Selam canım... yazdıklarını okuyunca ister istemez acaba bizde 7 yıllık evli olunca böylemi olcaz diye düşündüm... Önceki konularını bilmiyorum.. SAnırım sorun senin güven kaybından kaynaklaıyo. Yani kocana güvenmiyosun. Dediği kelime çok tuhafıma gitti açıkcası; " sana yaşattıklarımı unutamıyosun" demekki o da farkında hatasının?? Annem ve babam da boşandılar ama onlarınki çok daha farklıydı. Boşan boşanma diye bişey diyemeyiz canım. Ölç tart hangisi senin için e doğrusuysa ona karar ver bence...
Benim kız kardeşim her kavgalarında (ufak da olsa büyük de olsa) boşancam senden der annemin yanına gider. Ama akşamına barışırlar. Bence kocanı al karşına ve eğer böyle devam ederse boşanacağını söyle.
ha unutmadan siz bunları konuşurken oğlunuz nerde? Onun yanında böyle kavgalar edip onun da psikolojisini bozmayın lütfen...
canım Allah yardımcın olsun
bence aile terapistine de gidip öyle karar verin
ondan sonra gelişmelere bir bak
olmuyorsa da zorlamanın da alemi yok
Birbirinize gicik olmussunuz siz.
Terapiye gitmek cok iyi fikir bence.
Esinin seni sevdigini düsünüyorum. Ben mutluyum demis.
Sadece sinirlenince ne dedigini bilmeyen biri sanirim, biraz ters bi insan.
Sende kirilgansin herhalde. Sabrediyor sabrediyor aninda patliyorsun.
Bence terapi cok iyi gelecektir.
Eskiden nasildi tavirlari?
Mesela nisanlilik döneminde ve evliligin ilk senelerinde?
aile terapisti para tuzağı canım birbirinizi anlamaya çalışın bence bu erkekler biraz odun oluyor bizim gibi duygusal değiller
o bana gıcık canım, ben sadece anlamsız tepkilerine sinirleniyorum,hiç olmuycak bişeyde sinirleniyor. ama sadece bana bu kadar aksi ve sinirli, ,iş yerinden ,arkadaşlarının yanında, ailesinin yanında melek, adam eve gelince değişiyor, içinden resmen canavar çıkıyor en ufak bir sözde.
evet o mutluymuş bu arada, halbuki bugüne kadar hiç söylemedi, hep beni eleştirdi, hep kıyasladı, doğal olarak hiç mutlu olduğunu düşünmüyordum.
ona göre bizim maddi problememiz hariç sorunumuz yokmuş.
benim sabrım dağları delecek yakında yada ben ereceğim onun sayesinde.
nişankıyken , sevgiliyken ölürdü bana, benim elimi tutmak için ölürdü, herkesi herşeyi karşısına alırdı,beş dakika görüyüm diye dünyanın yolunu gelirdi.
şimdi tam tersi ,yani evlendik, ilgi, sevgi, şefkat, anlayış, kibarlık hepsi gitti,
ilgisiz,,saygıszı, sevgisiz, tam bir odun geldi.
son sorudan başlayım..
alışkanlık olmuş siizn için artık bayağılaşmış ve çok sıradanlaşmış..
böyle kabul etmeye çalışırken siz bu düzeninizi,aslında kabullenemiyor olduğunuzdan zaman zaman da iyice gerilip yükseliyorsunuz...
ama eşiniz size '' ben bilmiyormuyum senin niyetini '' demiş ?
bu niyet ne imiş,bu cümlenin ardında yatan bazı olumsuz düşünceleri var sizden yana ..
bunları sorun paylaşın
öncelikle düzgün bir üslup ve ses tonu çok önemli,suçlayıcı ve tahrik edici cümleler kullanmak evlilikte sorunları büyütür.. iletişim probleminiz var gibi sizin ...
geçmişteki yaşanılanları artık konuşup, suçlayıcı olmak bu saatten sonra faydasız..
bunlara rağmen evlisiniz...
bir kere bunlara son verin ve geçmişi dile getirip,önüne sunmayın ona...
eşiniz evlilik terapisti önermiş ,bu olumlu bir gdüşünce ve sizi ve oğlunu sevdiğini de dile getirmiş ,o cümlelerin arasında...
farklılık deneyin ,cümlelerinizi daha bir itinalı kullanmayı,daha güleryüzlü ve yumuşak yaklaşmayı,daha az ama kaliteli bir iletişim sağlamaya çalışın ...ilgi gösterin ,sevginizi dile getirecek ve belirticek tutum ve sözler diler getirin ... bir süre sabırla bekleyin ama ,evliliğinizin terapisti olmayı ve bakın sizin bu fedakarlığınıza yanıt gelecekmi diye...
inanın bunu yapmak bu kadarda zor değil .... ''siz''e değer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?