- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
- Konu Sahibi baldan_madam
Eline sağlık. Yoğurtla mı kestirdin?Peynir yaptıııım
İlk denemeye göre iyiydi bence, devam edeceğim denemeye
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eline sağlık. Yoğurtla mı kestirdin?Peynir yaptıııım
Teşekkür ederimEline sağlık. Yoğurtla mı kestirdin?
Haftasonu sırf bu kitabı almak için zincir bir kitapcıya gittim ama yoktu netten sipariş vereyim bari.O tabak bitecek mi kitabından eğlenceli bir not :) sizlede paylaşmak istedim:)
Eki Görüntüle 2087505
Ben yarısına falan geldim. Diğer kitaptan daha farklı bakış açıları var. Kültür farkından kaynaklı sanırım. Üç gün kuralı için bebek alerjik değilse gerek yok diyor. Prematüre bebekler (erken dönem) için başlangıçta önermiyor. Diğer grubun aksine 6 ay dolunca kaşıkla başlayın düzeltilmiş ayını yakalayınca blw başlayın diyor. Biraz farklı yaklaşımlar var. Okumakta fayda var diye düşünüyorum.Haftasonu sırf bu kitabı almak için zincir bir kitapcıya gittim ama yoktu netten sipariş vereyim bari.
çok geçmiş olsun. Ağır bir besin ve kabızlık yaptığı için 9. Aydan sonra öneriyorlar.baldan_madam sen beni uyardın ama ben dinlemedim:)))
Bazı yerde muz 9. Ay diyor. Çoğu yerde 6. Ay diyor. Bir sürü muzlu tarif falan var 6. Ay ustu için. Ben de verdim muzu.
Tabii benim aç 1 dk içinde bir koca muzu yedi. Sonunu zor aldım elinden. Bi baktım önlügüne düşen muzları da toplayïp toplayıp atiyor ağzına. Peki sonra ne oldu? Sırtı fosur fosur kabardi:)) ültiker gibi. O kadar muz fazla geldi. Belki az bişi verseydim kabarmayacaktı. Bizim de muz serüvenimiz tekrar denemk üzere 9. Aya kaldı.
İyi canım, teşekkürler. Döküntü dışında bir şey olmadı zaten.çok geçmiş olsun. Ağır bir besin ve kabızlık yaptığı için 9. Aydan sonra öneriyorlar.
9. Ayda bile bütün muzu vermeyin. Bir görsel vardı aradım ama bulamadım. Dokuz aylık bebeğin midesi yemek borusu toplamı bir muz kadar değildi.
Şimdi daha iyidir umarım bebek?
Çok şükür önemli bir sorun olmamış. Böyle böyle onlar büyüyecek biz öğreneceğizİyi canım, teşekkürler. Döküntü dışında bir şey olmadı zaten.
Aynen midesi küçük ama bana da ders oldu işte. Bunların hepsi tecrübe:))
Sütü sirkeyle kestirip lor yaptım da yoğurttan hiç duymadım . Nasıl olur ki.Peynir yaptıııım
Süt kaynamaya başlayınca yoğurt koyuyorsun canım direk peynire dönüşüyor süt. Sihir gibiSütü sirkeyle kestirip lor yaptım da yoğurttan hiç duymadım . Nasıl olur ki.
Ya valla hiç duyamadığım için soruyorum ne peyniri oluyor peki bu. Diğeri lor olduğuna göreSüt kaynamaya başlayınca yoğurt koyuyorsun canım direk peynire dönüşüyor süt. Sihir gibi
Bu da lor herhalde. Kestirilmiş süt ya aynı mantık. Sirke tuz limon yoğurt hepsi kesiyor sütü. Çocuğa tuz limon sirke vermediğimiz için yoğurtla kestirdim. Tabi çocuğa bunu da vermedim denedim sadece. Kendim yedim. Kalıp hale getirdim. Yine de daha yolum var öğrenmek için.Ya valla hiç duyamadığım için soruyorum ne peyniri oluyor peki bu. Diğeri lor olduğuna göre
Ben muzu 5 buçuk aylıktan beri veriyorum. Çeyrek yarim bütün diye devam ettim. Bize dokunmadı çok şükür. Elma ile falan karistirdim. Kabız yapar dediler. Benimki muz yediği gün çok güzel kaka yapıyor yumuşak yumusak:)) Bize balkabağı gaz yaptı ve hiç sevmedi. Bugün patates havucla karıştırıp püre verdim. Azıcık yedi yine. Her yiyeceğin bunyeye etkisi farkli herhalde. Balkabagi testi de bitti. Sirada armut var. Bugün dolaptan cikardigim turptan kestim verdim bir kemirisi var acayip:) dün pırasa kemirdi.baldan_madam sen beni uyardın ama ben dinlemedim:)))
Bazı yerde muz 9. Ay diyor. Çoğu yerde 6. Ay diyor. Bir sürü muzlu tarif falan var 6. Ay ustu için. Ben de verdim muzu.
Tabii benim aç 1 dk içinde bir koca muzu yedi. Sonunu zor aldım elinden. Bi baktım önlügüne düşen muzları da toplayïp toplayıp atiyor ağzına. Peki sonra ne oldu? Sırtı fosur fosur kabardi:)) ültiker gibi. O kadar muz fazla geldi. Belki az bişi verseydim kabarmayacaktı. Bizim de muz serüvenimiz tekrar denemk üzere 9. Aya kaldı.
Kitaptaki kışlık tadım listesinin sırasına göre uyguluyor facedekiler. Bana da mantıklı geldi çünkü yoğurt yumurta gibi şeyler 7. Aya sarkmış oluyor Benin biraz daha büyümüş oluyor.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle blw başlamış annelerimizin deneyimlerine ihtiyacım var. Perş günü biz de başlayacağız. Avokado aldım hsonu olgunlaştırıyorum. Onun dışında yarın metroya gideceğim organik sebze bulabilirim diye düşünüyorum. Tatlı patates bal kabağı bebek havuç brokoli bulma ihtimalim olan sebzeler.
Hem kıvam tutturmak açısından benim için hem de kavrama yeme yutabilme açısından bebeğim için hangi sırayla başlamalıyım?
Fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ayrıca çok da heyecanlıyım. Aylardır bu günü bekliyorum
Zaten sebzeler içindeki sıralamayı yapmak istedim. Yoksa sebze meyve yumurta süt ürünleri sırasına uymayı düşünüyorum ben de.Kitaptaki kışlık tadım listesinin sırasına göre uyguluyor facedekiler. Bana da mantıklı geldi çünkü yoğurt yumurta gibi şeyler 7. Aya sarkmış oluyor Benin biraz daha büyümüş oluyor.
Hangi şehirdeysen oranın organik pazarlarını arat canım. Ben istanbuldaydım hiç haberim yok oturduğum semtte ctesi günleri organik pazar açılıyormuş ordan alacağım inş
Hem senin benden sonra değil miydi canım doldu mu hemen 180 gün?