Sayın Kazen ..
Böyle bir başlık açıldığı çok yerinde olmuşş, çok tesekkür ederim kendi adıma...
Ve ben çektiğim sıkıntılardan Basbakanımızın her defasında " 3 ÇOCUK " isteğinde bulunmasından açıkcası rahatsızdım, cünkü ; " OLAMAYANIN SIKINTISINI BİLMEDİĞİ İÇİN HİÇ DİLE GETİRMİYOR "...
Bu yüzden acaba sesimi nasıl duyururum düşüncesi her daim vardı..
Benim gibi yıllarını veripte, yılların yorgunluğu bir yana, ilaç bulamama, bulduğunda ise, ilaç paralarını karşılamak için biçok şeylerden vazgeçme ve " ÖNCE BİR BEBEĞİM OLSUN " demekten alamıyor insan kendini ..!
Ben hikayemi anlatayım..
16 yıllık evliliğim biticek bu Ağustos ayında...ve yaşım 34 oldu artık bu uğurda savas vermekten..
ve yıllardır tedavi görmekden yoruluyor insan...
İlk zamanlar snde birsey yok deniliyordu ama, yılların bnden alıp götürdeklerinle beraber, artık bende de sıkıntılar basladı..asıl sebep esinden ve esine bir ilaç veremiyoruz bu durumda"" denilmesi beni çok bunaltıyordu..
ilk zamanlar normal tedavi, sonrasında 2 kez aşılama .. ile olamayacağını Dr umuz tüp tedavisini önermişdi.. o zamanlar devlet desteği yokdu.. sonra olduğunu öğrenince başladık..
2005 yılında 3ay arayla 2 tüp tedavsi oldu.. (( devlet desteğini alabilmek için rapor çıkartmaya çok zorlandık ! ))
3. yü yaptıracağımız zaman tekrar basvurduğumuzda, bize ;
-- devlet desteği kaldırıldı, siz kendi imkanlarınızla yaptırıcaksınız " dediler...
ve ... 2010 yılında , 3. tüp tedavisi gördük..
sonuçlar maalesef ..!!!
Aradan yıllar geçti ve biz bıraktık tedavi işini, çünkü maddi-menavi çok zorluyor insanı..
özellikle bayan bir sürü iğneler, ilaçlar kullandıktan sonra, olamadığını hazmetmesi ne zordur, bunu yaşayan bilir ..!!!
Tmm.. her zaman önce Allah dileyince olucak diye her daim diyoruz ama, çekilen çilenin yanında, birde parasal boyutunu karşılayıp, elin, avucun eve boş dönmesi, insanı daha çok yıpratıyor...
Bu konuda muzdarip olan çoğu insan gibi, bitkisel desteklerle çare bulmayı deniyor insan, neye ne iyi geldiğini bilmeden...
ve geçtiğimiz 2 ay öncesinde 4. tüp denememiz oldu..
ve maalesef yine sonuç alamadık.. ve bu kez kinde, transfer islemine girememek beni çok yıkdı..
Ayrıca, "yumurta kalitesini arttırmak" için kullanmam gereken bir ilaç vardı..
onu bulmak çok zor oldu..
Koskoca Ankara da bile, depolarına varıncaya kadar sorusturduk,
"" elimizde yok, piyasada bu ilaç yok, yurtdısından gelmesini 15gün içinde bekliyoruz..." dediler bizlere..
ve Dr um ; acilen bulmanız gerekiyor , nasıl olur da bulamazsınız...diye birde sitem ediyorlar..!
---İlacı bulmak mesele, fiyatlar zaten almıs basını gidiyor, yeter ki bulalım da, parasından geçtik ..!!! diyebilicek hale geldikk..!
Ve şuan için bize denilen ;
"" 5. tüp tedavisini ne zaman düsünüyorsunuz ?? ""
yılların yorgunluğu, olamadığının sıkıntısı, ve defalarca tüp denemesi yapmıs biri olarakdan, ömrümüz geldi geçiyor, ve benim yumurta rezervi azlığından dolayı, 5. tüp denemesini bian önce gerçekleştirmek istiyorlar..
4 tüp denemesini de, Ankara'da yaptırmıstık farklı yerlerde..
ve artık bu son olsun deyip, İstanbul istiyorum..
>>> İsim yapmıs merkezler <<< parasal konuda daha yüksek fiyat söylüyorlar ..
Ayrıca bana, yumurtaları istenilen düzeye getirmek için, iğne dozlarını yüksek tuttukları için,
sadece bir iğne için , 13 kutuya 2500 tl ödedik.. bu sadece bir iğne..!
ve artık bu kadar sıkıntının içinde, parasal olarak rahatlık sağlanması gerekiyor..
sonuç olarak ;
16 yıllık evli
34 yaşında
4 tüp denemesi başarısızlıkla sonuçlanmış, yumurta azlığı sıkıntısı yaşayan biri olarakdan,
5. tüp için çok büyük bir endişe içindeyim Eşim ve Ben ..
Bir insan ; ev, yat, kat, eşya, araba, vs. Parayla alınabilicek ne varsa, aldığın an gözünün önünde olur..
Paranın alamadığı " BİR BEBEK "" !!!
Saygılar..