• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizler cocuklarımıza bakarken , diğerleri için vicdan azabı duymuyor musunuz?

Sadece üzülüyorsunuz ama iki gün sonra ; " evler var mallar var ama çocuğumun geleceği ne olacak" diye düşüneceksiniz, değil mi?
Hayat adil sadece insanlar adil değil. Eğer çok aç gözlü olmasak bütün çocuklar aynı koşullarda olurdu.
Cebimdem çıkan üç beş kuruş bişey değiştirmez, sistem değişmeli yorumlarına ben de bitiyorum.

Herkes bir tek çocuk için bişeyleri değiştirse, çok şey değişir aslında. Bir çocuğun eğitim masraflarını yüklenmek hiç de ütopik bir şey değil. Herkes üzülüyor lafta ama kaçımız bunu yapıyoruz?

Cebimdem çıkan üç beş kuruş bişey değiştirmez, sistem değişmeli yorumlarına ben de bitiyorum.

Herkes bir tek çocuk için bişeyleri değiştirse, çok şey değişir aslında. Bir çocuğun eğitim masraflarını yüklenmek hiç de ütopik bir şey değil. Herkes üzülüyor lafta ama kaçımız bunu yapıyoruz?
Aynen öyle herkes üzülüyor ama kimse elini cebine atmıyor. Geçen ygs sınavı vardı. 2 milyon kişi girmiş. Benim yeğenlerim de girdi ve sınav kağıdını 1 liraya çıkartıyorlarmış. O an düşündüm. O 2 milyon kişi ortaya 1 lira koysa 2 milyon kaç aileyi doyurur, kaç çocuğu sefaletten çıkartır. Ama kendi menfaatleri dışında hiçbir şey yapmıyor insanlar. Kuru kuru üzülmekle olmaz. Maalesef şimdiki nesil de öyle büyüyor. 1 lira vermiyorlar bir ihtiyaç sahiplerine, oyuncaklarını paylaşmıyorlar.
Fakir her zaman fakir kalıyor bu yüzden, zengin de daha da zengin oluyor.
Sonradan uzaktan üzülme duygusu yaşanıp 2 gün sonra da daha ne kadar mal edinebilirim kaygısına düşüyorlar. Hayat böyle işte.

Acaba boyle cıdden yapmadıgımız ıcın mı vıcdan azabı duyuyoruz , mesela ramazanda , bayramda vs erzak paylasmaklamı olmuyor daha sonra nasılsa ben elımden gelenı yapıyorum bu yuzden uzulmuyorum mu dıyor ınsan?
Ben bır cocugun egıtım masrafını karsılamıyorum tek basıma ama sınıf olarak erzurumda kardes sınfıımız var her ay ortaya cıkan lısteler dahılınde ıhtıyaclarını alıyoruz , mont ayakkabı corap atlet, okul malzemelerı vs ama yınede vıcdan azabı duyuyorum. Hatta bazen aldıgım seylerın ıcıne kucucuk bıseyler yazıyorum belkı daha bır yerlerde karsılasırsak , bılelım bız oldugumuzu dıye

Acaba boyle cıdden yapmadıgımız ıcın mı vıcdan azabı duyuyoruz , mesela ramazanda , bayramda vs erzak paylasmaklamı olmuyor daha sonra nasılsa ben elımden gelenı yapıyorum bu yuzden uzulmuyorum mu dıyor ınsan?
Ben bır cocugun egıtım masrafını karsılamıyorum tek basıma ama sınıf olarak erzurumda kardes sınfıımız var her ay ortaya cıkan lısteler dahılınde ıhtıyaclarını alıyoruz , mont ayakkabı corap atlet, okul malzemelerı vs ama yınede vıcdan azabı duyuyorum. Hatta bazen aldıgım seylerın ıcıne kucucuk bıseyler yazıyorum belkı daha bır yerlerde karsılasırsak , bılelım bız oldugumuzu dıye
Canım inan eğitim masrafları karşılanmıyacak bişey değil, sana bana hiç değil.

Kitabını zaten okul veriyor. Yapman gereken sene başında toplu bir kırtasiye alışverişi, bir önlük bir çift ayakkabı.

Hadi bilemedin kışlık bir mont, bir de kışlık ayakkabı. Sene de 1000 tl, aylık 100 'ü geçmez. Sana bana dokunmaz, ama bu sebeple okuyamayan var hakkaten.

Bu da bana çok doğru gelmiyor.
Adamın ekmek alacak parası yok
boncuk gibi diziyor sırayla 3-4..
Ben 1 tane doğurdum 2. için cesaret edemiyorum mesela.
Burada suçlanması gerekenler
bilinçsizce
çoğalıp bu çocukları magdur edenler (anne-babaları) değil mi?

Herkes bir öğrenciye el uzatsa herşey değişir
şeklinde ele alınması beni irite ediyor.

Kaçak elektirik kullananların zararını
faturalarını düzenli ödeyenlere yüklemek istenmesi gibi.

bende gördüm sabah ve inanılmaz üzüldüm. her sabah beklediğim ışıklarda selpak satan çocuklar var istisnasız her gün oradalar kar yağmur hiç farketmiyor. para da vermek istemiyorum o parayı kazandıkları için oradalar diye.
dün iki tane poğaça verdim birine en azından karnı doysun diye. hep kendi kızımla kıyaslıyorum bu çocukları, biz gözünün içine bakıyoruz kızımın oysa ki..
ya bu çoçuklar, çok adaletsiz çok acımasız bu dünya..

Biyandan üzülüyorsun evet ama herkes doğurduğuna baksın diyorsun. Bu böyle olmaz ki sen onu okutmaya, bakmaya calışırsın anası evde bikaç tane daha doğurur salar sokaga. Onların düşünmeyip doğurduguna nereye kadar millet bakacak? Hani böyle olduğunu bilmesem içim rahat paramı paylaşayım ama ben yardımcı olmaya calışırken, bütçemden para ayırırken birileri doğurmaya devam ediyorsa enayi gibi hissediyorum. İçimden de gelmiyor.

Hayvanlara yardım ediyorum, kafam rahat oluyor en azından, verdıgım her kuruş içime siniyor.. Yanıma gelen gercek ihtiyac sahıbı oldugunu düşündüğüm kimseleri geri cevirmem ama kendim "napayım napayım" dıye ugrasmam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben yapıyorum evet şimdiye dek üç çocuğun hayatını bir nebze de olsa değiştirdim ama milyonlar var
Sistem gerçekten değişmeli Samsonn, özellikle suriyeliler konusunda, sürekli doğuruyorlar, trafik ışıklarında günde onlarca kez görüyorum kadın elinde iki çocuklar dileniyor, bir de karnı burnunda hamile, bizim ülkemizde zaten fakir olan kesim var, çok çaresiz çocuğumuz var, bir de üzerine bunlar, çığ gibi büyüyen bir sorun. Bu arada sadece dilenenler değil, çocuk işçilerde de bir patlama var, okulda olması gereken çocuklar sanayide, dükkanlarda orada burada yok paralara çalışıyorlar, bunlar sistemin açıkları değil mi ?

Yaradan aklı güzelliği gücü vs olduğu gibi malı mülkü de eşit dağıtmıyor, bu dünyanın her yerinde böyledir. Kimsenin de tek başına dünyadaki acıları dindirme yokluğa son verme gücü yoktur, o yüzden gücümüz yettiğince gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeliyiz. Sahip olduğumuz herşey aslında allahın bize bir ikramı, verdiği gibi alabilir de. Allah bizi bu durumun farkında olup emanetini paylaşabilen insanlardan eylesin.

Bu da bana çok doğru gelmiyor.
Adamın ekmek alacak parası yok
boncuk gibi diziyor sırayla 3-4..
Ben 1 tane doğurdum 2. için cesaret edemiyorum mesela.
Burada suçlanması gerekenler
bilinçsizce
çoğalıp bu çocukları magdur edenler (anne-babaları) değil mi?

Herkes bir öğrenciye el uzatsa herşey değişir
şeklinde ele alınması beni irite ediyor.

Kaçak elektirik kullananların zararını
faturalarını düzenli ödeyenlere yüklemek istenmesi gibi.

İyi de Shapee, bu o çocuğun günahı değil ki? Siz doğurun biz bakarız zaten demiyoruz ki kimseye.

Düşünsene, zehir gibi çocuk var, dediğin gibi babası defter, ayakkabı parası ayıramadığı için okuyamıyor. Doğurmasaydı demek var, ya bu çocuk için aylık 50 tl ben kenara atabilirim demek var. Durumu olan üzerinde düşünsün diyorum ben, zaten kıt kanaat geçinene sözüm yok.

o üç beş kuruşlar çok kıymetli bence.
bir çocuğun ayağına ayakkabı alınabilmesi,karnına sıcak bir yemeğin girmesine de vesile olmak çok kıymetli.
üçe beşe bakmadan maddi yardımımızı esirgemeyelim diyorum ben de:))

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514
Ogretmen neden sizin yardiminiza yanasmiyor ben oraya takildim?

Ben yapıyorum evet şimdiye dek üç çocuğun hayatını bir nebze de olsa değiştirdim ama milyonlar var
Sistem gerçekten değişmeli Samsonn, özellikle suriyeliler konusunda, sürekli doğuruyorlar, trafik ışıklarında günde onlarca kez görüyorum kadın elinde iki çocuklar dileniyor, bir de karnı burnunda hamile, bizim ülkemizde zaten fakir olan kesim var, çok çaresiz çocuğumuz var, bir de üzerine bunlar, çığ gibi büyüyen bir sorun. Bu arada sadece dilenenler değil, çocuk işçilerde de bir patlama var, okulda olması gereken çocuklar sanayide, dükkanlarda orada burada yok paralara çalışıyorlar, bunlar sistemin açıkları değil mi ?
en büyük tehlike.
geleceğimiz adına.
katılıyorum kesinlikle.
çok ürkütücü bir gidişat var

Zaten ilk tahmin ettiklerimden biri sendin Attraente. Değişsin tabi, sistem de iyileştirilsin, ben ne harika bir ülkeyiz demiyorum. Senin 3 çocuk için yaptığını imkanı olan herkes 1 çocuk için yapsa ne güzel olur diyorum.

o üç beş kuruşlar çok kıymetli bence.
bir çocuğun ayağına ayakkabı alınabilmesi,karnına sıcak bir yemeğin girmesine de vesile olmak çok kıymetli.
üçe beşe bakmadan maddi yardımımızı esirgemeyelim diyorum ben de:))
Biz bir kere doğuda bir okula toplu ayakkabı göndermiştik. İnan şok oluyor insan gördüklerine. Diz boyu kar, lastik terlikle okula giden bebeler var.
Böyle fakirlik görmedik, tahayyül edemiyoruz, ama dediğin gibi olmayan için üç-beş kuruş hakkaten değerli.

İyi de Shapee, bu o çocuğun günahı değil ki? Siz doğurun biz bakarız zaten demiyoruz ki kimseye.

Düşünsene, zehir gibi çocuk var, dediğin gibi babası defter, ayakkabı parası ayıramadığı için okuyamıyor. Doğurmasaydı demek var, ya bu çocuk için aylık 50 tl ben kenara atabilirim demek var. Durumu olan üzerinde düşünsün diyorum ben, zaten kıt kanaat geçinene sözüm yok.

İyi de canım
1 değil,2 değil milyonlarca çocuktan bahsediyoruz.
Olayı bu kadar basit ele alamayız.

Hadi zehir gibi olan 3-5 elinden tutulur daa
biz tuttukça bu sorumluluktan uzak anne-babalar her gece
sevişmeye devam edecekler.
Yine çoğalacaklar..
Sen kurtaracaksın ohh be diyeceksin
arkanı bi döneceksin çukura 2 çocuk daha düşmüş.
Olay tabi ki sistemle yada sistemsizlikle ilgili.

Ben çoğunun fakirlikten değil meslek icabı dilendiğini düşünüyorum. Aile dilenciyse, çocuğu da bu şekilde kullanıyor.
Bu durumda sizin para, yiyecek, giyecek vermeniz anlam ifade etmiyor. Para verseniz alıp hemen evine gitmeyecek, aksine ertesi gün "burda çok veriyorlar" diye aynı yere gelecek. Giyecek verseniz giydirmezler çünkü acınası görünmesi gerekiyor. Yiyecek deseniz, bunlar nedense hiç fırının veya simitçinin önünde "ekmek parası" diye dilenmezler. Hep cafelerin, restoranların önünde beklerler. Maksat ekmek değil, duygu sömürüsü yapıp para koparmak. Poğaça verseniz, gofret verseniz tabii hemen yerler. Ben de tok halimle gofret, poğaçaya hayır demem. Üstelik bunlar tokgözlülük veya adap öğretilmemiş, ne koparsan kardır düsturuyla büyütülen çocuklar. Elbet alırlar, sağolun tokum demezler.
Yapacak bir şey yok. Para vermeyin, aileleri çıkarmasınlar. Ben yetkili olsam hepsini toplatıp ailelerini çağırırım. Öncelikle para veya hapis cezası veririm, çocuk tekrar yakalanırsa aileden alırım.

[
Biz bir kere doğuda bir okula toplu ayakkabı göndermiştir. İnan şok oluyor insan gördüklerine. Diz boyu kar, lastik terlikle okula giden bebeler var.
Böyle fakirlik görmedik, tahayyül edemiyoruz, ama dediğin gibi olmayan için üç-beş kuruş hakkaten değerli.
benim için tek kriter bir çocuğu yüzünün gülmesi karnının doymasıdır.
aşevine yaptığım bağışlara karşı çıkanlara tek dediğim şey budur.
kesinlikle her yardım çok kıymetli.
çocuklara dokunan her yardım çok anlamlı ve de esirgenmemelidir.
tek kriterim çocuklar:))

Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

Eki Görüntüle 1967514
çok naif duygular içindesiniz ama dünya her daim adaletsizliklerle dolu ...

çocuklara gelirsek ; bu durumda bir çocuk gördüğümde öncelikle kızım adına şükrediyorum ki her istediğine sahip olduğu için imkanlar dahilinde, sonrada kızıyorum bu çocukları hiç düşünmeden dünyaya getiren ebeveynlerine her zaman derim bakabileceğiniz çocuklar getirin bu dünyaya, sevişmek güzel bir olgu ama önlem alırsanız bu dünyaya masum bir çocuk daha doğmaz ve bu adaletsizliklere maruz kalmaz...

ayrıca elden para verilmesi karşıtıyım çocuklara karınlarını doyurmak, üst baş almak en mantıklısı fakir ve ihtiyacı olana en büyük iyilik bu bence....birde okuma imkanı olanların kırtasiye ve eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi daha makul diye düşünüyorum çünkü para versen kime neye harcanacak bilemeyeceksin..

Samsonn Samsonn Ben yardım edilmemesi gerek gibi
bir şey söylemiyorum..
Tabi ki durumu iyi olan olmayana el uzatmalı.

Karşı olduğum nokta
Herkes yardım etse böyle olmaz şeklinde düşünülmesi.

Herkes yardım etse değil
Herkes çocuk yaparken 1 değil gerekirse 1000 defa düşünse
böyle olmaz, bana göre bu daha doğru bir yaklaşım.

Back