• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızımın okuluna gittiğimde kadın öğretmen, hamile, 100 tane çocuğun içinde teneffüste, bi ona yapma bi buna yapma diye çırpınıyor. Biri gelse kütt karnına indirse tamam yani.
Bizde öğretmenlere de şiddet uygulayan otizmli bir öğrenci var. Sınıf öğretmeni hamile olduğu için ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldı, karnına vurmasın diye. Aynı öğrenci geçende benim dersimde sinirlenip sırasını kendi ayağının üstüne düşürdü 🤦🏼‍♀️.

Ben 6 senedir lisede derslere girmedim. Velilerin bu istekleri benim zamanımda ilkokuldaki öğrenciler için yapılıyordu. Şaka gibi. Acaba aynı nesil liseye mi geçmiş? :KK70:hesaba göre de 4 sene sonra bunlar üniversite hocaları ve asistanlarına da mail atarlar;

"Hocam benim kızımın deneyi başarılı olmuş. Görmezlikten gelmişsiniz, kızımın psikolojisi bozuldu."

"Hocam BA vermişsiniz benim oğluma. 1 puan daha verseniz de AA olsun. Oğlum kendini çok kötü hissetti. Okula gitmek istemiyor."
Gülüyoruz ama sanırım üniversitede de başlamış veli olmasa da öğrencilerin bu tarz talepleri. Bir bilim eğitimine katılmıştım, bir hafta çeşitli üniversitelerden alanımızda profesörlerden eğitim almıştık. Orada bir hoca şaşkınlıkla bahsetmişti. Öğrenci ödevi göndermemiş, derslere de zaten işi olduğu için katılamamış(işi olmasa katılırmış) hoca dersten geçiriverseymiş onca işi arasında sınavlara zaman ayırmış, hocanın yaptığı ayıpmış. Adam aylar olmuş şoku üzerinden atamamıştı. Bize de dehşet içinde anlatmıştı.

Vallaha bende formasyon alıp öğretmen olmayı düşünüyorum,nasipse.Şimdi bunları okuyunca bir tırsmadım değil 😬
Ama benim branşımdan meslek liselerinde öğretmen olunabiliyor sadece,lisede bu kadar veli terörü yoktur diye düşünüyorum.
He canım he. :KK53: Hiç meslek lisesi gördün mü hayatında?

He canım he. :KK53: Hiç meslek lisesi gördün mü hayatında?
Öğrenci profilini az çok tahmin edebiliyorum zaten ama veliler bu kadar olmaz diye düşünüyorum.
Ben lisede okurken ne kendi velilerimden ne de arkadaşlarımın velilerinden böyle şeyler görmedim.

Vallaha bende formasyon alıp öğretmen olmayı düşünüyorum,nasipse.Şimdi bunları okuyunca bir tırsmadım değil 😬
Ama benim branşımdan meslek liselerinde öğretmen olunabiliyor sadece,lisede bu kadar veli terörü yoktur diye düşünüyorum.
Yani umarım öyledir 😂
meslek lisesi mi dedin puha ha ha.tam ortasıdır kaosunnn :KK45:

Öğrenci profilini az çok tahmin edebiliyorum zaten ama veliler bu kadar olmaz diye düşünüyorum.
Ben lisede okurken ne kendi velilerimden ne de arkadaşlarımın velilerinden böyle şeyler görmedim.
Canım hepsi için konuşmuyorum ama, ortamı o biçim olanlardan bela eksik olmaz. Sorun bitmez kısacası. Böyle bir ortamda da illa ki veli faktörü olur.
Veli faktörünün sıfır olduğu yerler bir tek köy okulları. Köyde iken bir tanecik bile veli görmediğim aylarım olmuştu bakın.

meslek lisesi mi dedin puha ha ha.tam ortasıdır kaosunnn :KK45:
Kız meslek ama endüstri meslek lisesi falan değil ya turizm lisesi,kız meslek falan.
Ben Gastronomi mezunuyum,liselerin yiyecek içecek hizmetleri bölümlerinde öğretmenlik yapabiliyor Gastronomi mezunları.
Aşçılığı seçen çocuklar daha minnoş olurlar bence ya 😂

Kız meslek ama endüstri meslek lisesi falan değil ya turizm lisesi,kız meslek falan.
Ben Gastronomi mezunuyum,liselerin yiyecek içecek hizmetleri bölümlerinde öğretmenlik yapabiliyor Gastronomi mezunları.
Aşçılığı seçen çocuklar daha minnoş olurlar bence ya 😂
sana kötü bir haberim var ucundan meslektaşız da.ben de turizm lisans mezunuyum :KK45:

Yani umarım öyledir 😂
Orada veli terörüne gerek kalmıyor
Öğrenci profili direkt terör zaten 😂😂😂

Canım hepsi için konuşmuyorum ama, ortamı o biçim olanlardan bela eksik olmaz. Sorun bitmez kısacası. Böyle bir ortamda da illa ki veli faktörü olur.
Veli faktörünün sıfır olduğu yerler bir tek köy okulları. Köyde iken bir tanecik bile veli görmediğim aylarım olmuştu bakın.
Yani velisinden de olmasa öğrencisinden olucaktır elbet ama yapacak bir şey yok.Özel sektörde de çalıştım kendi branşımda onunda çok başka dertleri var.Şimdi burada anlatmaya kalksam emin ol çok uzun sürer.O yüzden gülü seven dikenine katlanır diyerek şansımı deneyip kpssye giricem ya.

Bizde öğretmenlere de şiddet uygulayan otizmli bir öğrenci var. Sınıf öğretmeni hamile olduğu için ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldı, karnına vurmasın diye. Aynı öğrenci geçende benim dersimde sinirlenip sırasını kendi ayağının üstüne düşürdü 🤦🏼‍♀️.
Bizde de var ama otizmli değil.Aile sağdan soldan duyduğu bilgilerle çocuğu pskiyatre götürmüyor.İlaç zarar verirmiş,ilerde meslek sahibi olamazmış vs gibi şeylere inanıyor.Öğretmen ne yaptıysa veliyi ikna edemedi.Çocuk yapılı erkek çocuğu ve üçüncü sınıf öğrencisi.kaç defa öğretmene saldırırken gördüm.Derse girmiyor zaten,okul koridorlarında dolaşıyor.Bunun gbi pek çok örnek sayabilirim.Ve veliler akademik eğitim almış öğretmeni değil,psikolojik sağlık konusunda hiç bir bilgisi olmayan insanların dediğini yapıyor..

Yani velisinden de olmasa öğrencisinden olucaktır elbet ama yapacak bir şey yok.Özel sektörde de çalıştım kendi branşımda onunda çok başka dertleri var.Şimdi burada anlatmaya kalksam emin ol çok uzun sürer.O yüzden gülü seven dikenine katlanır diyerek şansımı deneyip kpssye giricem ya.
Üç sene köy okulunda çalıştım.Orda da başka terörler vardı.İki tarafta tercih yapacak olsam bu tarafı seçerim.burası bir tık daha az cahil.

Yani umarım öyledir 😂
Ben veli terörü ile fen lisesinde tanıştım, meslek lisesinde bizzat öğrenci terörü vardı🤣

Valla Minnoş, öğrenci sorununu hafife alma derim.
Meslek lisesi kadar olmasa da sorunlu öğrencilerin olduğu bir okulda görev yapmıştım. Hiç kolay olmuyor valla.
Meslek lisesini de içinde okuyacak kadar tecrübe etmiş biriyim. Neler anlatırım da yorulmaya değmez valla. :KK53:

Meslek lisesi kadar olmasa da sorunlu öğrencilerin olduğu bir okulda görev yapmıştım. Hiç kolay olmuyor valla.
Meslek lisesini de içinde okuyacak kadar tecrübe etmiş biriyim. Neler anlatırım da yorulmaya değmez valla. :KK53:
mesaj alındı meslek lisesi seçeneği listeden kaldırıldı çocuğum için :KK45: :KK53:

Ben çalıştım meslek lisesinde
3 yılda saçlarım beyazladı
Bi de ilk kez polis, savcı bilmem ne orası sayesinde görmüştüm
Adeta bi askerlikti benim için 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back