BITTIM.

cnım Allah yardımcın olsun sen de gerçekten sıkıntılı dönemler yaşamışsın.ama her insan farklı yapıda işte. sen çocuğuna sarılıp güç bulmuşsun ama senn yerine koyunca kendimi napardım bilemedim. çocuğum yok benm. 1 senedir istiyoruz Allah nasip etmedi henüz. ama en korktuğum şey çocuğum olunca kendimi yok sayacak bi anne olmak. şu anda çocuğum olmadığı için de böyle düşünüyo olabilirim ama bi taraftan da çocuğum mutlu olsun diye ben kendimi yok sayarsam çocuğumun da mutlu bi birey olmayı öğrenemeyeceğine inanıyorum.
bu arada kaynananı ve görümceni boğasım geldi. Allah sabır versin sana. Bi gün Rabbim nasip eder de çocuk sahibi olursam daha doğru empati kurabilirim elbet ama şu anda biliyorum ki yazan arkadaş için de kendi yavrusu senin yavrun sana nası kıymetli geliyosa o kadar kıymetli. ve duygu durumu ona bile yansımışsa gerçekten zor durumda ve yardıma desteğe ihtiyacı var. kendine zaten kızıyo bi de biz burda kızarsak daha dibe çökeceği kesin. destek verip kendisini iyi hissettirecek önerilerde bulunup belki biraz iyi gelebiliriz ona

Size yazmadım ben .yazımdan alıntı yapıldı ve alıntıya cevap verdim. Ne yazmamı bekliyorsunuz Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasınımı. Yazmak gibi bir düşüncem olmasada buna siz karar veremezsiniz. Kk öyle bir dünya değil.

Gercekten yazma geregi duymuyorum ama sunu acik yüreklilikle söyleyebilirim bu yazilanlardan cok daha fazla seyler yasadim. Ve durum ne kadar kötü olursa kimsesizlik o kadar etkileyebiliyor. Burada neler cektigimi yazmaya gelmedim ama konu hep farkli yere variyor..
Hanimefendi yasadiklarini yazmis. Ben garanti veriyorum cok daha beter haldeydim. Hatta bir yerde yazdim ölsem ölümü aksam eve gelince esim bulacak haldeydi. Öyle bir haldeydim ki bana birsey olur da cocuk esim gelene kadar ac kalip da ona da birsey olur diye korkularla gecti zamanlarim.
Emzirmekse bir senedir emziriyorum. Uyumamaksa uyumuyorum. Basinda beklemekse bekliyorum. Neyin cabasi bu hanimefendideki anlamadim.

Kk da görmezden gelme tusu sizin gibiler icin var cok sükür. Artik yazsaniz da göremeyecegim cok sükür.

Aslında çok farklı şeyler yazmak gelmişti kendisine içimden. Ama ilk iki çok iyi niyetli yapılan yoruma cevabını okudunuzmu.

Ben 3 yıl çocuk yapmadım sizin le aynı şeyleri düşünerek. Ilk başlarda sadece çocuk merkezli yaşadım ve eşimde depresyona girdi :) resmen kıskandı çocuğu. Sonra çocuk yaşına girdi ek öğüne başladı derken eşime dönüş başladı yavaş yavaş kendime bakmaya ve tek çocuk tek ben tek eşim değil 3 kişilik yaşamaya başladık. Eşimde öğrendi sayılır :) .
Kv Görümce ye gelince allaha havale ettim . Kimse yaptığı nı yaşamadan ölmez bu dünyada.
Umarım sizde hayırlısı ile bir evlat sahibi olursunuz. Evin içinde çok moraliniz bozuk olunca bile bir dönüp bakıyorum minicik bir adam. Tipi ne bak gülüyorsun zaten :) Rabbim herkese nasip etsin. Rabbim herkese hayırlı evlatlar versin tüm evlatları mutlu bereketli yuvalarda büyütmeyi nasip etsin inşallah

Normalde plates yapiyordum cok iyi geliyor ama büyüdükce hic zaman bulamaz oldu. Gündüz en fzla bir saat falan uyuyor. Isinmak bile onbes dakika sürüyor.
Tessekkür ederim yorumun icin. Bu günler de gececek insallah =)
Peki canım, eşin işten geldikten sonra çocukla hiç mi ilgilenmez ki biraz zaman ayırabilesin... Meditasyon neticede tamamen ruha yönelik, insanı dinginleştirmeye yarayan bir şey, çok delirdiğim zamanlarda ciddi manada rahatlamama yardımcı olmuştur... Bence azıcık araştır, eğer denemek isterim dersen sana kolayca uygulayabileceğin bir mp3 dosyası atarım...

Dogumdan sonra platesle nefes egzersizleri yapiyordum iyi geliyordum. Artik o kadar zamanim olmuyor. Esim yardim ediyor ama sürekli calisiyor ve cok yorgun geliyor.. Yani pek yardim edemiyor haftasonlari disinda, ki bugün bile isteydi bazen haftasonlari da iste oluyor..
Rahatlamam gerekiyor. Yürüyüs iyi geliyor ama havanin isinmasini bekliyorum. Meditasyon hic yapmadim acikcasi hicbir bilgim yok bu konuda. Nedir ne degildir bilmiyorum yani =)

BKZ google, inan bana hoşuna gidecek...

Canim. Cok sert yorum olmus. Yurt dusinda bir cok seyle bogusuyir insan. Tabiki dogru degil yaptiklari ama inan herseyim tum hayatin degisiyir ve insan buna ne kadsr isterse istesin hazir olamiyir bu bir surec. Ve isteyerek yapmiyirdur. Yalniz belliki deptesyinda kendini o olmaz bu olmaz diye soyutlamis. Zamanla duzelicek. Suan gucsuz. Bunu anlamak lagzim. Ama tabiki cikmali ayni kurallar benim yasadigim ulkedede gecerli.. ama biz soyutlanirsak toplumdan yakniz kaliyiruz. Bem mesela yabanci arkadaslar edindim. Venden de buyuk ama cok yardimlari oliyir ve dil ogreniyirum bol bol. Tek yolu bu duzelmesinin. Ama duan depresyinda oldugu icin saglikli dusunemiyirum itregre olamamis daha almanyaya

Profisyonel yardimlada olmuyir ben turk bi psikologa gittim dunya para ve ancak ilac verip yoluyir iki gun sinra bu kadar kolaymi.. ben de yurt dusindsyim suan ve baktim olmuyir kendim kendimin doktiru oldum. Kolay bi karar drgil ve turkiye gibi olmazz buralar. Soguk ulke herkes is guc pesinde.

Cocugunuz var mi? Bu yorumu yapabilmek icin empati kurmaniz gerek. Yoksa anlamsiz olur.
benim kizim 5.5 aylik gece saat basi uyaniyorum. gunduz dogru duzgun hic uyumuyo. dusumu 10 dakika da aliyorum. once kizimi uyutup gece evi topluyorm. sabah kalkip toz aliyorum kizimin uyudugu an hemen supuruyorm. siliyorum. hepsini ayni an da yapmaya gerek yok kaldiki bi temizlik yada yemek ne kadar vakit aliyo ki. bebege kizmaya poposunu acitmaya deger mi? kaldi ki isterse evim pislikten gorunmesin ben kendime bakmayayim hic bisey kizimdan onemli degil. onun varligi yeter benim tum herseyi atlatmam icin

3 aylik kizim var dogdugunsan beri agliyor. Gunduz 1 gram uyku uyudugunu gormedim bagirarak yirtinarak agliyor. Doktorlar hastaneler herkesin dedigi bebegin kolik olmus. Benimde hic yardimim yok onu gectim bebegim ne bi yere koyunca nede baskasinda duruyor. Her dakika benim kucagimda ayaklar ziplayarak yuruyerek. Zaman zaman kafayi yiyecek gibi oluyorum, dogru duzgun ev isi yapamiyorum, yemek desen yarim yamalak. El kadar bebek uyku uyumaz mi yok anca gece uykusuna 7-8 saat oda surekli uyanarak. Ama onun o bi bakisina insan herseyi unutuyor evlat bu. Sirf bizim bebeklerimiz huysuz degil, ne ilk ne de son olucak. Sadece kendine zaman verip sabirli olmalisin/olmaliyiz.

Ben bu anlattığınız ruh halini bekarken ve Türkiyede yaşıyorum.. Arada sırada olur öyle şeyler, ben de aşırı zamandan dolayı bunalıp ağlıyorum.. Bebeğiniz 11 aylikmış birdaha kesinlikle o yavrucağa vurmayın. 11 aylık bebegin bağırıp aglamasindan daha doğal ne olabilir? Hem şunu düşünün eskilerin 8 10 tane çocuğu varmış, köy işleri tarla inek koyun sağma vs. Onlar nasıl yetiştiyormuş ki siz 1 cocukla bunalıma giriyorsunuz. Esinizle araniz nasil?

Yurt dusina cikip yasamaya karar verdiginde helede buna bi bebek eklendiginde olanlar su
1. Yalnizliktan kafayi yiyip eve hapsolmusken birde bebek aglsr acikir uykusuz kalirsin ve ustune yirgunlukta eklenir.2 . Bir ulkeye gitmek yeniden sekillenmektir ve bu zaten zor bi surectir. Oranin tum kurallarina ayak uydurmakisin her ulkenin kendi kurallari vardir. Ogrenmek zaman alir. Dil bikmiyirsan yalnizsan bide herseyini esine yuklersin oda bigukur sikayet etmeye baslar. 4.bir doktora bile biriyle gitmenin ezikligini yasarsin. Biri sana almanca bisey sirdugunda oylece kalirsin. Ve battikca ezildukce ezilirsin. Hava soguktur asosyal dir hafta ici insanlar. Ama bir suru altarnatifler vardir. Ama sen tanimiyirsundir. Vs vs. Cozume gelince kursa gidemiyirsan kendin dil ogreniceksinm yabancilar soguk duyip onyargi olusturmadan onlarin dinini dilini yasam seklimi yadirgamadan onlari tanimaya calistiginda turklerden daha yardim sever olduklarini gorecrk ve dil ogreneceksin onlardan. Almanya ve bir suru yanaci ulkede bahn ve bus var istedigin an geryere gidersin hem cocuk icin hem senin icin iyi olur. Heegun bi plan yap. Mumkunse cocuunun uyku duzenini olustur....
ben yaotim basarabilirsin. Evde dil bile ogrendim.. yabanci arkadaslar edinebildim bu sayede. Evde spir yap bebekle beraver oda eylenir. Ve bebegi bir saat yataginda birakmayi ogren kucakci yapma. Oarada dinlen onum odasinda.
Orayi kendin ulken say ikinci vatanin. Yadirgama hir gorme ... kendine bahaneler uretme.. ben bayiliyorum buraya soguklar evet. Benim bayiliyorum demem icin 4 yil gecti kabul ettim kultirini yasam seklini onlarin iyi yonlerini bakmaya bulmaya calistim. Ve kendim kendime ogut verdim. Suan laborant olma yolunda ilerliyirum.. bu imkansiz drgil. Cok sey yazabikirim turkiye ana yurdun. Orasi baba turdu bil sev kaoilarini ac. Eve vagli kalma. Cik gez. Useniyirsun usenme.... o lanet arabayi al bodrumdan cik. Evet yasak burda aaagiya koymalisin... al ve git alis veris yap yapilacak isleri yap esini bekleme. Bir yere otur bi dikim pasta ye. Vs..ve butun yirumlari okuyunca sinirlerim bozuldu ya bebege vyrurlurmu kafayimi yediniz. Gerkes abne vaba oluir. Kusura bakma ama 11 aylk vebek bu kadar hircinsa kesin sizle ilili. Birseyekri yanlis yapiirsun onu soyutlayip herseyin sebebi olarak goruyirsun. Ve biraz cocuk gelisim kitaplari okum derm cunku yanlis bisyler car cocukta. Yazik gercekten.. bu kadsr zevkinize duskun olmayin herkseye bi bahaneniz var. Onu dogurmadan dusunecektin. Savunmasiz bi cocuga neden buruyorsun oyun oynaamk istiyorsa oynasin. Al gukdir kokla kandirarak uyut. Yok bagiriyor gecir tikadi olurmu oyle... cok kizdim suan. Arkadas edin. Insanlari diskadigin icin arkadasin yok. tutmir leid aver du muss stark sein und du kanst deuchen freundin finden aber du will nicht das ist problem das ist turkmische mäntälitat..!! Auslander oder abdere kultur ist nicht schlecht. Selber schuld!!! Du muss nicht baby po schlagen das ist so scheiss weist du. Bitte selber denst.dass fyr dich sehr schlecht. Warum schagst du so kleinem baby?!!! Lutfen aklini basina al..!!! Ve iyi bir anne ol ukkeni sev. Almanlar kotu degil gayet medeni sicak insanalar. Hersey sana bagli. Du muss start sein. Bitten sie nicht vorgessen.du bist mama1!!!!

Bonzai mi bu?

Burada dikkatimi en cok ceken bu kadar zevkinize düskün olmayin kismiydim. Keyif yaptigim herhangi bir an yok. KK ya yazmayi keyiften sayarsak o baska. Ama zor durumda yaziyorum. Yoksa ne düsündügünüz gibi bir anneyim ne de cocuguna vuran. Ama cok kötü bir halde oldugum kesin. Kendi vicdanim rahat cok merhametliyim bu kendi cocugum olsun baska cocuk olsun.. ama dövmüsüm konusu canimi skti gercekten. Evet poposuna vurdum ama severken de vururum nasil bir vurmak anlayin iste. Pispislarken de pit pit vururuz. Ne kadar agir bir vurmak anlayin.Ama ben bunu sinirle yaptigim icin kendimi kötü hissettim zaten. Daha ne kadar bunu burada aciklamam gerekir bilmiyorum. Ama bu sondu.

Belinsi sana yazılan yorumlardan sonra sana hak verdim,bence almanyadaki türklerin kurduğu derneklere falan üye olmalısın alışma zorluğu yaşıyorsan.Oradakilerin de alman arkadaşı vs vardır yavaş yavaş alışırsın.

belinsi bu alıntıladığn arkadaş buradaki msjıyla yetinmeyip seninle ilgili bir de konu açmış.bilmen gerekir diye düşünüyorum.

Inanin bunu ne kadar isterim. Türk mahallesindeyim bir de düsünün. Ama neden ben bu kadar evdeyim kaynana sorunsalini yazmadim ama galiba beni elestirenler icin bu gerekecek.
Ben böyle bir insan degilim gercekten. Ama bir insani bu kadar bastirirsaniz ve baska care olmazsa boyun egiyor. sorun da bu ya, kötüyüm. Sanki burada yazilan hersey benim icin mümkünmüs de ben yapmamisim gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…