• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizler cocuklarımıza bakarken , diğerleri için vicdan azabı duymuyor musunuz?

Eşitliği bazen adaletli olmakla karıştırıyoruz millet olarak bi çocuğa yardım.etsek belki daha mutlu oluruz ama bundan da kaçıyoruz sokakta gördük mü ayy pis diyenler var vicdabımızı kaybettil

merhamet edip yardım edebilirsiniz ama kimsenin kimseye bukadar acımaya hakkı yok.
Acımak derken?
Sanırım acıma duygusu ile merhamet ayrımını tam yapamamışsınız
Yada ben farklı biliyorum
Arkadaş gayet merhamet duygusu ile yazmış

bu çocuklara yardım ederken acır gözlerle yardım etmeyin hemen hisseder cocuklar cünkü ve kendilerine saygılarını yitirirler onca acıyan belkide aglayan gözleri görünce.karsınızda gayet onurlu bi insan varmıs gibi incitmeden yapın yardımınızı.sana bişeyler verince mutlu olmama sebep oldun teşekkür ederim deyin hatta

Acımak derken?
Sanırım acıma duygusu ile merhamet ayrımını tam yapamamışsınız
Yada ben farklı biliyorum
Arkadaş gayet merhamet duygusu ile yazmış

evet bi insana acımak onu kendinden aşagıda görmektir çünkü.en fazla durumu zorda şuan ne yapabilirim diyebilirsiniz ve elinizden gelenin fazlasını yaparsınız bukadar.cok ince bi ayrım.çocugun yerine koyun hissedersiniz.

Geçen gün marketin önünde üstü başı perişan cok tatlı bir kiz çocuğu benden para istedi,egildim parw istediğine eminmisin iyi düşün dedim,çikolata abla sadece cikolata istiyorum dedi.bekle burda sakin kaybolma dedim.gözlerinin ici parladi,markete gittim bir sürü çikolata aldim,çünkü yalnız olmadigi tahmin ettim.disari ciktim poseti eline verdim hemen diger cocuklarda geldi,mutluluklari görülmeye degerdi.
Çocuk ışte dunyanin heryerinde çocuk,ne anlarlar paradan,kötülükten,onlari bu durumlara dusuren ana baba ya rabbim merhamet versin

evet bi insana acımak onu kendinden aşagıda görmektir çünkü.en fazla durumu zorda şuan ne yapabilirim diyebilirsiniz ve elinizden gelenin fazlasını yaparsınız bukadar.cok ince bi ayrım.çocugun yerine koyun hissedersiniz.

bu senin yorumun kimseyi aşağıda falan gördüğüm yok, çok gereksiz bir çıkış böyle bir konuda, ne yönden aşağıda görücem, oğlumdan mı aşağı görmüş oluyorum ne demek istediğini de anlamadım ya neyse, prim vermicem bu konuşmaya

O minnacık yüreklere içim kan ağlıyor.Hele anne olunca bu duygularım yüze katlandı.Kendi bebeğimi koyuyorum yerine katıla katıla ağlayasım geliyor.Ama olmuyor hepsine nasıl ulasabiliriz ki..

bu senin yorumun kimseyi aşağıda falan gördüğüm yok, çok gereksiz bir çıkış böyle bir konuda, ne yönden aşağıda görücem, oğlumdan mı aşağı görmüş oluyorum ne demek istediğini de anlamadım ya neyse, prim vermicem bu konuşmaya
duygularına dikkatle odaklanırsan farkı hissedersin.Evet aşagıda görürsen acırsın çünkü.Suçlama amaçlı degil yorumum.genel yorumlar buşekildeydi senin aglıycaktım oglum sıcak yatagında vs görünce yazma ihtiyacı hissettim.Ayrıca prim vermiycemde ne demek benim senin primine ihtiyacım mı var ki.bi önceki yorumumu size yapmamış olmayı isterdim malum prim olarak görüyosunuz

herneyse ilk yorumum kırıcı gelmiş olabilir kusura bakmayın yinede

:KK42::KK42::KK42: Allah bağışlarsa 3 aylık bir evladim var ve son günlerde ya bize birsey olursa bebegim napar? zira dayi teyze hala amca vs yok yasli nine ve dedeleri var sadice diye için icin kavrulurken bu fotoğraf, su satırlar benim cigerimi yaktı. .Dini dili irki cinsiyeti kökeni ne olursa olsun tek masum onlar evlatlarimız
Rabbim hic bir kuzuyu anasiz hic bir anayi kuzusuz bırakmasın..:KK42::anne:

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514
bende cok züülüyorum Allah yardımcıları olsun. beterin beteri var

Yoklugu ceken bilir. Çocukken görmedim yokluk ama gencken uniye hazirlanirken yoktu birseyim.Hersey o kadar sinirliydi ki hala gozlerim doluyor dusundukce.Simdi var bend uniye hazırlıkta akraba tanidik kim varsa yardim etmek isterim .Hissettim ya yoklugu sanki onlar hissetmesin diye bir cabam var.Kitap defter kalem bol bol alirdim koy okulundayken .Herkese hediye verirdim . Ayakkabisi yirtik bir ogrenciye mont ve bot almistim hocam ben giyemem kardesleriminde yok demişti:KK61: Hic unutamam el uzatttik ama ne bilim aklima gelir bazen boyle

Evde yiyecek bir şeyi olmadığı için beslenme getiremeyip okula gelmeyen çocuk var.

Sadece çocuklar için değil ki bu dünyada birileri mallarını mülklerini yığmışken birilerinin açlıktan öldüğü gerçeğiyle huzurlu bir yaşam sürmek mümkün değil.Tabi ki elimizden geldiği kadar insanlara yardim etmeliyiz.Ama bu sorunu ortadan kaldırmaz.Sorun baştan sona sistemin acımasızlığı.Yani çare için var olan sistemi değiştirmek gerek.Bu dünyada yaşamanın okuyup iş bulup evlenip çoluk çocuğa karışmaktan gezip tozup yiyip içmekten çok daha başka bir anlamı olmalı.Tabi bu konu buradan siyasete gider.

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514
Cocuk yaparken insan 1 kere degil 40 kere dusunmeli insan dunyaya bir beden getryorsun ona sahip cikablmelisin iki gun sonra biktim bundan deyip bir siyah posete koyup cop kovasina atamazsin zatn bunu yapanlar etleri lime lime olsun insallahhh lan bu dunyanin bide diger tarafi war inancsizlik filan bir cok sebeb war ztn Allaha kalben inanan kendini oldurur gene cocugunu o hallere dusurmez....

Back