• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bize her yer Memleket, aranzda Polis eşi olan yok mu?

tatlım bulantıların beslenmene engel ise ve yediklerin çıkıyorsa dr ile görüş bulantı hapı verir.
ben halen dramamine diye bi hap kullanıyorum..
bulantılar varken bbi çok şeyden tiksinebilirsin bu ilk aylarda normal
sonra yavaş yavaş düzene giriyor merak etme..
bebek zaten annenin depolarından alıntı yapıyor o her şekilde
gelişimini sürdürüyor fakat senden çalıyo yani :1:
o yüzden beslenmene ne kadar erken dikkat etmeye başlarsan o kadar iyi olur..
hamur işinden ekmekten mümkün olduğunca uzak dur derim..
hareketlerine dikkat et yataktan aniden kalkma, çömelip oturma,elini falan
yükseklere uzatma,uyku düzenine dikkat et, sigara kullanıyosan hemen bırak
ve içilen ortamlarda bulunma eşine dahi evde içmesi için müsade etme..
ay çok despot konuştum ama bebeğini hissettikçe bunları kendiliğinden yapıcaksın zaten..
ayrıca bulantın bebeğin sağlıklı olduğuna işaretmiş ben halen her sabah
afedersin öğürdüğümde kızımın varlığı aklıma geliyo ve şükrediyorm..
Allahım sana da sağsalim bu haftalara gelmeyi o minnak ayağıyla
attığı tekmeleri hissetmeyi ve bunun tarif edilmez hazzını yaşamayı nasip etsin..
Allaha emanet ol cnmm

hmm sağol cnm bu bilgiler için... zaten uzanma,ani kalkma gibi şeylerden kaçınıyorum, düşeceğinden krktuğum için de, ani kalkışlarda mide bulantım da zirve yapıyor, o yüzden istem dışı dikkat ediyorum... sigaramız yok ikimizin de şükür, içen arkadaşlarım dahi yoktur.o derece sevmeyiz :) hamur işine gelince diyabet hastasıyım ya o yüzden yıllardır pek yemem, egeli olduğum için de fazla yemem :)alışmamışız...bana da dramamine verdi dr, işe gideceğim için zorlanıcamı söyledim, şimdilik evdeyken içmiyorum ama okulla birlikte zor olursa diye nolur nolmaz aldım...kan hapım var, kansızlığım var çünkü fazlasıyla...inşallah canım bana da nasip eder bu duyguyu

hmm sağol cnm bu bilgiler için... zaten uzanma,ani kalkma gibi şeylerden kaçınıyorum, düşeceğinden krktuğum için de, ani kalkışlarda mide bulantım da zirve yapıyor, o yüzden istem dışı dikkat ediyorum... sigaramız yok ikimizin de şükür, içen arkadaşlarım dahi yoktur.o derece sevmeyiz :) hamur işine gelince diyabet hastasıyım ya o yüzden yıllardır pek yemem, egeli olduğum için de fazla yemem :)alışmamışız...bana da dramamine verdi dr, işe gideceğim için zorlanıcamı söyledim, şimdilik evdeyken içmiyorum ama okulla birlikte zor olursa diye nolur nolmaz aldım...kan hapım var, kansızlığım var çünkü fazlasıyla...inşallah canım bana da nasip eder bu duyguyu

sigara içmemenize çok sevindim cnm..
egeli olduğun için sebze ağırlıklı beslenirsin bu da
güzel avantaj beben için de..
cnm okul başladığında sabah bişiler atıştır dramamine iç
allahın izniyle çok rahat ediceksin..
bende de kansızlık halt sahfada en düşük değer 11,5 olması gerekirken
benide en son 9,5 çıktı doktorum kan hapını günde 2 kez al dedi
inş sağlıkla gelir bebelerimiz...

sigara içmemenize çok sevindim cnm..
egeli olduğun için sebze ağırlıklı beslenirsin bu da
güzel avantaj beben için de..
cnm okul başladığında sabah bişiler atıştır dramamine iç
allahın izniyle çok rahat ediceksin..
bende de kansızlık halt sahfada en düşük değer 11,5 olması gerekirken
benide en son 9,5 çıktı doktorum kan hapını günde 2 kez al dedi
inş sağlıkla gelir bebelerimiz...

inşallah canım,sağlıkla gelir...
ya sabah içerim o hapı ama aç karnına bişey yemekte çok zorlanıyorum sorunun büyüğü o :) neyse idare ederim artık, olmazsa okulda yerim bişeyler, evde hiç yiyemiyorum...
kan haplarını ihmal etme o zaman.
canım şimdiden süt içmeye başlamama gerek var mı ki ? yoksa 3 aydan sonra yeter mi, sen içiyo musun?

inşallah canım,sağlıkla gelir...
Ya sabah içerim o hapı ama aç karnına bişey yemekte çok zorlanıyorum sorunun büyüğü o :) neyse idare ederim artık, olmazsa okulda yerim bişeyler, evde hiç yiyemiyorum...
Kan haplarını ihmal etme o zaman.
Canım şimdiden süt içmeye başlamama gerek var mı ki ? Yoksa 3 aydan sonra yeter mi, sen içiyo musun?

cnm ben sütten tiksindim hamileliğim boyunca hiç içemedim..
Onun yerine her gün ayran içiyorum,yoğurt yumurta ve sabahları peynir..
Ama alışkanlık haline getirsen iyi olur bence en azından her gün değilsede gün aşırı..
Sağol cnm içiyorum kan ilacımı..
Cnm midenin bulanmasını bekleme sabah zorla bi kaç lokma bişi ye
iç ilacını sonra zaten normale dönüyosun ve acıkıyosun deli gibi yiyosun :52:

cnm ben sütten tiksindim hamileliğim boyunca hiç içemedim..
Onun yerine her gün ayran içiyorum,yoğurt yumurta ve sabahları peynir..
Ama alışkanlık haline getirsen iyi olur bence en azından her gün değilsede gün aşırı..
Sağol cnm içiyorum kan ilacımı..
Cnm midenin bulanmasını bekleme sabah zorla bi kaç lokma bişi ye
iç ilacını sonra zaten normale dönüyosun ve acıkıyosun deli gibi yiyosun :52:

ayy ben hiç deli gibi acıkmıyorum,zorla yiyorum ufff :) şeyi sorcam zeynepcim, süt,yoğurt ve peynirin mutlaka pastörize edilmiş olanını yiyin diyordu bi yerde, bi arkadaşım da diyor ki hazır yani pastörize değil köyden falan gelen sütlerden iç. hangisi doğru bilgin var mı?
bu arada diğer kızlar nerdeler acaba ????

ayy ben hiç deli gibi acıkmıyorum,zorla yiyorum ufff :) şeyi sorcam zeynepcim, süt,yoğurt ve peynirin mutlaka pastörize edilmiş olanını yiyin diyordu bi yerde, bi arkadaşım da diyor ki hazır yani pastörize değil köyden falan gelen sütlerden iç. hangisi doğru bilgin var mı?
burdayıııızzzzz:)))ayyy canım vallaha okadar önemseme herşeyi tabiki herşeyin organiği iyi ama vallaha ne bulduysam yedim ben sürekli süt içerdim hala daha çok severim sütü bol bol süt peynir yoğurt ceviz ye yani heleki cevizi ihmal etme.ben hiç doymazdım yaa benim hiç bulantımda olmadığı için öküz gibi paso yiyiyordum:)

burdayıııızzzzz:)))ayyy canım vallaha okadar önemseme herşeyi tabiki herşeyin organiği iyi ama vallaha ne bulduysam yedim ben sürekli süt içerdim hala daha çok severim sütü bol bol süt peynir yoğurt ceviz ye yani heleki cevizi ihmal etme.ben hiç doymazdım yaa benim hiç bulantımda olmadığı için öküz gibi paso yiyiyordum:)

yaa ne şanslısın :))) benim de öküz gibi iştahım olsaydı :) yoğurt bile yiyemiyorm ya... :(((

dilekcim, sonunda yediğin dondurmaların acısı çıkmış toptan, geçer çabucak,ciddi bişey olmaz inşallah :)
kontrolüne de git bakalım, fitil işe yarar umarım, sen de başlarsın çalışmalara hayırlısıyla...

c.tesi için randevu almıştım malesef regl olunca gidemedim inş. perş yada cuma giderim...

teşekkür ederim canım ...

hanımlar dualarımdasınız kandil gecesi de bol bol dua ettim
inş yakın zaman da siz de bekleyen herkes de müjde verir

saol canım hayırlısıyla inş...

merhaba kızlar... ben test yaptım çift çizgi çıktı,inanamıyorum :) 2 tane yaptım hem de, ayy inşallah doğrudur... çok heyecanlıyım, inş sağlıklı olur,eşim yeni ameliyat old çünkü, düzelmemiş olması lazım şimdiye değerlerin, şaşkınız umarım düşük flan yaşamam :(((

aayyyyyyy çookk sevindiimm...:52: rabbim sağ sağlim kucağınıza almayı nasip eder tatlıımmm. Darısı tüm isteyenlere inş..

burdan da teşekkür edeyim dilekcim, hayırlısı olsun ikimiz için de...:) doktorun megaparkta mıydı senin? ben de değiştirsem mi diye düşünüyorum, riskli gebelik konusunda uzman birine gitmeliyim...

cnm tabiki köyden gelen süt daha da faydalıdır..ama bulantın var diye kokusu ağır gelebilir..
hele kaynatırken tiksinirsen içemezsin bile...
yoğurdu da tam yağlı yemeliymişiz ona da dikkat ediyorum..
ceviz fındık badem bunları ihmal etme..

ay çok güldüm be...
benim de bulantılarım fena ama ilacımı içince senin tabirinle öküz gibi yiyom:52:
doktorum bile 1 ayda aldığım 4 kilodan sonra Allahtan bulanıyorsun ya bulanmasan
10 kiloyu 1 ayda alırdın sen dedi...

tamam zeynepcim, yemeye çalışıyorm kuru yemiş,üzüm,fıstık fındık ve kuru kayısı :) köyden gelen süt falan bulamıycam şimdi boşver :) yoğurt peynir ayran yumrtayla idare edicez artık :) kilo almaya başladın de mi... ayyy :)

tamam zeynepcim, yemeye çalışıyorm kuru yemiş,üzüm,fıstık fındık ve kuru kayısı :) köyden gelen süt falan bulamıycam şimdi boşver :) yoğurt peynir ayran yumrtayla idare edicez artık :) kilo almaya başladın de mi... ayyy :)

evet cnm ihmal etme özellikle ceviz..
bencede uğraşma sabahları peynir yumurta gün içinde ayran süt ya da yoğurt
başladınmı ne demek ilk aydan emin adımlarla alıyom kilomu
6.aya gircez tam 11 kilo aldım bennnn :19::36::52:

evet cnm ihmal etme özellikle ceviz..
bencede uğraşma sabahları peynir yumurta gün içinde ayran süt ya da yoğurt
başladınmı ne demek ilk aydan emin adımlarla alıyom kilomu
6.aya gircez tam 11 kilo aldım bennnn :19::36::52:

amanıınn 11 kilo oldu mu bile :52: benimki de laf mı yani, 5 aylık olmuş kilo almaya başladın mı diyorum :1: ben kilo almaktan çok korkarım, dış görünüş önemli :))) şakası bi yana,sağlıklı gidiyorsa her şey sorun yok, benim diyabet oldğu için maksimum 12 kilo diyor dr. 12 bile fazla bana, 8- 10 arası iyi olurdu :)

amanıınn 11 kilo oldu mu bile :52: benimki de laf mı yani, 5 aylık olmuş kilo almaya başladın mı diyorum :1: ben kilo almaktan çok korkarım, dış görünüş önemli :))) şakası bi yana,sağlıklı gidiyorsa her şey sorun yok, benim diyabet oldğu için maksimum 12 kilo diyor dr. 12 bile fazla bana, 8- 10 arası iyi olurdu :)

11 kilo ne ki cnm ne kıymeti var her gün hamur işi yersem,bolca ekmek tüketirsem,2 saatte bi acıktımmmmm diye kıvranırsam
olacağı bu tabi..
aman sen dikkat et cnm ya beni örnek alma sakın :))))

ayy ye sen canım zararı yoksa, boşver, verirsin sonra nasılsa:) yok ben istesem de örnek alamam zaten, yasak bana :) kiloyla oldum olası aram iyi değildir, şimdi 50 kiloyum, 58e kadar çıksam yeter :) yemeğe de o kadar düşkün değilizdir, maksat karın doysun :) aman ne olacağım belli değil, şimdiden hayal kurmiyim ben :)

ayy ye sen canım zararı yoksa, boşver, verirsin sonra nasılsa:) yok ben istesem de örnek alamam zaten, yasak bana :) kiloyla oldum olası aram iyi değildir, şimdi 50 kiloyum, 58e kadar çıksam yeter :) yemeğe de o kadar düşkün değilizdir, maksat karın doysun :) aman ne olacağım belli değil, şimdiden hayal kurmiyim ben :)

cnm valla zararı olmazmı ilk şeker yüklemem yüksek çıktı..
2. şeker yüklemesinde 4 kez kan alıyolarmı ama benim kanım yok ki
dr bile nasıl becerdin kan değerini bu kadar düşürmeyi dedi :1:
bende hiç bişi yapmadım hatta ferrum fort kullanıyom dedim onu günde 2 ye çıkar acilen kan
toplaman gerek dedi...
acaba 2. şeker yüklemesini yapmasam bişi olur mu bilmiyorum:52:
bence de hayal kurma ben de bi kaç yıl öncesine kadar
yemek görünce midesi bulanan,annemin çocuk gibi
peşimde yemek dolaştırdığını biliyorum..
şimdide önümden alıyorlar resmen eşim de artık ağır vasıta diyooo banaa:52:

cnm valla zararı olmazmı ilk şeker yüklemem yüksek çıktı..
2. şeker yüklemesinde 4 kez kan alıyolarmı ama benim kanım yok ki
dr bile nasıl becerdin kan değerini bu kadar düşürmeyi dedi :1:
bende hiç bişi yapmadım hatta ferrum fort kullanıyom dedim onu günde 2 ye çıkar acilen kan
toplaman gerek dedi...
acaba 2. şeker yüklemesini yapmasam bişi olur mu bilmiyorum:52:
bence de hayal kurma ben de bi kaç yıl öncesine kadar
yemek görünce midesi bulanan,annemin çocuk gibi
peşimde yemek dolaştırdığını biliyorum..
şimdide önümden alıyorlar resmen eşim de artık ağır vasıta diyooo banaa:52:

amaaan şekerin yüklemede yüksek çıktı demek, sakın ihmal etme bence... önemli bişey olmasa yapmazlardı bu yüklemeyi, bebeğe zarar verebilirsin allah korusun... kan alsınlar nolcak,kan yapar yine hücrelerin nasılsa :) kansızlık dedikleri kan az demek değil de içindeki bi değer az oluyo işte, benim de cuma ölçülecek,inş iyi çıkar. yemeye dikkat ediyoruz o zaman,tamam mı? börek, kek falan yok artık sana :)))) eşin kızsın artık :)
slm arkadaşlar ortak konu malesef şeker sanırım. Bende bugün 50 lik şeker yüklemesi yaptırdım. çok canım sıkılıyor sınırın üstündeyim......

ben zaten insüline bağımlı tip 1 diyabetim arkadaşım. siz dikkat edin şekerinize artık, sadece diyet yaparak üstesinden gelebilirsiniz inşallah...ben yıllardır iğneyle yaşıyorum, ama en fazla 130 diyor dr um, 130 u geçmemek bi diyabet hastası için çok zor, elimden geleni yapıyorum :)

slm arkadaşlar ortak konu malesef şeker sanırım. Bende bugün 50 lik şeker yüklemesi yaptırdım. çok canım sıkılıyor sınırın üstündeyim......

bende aynı durumdayım napıcaz???

amaaan şekerin yüklemede yüksek çıktı demek, sakın ihmal etme bence... önemli bişey olmasa yapmazlardı bu yüklemeyi, bebeğe zarar verebilirsin allah korusun... kan alsınlar nolcak,kan yapar yine hücrelerin nasılsa :) kansızlık dedikleri kan az demek değil de içindeki bi değer az oluyo işte, benim de cuma ölçülecek,inş iyi çıkar. yemeye dikkat ediyoruz o zaman,tamam mı? börek, kek falan yok artık sana :)))) eşin kızsın artık :)

ben zaten insüline bağımlı tip 1 diyabetim arkadaşım. siz dikkat edin şekerinize artık, sadece diyet yaparak üstesinden gelebilirsiniz inşallah...ben yıllardır iğneyle yaşıyorum, ama en fazla 130 diyor dr um, 130 u geçmemek bi diyabet hastası için çok zor, elimden geleni yapıyorum :)

eşim kızıyo ama napsın her dakika açım diyorum dayanamıyo meyve falan atıştır diyo :1:

ya bu aşermeler ne zaman başlıyor ki? ben ne zaman isteyerek yiyebilicem :(

Back