- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
-
- Konu Sahibi baldan_madam
Canım 4 lt süte 1.5 su bardağı yoğurt yarım limon ve 3 çay kaşığı tuzla yaptım ben. Yoğurdu sütle sulandırdım biraz. Limon ve tuz hepsini karıştırdım. Kaynayan süte ekledim. Peynir oluşmaya başlayınca yeşil su çıkana kadar kaynattım sonra tülbente süzdüm. Metal süzgece tülbenti koydum üstüne de ağırlık koydum. Bu arada ben ağırlık olarak 5 kglık dambıl kullandımNasil yaptin canim ben labne aldim ama ne yalan söyliyim hic gönlüm olmuyo ben herseyi kendim yapiyorum çünkü buda öyle olsun istiyorum
Hayırlı olsun canım, güle güle kullanın. Ben almadım, umarım almadığıma pişman olmam. Ben de çalışıyorum da bebişimle ilgilenmek için aylıksız izne ayrıldım. O yüzden hep evdeyim kuzucumla :)Ben gerek yok diyorsun eşim alalım işini kolaylaştırır dedi. Calistigim için yetişmekte zorlaniyorum. 15dk içind e hazır oluyormuş pratik dedi. Sipariş verdik daha kargomuz gelmedi. Kullanışlıdır diye düşünüyorum. Kullananlar pratik çok memnun diyor.
Ohh ne guzel:))Hayırlı olsun canım, güle güle kullanın. Ben almadım, umarım almadığıma pişman olmam. Ben de çalışıyorum da bebişimle ilgilenmek için aylıksız izne ayrıldım. O yüzden hep evdeyim kuzucumla :)
Tesekkur ederim canım günlük mu yapiyirsun corbalari az az?Hiç tuz arma sakın. Tuzsuz çok lezzetli oluyor. Haşlayıp blendirdan geçiriyorum genellikle en son zeytinyağı koyup karıştırıp agiz yakmayacak iliklikta yediriyorum. Tadina once ben bakiyorum tafi cok guzel oluyor. Bir tabak da kendim yiyorum bebisinkinden. Ben tarifleri internetten buluyorum. Doğal ürünler geçirmeyi tercih ediyorum. Reçel vermedim. Meyveyi bazen denemiyorum çoğunlukla dilim veriyorum. Eline vermeye cesaretim yok. O nedenle ben tutuyorum o benim elimi tutup ağzına götürüyor.
Yine bir cesaret geldiSelamlar güzel anneler
Çok giremiyorum maalesef iş dolayısıyla. Ama yine de ara ara mutlaka buralardayım.
Çorbalar BLW'de +9 aya uygundur ama "OLMASA DA OLUR!". Lütfen yanlış anlamayın. Gerçekten olmasa da olur. Çorba yaptığınız malzemeleri bir düşünün. Zaten içerisinde %70-80 su olan bir şeyin faydası zararı üzerine konuşmak bence gereksiz. Boşuna mideyi dolduruyor. Bebeklerimizin midesi yalnızca yumrukları kadar. Eğer bu çocuk AÇ ya da doymuyor diye özellikle takıntılarınız varsa lütfen bebeğinizin yumruğuna bakın. 9 aylık bir bebeğin ağzından midesine kadar tüm boyu bir muzun boyutu kadar ? Yani yemek borusu falan dahil. Yani demem o ki çorba tabii ki kültürel olarak harika bir mirasımız ben özellikle bayılıyorum ve kızıma da veriyorum. Ama +9 ay itibariyle uygun. Bir de çorbanın devamında bir şeyler yemesi beklenmemeli, yani zaten içeriği %70-80 su olan bu yiyecekle bebeğinizi doyurdunuz üzerine et sote ve pilav yemesini beklemeyin. Beklentilerinizi düşürün! Bebeğin İLK 1 YIL TEMEL gıdası ANNE SÜTÜ. Yokluğunda FORMÜL MAMA. Anne sütüne en çok benzeyen ve fayda sağlayanı yine de FORMÜL MAMA. 1 Yıldan sonra formül mama kademeli olarak kesiliyor.
Yaaani işin özü, brokoli çorbası içen bir bebek mi, yoksa buharda haşlanmış brokoliyi hiç zorlanmadan yiyen bir bebek mi istiyorsunuz? Buna kararı siz vereceksiniz, bebekleriniz şuanda size uyumlu olmaya programlı. Siz yedirirseniz, sürekli sizden bekleyecek. Sabredip muradını görmek sizin elinizde.
Size kolay gelsinYine bir cesaret geldi
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ben zaten corbayi pureden biraz civik olarak veriyorum ve sebze harici birsey olmuyor ben bağırsaklar icin corbanin önemli olduğu kanaatindeyim tabi herkes kendi çocuğu için iyisini yapmaya çalışır o yüzden herkesin kendi düşüncesi. .Yalniz mama konusunda olumlu degilim çünkü onlar bildiğin su ve aşırı katkililar mesela içindeki yağları hic arastirdiniz mi sahsen ben uyumlu aya geldiklerinde dogal yaptigimiz besinleri yemeleri kanaatindeyim yani tadimlik degil öğün olarak mamadan zararsizlar benceSelamlar güzel anneler
Çok giremiyorum maalesef iş dolayısıyla. Ama yine de ara ara mutlaka buralardayım.
Çorbalar BLW'de +9 aya uygundur ama "OLMASA DA OLUR!". Lütfen yanlış anlamayın. Gerçekten olmasa da olur. Çorba yaptığınız malzemeleri bir düşünün. Zaten içerisinde %70-80 su olan bir şeyin faydası zararı üzerine konuşmak bence gereksiz. Boşuna mideyi dolduruyor. Bebeklerimizin midesi yalnızca yumrukları kadar. Eğer bu çocuk AÇ ya da doymuyor diye özellikle takıntılarınız varsa lütfen bebeğinizin yumruğuna bakın. 9 aylık bir bebeğin ağzından midesine kadar tüm boyu bir muzun boyutu kadar ? Yani yemek borusu falan dahil. Yani demem o ki çorba tabii ki kültürel olarak harika bir mirasımız ben özellikle bayılıyorum ve kızıma da veriyorum. Ama +9 ay itibariyle uygun. Bir de çorbanın devamında bir şeyler yemesi beklenmemeli, yani zaten içeriği %70-80 su olan bu yiyecekle bebeğinizi doyurdunuz üzerine et sote ve pilav yemesini beklemeyin. Beklentilerinizi düşürün! Bebeğin İLK 1 YIL TEMEL gıdası ANNE SÜTÜ. Yokluğunda FORMÜL MAMA. Anne sütüne en çok benzeyen ve fayda sağlayanı yine de FORMÜL MAMA. 1 Yıldan sonra formül mama kademeli olarak kesiliyor.
Yaaani işin özü, brokoli çorbası içen bir bebek mi, yoksa buharda haşlanmış brokoliyi hiç zorlanmadan yiyen bir bebek mi istiyorsunuz? Buna kararı siz vereceksiniz, bebekleriniz şuanda size uyumlu olmaya programlı. Siz yedirirseniz, sürekli sizden bekleyecek. Sabredip muradını görmek sizin elinizde.
Merhaba aklıma takılan biley var 45gün bebekler sadece tadım mı yapacak yani? Tattırdığımız şeylerden birleştirip ya da tek başına bir ara öğün olarak verebilir miyiz? Kahvaltıya ne zaman başlanıyor? Siz nasıl yaptınız 6-7-8.aylardaSelamlar güzel anneler
Ayy çok heyecanlı :) çok özendim şuan :) birçok sebzeyi denemişsiniz. Hangisi en kolay yenen? Hangi sebzeyle başlamayı tavsiye edersiniz? Avokado ya da brokoli düşünüyorum ben. Bulabilirsem bebek havuç ile tatlı patates de alıcam. Hangisi başlangıç için en uygun?1 haftalık ek gıda deneyimleri;
Ben blw annem klasik gidiyoruz:))
Aslında eline verebilecegimiz şeyleri blw yapiyoruz. Annem sürekli " karnina bir sey gitmiyor" diyor, (muhallebi yapiyor), ben de "şuan tadıni alsın, alerjisi var mi yok mu anlayalım yeter, doymasina gerek yok" diyorum( muhallebi siniri haftada 2 kez yaptim) hep blw gitmek isterdim ama nasip.
Havuç en favori yemegimiz, bize haşlaması kolay bebege tutup yemesi kolay. Havucu 4e bölünce tutamadı. 2ye bölüp biraz buharda haşlıyorum.
Patates püre olarak sevmemişti ama elinde olunca yedi. Tadım dışı vermedim.
Brokoli, sap kısmından tutup yiyisini izlemek çok zevkli:) az haşlamak ve tutacak kısmini uzun bırakmak gerekiyor. (Akşama da brokoli var, hem bebege hem bize)
Yeşil Kabak; tost makinesinde yaptım ama beceremedim sanirim, kayış gibi oldu, kopmadı, ağzina soktu çikardı.
Bal kabagı, elinde ezip ezip yedi.
Pişirme süresini ayarlamak çok zor gerçekten.
Kırmızi dolmalik biber; bugünün tadimiydi. Bütün kıyefetilleri kırmızi oldu) tost makinesinde yaptim. Az ve çok pişmiş. Çok pişmiş daha iyi olsa da yemesi zor bunun da.
Haşlanmış elma ve armut; armutu yedi elmayı attı. Elma ve armutu çigden cam rendede rendelenmis daha çok sevdi. (Bu kısmı püre gidebiliriz-haşlanmıs elmanin tadı çok kötü- yememekte haklıymış.
Sırada; muz -olgun bulursam avakado. - gün kurusu var.
Hepsini 1 haftada tadmadı bu arada. tadımlara başlayalı 20 gün oluyor. Şimdi biraz daha blw ağırlıkli deniyoruz. 3 gün kuralıyla gitmiyoruz ama 1.5 - 2 gün kuralı gibi bisi oldu bizimki.
Asıl söylemek istedigim yine sona kaldi.
Nasıl yutacak diye düsunürken;
Bizim aç (cidden aç, aç tok ne zaman mama sandalyesine otursun kıyameti kopartıyor bir sey yiyecegim diye, ona vermeden asla evde bir sey yiyemiyoruz) ne diyordum bizim aç tutuyor, kopartıyor, çigniyor ve luk luk yutuyor. Buyuk parca gelirse ya diliyle dişarı atiyor yada luk diye yutuyor. Beni şasirtti açikcası. İlk 3 gün buyuk parca gelince ogurdu ama çıkar diyince elime birakti parçayi. Dik konumda oldugu zaman korkmayin diyorlar.
Ne gevezelik ettim ya, hepinize ek gıda sürecinde kolay gelsin.
Merhaba. Bence doğru karar vermişsiniz. Şurda kalmış 18 gün. Beklemekten zarar gelmez benceHerkese merhaba. Biz ocak 17 sinde 180 gunumuzu tamamliyoruz. Temmuz 20 dogumli kizim. 5 aylik kontrolde doktorumuz yavas yavas tadimlara baslayabilirsin demisti. Ama sutum yetiyor o yuzden ben baslama taraftari degilim. Baslamadim da. Cocugum destekli dik oturabiliyor acaba doktorumu dinlemeli miyim siz bekleyecekmisiniz. Kafam cok karisik
Yok blw demeyelim çünkü bende çok isterim yapmak ama corba kesin olur ve ayrica mama yerine öğün ek gıda olur tadım degil mesela ben yemek vaktinde o ay ne yiyebiliyorsa pisirip koyarim önüne mama gerçekten cok katkili kullanıyorum ama caresizliktenElifsami blw ye karşı
Ya sen heycanlandikca ben daha çok heycanlaniyorum ne güzelAyy çok heyecanlı :) çok özendim şuan :) birçok sebzeyi denemişsiniz. Hangisi en kolay yenen? Hangi sebzeyle başlamayı tavsiye edersiniz? Avokado ya da brokoli düşünüyorum ben. Bulabilirsem bebek havuç ile tatlı patates de alıcam. Hangisi başlangıç için en uygun?
Bir de muz +9 diye biliyorum bir bakın isterseniz.
Maşallah bebeğinize iştahı ne güzel. :)
Merhabalar.Merhaba aklıma takılan biley var 45gün bebekler sadece tadım mı yapacak yani? Tattırdığımız şeylerden birleştirip ya da tek başına bir ara öğün olarak verebilir miyiz? Kahvaltıya ne zaman başlanıyor? Siz nasıl yaptınız 6-7-8.aylarda
Herkes kendi kararlarını vermekte tabii ki özgürverdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ben zaten corbayi pureden biraz civik olarak veriyorum ve sebze harici birsey olmuyor ben bağırsaklar icin corbanin önemli olduğu kanaatindeyim tabi herkes kendi çocuğu için iyisini yapmaya çalışır o yüzden herkesin kendi düşüncesi. .Yalniz mama konusunda olumlu degilim çünkü onlar bildiğin su ve aşırı katkililar mesela içindeki yağları hic arastirdiniz mi sahsen ben uyumlu aya geldiklerinde dogal yaptigimiz besinleri yemeleri kanaatindeyim yani tadimlik degil öğün olarak mamadan zararsizlar bence
Gelsin gelsin, hem de hiiiç gitmesinYine bir cesaret geldi