Yurt dusina cikip yasamaya karar verdiginde helede buna bi bebek eklendiginde olanlar su
1. Yalnizliktan kafayi yiyip eve hapsolmusken birde bebek aglsr acikir uykusuz kalirsin ve ustune yirgunlukta eklenir.2 . Bir ulkeye gitmek yeniden sekillenmektir ve bu zaten zor bi surectir. Oranin tum kurallarina ayak uydurmakisin her ulkenin kendi kurallari vardir. Ogrenmek zaman alir. Dil bikmiyirsan yalnizsan bide herseyini esine yuklersin oda bigukur sikayet etmeye baslar. 4.bir doktora bile biriyle gitmenin ezikligini yasarsin. Biri sana almanca bisey sirdugunda oylece kalirsin. Ve battikca ezildukce ezilirsin. Hava soguktur asosyal dir hafta ici insanlar. Ama bir suru altarnatifler vardir. Ama sen tanimiyirsundir. Vs vs. Cozume gelince kursa gidemiyirsan kendin dil ogreniceksinm yabancilar soguk duyip onyargi olusturmadan onlarin dinini dilini yasam seklimi yadirgamadan onlari tanimaya calistiginda turklerden daha yardim sever olduklarini gorecrk ve dil ogreneceksin onlardan. Almanya ve bir suru yanaci ulkede bahn ve bus var istedigin an geryere gidersin hem cocuk icin hem senin icin iyi olur. Heegun bi plan yap. Mumkunse cocuunun uyku duzenini olustur....
ben yaotim basarabilirsin. Evde dil bile ogrendim.. yabanci arkadaslar edinebildim bu sayede. Evde spir yap bebekle beraver oda eylenir. Ve bebegi bir saat yataginda birakmayi ogren kucakci yapma. Oarada dinlen onum odasinda.
Orayi kendin ulken say ikinci vatanin. Yadirgama hir gorme ... kendine bahaneler uretme.. ben bayiliyorum buraya soguklar evet. Benim bayiliyorum demem icin 4 yil gecti kabul ettim kultirini yasam seklini onlarin iyi yonlerini bakmaya bulmaya calistim. Ve kendim kendime ogut verdim. Suan laborant olma yolunda ilerliyirum.. bu imkansiz drgil. Cok sey yazabikirim turkiye ana yurdun. Orasi baba turdu bil
sev kaoilarini ac. Eve vagli kalma. Cik gez. Useniyirsun usenme.... o lanet arabayi al bodrumdan cik. Evet yasak burda aaagiya koymalisin... al ve git alis veris yap yapilacak isleri yap esini bekleme. Bir yere otur bi dikim pasta ye. Vs..ve butun yirumlari okuyunca sinirlerim bozuldu ya bebege vyrurlurmu kafayimi yediniz. Gerkes abne vaba oluir. Kusura bakma ama 11 aylk vebek bu kadar hircinsa kesin sizle ilili. Birseyekri yanlis yapiirsun onu soyutlayip herseyin sebebi olarak goruyirsun. Ve biraz cocuk gelisim kitaplari okum derm cunku yanlis bisyler car cocukta. Yazik gercekten.. bu kadsr zevkinize duskun olmayin herkseye bi bahaneniz var. Onu dogurmadan dusunecektin. Savunmasiz bi cocuga neden buruyorsun oyun oynaamk istiyorsa oynasin. Al gukdir kokla kandirarak uyut. Yok bagiriyor gecir tikadi olurmu oyle... cok kizdim suan. Arkadas edin. Insanlari diskadigin icin arkadasin yok. tutmir leid aver du muss stark sein und du kanst deuchen freundin finden aber du will nicht das ist problem das ist turkmische mäntälitat..!! Auslander oder abdere kultur ist nicht schlecht. Selber schuld!!! Du muss nicht baby po schlagen das ist so scheiss weist du. Bitte selber denst.dass fyr dich sehr schlecht. Warum schagst du so kleinem baby?!!! Lutfen aklini basina al..!!! Ve iyi bir anne ol ukkeni sev. Almanlar kotu degil gayet medeni sicak insanalar. Hersey sana bagli. Du muss start sein. Bitten sie nicht vorgessen.du bist mama1!!!!