- Konu Sahibi baldan_madam
Sen onun annesin iç güdülerinin yanlış yönlendirdiğini düşünmüyorumZaten sebzeler içindeki sıralamayı yapmak istedim. Yoksa sebze meyve yumurta süt ürünleri sırasına uymayı düşünüyorum ben de.
Başlama konusuna gelince blw ile ilgili iki kitapta da prematüre bebeklerin normal süresini beklediğinde ek gıda için geç kalınmış olacağını söylüyor. Bizim tamamlayacağımız zaman da neredeyse 6 hafta. Öğürme refleksi için 8-9. Aylarda azalır diyor. Ve öğürme refleksi blw de yemeyi öğrenene kadar çok önemliymiş. Kaybolduktan sonra daha riskli diyor. Biz de 6 ay 3 haftayı beklemiş oluyoruz. 3 hafta düzeltilmiş güne göre eksik kalıyor. Onu da beklemeyi düşünmüyorum. Çocuk doktorumuz da 5. Ay kontrolünde düzeltilmiş zamanı beklemeyi tavsiye etmişti. Sonra 6. Ayda istersek başlayabileceğimizi sindirim sisteminin daha iyi olduğunu söyledi. Ama biz yine de bekledik. Bebek de çok hevesli o yüzden bu kadar neden varken başlamaya karar verdim. Umarım doğru yapıyorumdur.
Ben de heyecanlandım şimdi sizin için
Haberlerinizi bekliyorum
Bu arada faceden takip ediyor Musun bilmiyorum ama hakikaten çok şey öğreniyor insan ordan. Ve de tarifler veriyorlar. Çok deneyimli anneler var.