- 27 Ağustos 2022
- 4.273
- 7.321
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hepsini okuyamadım kusura bakmayın ama bir öğretmen olarak ne demek istediğinizi de çok net anladım. Velilerin de çalıştığınız yere göre bir profili oluyor, ben çok zor olan bir bölgede çalışmadım ama kısa dönem bir görevlendirmemde tanık oldum ben de azçok. Öncelikle tüm veli grubunun zor olduğu nadirdir bence burda asıl sorun tek bir zor ve sorunlu velinin birçok kişiyi etkileyebilmesi. Yani bi tane öyle veliniz varsa bile o grup karışıyor, sizde birden çok veli öyçe diye tahmin ediyorum. Öncelikle siz sakin ve kendinden emin şekilde bir tavur koymalısınız, bunu yaparken ellerine koz vermeden olabilecek en kötü ihtimali de göze alarak (idare ya da cimere falan şikayet) yapmalısınız bunu ki siz kendinizden emin olduktan sonra bunlardan da endişelenmemelisiniz. Hoş söylemesi kolay çanur at izi kalsın hesabı ama buradan işleri çevirmen için bazı şeyleri göze alman gerek bence hocam. Sen kendinden emin oldukça, sakinliğini koruyup tartışmaya mahal vermedikçe (gerekli yerde gerekeni söyleyerek tabi) bunlar azalacaktır öyle tahmin ediyorum. Kolay etki altında kaldığınızı keşfettilerse üstüneüze gelirler, çocuklar bile öyledir bilirsiniz. Başka da ne denir kötü insandan korusun Allahİnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben çocuğu göndermeyeceğim,günah..”
“Hocam,benim çocuğumun dersleri biye kötü?”
“Benim çocuğum öyle şey yapmaz,siz benim çocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim çocuğum terliyor çok koşmasın..”
“O çocuk benim çocuğumla oturmasın..”
“Benim çocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Çocuğum teneffüste düşmüş,kim düşürmüş?”
“Ödevler çok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Doğuda görev yaptığımız yıllarda bir veli okula gelip “Benim bu okulda çocuğum var mı” demişti1 sene batıda kolejde öğretmenlik yaptıktan sonra kolej nasibimi alıp doğuya atandım bende 6 yıldır doğuda öğretmenim.O kadar haklısın ki.En az kardeşi olan 4 veya 5.
Geneli 10-13 kardeş.
çogunun çocuğu pansyonda kalıyor malesef kokuyorlar çogu.Aileler veli toplantısına bile gelmez üç beş kişi ancak.
Ama zehir gibi çogu.İlk beş sene ortaokuldaydım.Sinifin nerdeyse yarisi fen lisesi kazanıyor.iki yegenimde İstanbul'da çok iyi kolejde eğitim alıyorlar,ablam çok zorlanıyor.Dusuk alsalar bile yüksek not verip geçiriyorlar.Biri zar zor okula gidiyor.Okumaya hiç hevesi yok.aile çok ilgileniyor ama okumaya zorla gidiyor.Diyorum yeğenime bak burda kiler Allah'a emanet okuyorlar.kar kişta yürüyerek geliyor çogu.
Sınav haftası kapım çalınır hocam ödevim olmuşmu diye.
Öğretmenler odası eşit odasından farksız sürekli soru sormaya geliyorlar öğretmenlere.
Bazen diyorum çok üzerine düşmemek bu etkiyimi yaratıyor diye.
Sınıflar fazla kalabalık olmayınca öğretmenler daha iyi ilgileniyor haliyle doğudaki çocuklarla.
Doktor da değilim öğretmen de ama acılarını zorluklarını anlıyor paylaşıyorum
Bence ülkemizin eksiği bu
Herkes bana ne diyor sonra sırayla her mesleğe dokunuyor bu iş
Sırayla her meslek kıymetsizleştiriliyor
MesleklerimiZe sahip çıkalım
saygınlığı bitirmek istiyorlar
Valla öğretmenin itibar düşüklüğünü bir de özelde görün. İtibar düşüklüğü az kalır öğretmenler maymun gibi oynatiliyo kendim çalıştım ordan biliyorum. Kişisel işlerini yaptiranlar, herkesin içinde hakaret edenler, odasına çağırıp bagiranlar, küfür edenler, en ufak şeyde ağır konuşup azarlayanlar, başka şeye kızıp senden çıkaranlar, gerekli gereksiz mesai dışı cagiranlar neler neler. Bı kurumda, iş çıkışı iş bitti ben çıkıyorum yok, patron o gün sana giciksa bekletiyo fazladan beş dk on dk kocaları arabada bekliyo diğer hocaların umru da değil.+++
Ben katılıyorum, sanki genel olarak tüm meslekleri ve insanı itibarsızlaştırma çabası var. Özelllikle öğretmenleri ve doktorları iyice ayağa düşürme çabası var.
Ben ilkokul öğretmenimi hala hatırlıyorum, çok saygıdeğer bir insandı. Çocukları 5e kadar okutup öyle emekli olucam bırakamam demişti, isterse çıkıp gitme hakkı vardı ama görevini sonuna kadar yaptı. gayet de iyi bir öğretmendi. Bugün fırtına gibiysem kendisinin katkısı çoktur, ellerinden saygıyla öpüyorum
Özel özel diyorsun tüm özel kurumları zan altında bırakıyorsun yapma bunu. Senin kötü tecrüben olmuş olabilir. Çok kaliteli özel kurumlar da var. Özel hastaneleri kötüleyenler de var devamlı. Onların da iyisi var kötüsü var. Burada yazıyor muyuz tüm öğretmenler kötüdür diye hayır. Çoğu mesleğini severek yapıyor çünkü.Valla öğretmenin itibar düşüklüğünü bir de özelde görün. İtibar düşüklüğü az kalır öğretmenler maymun gibi oynatiliyo kendim çalıştım ordan biliyorum. Kişisel işlerini yaptiranlar, herkesin içinde hakaret edenler, odasına çağırıp bagiranlar, küfür edenler, en ufak şeyde ağır konuşup azarlayanlar, başka şeye kızıp senden çıkaranlar, gerekli gereksiz mesai dışı cagiranlar neler neler. Bı kurumda, iş çıkışı iş bitti ben çıkıyorum yok, patron o gün sana giciksa bekletiyo fazladan beş dk on dk kocaları arabada bekliyo diğer hocaların umru da değil.
Neden eğitim fakültesini yarıda bıraktığıma zerre pişman olmadım? Oynat bakalım.Valla öğretmenin itibar düşüklüğünü bir de özelde görün. İtibar düşüklüğü az kalır öğretmenler maymun gibi oynatiliyo kendim çalıştım ordan biliyorum. Kişisel işlerini yaptiranlar, herkesin içinde hakaret edenler, odasına çağırıp bagiranlar, küfür edenler, en ufak şeyde ağır konuşup azarlayanlar, başka şeye kızıp senden çıkaranlar, gerekli gereksiz mesai dışı cagiranlar neler neler. Bı kurumda, iş çıkışı iş bitti ben çıkıyorum yok, patron o gün sana giciksa bekletiyo fazladan beş dk on dk kocaları arabada bekliyo diğer hocaların umru da değil.
Ezilmiyorlar öğretmenler yahu. Her mesleğin zorluğu var. Mühendisi akşam birdenbire işe çağırmıyorlar mı aniden? Merdivenaltı türü özellerde çalışmaya mecbur bırakan sisteme kızsınlar. Tüm özel okullara kreşlere kolejlere değil.Neden eğitim fakültesini yarıda bıraktığıma zerre pişman olmadım? Oynat bakalım.
Öğretmenlerin görece naif, yapıcı, nazik tavırlarından yüz bulunuyor, bizim toplum bayılır böyle insanların tepesine binmeye, mühendisi patronu eziyor, öğretmenin sürüsüne bereket patronları var.Ezilmiyorlar öğretmenler yahu. Her mesleğin zorluğu var. Mühendisi akşam birdenbire işe çağırmıyorlar mı aniden? Merdivenaltı türü özellerde çalışmaya mecbur bırakan sisteme kızsınlar. Tüm özel okullara kreşlere kolejlere değil.
Valla en ezilen kesim market çalışanları bence . Mesai saatleri uzun fazla çalıştırılıyorlar. Bazı kariyerler oturmasın diye sandalyeleri bile kaldırıldı.Öğretmenlerin görece naif, yapıcı, nazik tavırlarından yüz bulunuyor, bizim toplum bayılır böyle insanların tepesine binmeye, mühendisi patronu eziyor, öğretmenin sürüsüne bereket patronları var.
Valla işte sorun ozelleri yağlayıp ballayip onunuze sürüyorlar bizde dışardan çok güzel saniyoruz. İnanın tek benim düşüncem değil bir sürü öğretmen arkadaşim, akrabam var hem yaşadığım şehirde hem başkentten, işin mutfaginda olupta bir tane özel kurum çok iyi diyen duymadım. Ha çocuklara yansımiyor elbette. Yaşadığım şehrin en büyük olan ve Türkiyede de şubeleri olan özel okuluna görüşmeye gittim. O kadar abuk sabuk soruları sordular ki nerelisin, yok erkek arkadaşım nerde oturuyomus evlenirsek nerde oturcakmisiz ikimizin ortasında bı yer soyluyo burda oturursunuz di mi ikinizinde ortası diyo . Daha sonra başka bı şehirde oturan arkadaşımda bu kuruma iş görüşmesine gitti ona da aynısını yapmışlar kaç para kira veriyosunuz falan diye sormuslar. Sonra birlikte internetten baktık yorumlara okul böyleymiş hic memnun öğretmen yorumu yok gibi bı şey. Bu kadar KÖKLÜ bı kurum bı de. Daha küçük kurumlar daha da beter. Yengem kreşlerde yemek personeli olarak calisiyo. Birkaç kurumda çalıştı ucuz kreşlerde çocuklara sebze bile cikmiyomus ucuza gelsin diye dönemin basindan beri bı kere bile sebze pişirmedim sadece bakliyat dedi. Eğer özel kurumda çalışıp ben çok memnundum diyen varsa yorum yaparsa görmüş oluruz. Ama dediğim gibi ben özelde öğretmenlik yapıp memnun olan bir kişi ne gördüm, ne duydum ekşi de başlık açılmış geçen en çok mobing olan iş kolu diye en çok yazılan sağlık ve özel okul öğretmenliğiydiÖzel özel diyorsun tüm özel kurumları zan altında bırakıyorsun yapma bunu. Senin kötü tecrüben olmuş olabilir. Çok kaliteli özel kurumlar da var. Özel hastaneleri kötüleyenler de var devamlı. Onların da iyisi var kötüsü var. Burada yazıyor muyuz tüm öğretmenler kötüdür diye hayır. Çoğu mesleğini severek yapıyor çünkü.
Yok artık ya. Kafayı yemiş millet. Zaten bütün marketin işini birkaç tane eleman yapıyor, temizlik, raf döşeme, mal kabul, kasa...Valla en ezilen kesim market çalışanları bence . Mesai saatleri uzun fazla çalıştırılıyorlar. Bazı kariyerler oturmasın diye sandalyeleri bile kaldırıldı.
Valla suanki işinizi bilmiyorum ama iyi yapmışsınız. Bende pismanim. Devlette değilsen özelde sayısal öğretmeni de değilsen yine asgari aliyosun zaten. İnşallah öğretmenlik yapmak zorunda kalmam şartları o kadar zor ki. Yapan herkesinde Allah yardımcısı olsun. Duymuştum zaten çalışmadan önce zorlugunu ama iş bulunca tepemedim ama gördüm sonradan anyayi konyayiNeden eğitim fakültesini yarıda bıraktığıma zerre pişman olmadım? Oynat bakalım.
Zengin değilsek çevremiz yoksa torpil de yoksa para kazanmak artık hepimize zor maalesef. Gençlere daha çok üzülüyorum ben. Büyük hayaller bile kuramıyorlar.Valla suanki işinizi bilmiyorum ama iyi yapmışsınız. Bende pismanim. Devlette değilsen özelde sayısal öğretmeni de değilsen yine asgari aliyosun zaten. İnşallah öğretmenlik yapmak zorunda kalmam şartları o kadar zor ki. Yapan herkesinde Allah yardımcısı olsun. Duymuştum zaten çalışmadan önce zorlugunu ama iş bulunca tepemedim ama gördüm sonradan anyayi konyayi
Lise de ögrencilerin kendisi terör ama yine de siz bilirsinizVallaha bende formasyon alıp öğretmen olmayı düşünüyorum,nasipse.Şimdi bunları okuyunca bir tırsmadım değil
Ama benim branşımdan meslek liselerinde öğretmen olunabiliyor sadece,lisede bu kadar veli terörü yoktur diye düşünüyorum.
Yani umarım öyledir
Evet kesinlikle öyle. Para kazanmak çok çok zor. Hele de çok mezunu olan bı bolumdeysen. Ben küçük çaplı hayal bile kuramiyorum şuan Allah yardımcımız olsun inşallahZengin değilsek çevremiz yoksa torpil de yoksa para kazanmak artık hepimize zor maalesef. Gençlere daha çok üzülüyorum ben. Büyük hayaller bile kuramıyorlar.
Bunları gördüğümden çocuğuma dil öğrettiriyorum 2 dil şu an öğreniyor . 3. sü de 2 yıl sonra başlayacak. İş bulamazsa dünya insanı olsun KPSS lerde çürümesin kolayca kabul görsün yurtdışında diye. Varımı yoğumu ona harcıyorum .umudum olsa bu kadar uğraşır mıydım kendimden kısıp Yok umudum .Evet kesinlikle öyle. Para kazanmak çok çok zor. Hele de çok mezunu olan bı bolumdeysen. Ben küçük çaplı hayal bile kuramiyorum şuan Allah yardımcımız olsun inşallah
En güzelini en doğrusunu yapiyosunuz. Yolu bahtı açık olsun miniginizinBunları gördüğümden çocuğuma dil öğrettiriyorum 2 dil şu an öğreniyor . 3. sü de 2 yıl sonra başlayacak. İş bulamazsa dünya insanı olsun KPSS lerde çürümesin kolayca kabul görsün yurtdışında diye. Varımı yoğumu ona harcıyorum .umudum olsa bu kadar uğraşır mıydım kendimden kısıp Yok umudum .
Önce şu gençler iş bulsun mutlu olsunlar sıra bize de gelsin isterim. Sizin de yolunuz açık olsun Allah bir kapı açsın diliyorum.En güzelini en doğrusunu yapiyosunuz. Yolu bahtı açık olsun miniginizin
Çocuğun yere ayakları sağlam bastığını bilen anne baba da ona göre rahatlar ve kendine yonelebilir artık sizde o günleri görürsünüz elbet çok teşekkür ediyorum inşallahÖnce şu gençler iş bulsun mutlu olsunlar sıra bize de gelsin isterim. Sizin de yolunuz açık olsun Allah bir kapı açsın diliyorum.