Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

ben geçen gün bir söz okudummm ....SAHİ SEN ACIYI ELHAMDÜLİLLAH DİYEREK YUTUN MU HİÇ.....biz ACIYI DEFALARCA SAYISINI UNUTACAK KADAR ELHAMDÜLİLAH DİYEREK YUTTUK

Son düzenleme:

haklısın canımda benim doktorum özel olduğu için malesef ondan rapor alamıyorum başka doktorda bu sorumluluğu almam benim hastam deilsin diyor ayrıca pıhtılaşma sorunum yok doktorum önlem için veriyor durum böle olunca zaten rapor almam imkansız hale geliyor çok şükür şimdi aile hekimleri istediğimiz ilaaçları yazabiliyor bu hamileliğimde para vermiyorum ilaca sadece tl ödüyorum hepsi bu

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek

Hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak, eksik hissetmek demek...

Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp, ağlamamaya çalışmak demek...

Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...

Anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...

Bir yerlerde benim gibi acı çeken var rabbim onlara da bana da ver demek...

Anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek, hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsa da,
Sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...

Anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek…

Anne olamamak demek yalnız öleceğini düşünmek demek...

Anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek…

Anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
Anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
Anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
Anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek.

rabbim tüm anne olmak isteyen kullarını ağlatmasın rabbim tez zamanda en sağlıklısından en tatlısından verir inşaallah:26:

Son düzenleme:

anne olamamak demek tüm bunlar demek ve bunun gibi binlerce karmaşık duygu demek

eylül 2010 da evlendik çok güzel gidiyodu herşey evliliğimin ilk 1 yılı vajinusmusla mücadele ettim çok zor zamanlardı atlattım çok şükür.Atlattıktan hemen sonra bebek düşünmeye başladık 1 seneye yakın bekledik olmayınca ben hastaneye gittim muayene hormon testleri falan prolaktin değerim yüksek çıktı ilaç kullandım sonra yine denedik olmadı 1 seneyi de o şekilde geçirdik oldu 2 sene geçen sene sonuna doğru eşim hastaneye gitmeye karar verdi ve oda gerekli testleri yaptırdı ve tanıştık azosperm ile.çok ağladık yıprandık hala da aynıyız azalmıyor daha da artıyor acısı yokluğunun.neyse hemen merkez araştırmasına koyulduk ölçtük biçtik ve bi merkezde karar kıldık.benim öyle defalarca tüp denemelerim olmadı olamadı herşey yarım kaldı maalesef.başladık tedaviye yumurta geliştirme iğnelerine başladım cesaretsiz değilimdir normalde fazlaca cesur olduğumu bile söyleyebilirim ama bu süreçte incecik uçlu bi iğneyi kendime batırmak ne kadar tedirgin etmişti beni bi bilseniz.devam ettim hergün korkarak titreyerek vurdum yanlış yapmıyorumdur inşallah korkusu eğer yanlış bişiler yaparsam olmıycaktı neyseki gayet güzel 14 - 15 tane yumurtam oldu (maşallah) eşimin mikrotese günü benden de yumurta toplanacaktı.veeeee eşim girdi ameliyata ürkek bi halde.bekledim çıkana kadar ve beklerken dua ettim hep doktor erkenden çıkıp gelmesin die saat biraz uzadıkça sevindim dedim buldular heralde fazlaca.meğersem yanlış düşüncelere kapılmışım o acıyla erken çıkması daha iyiymiş bulup fazla zarar vermeden kapatıp çıkıyolarmış ama benim eşimde çok uğraşmış doktor her tarafına baktığı için uzun sürmüş.neyseki 2 saatin sonunda otomatik açılan kapının arasından doktoru gördüm ameliyattan çıktı 2 adım geri çekildim kapıdan ve karşımdaydı doktor hiç bişey soramadım maalesef zaten sormadan söledi bana maalesef dedi 1 tane bilemi dedim hayır dedi.ağlayamadım o an sadece eşimi düşündüm ve eşyyaları toplayıp odaya çıktık ve eşimi beklemeye başladık 2 görümcem ve kayınpederim yanımda ağlıyolar ve ben hiç ağlamıyordum.asansörün önünde bekledim ve eşim çıkıverdi sedyeyle karşıma elimi tuttu ve gözlerimin içine bakıyor bilmiyomuş meğerse ne oldu der gibi baktı gözlerime herkes çıktı kaldık başbaşa söyleim zor da olsa durumu ona benim açıklamam kadar zor bişey yoktu inanın.sustu bişey diyemedi.bi süre sonra doktoru geldi konuşma yaptı senden çok umutluyum kardeşim falan dedi iyiydi hakkını yiyemeyiz şimdi.neyse konuşmasının sonunda ya evlat edinin ya donasyon yada kök hücreyi bekleyin dedi ve çıktı gitti.bizde çıktık biraz daha ii hissedince.eve geldik ve o günden beri bi rüyada olmayı çok istiyoruz bütün bunlar bi rüya olsa keşke diyoruz.neyse kök hücre meselesi bizim için şu an tek çare.kök hücre gelirse eğer eşimden yağ hücresi alınıp ondan sperm hücresi üretilecek ilaç ile destekler falan sonra bebeğimiz bizimle olucak inşallah.ama çokda hızlı ilerlemiyor maalesef farelerde denendi oldu insanda denenmeye başlanmadı deniliyor bizim ülkemizde maalesef yasal değil yine her zamanki gibi.ama bence bir an önce hızlandırılmalı bi çok pproflar var ülkemizde fazlasıyla başarılı ellerini biraz çabuk tutabilirler.bizim yaşımız daha genç ama hep genç kalmıycaz maalesef şu konuda şimdilik en umutsuz vaka bizleriz azosperm hastaları bizleride unutmayın yazınızda.
masraflara gelince devletten rapor alıp özlede yaptırdık tedaviyi
benim iğneler= 1600
eşimin tese ameliyatı=1750
hastaneye normalde 4,500 verecektik 1000 lira ilk aşamada geri kalanda sperm bulunursa verilecekti 1000 lirayı verdik ve tedavi iptal oldu maalesef.

Malesef oğlumu alamadı m3 gündür ateşi çok yüksekti bugünde suratında ve vücudunda kırmızı lekeler oluştu doktora götürdük 4-5 saattir koşturuyorum dedim bugünde annende kal yarın alacağım.

önce sağlık diyorum ya işte böyle

Kıyamam canım benim
Acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun kazen...
Peki neden kırmızı lekeler oluşmuş teşhis kondumu?
Bu aralar su çiçeğini çok duyuyorum.

Son düzenleme:

bu işler böyle oluyormuşş, işin içine düşünce anlıyor insan..
devlete git bir rapor almak için sürün !
ama özele git bastır parayı, şaakk rapor karşında !!!
bu nasıl adalettt ??

O kaymakamın da başına geleceği var ki öyle söyleyebilmişşş... daha ne denir ki ?
kaba saba bir Kaymakam olmuş ama ....insan olamamıs gibi birsey... pess !

Geçmiş olsun Kazen...Allahım acil şifalar versin inşallah.Rahatsızlıgı nedir acaba,kızıl-kızamık-suçiçegi? Gibi birşeymi?

Kazen bey çok geçmiş olsun,çocuklar hasta olmasa keşke benim oğlumun biri de hasta 1 haftadır perişan oldu çocuk..

arkadaşlar bir de şu konuda uyarmak istiyorum herkesi..ben tadavi olurken yaşım 26 idi ve 2 embriyo yerleştirileceği söylenmişti (o zaman tek embriyo yasası falan yoktu)..sonra transfer işlemi oldu biz sanıyoruz ki iki tane transfer edildi,işlemden çıktık doktorla görüşüyoruz doktor dosyama bakarken yaşımı 35 olarak söyledi..ben de düzelttim 26 dedim..doktor ama biz o yüzden 3 embriyo transfer ettik yaşınızı 35 olarak kayda geçmişiz demez mi? tabii ki yapacak birşey yoktu şok olmuştuk! ve ben üçüzlere hamile kaldım ve çok kötü günler geçirdim bu nedenle..karın içim dardı ve üçüz bebekleri taşıyamadım,kaybetme tehlikem oluştu ve daha bir sürü şey..

o yüzden her aşamada dikkatli olun lütfen..

Son düzenleme:
Kazen agbi oglunuza cok gecmis olsun ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN)

Her zaman herseyin basi saglik sonrasi nasil olsa gelir..

aynen bacım aynen

geçmiş olsunn inş çabuk iyileşir

geçmiş olsun kazenacil şifa versin Rabbim kızamık falanmı acaba:26:Havalar sıcak isilik falanda döküyor olabilir:26:

pgt nin normal tüp bebeğinden farkı.. döllenen embryolar 5 in altında olmamalı(devlette nedir durum bilmiyorum ama) yoksa pgt yapılmaz.. min 5.döllenmiş embryo pgtye gönderilir burada sağlıklı olup olmadıklarına bakılır eğer sağlıklıysa bizlere transferi gerçekleştirilir.. yok sağlıksız ise transfer iptal edilir..

birde pgtli hastalara bence;

2 embryo transfer yaşı 35 değilde 30 olsa ne iyi olur? sonuçta bizim tüp bebek sürecimiz normal tüp bebeğe göre oldukça zor ve zahmetli bir süreç..

geçen eşimle imzaları attık transferde tek embryo konulacağını kabul ediyorum beyannamesine ve içimize oturdu.. neredeyse 30 oldum benim garantim varmıki 2. için yumurta rezervlerimin iyi olacağına? bu tedavide sağlıklı çıkıpta dondurulacağının yada?

arkadaslar rabbim hepinizin yardimcisi olsun
bende ikinci bebegime tup bebek yontemiyle kavustum
hollandada yasamam benim bi sansimdi cunku burda kolaylik var
eger cocugun olmuyorsa ve tek care tup bebekse kesinlikle bunu devlet karsiliyor
ustelik maddi durumum cok iyi olsa bile sigortalar oduyor herkesinkini
3 sefer sansin oluyor ve dondurulmuslar sayilmiyor dondurulmuslari 10
seferde denesen bedava
keske turkiyede boyle bi duzen kursa ne iyi olur insanlar manen zaten cokk yipraniyor kaldiki bi maddi eklenince
cokkk zor bi surecccc
ve hazin sonuclar malesefff
baska konularda avrupayi ornek aliyorlar o zaman bunuda ornek alsinlar

geçmiş olsun kazen bey Allah acil şifa versin

Bu gün aklıma şu geldi: Ben LÖSEV gönüllü üyesiyim, lösemi hastası çocuklar için vakıf kurulduysa aslında infertilite için de kurulabilir. Ama nasıl olur araştırayım diyorum, sizce dernek vakıf artık her neyse kurulması fikri size mantıklı geliyormu? Nasıl olabileceğini araştırırım pazartesi günü.
İkinci olarak, bu hazırlamaya çalıştığımız taslağa kolaylıklar sağlayan bazı ülkeleri ekleyerek, örnek uygulamaları sunabiliriz.

mantıklı buluyorsanız, bunu da ben araştırabilirim.
Ne dersiniz arkadaşlar??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…