri gelmeyecek, mutlu olmaya bakın

Eklentiler

• 25439962_10155955698957378_983598441960230985_o.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 95
  • 23926331_10155894044542378_5196059814381788727_o.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 73
  • 24172957_10155909634637378_6444840808958453480_o.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 107
  • 24173027_10155904170467378_6223593621756839648_o.jpg
    20,8 KB · Görüntüleme: 67
  • 24173122_10155903924187378_3160841096919178598_o.jpg
    73,6 KB · Görüntüleme: 72
Bazen bazı şeyler elimizde olmuyor, kararlar ve süreç size ait, başarılar
Sadece ufak bir şey hatırlatmak istedim, bebeklerimizin yedikleri vücutlarından 72 saat içerisinde tamamen ayrılıyor gibi düşünün. Yani bugün brokoli yediniz. 3 gün boyunca bu brokolinin etkisindesiniz. Ama bu 3 gün içerisinde bir de patates yediniz. Patates için de bir 3 günlük macera başlattınız. Dolayısıyla bu arada oluşacak bir alerji, kızarıklık, pişik, mukus, kakada kan, Allah korusun en çok korktuğum anaflaktik şok gibi etkilerin brokoliden mi patatesten mi olduğunu bilemezsiniz. 3 gün kuralı dediğimiz kural bu yüzden önemli.
Yurt dışındaki BLW gruplarında 3 gün kuralı iplenmez. Mesela bebek 3 gün boyunca Elma, Armut, Brokoli tattı. Ve pişik oldu. O zaman ayrı ayrı elmayı armutu ve brokoliyi tadar ve suçluyu bulurlar. Ama 3 gün kuralı KLASİK beslenmede bile mevcuttur. Sadece değinmek istedim. Sevgiler

Teşekkür ederim bilgiler için. İnanın bu söylediklerinizin hepsini biliyorum ve doğru da buluyorum. Ama bazen bilmek yetmiyor. Çalıştıgım için bebegime annem bakıyor. Ve uzak memleketimizden babamı evde bırakıp geldi. Bir de annemi küstürürsem başka bakacak kimsem yok.
Anneme her gün söylüyorum inanın hem de kaç kez. Faceden instagramdan blw ve ek gıda sayfalarini takip ettiriyorum ki okusun diye. Bütün gün okuyor ve vardigi kanı şu; " aman o bebekler büyük, aman onlar bir de bir şeyler satiyor ticari mi ne hic guvenilir degil, aman hepsi ayrı şey diyor, aaa bak benik yaptigim nasil dogru) "

Eklentiler

• Screenshot_2017-12-31-07-40-17.png
    125,4 KB · Görüntüleme: 119
snglylmzcskn bağırsak florasini delip geçen en büyük nedenler bilinçsiz antibiyotik penisilin ve bicok ilaçlardır beslenmeye bağlı sebepler de aşırı karbonhidrat şeker yuklemesidir ben bebegime arti seker arti tuz ekmek makarna vs vermiyorum ve ben de anne sütü icemeyen mamayla beslenen 6ay sonra da ek gida alarak büyümüş bir bireyim ve inanin dünyanın en sağlıklı insanlarından birisiyim demem o ki ben kendim dedektif oldum güvenilir kaynak güvenilir besin hamileligimin ilk aylarindan beri araştırma konum bağırsak florasi tahribi dediğiniz gibi gunde yarim kase corba yiyen 1cay tabagi anca meyve püresi yiyen bebekte görülecek bir rahatsizlik değildir ek gıdayi öcü gibi göstermeyelim sizin düşüncelerinize saygım sonsuz arastirdiginiz belli ama belkide gözünüzden kaçan detaylar vardir

Eklentiler

• Screenshot_2017-12-31-07-40-53.png
    137,8 KB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_2017-12-31-07-41-36.png
    156 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_2017-12-31-07-41-56.png
    152,5 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Müsait olduğumda mutlaka inceleyeceğim teşekkürler Ek gıdayı öcü olarak göstermiyorum. 6.aydan önce su bile ek gıdadır. Dünya Sağlık örgütü ve sağlık bakanlığımız bunu öngörür. 6.aydan sonra ek gıda alımı başlar ama bu da sınırlıdır. Bundan dolayı mama tercih edilir. Doktor değilim, nacizane bir İnşaat Mühendisiyim. Ama dünya sağlık örgütüne güveniyor ve ilk 1 yıl anne sütü veya formül mama diyorum. Uzatmaya gerek yok, burası blw için açılan bir başlık ve blwye göre bu durum böyle. Sevgiler

Bazen tüm şartlar bize karşı koyar üzülmeyin elinizden geldiği kadar artık, sağlıklı olsunlar da yasaklı yiyeceklere dikkat edin yeterli. (Tabi sizin özel durumunuz için böyle söylüyorum.)

Canım aynı gün doğum yapmıştık 5.ay bitince 3 gün yoğurt tattırdım 3.günün sonunda kontrole gittik ve bunu doktora söyledim acelen ne dedi bana kızdı o çocuk bir ömür meyve sebze yoğurt yiyecek zaten dedi 6.ay tamamen bitene kadar sadece anne sütü veya mama alacak sonra da ek olarak gıdayı tattır hemen öğün yapma dedi o zaman dan beri birşey vermiyorum ama oğlum yemek için deli oluyor çocuğu uyutmadan yemek yiyemez olduk umarım bu blw yi başarabiliriz korkutuyor beni bide çocuk aç diye kuruntu yaparım ben yaa

Doktorumdan genel olarak memnundum sen boyle diyince suphe etmeye basladim. Bende ayni senin drun gibi dusunuyorum. Bi omur zaten yeterince yiyecek ama boylede soyleyince kafam karismisti bildigi birsey vardir diye. Neyse bise kalmadi zaten bende bekleyeyim. Bizim kizda ayni yemekte ille kucakta olacak masaya bi hisimla uzanisi var sanki gunlerdir ac :))) insallah basaririz cok istiyorum blw yapmayi. Evham yapma istedigini istedigi kadar yiyecek sonucta ac kalmaz. Zaten temel olarak ya bizi emecek ya mama yiyecek

snglylmzcskn de olmasa blw dışında herşeyin konuşulduğu bir başlık olmuş neredeyse burası

Neyse henüz başlamadık doğru düzgün hiç birimiz (blw yi iyi araştırıp kararını vermişler olarak) ondandır diyorum geçiyorum.

Tecrübe ve heyecanlarımızın da paylaşıldığı güzel bir topik olacağını umud ediyorum

Kızlar masa sorunu bizde de vardı. Mama sandalyesi ile masaya oturtuyorum artık. Önüne de yiyebileceği oyuncaklarını koyuyorum sorunu çözdük o da bizim gibi olmak istiyor gördüğünü yapmak istiyor sorun yemek istemesi değilmiş. Oyuncak yiyerek de mutlu bizimki masada

Düşündüğünüz gibi ocak ayı içinde çoğunluk başlayacak o zaman daha aktif olacağını düşünüyorum ben de.

Ben zaten blw icin degil bizim baldan_madam ile hamilelik itibariyle nacizane arkadasligimiz var H hml2829 blw konusmak icin burda değilim yani ama ben yanlis bilgilendirme yapmaktan da kaciniyorum farkindaysan neyse GRİ canim arkadaşım ben konu takibini bırakıyorum tatlim cok öptüm seni benim yüzümden konun kapatilmasin çünkü bana sacma gelen seylere cvp vermeden duramiyorum sende anne olarak iyi arastir canim çünkü fikir ayriligi diye birsey var ÇINAR imiz uzulmesin sonra

Canım saygı sevgi çerçevesinde herşeyi konuşup tartışabilecek insanlarız hepimiz. Konu kapatılmasına neden olacak bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Ayrıca ikizlerin olmasaydı senin de ufak tefek farklılıklarla bu yöntemi deneyeceğini düşünüyorum. Konumuz herkese açık. Amacımız belli. Herkes bebeği için en iyisini ister. Biz bu yöntemi seçtik deneyeceğiz. Sen farklı düşünebilir uygulayabilirsin bu gayet normal. Belki kuzular biraz büyüyünce sen de denemek istersin. Her zaman paylaşıma açığız.

İnşallah canim Tracy metodu ve blw favorim zaten :)

Herkese nice mutlu seneler bebislerimizle yeni maceralar yeni anılar bizi bekliyor.. Gebeligimiz boyunca paylastik derdimizi korkularimizi deneyimlerimizi.. Sorduk cevap verdik yardimlastik.. Güzel bi yıl geçirdik diye düşünüyorum inşallah bu yılda böyle ek gida seruveni eşliğinde bebislerimizi sağlıkla buyutebilecegimiz bi yıl olsun...

Uyku eğitimini nasıl verdiniz? Benimki emerek uyuyor.

Tracy hogg yatır kaldır yöntemiyle bacım.. :)

Çok pis konudan konuya alıyorum şuan..
Ayy kızlar içim içimi yiyor artik gelse günümüzde başlasak bizde su ek gıdaya...
Gecen gün KV kizima mercimek çorbası verdi hemde acılı.. Ben yemiyorum onu kiza gaz yapıyor diye yahu su blw sayesinde kızım lop lop yesin inşallah herseyide kimse laf edemesin istiyorum bıktım artik ayol ufak ufak yedir sonra hic bisi yemez agzinin tadi olmaz bizde verdik bisey olmaz diyenlerden..

Ben de çok özendim maşallah yavruya yemeye hevesli anlaşılan inşallah bizimkiler de böyle olur. Sürekli paylaşırsan tecrübelerini kendi adıma çok sevinirim

Ben ek gıdaya 5 aylıkken başladım. Kaşıkla yiyorduk. Bugün 181 günlük olduk. Artık destekli oturabiliyoruz. Sabah muzu eline verdim ağzına aldı büyük kopardi ogurdu diliyle itti mıncıkladı öyle yedi. Aksam parmak gb kesip bal kabagini hasladim. Eline verdim yine. Isirdi çiğnemeye çalıştı elinden düşürdü:)) ama öğürme olmadı bu defa. Büyük parçaları diliyle itti. Sonra istemedi bende aldim önünden. Bu eliyle tanıması işi hoşuma gitti. Bakicidayken zor olur ama evde boyle devam edecegim.

Maşallah bebeğinize :) kendi kendine yemenin tadını alırsa hep öyle yemek isteyebilir :) öğürme refleksi normalmiş ve olması iyiymiş ilk bir kaç hafta. Sekizinci aydan sonra azalıyormuş öğürme refleksleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…