BITTIM.

Ohhhh cok sukur, Allaha binlerce sukur, boylesi bise olmasin da..
Belki de sizinle zaman gecirmeye eglenmeye calisiyordur, gun icinde nasil vakit gecirirsiniz bilmiyorum ama daha cok oyunla eglenceyle vs cocugunuzu yorup size doymasini saglarsaniz belki uykulari ve huysuzluklari azalir.
Yanlis hatirlamiyosam babasina yapmiyor bu kadar demistiniz, babasi oyun oynayip kendine doyuruyorsa cocugunuz onun ihtiyacini hissetmiyordur.

Allahima binlerce sukur cok cok az da olsa duyma yetisi var da cihazlarla sesimizi duyuyor melegim. Ya hic yetisi olmasaydi Allah korusun.. Allahim beterinden saklasin, evlatlarimizi bizlere bagislasin

Amiiin.. Sagliktan önemli hicbirsey yokSu dünyada. hayir babasi da öyle pek oynamiyor. Oyun arkadasi yok zaten. Birazcik ayaklansa annesi parka götürüp cocuklarla oynatacak insallah. Ben yalnizim neyse de kizim da yalnizlik cekiyor malesef =(

Ah kuzum kiyamam ben ona ya, sana da kiyamam :) uzme kendini sikma canini nolur gececek bugunler yarin obur gun buyuduklerinde bu zamanlar hep neseyle gulerek anlatilacak ese dosta benim yaramaz soyleydi boyleydi diye :)
Azicik daha sabir
Bi de esinle ne yasiyosn ne hissediyosan paylas icine atma bu seni daha cok bunalima iter madem cevren yok kizim buyuyene kadar da disari cikma sansin yok gunduzleri kk'da takil kuzusunla eglenceli oyunlar oyna aksam da esinle konus, ama herseyi konus dedikodu yap, laf sok, agla, kahkaha at.. Bu paylasimlar inan seni cooookkk rahatlatacak

yakinda 12 aylik olacak, yasina girecek yani. Dogdugundan beri de sesi cok kuvvetli zaten. Ama bu bagirmalari icimi parcaliyor. Doktora götürsem cocuktur diye geri gönderecekler eminim. Yine de bir götürecegim artik..
evet bencede bir dr a gidin, problemi yoksa başka şekilde sakinleştirmeye çalışırsınız ve sizinde kafanız rahat olur. mesela çocuklar birşeyler öğrendikleri gün daha sakin oluyorlar ve uykuları daha derin oluyor beyin yorulduğu için.
renk, rakam, nesneler le ilgili oyunlar oynarsınız. umarım sağlık problemi yoktur bir an öncede düzeninizi oturtursunuz:)

Tabi ki gecicidir,bebekler defalarca huy degistirirler.Benim kizimda kac kere gordum bunu.ayrica benim kizimda 2 yasina yeni girdi.vurmalar,altini actirtmamalar,kizinca dolap kapilarini carpmalar.bir hafta once kardeslerim geldi,rahat bi banyo yaparim onlar bakarlar dedim,inanin kapiyi kapatamadan bagira cagira aglamaya basladi,mecbur ciktim.ilk baslarda uykusu iyiydi mesela,sindilerde savahlara kadar ayaktayiz mesela.dedim ya defalarca huy degistiriyorlar iste.bebeginizle zaman geciriyor olavilirsin ama eger gerginsen yada bitsede gitsek havasindaysan emin ol o bunu hissediyor.bide dedigibiz gibi vurma isini surekli yapiyorsaniz,bagirmak da bi siddet seklidir bu arada,o tepki olarak da boyle davraniyor olabilir.kizimda bunu defalarca gordum cunku.esim bazen dayanamayip kizdigi zamanlarda parmagi havada gezip habire bagirip atarlaniyor mesela...

Daha sakin olmaliyim kesinlikle. Demek ki normal. Sadece annesinin saha sakin ve anlayisli olmasi gerekiyor. Ah bu cocuklar cok da akillilar herseyi anliyorlar. küsmemistir insallah annecigine =(

Evet evet kesinlikle hissediyor.bebekler iki yasina kadar duygusal anlamda da anneye baglilar ve herseyi hissediyorlar.unutur insallah ama surekli olursa ruhu incinir,gittikce hircinlasir emin olun.annelik zor ama biz de pisiyoruz bu ateste:)adem gunesin kitaplarini tavsiye ederim

yazınızı okurken yalnızlık konusunda kendimi gördüm.
Bende yurt dışındayım 1.5 yıl olacak çevre edinmek okadar zorki.
Her bakımdan bizden çok farklılar,özelliklede dil yoksa tek başınıza alışverişe dahi çıkamıyosunuz.

Bir kızım var 4,5 yaşına girecek şuanda hamileyim ve bugünlerde çok sıkıntılı geçiyor günlerim.
Doktor yatmamı söyledi 24 saat evin içinde olmak kimseye sıkıntınızı anlatamamak,bir arkadaşşınızı arayıp kahve içelim mi diyememek nekadar zormuş ki bunu yaşayanbilir.
Kızım oyun arkadaşı istiyor ama çevrede arkadaşı olacak kimse yok.hamilelik öncesi hergün parktaydık ama şuan havaların soğuk olması ve benim hamile olmam nedeniyle parkta yok.

Ama ben yinede kendimi bırakmamaya çalışıyorum.kızımı düşünüyorum,onun bir gülüşü yetiyor.
Akşama kadar kızımla oyunlar oynuyoruz evde :) Bazen düşünüyorum da kızım olmasa kafayı yerdim galiba.

Rabbim yardımcınız olsun.

Geçer annesi geçer,herşey düzene girer,azıcık sabır.
Dört duvar arasındayım demişsin,bence biraz dışarı çıkmaya çalış.Eksilerde bir soğuk yoksa,bebeğini sarıp sarmalayıp çıkarabilirsin.Temiz hava ona da iyi gelir,uyumasına yardımcı olur.Hem dışarıda keşfedecek şeyler var.Çocuk değişik birşeyler,değişik birileri görüp oyalanır,sakinleşir.
Bir de uyumadan önce banyo yaptırmaya katılıyorum.Hem uyku hazırlığı olarak algılar,hem de banyo onu gevşetir.
Bebeğinle kısık sesle usulca konuşman da faydalı olabilir.Ne dediğini anlamıyor olabilir ama tatlı bir ses tonu dikkatini çeker,onu sakinleştirir.

kızım var 13,5 aylık 10 ay civarı bağırmaya başladı aynı anlattığınız gibi, farkettim ki bişeyleri kendi yapmak istiyo, kimse karışmasın, takip etmesin, müdahale etmesin, özgür bırakılsın, keşfetsin istiyor, aksi halde basıyo çığlığı, acaba sağı solu karıştırmak istediğinde ya da bişeyleri kendi yapmak istediğinde koruma amaçlı engellemeye çalışıyo olabilir misiniz farkına varmadan ?

bence bütün bu bunalımlar yurt dışına alışamamanız..sinirinizde bu yüzden..nefes almak için türkiyeye ailenin yanına ziyaret daha iyi gelecektir diye düşünüyorum..belkide türkiyede kalsaydınız bu problemler olmazdı..maalesef yurt dışına sonradan giden uyum sağlamakta çok zorlanıyor..bazıları yapamayıp..ayrılık bir çok çift gördüm..ülkesine dönüyorlar..

En son bende kendimi boyle yorgun ve bitkin hissettigim zaman ic kanama gecirip hastaneye kaldirildim iki kist cikti birisi patlamis birisi duruyordu... bende cok diyordum biraz dinleniyim biraz yatayim cocukla pek mumkun degil biliyorum... 12 gun tam 12 gun hastanede yattim... oglum arada perisanladibteysesi goturdu esim perisan oldu hastane is ablamlara git gel cocukla ilgilen... 10 gun oglumu goremedim ama her gun aryorlardi uyutmadan sesimi dinleyip kapatiyordu... ertesi gun dayanamadim doktor izin verdi oglum geldi ... cok agladi giderken hala sesi kulaklarimda... aksam aradi anne gel diye kriz gecirdi telefonu kapatamadim... 2 gun sonra hastaneden ciktim simdi hergun ama hergun dua ederim allahim saglik ver diye... hic kolay degil seninn o 2 gun dinlenmek uyumak icin bunlari dusunmen... inan cok zor... birdaha boyle seyler dusunmemelisin.... durumun cok zor allah kolaylik versin ... umarim en kisa zamanda kafani toplarsin

Yok canim kadin erkek diye degilde insan insanin canini skyor bazen...dertsiz insan yok ki şu dünyada... :) buralardayim ben ne zaman konusma ihtiyacı hissedersen...ama bebisine sarilll...onunla guzel seyler konuş....ona bakarken hep gulumse...o senin en değerli varligin...sevgiye tutunursan skntilar geçer :)

Malesef aynen yazdiklariniz gibi. Bu duruma alistim yalnizim evet kabullendim. Cevre edinmeye calistim ama buradaki Türkler cok farkli. En son arama mesafe koymak zorunda kaldim. Insan yalnizligini bilerek bunu yapiyorsa orada gercekten kötü birseyler vardir..
Insallah hersey yoluna girecek ama kizimin bu halleri beni cok üzüyor.
Sabahin bu saatinde kalktim iste. Uykusuzum ama artik uyuyamiyorum da.. Ne olacak böyle bilmiyorum. Bu gece yavrumu sakinlestirdim her kalktiginda. Keske düzelse bur durum. Rahat olsa icim rahat uyurum..

Merhaba Belinsi yoğun ve yorucu güne şimdiden başladın sanırım.

Umarım bugünün diğerlerinden daha kolay daha sakin geçer.

Canım bununadi gurbet bunun adı yalnızlık. ....
Doluyosun doluyosun ama desarj olamiyorsun çünkü sana hakverecek destek olacak ya da sadece dertlesecek kimsen yok. Bazeg gorusmesen bile istediğinde gorusebilecegin bir insanin varligi düşüncesi bile insani rahatlatıyor ama senin boyle bir imkanin yok. Eşine soyle cok bunaldigini annesi arada bi gelip baksin torununa sen de bi cik yuruyus yap. Aslinda bebis bayagi buyumus sarip sarmalayip birlikte cikabilirsiniz.dil problemini de sorun etme tarzanca anlas markete git bol bol cikolata al ye mutlu hissedersin.
Uyku problemine gelince bagirma sebebini bir arastir istersen belki doymuyordur belki karni ağrıyordur . Tatmadan ince kisa bir duş aldir bebegine karnini ov yagla yatir. Esin evdeyken ver bebegi qzicij o baksin sen de ertesi gunun yemegini yap dus al.
Dilini bile bilmedigin bir yerde kafese konmus kus gbi hissediyorsun belki ama alismata çalışmalısınız yoksa eşinize ve kendinize eziyet olur maazallah esle de problem baslar. Allah yardimciniz olsun

Merhaba Belinsi yoğun ve yorucu güne şimdiden başladın sanırım.

Umarım bugünün diğerlerinden daha kolay daha sakin geçer.

Güne cok erken basladim hatta gece hic uyumadim. Moralim o kadar bozuk ki gercekten uykusuzluk cektigim halde uyuyamadim bir türlü.Esim internetten bakti bizimkinin durumunda birsey buldu. Gece oturup bagirmalar falan, uyku halinde yapiyormus gözlerini acip. Bagirsak da duymuyormus. Dün gece kac kez uyandi emzigini geri vermek icin ellerimi tirmaladi dokundurmadi kendine. Düzelir insallah. Daha da arastirip doktora danisacagiz. Evet bir dokun bin ah isit belisiyle güne merhaba =) Uykusuz bir baska geceden kalma anne yine dertlerini buraya döküyor..

Yuvam icin katlaniyorum. Kolay degil kimsesiz yillar gecirmek. Esim bana arkadaslik ediyor. Zor günler de yasiyoruz böyle iste.. Isteyerek geldim buraya esim icin sikayet edemem. Ama kizim büyüsün de onu parklara götüreyim belki bana da iyi gelir. Ne zamandir evin icindeyim saymadim artik..

merhaba,halinizi cok ama cok iyi anliyorum.bende 5 yildir yurtdisindayim,1,5 yasinda oglum var ve kocam disind hic ama hic kimsem yok,o da aksamdan aksama yardimci olmaya calisiyor.
oncelikle yavrunuz yurumuyor ama emekliyor diye tahmin ediyorum.benim oglumda 11-12. ay civari delirmis gibiydi,normalde gece uykulari duzenli olan cocuk kendini sIkarak bagir cagir uyaniyordu..bunu dise yormustum ama yuruyunce ve yurumede profesyonellesince o gerginligi kalmadi..
ben soguk sicak demeden her aksam uyku oncesi oglumu yikiyorum,sonra uykuya yatiriyorum.daha guzel uyuyor boylece.
mumkunse ailenizin yanina gitmeye calisin,en azindan aileniz bebeginizle ilgilenirken siz dinlenebilirsiniz.ama o gunleri geciyor merak etmeyin,buyudukce farkli sIkintilari olsa da sizden ayrilmaya baslayip ozgurlestikce rahatlayacaksiniz.

Yürümeye calisirdi önceden ama bu aralar hic yürümek istemiyor atiyor kendini yere. 12 aylik olacak yakin ve gece bagirmalari basladi. insallah dediginiz gibidir ve gecer.. =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…