Bizim geline nasil davranmaliyim?

bebek 15 günlüktu diyorsunuz .Kadın da lohusa iste. Bence abartmissiniz. Gelin size samimi davranmis.

Sizin anlattiginiz samimiyettir. Peki siz otursaniz ve hic bir maniniz yoksa gorumcenize herseyi yiksaniz en basta sizin iciniz rahat eder mi?
Mesela diyelim ki o bir yemek yapiyor siz de kahve yapip ya da yapmadan en azindan yanunda oturmaz misiniz? Sizin iliskiniz normal olani ama bizim ki biraz tuhaf

Bence yanlış düşünüyorsun senin çekingenliğini fark etmiş ve onu kırmak için yapıyor olabilir her yeri kurcalayabileceğini bundan rahatsız olmadığını hissettirmeye çalışıyor. mesela liste yap ver dediyse bana bunlar lazım sen listeyi yapıver diyebilirsin.

dogumda yaninda degil miydiniz? eger oyleyse bu yanlis bence. gelin sizinle samimiyet kurmak istiyo olabilir. basinizda gozetmen gibi durmak istemediginden soylediklerinizi yapiyo olabilir. sanirim baska kusuru da yok gelinin bu kucuk seyler size külfet gelmiş

Bana pek rahatlik gibi gelmedi. Gelininiz sizi tatli tatli kullaniyor. Sizin yerinizde olsam asla yapmazdim, kardesim de cocugu da benim canimdir, maddi manevi her seyi yaparim, ama asla kendimi kullandirmam. Resmen arkadaslarina hizmet ettirmis sizi. Hayir niye yapiyorsunuz bu kadar, cocuk icin giderdim ilgilenirdim iyilesene kadar ama asla mutfaga yemek yemek disinda adim atmazdim. Gidicekseniz boyle gidin, abla yapar misin derse filancacim sadece cocuk icin geldim, inan elim kolum kalkmiyor bende bu siralar kotuyum ama halalik iste cocuk hasta diyince dayanamadim geldim ama mutfaga giremicem, bu sefer senin elinden yiyelim diyin kiyiya cekilin.

Tencere tabak dediğiniz malzemeler mutfaktan kadar fantastik yerlere koyulabilir ki? Abartmayın Allah aşkına. Açın bakın dolabı ne olacak? insanların en derin sırlarını kurcalamıyorsunuz en nihayetinde.

Bence siz abartmışsınız. Salça salçadır, o kadar derine bütçeye falan girmeye ne gerek var? Bence esas gelin uyumlu, siz gerginsiniz

Bebiş olmadan öncede girerdi hep mutfağa ben egeliyim burası güneydoğu onların yemeklerini yapamam o kadar yağ salça istesemde elim gitmiyor yani çok farklı damak tatlarımız zaten vejeteryan olduğum için et yapamam.Ama tabii çay kahve nescafe sürekli yaparım içeriz.Kek pasta falan yaparım.Bebek olduktan sonra yapmadım.Zaten istemez git bebeğinle ilgilen hallederim der.Siler süpürür fazlaca yemek yapar yarın yemek yapmazsın der öyle olur.

Görümcem olur musunuz
Şaka bir yana severim görümcemi hakkını yemeyeyim burdan.

Gelininiz rahat sizi samimi görüyor diyeceğim ama arkadaşlarıyla oturup abla servis yapar mısın demesi çok ayıp.
Yani bana kullanıyor gibi geldi.
Açık açık evini karıştırmaktan rahatsız olduğunuzu söyleyin.herkesin bir özeli var. Bu ne rahatlık.

Bana da sizi yakın gördüğü geldi valla

Hiç kullaniyormus gibi hissetmedim

Zaten 4 kee gittiğiniz (2 yılda ) ne kadar kullanabilir

Ben yabancıya kalkar cikaririm her şeyi veririm eline

Ama samimi arkadaşima ya senden mi çekincem aç bak al istediğin gibi nolcak derim

Konudaki tek tuhaflık o arkadaşı ile sohbet muhAbbet sen de ikramliklari hazırla olayı

Sizin karıştırma dediğiniz gelin ve benim
İçin önemli değil işte

Yani buzdolabında diyor zira yerini bilmiyor varsa oradadır yoksa aldır diyor

Tencere nerede tezgahın altındaki dolapta 10 tanesi de orada seç al

Atıyorum nevresim nerede gardıropta kapıya yakın kapğın orada ama hangi rafta valla bilmiyorum ben de bu arada benden başka kaldıran toplayan vs yok ve 11 yıldır bu ev benim sorumluluğumda

Kötü niyetli değil sizin gibi "ay bu karıştırmak" düşüncesinde değil sadece

İkram yap deyince ne koyayım diyebilirsiniz mesela

2 senelik eve 4 kere gitmişsin. Bir gece kalmışsın. Sorun sanki günlerce kalmış sorun yaşamışsın da yine günlerce kalamazmışsın gibi olmuş.

Bence çok kafaya takmaya değecek bir durum değil. Zaten ne kadar gidiyorsun ki... Öyle bir durum yeniden yaşandığında çocuk hasta diye geldiğini, evin detaylarını bilmediğini, onun ne gerekirse yapmasını, yardım edebileceğini kibarca söyleyebilirsin.

Melek gibi gelininiz var bence kıymetini bilin. Ev benim evim hiçbirşeyi elletmem diyip surat yapmasından iyidir bence. Sizi yabancı görmemiş kızcağız. Annesine göstereceği samimiyetle eş değer şekilde yaklaşmış size

baharatın salçanın tencerenin yerini bulmak o kadar da zor değil.

o zaman gitmeyin madem yapmak istemiyorsunuz. ben sizin evinizi düzeninizi bilmiyorum, hiç bir şeyin yerini bilmiyorum o yüzden rahat hissetmiyorum deyin. gelin belki bu şekilde anlar

Bence kötü niyetli degil rahat biri. sizi de seviyor belli ki. sevmese mutfagini size emanet etmez. ben de biraz rahatimdir ev esya konusunda o yüzden anlayabiliyorum.

Bence kendi evinizde kek börek sarma vb seylerden iki cesit yapin göturun orda sadece cay koyun icin gelin.Yemek yapmaya falan kalkmayin basim agriyo falan deyin sizde onu gecistirin gayet onun gibi rahat olun.Arkadaslarinin yaninda ikramlik getir ne demek yani.Emreder gibi olmus resmen.Bizde dogum yaptik bir gun yatmadik kaynana geldi ben bakacam dedi.Birak yatmayi oturmami bile cekemedi ilk gun kalk bulasiklari yika dikislerin pekissin dedi.Yikadim onlarin yataklarini yaptim sofra kurdum bana bakmaya gelmislerdi ben onlara baktim.Sizin gelin fazla uyanik fazla rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…