• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizler cocuklarımıza bakarken , diğerleri için vicdan azabı duymuyor musunuz?

Yanı bu durumda cocuklarımız ıcın daha ıyısını dusunmemelıyız oylemı?
Hayır, zaten iyi durumda benim çocuğum diye şükretmelisiniz. Ve kazancınızı da paylaşmalısınız, üzülmekle olmaz ki.
Benim bir çocuğum yok, kazancımızın yarısını paylaşıyoruz mutlu oluyorum. Gelecekteki beni düşünmek değil de günümüzdeki ihtiyaç sahipleri beni daha çok düşündürüyor.

Devlet ailelerine kendi varandaşına vermediği imkanı ve maaşı veriyor bu çocuklar o gözü doymaz aileler yüzünden bu halde yazık....

Çocuğa elbette çok üzüldüm ama bu cehalet bitmeli bu Suriye muhabbeti bitmeli artık.

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514
Bir kampanya falan başlatsak olmaz mı acaba? O kadar kanun yapıyorlar. Bir kanun da dışarıda çalıştırıla çocuklar için çıkarılsa mesela. Üniversitedeyken ben de çok görürdüm. Mendil satanlar, yalın ayak gezenler... Anne babalarına ceza verilmeli bunların. Çocuk esirgeme kurumuna versinler bakamıyorlarsa. Kimse çalışmak istemiyor. Çoluk çocuğu sokaklarda dilendiriyorlar. İçin parçalanıyor görünce.

Üzülmekle olmuyor maalesef.
Eylem şart ama maalesef yapmıyoruz/yapamıyoruz.
Şahsım adına okulda düzenlenen etkinlikler için katılamayan velinin çocuklarına elimden geleni yaptım bazı dönemler
Bazen aşırı sinirleniyorum.
Örnek verecek olursam
3 çocuklu durumu iyi olmayan sınıfta velimiz vardı.
Yardım ettim bir dönem (söylemek istemezdim ama örnek vermem şarttı)
Duydum ki 4. çocugunu doguruyormuş çocugu okula 20 gün annesi dogum yaptıgı için gelememiş.
İnsan durup düşünüyor yahu bazen.
Ben daha 2. çocuk konusunda kılı kırk yararken bu insanların rahatlıgı yüzünden neden ben geriliyorum diye.
Evet haklısın bızdede durumlar boyle. Ailelerde cok cocuk var. Bızım ogretmen bu tarz yardımları kabul etmıyor yanı ben bır kısıye bıle faydalı olamadım. Bugun gezıdede bu kadar az kısı oldugunu bı haberden hemen once babamdan ogrendım.

Hayır, zaten iyi durumda benim çocuğum diye şükretmelisiniz. Ve kazancınızı da paylaşmalısınız, üzülmekle olmaz ki.
Benim bir çocuğum yok, kazancımızın yarısını paylaşıyoruz mutlu oluyorum. Gelecekteki beni düşünmek değil de günümüzdeki ihtiyaç sahipleri beni daha çok düşündürüyor.

Ama lütfen dikkat ! Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edin lütfen. Bu çocukları kullanıp servetine servet katan o kadar çok kansız var ki.

Mesela suda var , aslında ben hıc bu sekılde bır yonlendırme yapmadım bır donem yan apartmanımızda oturan surıyelıler ıcın ıs yerınde para topladık kıyafet aldık. o donem oglumun oyuncaklarındanda verdık ınanırmısınız tam 3 senedır hep aynı seyı soyluyor daha dun oyuncaklarını ayıralım dedım, hayır dedı kardesıme bırakıcam ben onları surıyelılere vermeyecegım cunku onlar beledıyeden para alıyor , altın bılezıklerıde var senın bıle yok dedı bana !
Halbukı ben boyle degılım benım ıcın surıyelı , ermenı , kurt , turk kım olursa olsun bu cocukların boyle yasamasını ıcım almıyor

Ama lütfen dikkat ! Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edin lütfen. Bu çocukları kullanıp servetine servet katan o kadar çok kansız var ki.
Ama işte ortada çocuk var diyor insan.
Sen onun acımadıgı evladına acıyorsun ama maalesef o yardım o çocuga gitmiyor.
Kökten çözüm lazım aslında ama yok !
Olmuyor/oldurmuyoruz daha dogrusu.
Önüne gelen dilencinin önüne 3-5 para attıgında görevini tamamlamış sanıyor kendisini.
Suan adağım var 3 tane kesilmesi gerekiyor.
Araştırıyorum acaba hangi aile muhtaç onlara gitsin diye.
Derneklere güvenmedigim için araştırma yolunu seçtim.

Nerde calısıyorsunuz , napıyorsunuz anlatır mısınız?

Umut çocukları derneği (sokak çocukları eksenli çalışıyor, kurucuları da bir zamanlar sokak çocuğu olan ancak bir şekilde hayatını kurmuş insanlardır. Sitesini ziyaret ederseniz, düğün davetiyeleri vs yapıp satışa sunuyorlar) Cezaevinde doğan çocuklar için çalışan stklar var (icerdecocukvar) , çocuk yuvaları.. O kadar çok ki.. Bir sosyal hizmet kurumunu ziyaret edip, onların ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarınızı gayet güvenilir bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

Umut çocukları derneği (sokak çocukları eksenli çalışıyor, kurucuları da bir zamanlar sokak çocuğu olan ancak bir şekilde hayatını kurmuş insanlardır. Sitesini ziyaret ederseniz, düğün davetiyeleri vs yapıp satışa sunuyorlar) Cezaevinde doğan çocuklar için çalışan stklar var (icerdecocukvar) , çocuk yuvaları.. O kadar çok ki.. Bir sosyal hizmet kurumunu ziyaret edip, onların ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarınızı gayet güvenilir bir şekilde ulaştırabilirsiniz.
Ben o tarz bı yer zıyaretıne gıdemem malesef aslında cok dusundum ama kaldıramam dıye dusunuyorum, gormemek duymamak ıcınmı bılmıyorum ama uzulurum ve uzun bır sure unutamam o cocukları . Ve duygularıma hakım olamam aglarım dıye dusunuyorum sızın dernege bakacagım

Maalesef şartlar bir olmuyor. Aynı okulda bile durumu iyi olmayan çocuklar olabiliyorken seninde söylediğin gibi,onlara bile uzülürken,sokaktakilere uzülmemek,hayatı sorgulamamak elde değil.
Çok denk geliyorum bende,yemek sipariş ederken geldi geçen gün yanıma bir kız çocuğu,kara kuru ama nasil güleryüzlü,üstü başı kirli. Usul usul sokuldu yanıma yemek istedi tamam dedim,gözleri parladı,annemide cağıracağım dedi,gitti koşa koşa çağırdi,annesi gelince restoran görevlileri dışarı dışarı dedi kadina,bende kızdım görevliye,benimle ben yemek alacağım,burda yesinler dedim,müşterileri rahatsız ediyorlar dedi,tamam hepsi kalsın dedim o zaman,kusura bakmayın falan dedi kıvırdi verdi yemekleri,onlarda ,bizde oturup yedik ortada yemeğimizi. Normalde almazdım oradan o yemeği ama o kızın yüzü düşünce,o neşeli bakışları sönünce ordan aldim. Bakısarak,gülüşerek uzaktan uzağa,yedik yemeğimizi.
Konu çok suistimale açık olduğu için,bende para yardımı yapmıyorum. Ayakkabısı,montu olmayana alıp veririm imkanım varsa,yemek isteyeni asla geri çevirmem ama para konusunda artık vermeme kararı aldim.
Öte yandan sadece anı kurtarabildiğimin,geçici çözüm sağladığınında farkındayım ama ne yapılabilir başka bilemiyorum.

O çocuğa bende çok üzüldüm. Hayat adil değil maalesef. Onları o hale sokan anne babaları nasıl hesabını verecekler Allaha acaba? Paran olmaz çocuğuna ayakkabı alamazsın anlarım ama el kadar çocukların karda kışta sokaklarda çalıştırılması ailesinin insafsızlığı tamamen. İnsanlara duygu sömürüsü yapıp sırf daha acındırıcı olsun diye evlatlarını çıplak ayakla incecik elbiselerle dilendiren iğrenç mahluklar hepinizden tiksiniyorum. Herkes çocuk sahibi oluyor ama anne baba olamıyor işte. Ben soğukta donan çocuğununa acıyıp kızımın atkısını veriyorum sende para değilde atkı verdiğim için gözümün önünde atkıyı yere atıyorsun. Cehennem sizin gibi pislikler için var...

Ne yazık ki gördüğümüz bazı çocuklar gerçekten muhtaç olabiliyor. Aile bakanlığında durumu iyi olmayanlara yardım yapan bir birimde çalışıyordum. İnsanların iş bulamadığına, küçük çocuğu olduğu için yürüyerek Kızılaya inip de mendil satmaya çalıştığına vs çok şahit oldum ki yürülerek gidilecek bir mesafe de değildi üstelik. Ha dersen ki çocuk yapmasın o zaman, evet haklısın. Bunları savunma vs amaçlı da söylemiyorum. Ama gerçekten düşkün olan ve çaresi olmayanlar da var. Bir müracaatçım vardı mesela eşi galericiymiş, kendime ait 5-6 tane aracım vardı, cebimde en az 5000 nakit param olurdu diyen bir kadındı karşımdaki. Ama eşi iflas edip (daha doğrusu yanlış hatırlamıyorsam ailesinden biri dolandırmıştı) de borç nedeniyle hapse girince kimsesiz kalmış, üstüne kv kp ev eşyalarını zorla satıp paralarını vs de elinden almış kızın. Kucağında iki çocuk ortada kalmıştı. E bu kadın ne yapsın şimdi?

Gibi.

Bu derneğe her sehirde oturan katilabiliyor mu ki

nereli olduğunun bir önemi yok, aileleri bunun suçlusu.
savaştan kaçıp gelen de devamlı ürüyor, ülkemizde en zor şartlarda fakirlikten kırılarak yaşayan da korunmayı yanlış buluyor. allah rızkını verir diyor. çocuğunu düşünmüyor. içim parçalanıyor benim de, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama nereye kadar?

Ben o tarz bı yer zıyaretıne gıdemem malesef aslında cok dusundum ama kaldıramam dıye dusunuyorum, gormemek duymamak ıcınmı bılmıyorum ama uzulurum ve uzun bır sure unutamam o cocukları . Ve duygularıma hakım olamam aglarım dıye dusunuyorum sızın dernege bakacagım

Çocuklarla zaten istediğiniz gibi görüşmeniz yasaktır. Yani görmek, bağ kurmak bunlara izin verilmez evlat edinmeyecekseniz. Örneğin yılbaşı bayram gibi günlerde insanlar onları yemeğe vs çıkarmak isterler. Peki ertesi gün ne olacak o çocuk? O yüzden Böyle birşey mümkün değil ve izin verilmez. Sosyal hizmet kurumuna gidin orda uzmanlar var, onlar size yapabileceğiniz yardımları söylerler. Görmeniz gerekmiyor yani.

Bu derneğe her sehirde oturan katilabiliyor mu ki

Sitesinde satışa sunulan ürünler var onları da satın alabilirsiniz, kendileri yapıyorlar davetiyeleri vs.. Ayrıca bulunduğunuz şehirdeki sosyal hizmet kurumuna gidin ya da çocuk esirgeme kurumuna ya da çocuk yuvalarına gidin, orda bir uzmanla görüşürseniz size ihtiyaçlar doğrultusunda yapabileceklerinizi söyleceklerdir.

Ne yazık ki gördüğümüz bazı çocuklar gerçekten muhtaç olabiliyor. Aile bakanlığında durumu iyi olmayanlara yardım yapan bir birimde çalışıyordum. İnsanların iş bulamadığına, küçük çocuğu olduğu için yürüyerek Kızılaya inip de mendil satmaya çalıştığına vs çok şahit oldum ki yürülerek gidilecek bir mesafe de değildi üstelik. Ha dersen ki çocuk yapmasın o zaman, evet haklısın. Bunları savunma vs amaçlı da söylemiyorum. Ama gerçekten düşkün olan ve çaresi olmayanlar da var. Bir müracaatçım vardı mesela eşi galericiymiş, kendime ait 5-6 tane aracım vardı, cebimde en az 5000 nakit param olurdu diyen bir kadındı karşımdaki. Ama eşi iflas edip (daha doğrusu yanlış hatırlamıyorsam ailesinden biri dolandırmıştı) de borç nedeniyle hapse girince kimsesiz kalmış, üstüne kv kp ev eşyalarını zorla satıp paralarını vs de elinden almış kızın. Kucağında iki çocuk ortada kalmıştı. E bu kadın ne yapsın şimdi?

Gibi.
Gerçekten muhtaç olanlar elbette var. Benim öfkem çocuğunu kullananlara.

Evdeki fazla çikolata ve şekerleri arabaya atıyorum ve mendil satan çocuklara veriyorum hep. Bir elin verdiğini diğeri bilmemeli ama birbirimize fikir olur; indirimlerde çok ucuzlayan montları falan alın bedene bakmadan. Muhtarlıklara geliyorlar üst baş için, oralara bırakın. Ben arkadaşlarımdan topluyorum muhtara götürüyorum küçülen kıyafetleri. Bir miniği giydirsek kardır.

Back