• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizler cocuklarımıza bakarken , diğerleri için vicdan azabı duymuyor musunuz?

Biz bu ihtiyacı olan çocuklara insanlara yardım ederken aslında birazda kendi çocuklarımızı düşünmeliyiz
Çünkü bazen yokluk insana kötülük de yaptırabiliyor

Allahm kimseyi hele de çocukları Darda bırakmasın inşallah
O çocuk bir yuvada anne babasının sevgisiyle uyumayı elbette hakediyor
İnşallah hayat ona güzellikler sunar

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514

böyle şeylere oturup ağlayan bi ben miyim diye düşünürdüm hep. ki ben anne bile değilim hatta evli faln değilim.
insanları seviyorum aslında. ama çocukları herşeyden çok seviyorum.
türkiyede alıp karnını doyurmuşluğum çok vardır böyle. ben yiyosam onlarda yesin. bende varsa onlarda da olsun diye.

Allah sizden razı olsun. bu kadar diyebiliyorum

2 yıl önce mahalleden 2 kız arkadasım bırer hafta aratla evlendiler.
biri evlenir evlenmez hamile kaldı, diğeri 2 ay sonra..
ikisi de işlerini bıraktı cocukları 1 yaşlarında suan.
ikisinin de daha düğün borçları dururken bir de üstüne çocuk masrafı eklenmişken çalışmıyorlar..
hatta biri bütün mahalleye kök söktüren çok fena bir kadın olan babanesini yanına aldı.
ne için ?
emekli maaşı gelsin diye..
evinde bir güncük huzuru yok babanne yüzünden. ama ''mecbur'' oldugu için katlanıyormuş..
ve sürekli ağızlarında 'geçinemiyoruz hayat zor' lafları.
tamam kardeşim hayat zor, ama ben neden hem okuyup hem çalıştım lise çağından üni mezuniyetine kadar ?
okul bitince sevdiğimle neden pat diye evlenmedim de para biriktirmeyi tercih ettim ?
neden uzun süre -madden ve manen yeterli konuma gelene kadar- çocuk düşünmüyorum?
geleceği biraz düşünün be kardeşim.. deliriyorum ben bu bizim kızlara..
bu arkadaşlarım gibi kaç milyon insan var..
çocuk yapmak marifet ya hani..
yapın anasını satayım, düşünmeyin hiç.
ailenizden de pay çıkarmayın.. rızkı geliyormuş nasıl olsa..
hele ki mülteci grubu, ve çok daha alt kesimler var onları konuşmak dahi istemiyorum..
çok sinirleniyorum ne akla hizmet böyle bir kötülük yapabiliyorlar evlatlarına ....

Bunun vicdan ile alaksi kalmadi kizlar. Her yer cocuk istismari ile dolu. Artik kemiklesmis bir istismar agi mevcut.
Biz kadinlar bu sistemi cocuklar icin degistirmedikce hi cbir sey olmayacak bu kadar basit.
Kizlarinizi hukuk ve politikaya yonletirseniz belki yuz yil sonra duzelir.
Ama hayatimiz boyunca guclu olup kadin olarak kanun yapamadigimiz ve yontimde esit haklara sahip olamadigimiz surece bu hep boyle kalacak.

Suclular bakamayacaklari cocuklari dunyaya getiren ebeveynler ben onlara zerre uzulmuyorum cocuklar onlarin elinde yaniyor durumun malum kotu neden o hayata bir cocugu daha ortak etme bencilligindesin

ben cok uzuluyorum, devletin basındakiler 2 bucuk milyon liralık arabaya binerken o arabanın dikiz aynasının fiyatı ile bir cocugun bir senelik egitim masrafları karsılanabilecekken insanların bu kadar kör ve acgözlu olmasına cok uzuluyorum.

ayrıca cocuklar yetiskinlerin dunyasındaki adaletsizliklerden etkilenmemeli, onlar cocuk yani, para hesabı nedir bilmemeli, olması gereken seyler aslında onların dogal hakkı.

Evde yiyecek bir şeyi olmadığı için beslenme getiremeyip okula gelmeyen çocuk var.
:KK42: Bız boyle seylerden haberdar ya degılız ya da bızım sınıfta yok ama ben ogluma 2 senedır beslenme hazırlıyorum , hem hep ev yapımı hem meyvesı cevızı cerezı sutu oluyor yanında bılsek bır tane daha hazırlarız mesela ama bızım ogrt bızı karıstırmak ıstemıyor sırf paradan oturu gelemeyen bırılerı varsa onu sınıf parasından veya cebınden karsılıyor

Tabi ki üzülüyorum fakat tamamen vicdana kapılır mantığı yok sayarsak yaşanmaz hale geliyor hayatım, hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Her yerde bas bas bağırıyorlar şöyle sosyal devletiz, böyle büyük devletiz diye. Bu gibi sorumluluklar vatandaşın görevi değil ki devletin görevi, vatandaşın görevi vergisini vermek ve dünyada bizim kadar vergi veren vatandaş yok bugün net fiyatı 85 bin olan aracın alış fiyatı 300 e yakın üstü hep vergi, inanmayan araştırsın. Yani inançlı insanların sende fazlaysa başkasına da ver kısmından dem vurdukları olayı biz zaten fazla fazla yapıyoruz, hayatımızın her anında hem de . Daha maaş elimize geçmeden vergi kesiliyor misal, faturaları falan saymıyorum zaten. E biz millet olarak bunca vergi nereye gidiyor, en temel ihtiyaç eğitim hakkını bile vermiyorsan vatandaşına ne diye 3 çocuk istiyorsun bu insanlardan demiyorsak, Sokaktaki binlerce çocuğa tek tek üzülmek bir şey değiştirmeyecek. Ayrıca 3 yıllık evliyim 33 yaşımdayım aylık 9 bin gelirim var çocuk yapsam bakabilir miyim diye düşünüyorum. Düşünmeden ortaya çıkar e ben kahrimdan öleyim. Anası babası üzülmüyorsa sana ne diyorum çünkü mecburum. Ayrıca okuyan bilir ki kur an da iyilik yapın ama üstünüze vazife olmayan kadar kahrolmayin çünkü Allahtan merhametli değilsiniz gibi bir kısım var. Ben buna da inanıyorum çünkü bu dünyada herkes kendi yolculuğunu yaşıyor tekamulunu tamamlamak için, (bknz:ezoterizm) fazla müdehale onun yolculuğuna zarar. Büyük planı bizler bilemeyiz bence. Ama sen çok tatlısın cute. Allah oğlunun bahtını acık etsin.

:KK42: Bız boyle seylerden haberdar ya degılız ya da bızım sınıfta yok ama ben ogluma 2 senedır beslenme hazırlıyorum , hem hep ev yapımı hem meyvesı cevızı cerezı sutu oluyor yanında bılsek bır tane daha hazırlarız mesela ama bızım ogrt bızı karıstırmak ıstemıyor sırf paradan oturu gelemeyen bırılerı varsa onu sınıf parasından veya cebınden karsılıyor
Ben de kantinden alıyorum ama veliler haberdar. Sonuçta beslenmesi olmayanın neleri yoktur? Fazla defter, kalem vb veren oluyor. Şampuan, temizlik malzemesi, kıyafet vb de veriliyor.
İnsan kızıyor ama, yiyecek ekmek yok 5.yi doğurmuş kadın, seneye de 6.gelir nasıl olsa ölmüyorlar bir şekilde büyüyorlar.

Ben de kantinden alıyorum ama veliler haberdar. Sonuçta beslenmesi olmayanın neleri yoktur? Fazla defter, kalem vb veren oluyor. Şampuan, temizlik malzemesi, kıyafet vb de veriliyor.
İnsan kızıyor ama, yiyecek ekmek yok 5.yi doğurmuş kadın, seneye de 6.gelir nasıl olsa ölmüyorlar bir şekilde büyüyorlar.

insan hayret ediyor yaa, o tip ailelerden de çok zeki çocuklar çıkabiliyor, baksan hiç üstüne düşülmemiş ödevine yardımcı olunmamış hep eksik gedik ama ne iyi yerlere geliyolar, önünde kuş sütü eksik olan nice çocuklarda zibidilik peşinde, bu işin matematiği nedir ben çözemiyorum bazen, bazı şeyler insan fıtratı galiba, altını çamura da atsan değerini kaybetmiyo öte yandan içinde olmayan çocuğu pamuğa da sarsan bi yol olmuyo gibi

Tramvayda çocuklar var bi kız var okadar masumki yedi yaşlarında haysl kuruyorum alsam giydirsem yıkasam hetseyini alırım okula veririm eğitirim okadarda güzelki basına bişey gelecek diye korkuyorum çok üzülüyorum geçen gün bir kadın onu ve ablasını kardeşini aldı ayakkabi aldı ayaklarına bizden böyle yardımlar yapabiliriz

Babamın arkadaşının kızı anne baba ayrı olduğu için 15 gün annede 15 gün babada 15 gün anneannede 15 gün babannede şeklinde okudu, sırtında çanta ordan oraya gitti durdu, ankara fen lisesini kazandı şimdi hacettepede okuyo, ana babaya sorsan kaçıncı sınıfta olduğunu bilmez, bu kısım biraz konudan bağımsız gerçi

ahhh benimde en büyük yaramdır bu.
hatta evlarımızı korusun diye dua ederler ya sinirlerim bozulur .bi çocuk sizinkiler dimi.,
gazeteleri acamıyorum bi çocuğun üzgün bi fotosunu görsem canım yanıyor.
çocugum karnım acıktı diyince ona yemek yedirebilmenin mutluluğunu yaşarken bir yanım acıyor

Ben neler yapabilirim diye düşünerek ve elimde en etkili sosyal medya olduğu için, burdaki yardım gruplarına üye oldum, yasak değilse isim de belirtirim. Hasta, işsiz zor durumda ailelere bizzat adres telefon olarak ulaşabildiğim birkaç grup var hem de oldukça kalabalık. İyi insanlar olduğunu görmekten daha çok motive eden birşey yok beni bu hayatta. Biliyorum ki yaptığımız her hayır bize geri dönecek. Ben kirada oturuyorum, kredi kartım doluyor bazen yardım alışverişi yapmaktan, eşime söylemiyorum o kendime aldım sanıyor. Yetişemeyince komşularımı da haberdar edip gerekirse ihtiyaç sahipleri için onlardan da istiyorum, dileyen veriyor hatta ikinci el istiyorum sıfır alıyorlar çocuklar için çok dua ediyorum hepsine, bir dua almak bence birçok belayı da engelliyor; vesile olmak da çok güzel. Ve kendim için isteyemediğimi inanın o çocuklar için istiyorum çünkü ben de çocuk oldum ve çocuk olmak demek bunca haksızlığı adaletsizliği görüp anlayamamak demek, içinde yaralar oluşması demek. Ben devlet okulunda zorluklarla okudum. Arkadaşlarım, öğretmenlerimin çok yardımını gördüm. Ayakkabım yırtıktı aldılar hatta kardeşime de. Yemek param olmazdı borç alırdım, geri almazlardı asla. Otobüs param yoktu yürüyerek gittiğim zamanlarda bir arkadaşımın annesi arabayla bırakırdı sabahları. Benim için o kadar büyük şeylerdi ki o zaman hepsinden Allah razı olsun.

Gezi konusunda ben de hiçbir zaman gidemedim okul gezilerine, ama arkadaşlarım da hiç biz gittik şöyle falan diye anlatmadılar üzmemek için, ama tabiki gitmek isterdim. Belki daha az gezi yapılabilir böylece diğer çocuklar da sürekli gidemiyoruz diye üzülmezler. Bir de arkadaşlarla gitmek çok keyifli aslında her veli bir çocuk için daha verse belki topluca gidilebilir. Ama herkes kabul etmeyebilir. Geçenlerde bir arkadaşım bu geziler için, veliler şu kadarlık parayı veremiyor çocukları için gibi birşey söyledi. Çoğunluk olmayınca yapamıyorlarmış geziyi. Ben de o adam belki kirasını faturasını zor ödüyor sen ne diyorsun deyince sustu. Birşeyleri eleştirmek kolay da yardım etmek anlayabilmek zor geliyor nedense. Allah razı olsun bizleri de bu konuda düşünmeye ve yazmaya ittiniz.

insan hayret ediyor yaa, o tip ailelerden de çok zeki çocuklar çıkabiliyor, baksan hiç üstüne düşülmemiş ödevine yardımcı olunmamış hep eksik gedik ama ne iyi yerlere geliyolar, önünde kuş sütü eksik olan nice çocuklarda zibidilik peşinde, bu işin matematiği nedir ben çözemiyorum bazen, bazı şeyler insan fıtratı galiba, altını çamura da atsan değerini kaybetmiyo öte yandan içinde olmayan çocuğu pamuğa da sarsan bi yol olmuyo gibi
Bendeki fena, bitki yetiştirir gibi yetiştirmişler, yaşı da küçük başlamasın dedim ama yine de başlattı kadın ve evde durmasın dedi, bakıcı niyetine yani.
Aileye kızıyorsun ama çocuk için üzülüyorsun mecburen elinden geleni yapıyorsun. Aile de nasıl olsa büyüyor diye 10 tane doğursun, sen daha bir taneye cesaret edemezken.

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514
Bu konuyla ilgili depresyona girdiğim bile oluyor . Gördüklerim için birşeyler yapıyorum ama ya görmediklerim :( ? Bunu düşünüp çok üzülüyorum . Özellikle sokakta dilenen kadınların kucağındaki bebekler ve küçük çocuklar kahrediyor beni . Kiş günü montsuz ayakkabısız :( ve sürekli de uyuyorlar. Çocukların uyumasi hep dikkatimi çekiyor . Benim kızlarım çok yaramaz ,saniye durmazlar. Genelde o yaş grubu öyledir . Peki bu çocuklar nasıl bu kadar sakin ve annelerinin kucaklarindan inmiyor ? Büyükse : korkutulmus , belki de daha kötü şeylerle susturulmustur (yine de mantıklı gelmiyor) ya bebekler ? Çok düşündüm ,araştırdım .bu araştırma huyum aklımı kaybetmeme neden olacak birgün . Okuduklarım doğruysa ki olmamasını dilerim :( çocuklara uyusun diye ilaç veriliyormuş, hatta büyük çoğunluğu uyuşturucu maddelermis. Çocukların büyük bir kısmı dayanamayıp ölüyormuş :( ve bu sözde anne , kucağında ölmüş çocukla akşama kadar bulunduğu yerden kalkmiyormus :( hangi vicdan kabul edebilir bunu ? Ya o çocuğun annesi değilse :( buda şu sebeple geliyor aklıma : her yıl çocuk yada bebek aynı yaşta .ya kundakta ya az büyük :( büyük ihtimal çalıntı ..kimlerin hayatını çalıp ,hayallerinin katili oluyor acaba bu insanlar :( yine psikolojim bozuldu ....

Devlet ailelerine kendi varandaşına vermediği imkanı ve maaşı veriyor bu çocuklar o gözü doymaz aileler yüzünden bu halde yazık....

Çocuğa elbette çok üzüldüm ama bu cehalet bitmeli bu Suriye muhabbeti bitmeli artık.
Onlar gelmeden önce farklı bir gezegende mi yaşıyordun acaba ? Onlardan önce mendil satan yada dilenen insanlar yok muydu ?

Son düzenleme:
Onlar gelmeden önce farklı bir gezegende mi yaşıyordun acaba ? Onlardan önce mendil satan yada dilenen insanlar yok muydu ?
Sinir bozan o değil, madem böyle bir imkan var neden kendi aç vatandaşımız için kullanılmadı? Refah düzeyimiz çok yüksekmiş gibi...

Back