- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.720
- 798
O size ait acı gerçeğininiz.herkese ait değilGerçekler acıdır.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O size ait acı gerçeğininiz.herkese ait değilGerçekler acıdır.
O size ait acı gerçeğininiz.herkese ait değil
Bi sizmisiniz bilemem ama herkes değildir ondan eminim...Tabii, tabii! Sadece bana ait, sadece ben en lüküsünden bir hayat yaşayıp, tüketim çılgını hâline gelip öte tarafta da vicdan kasıyorum. Cebimde binlerce liralık telefonla, her şeyin en iyisini isteyerek, dizlerde gördüğüm hayatlara özenerek öte tarafta da çocuklara, fakirlere üzülüyormuş gibi yapan bir ben varım!
Çok doğru söylüyosun arkadaşım.Ayrıca kimseyi de altında binlerce liralık arabası var ama çocuklara yardım etmiyor, cebinde bilmem ne kadarlık telefon var ama dilenci çocuğa para vermiyor, vermek istemiyor diye eleştirmeye hakkımız yok. Siz vicdanen, içinizden geliyorsa yardım edebilirsiniz ama etmeyene de "niye etmiyor?" diyemezsiniz örneğin. Siz nasıl ki çocuk yapmadan önce noktasına virgülüne kadar düşünüyorsanız o çocukların aileleri de düşünebiliyor olmalıydı.
Yani halen ısrarla "bu bizim de suçumuz, biz de sorumluyuz" diyenlere de saygı duyuyorum sonuçta bunu söyleyen insanlardan bir kötülük gelmeyecek. Onlar istedikleri kadar yardım etmekte özgürler. Ben de yardım edilmesin demiyorum, zaten yardımları dünyadaki bütün çocuklara yetmeyecek ama "biz de suçluyuz" deyip ne yazık ki yardım ettikçe, kalplerimizdeki iyiliği suistimal ederek daha çok nüfusu artıracak ve sorumsuz davranacaklar maalesef diye düşünüyorum. Yani benim aklım almıyor, ey mülteci, sen savaştan kaçtın geldin, kucağında var, karnında var, evde başıboş bıraktıkların var, sokakta ayağında ayakkabısız gezen var... Aklın nerede? Kafan nerede? Kalbin nerede? Yarınının belirsiz olduğu bir günde sen nasıl hamile kalabiliyorsun yahu? Ayıp, rezillik. Evet çocuktur, masumdur, üzülüyoruz ama bu ailelere bence ceza vermek lazım, bunları beslemek bizim görevimiz mi gerçekten? Bizim sorumluluğumuz mu? Sadece mülteciler değil, burada bile "hamileyim ama durumumuz yok" diyen tiplere "ay yazık, kürtaj cinayettir, doğur rızkı ile gelir" demek nedir? Biz bunları dedikçe plansız doğumların önüne geçilemeyecek. Nüfusun kalabalık olduğu yerde insan hayatına verilen değer ortada diyorum, başka da birşey demiyorum. 2017 yılında çocuk rızıkla mızıkla gelmez, geçin bunları. Çocuk gelecekse güzel, huzurlu bir aileye gelsin, maddi imkanı yeten bir aileye gelsin inşallah, ötekilere değil.Çok doğru söylüyosun arkadaşım.
Bende acıyorum isyan ediyorum ama çocukta doğurmuyorum.
Gücüm 1 taneye yetiyor.bende istersim 5 çocuğum olsun.ama olursa aç olucaklar biliyorum.
1.çocuguma yaptıgım sunduğum imkanları sunamıycam.
Bence marifetmiş gibi habire doğuran analar vicdan yapsın!
en çok içimi acıtan karelerden bir tane dahaGünaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.
Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?
Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?
Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.
Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?
Eki Görüntüle 1967514