Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

Seninde konu açman şart bence
900 kiranın olduğu asgari ücretle nasıl başarıyorsunuz bunu
cidden tebrik ederim.

Ahaha ne bilim bende sorguluyorum şuan hemde istanbul gibi herşeyin pahalı olduğu bir şehir tebrik edin bizi

1400-900= 500
bu 500 le mağaza taksitleri, kredi kartları, telefon faturaları..
Bebeğiniz var
Mutfak gideri var..
Eşin eksi hesapla falan dönüyor sanırım, yoksa gerçekten imkansız bu :)
Al buda kupan

1400-900= 500
bu 500 le mağaza taksitleri, kredi kartları, telefon faturaları..
Bebeğiniz var
Mutfak gideri var..
Eşin eksi hesapla falan dönüyor sanırım, yoksa gerçekten imkansız bu :)
Al buda kupan

Yok kız vallahi bak ama dedim ya mesiye kaliyo adam her dk yemek kartı veriyolar he 300 tl ama onun yarısını eve yarisi kocanın işte yemek yemesi için gidiyo öyle ne bilim dönüyo geçen gezmeye bile gittik ahahah

Yok kız vallahi bak ama dedim ya mesiye kaliyo adam her dk yemek kartı veriyolar he 300 tl ama onun yarısını eve yarisi kocanın işte yemek yemesi için gidiyo öyle ne bilim dönüyo geçen gezmeye bile gittik ahahah

Maşallah diyim biraz daha anlatırsan nazarım değecek
Nazar is loading .........

Kusura bakma üstüme alındım sadece şu işaretlediğim yeri aldim. Maasi cok bulunca lüks yaşamaya çalışmak kismina görgüsüz manasında yazmış gibi hissettim. En basitinden iki memur ya da öğretmende yaklaşık 6-7 bin belki fazlasini aliyor ama gecim zor deniliyor. Ay sonu getirmemek degil ama arti birikim yok.
Sadece dediğinizde cok olur ne kadar girerse eve o kadar cok ihtiyaçlara yer açılıyor.

Aynı şeyi biz de sorguluyoruz eşimle. Ne yazık ki biz istanbulda yaşıyoruz kiralar çok fazla. Düğünümüz geçen sene oldu. Tüm masrafları kendimiz karşıladık bayağı borca girdik ama aksatmadan ödedik çok şükür. Tam 2018de hepsi neredeyse bitecek derken hamile kaldım. Bebeğe birsürü masraf yaptık. Sonra ekstra şeyler çıktı bir sürü.
Geçen aylarda elimizde sadece 800 tl kaldığı oluyordu yol market eşimin sigarası vs.onunla geçiniyorduk şimdi daha fazla kalıyor ama yetmiyor. Biz de anlayamadık.
Sana tavsiyem her maaşını aldığında en baştan bi çeyrek al köşeye at. Para kalırsa alırım deyince o para inan hiç kalmıyor. Ben de bu ay tam buna karar verdim.
Bir de tüm harcamaları bi defter tut yaz. Bir arkadaşım en ufak şeyi bile yazıyordu. Böylece hem en çok nereye gidiyor paran görmüş olursun ona göre önlem alırsın hem de eşin sorduğunda gösterebilirsin canım.
Bu dediklerimi ben de yapmaya çalışıcam kendim için karar almıştım umarım başarabilirim

Ayni seyden bahsediyoruz. Eve giren para biraz bol oldugu zaman butce disina cikan harcamalar yapiliyor, borclara giriliyor. Sonra gecinemiyoruz, yapmayin ya. Kimseyede para yettigini gormedim zaten hep gecinilmiyor, hep gecinilmiyor, hep memurlar aç . Coluklu cocuklu insanlar 2 lirayla napiyor o zaman?
Tamam 6-7 lira buyuk bir rakam degil, ama ay sonuna ucu ucuna yetcek bir para degil hesabini bilirsen, bizimde birikim yok ama bu bizden kaynakli biraz kıssak birikim cikartirdik 6-7 liradan gayette. Milletin asgari ucret hesabini yaptigi yere ben esimin bu maasini yazip gecinemiyoruz demeye utanirdim.

Olayı gerçekten incelemişsiniz tebrik ederim.
Parayı aşıran birileri var galiba bu durumda. Olay hala çözümsüz....
Ben de anlamadim
Konu sahibi bu konuda yorum yapmadi.
Burda soru maaşimiz 2850 (bakici parasi dūsūnce) birikim yapabilir miyiz sorusu.
Harcama kalemlerini de yazmis 1aylik yanlis hesaplamadiysam zaten para artiyor.
Sorun paranin az veya cok olmadi degil ki veya aclik-yoksulluk siniri degil ki burda hesaplanmasi gereken Gelir-Gider durumu.
Isterse 2000 lira geliri olsun gideri 1000 lira olduktan sonra ne fark eder ki.
Calismadi ve bebek oldugu dönem zorlanmislar eksiye dusmusler vs.
Ama simdi toparlamislar Bankada paramiz var yazmis
Demek ki birikim yapiyorlar. Sanirim o birikimin disinda ceyrek altin almak sorun.
Baska turlu bir olasilik yok.
Geliri gideri ortada 700 liralik bir eksik yazma olasiligi dusuktur heralde konu sahibinin

Ya cidden merak ettim 900 TL kiraya verince su elektrik doğalgaz mutfak masraflarına nasıl yetebiliyorsunuz? Çok şaşırdım
Bir de bebek varmış, onun masrafını sormuyorum bile..

Senin maasin yarisi bakiciya gidiyor
İsten cikarsan maasiniz teke dusucek bu durumda 2000 tl ile tekrar gecinirsin

Tek tavsiyem cocuga sezon sonh kiyafet almaya calisin daha ucuz bulabilirsiniz olur oda siizin sartlarinizda mumkun degil hayat cok pahalilasti korkmayin kk hafifleyince brz daha rahatlarsiniz

Canım enflasyondan haberin var değil mi siz 2000 tl ile geçinirken kilosu 20 tl.ye aldığın şey şimdi 25 tl Bu en basit örnek Bunun gibi onlarca kalem var Maaşlarımıza aldığımız bu ufak zamlar veya gelirimizdeki ufak artışlar zaten ülkedeki enflasyon ile eriyor
Arabanın modelini yükseltme derim Araba zaten masraf durduğu yerde bile

Bunca şeyi oturup kendiniz için yazacaktınız hesap kitap yapmak için ;iyi bari KK ya yazayım iki de yorum alayım mı dediniz..Tebrik ediyorum boşa gitmemiş bayagı da vakit ayırıp cidden okuyup yorum yazan olmuş .Elbette ben okumadım yazınıza kuş bakışı yaptım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…