BITTIM.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşım. Bebeğimi kanguruya koyup ev temizlediğimi biliyorum. Sana şimdi hep böyle olacakmış gibi geliyor ama geçecek. Bütün anneler az çok geçti bu yollardan. Sende atlatacaksın inşallah. Biraz sabır. Bol bol sarıl yavruna. Gerginliğini hissetmesin. Çok çok ağlarsa fitil verebilirsin. Rahatlatır kuzunu. Allah yardımcın olsun.
Tesekkür ederim. Sezeryanliyim ve hala is yaparken kesik yeri agriyor. Kucagimda yemek yapiyorum bazen bu sefer de belim de hal kalmiyor. Cok sükür yine de. Saolun desteginiz icin, basim hala agriyor ama daha iyiyim

ah arkadasim o kadar huysuz ki kesinlikle oturtamiyorum cok bagiriyor. özgür olacak illa. Alti aylik oldugundan itibaren pesindeyim cok hareketli. bir yere oturtturamiyorum malesef =(

aynen benimki,tam bir Koç Burcu gezecek keşfedecek elini her yere sokacak

Uyandi yanima geldi keyfi yerinde simdi. Zaman gecti bas agrim hala var ama biraz rahatladim. En cok ihtiyacim olan sey de bu su an..

bak gördün mü konuyu açtığın zamana şu an arasında ne kadar farklılık var :KK39:bebeğin keyfi yerindeyse seninde oluyor değil mi.:KK48:sakinlemişsin kelimelerinden belli.İnan hamilelik öncesinden başlayarak diyorum tam 20 aydır gecede toplam 4 saat uyumuyorum.Zor geçiyor ama kafa dağıtacak şeyler bulmak sana kalıyor.

Aynen bazen sevmeye gelir babannesi bir saat bile olsa nasil dinlenirim. Bulasik yikarken bile dinleniyorum yater ki bir an olsun kafami dinliyeyim..

ben de 6 aylıkken bakıcıya bıraktım. işe geldiğimde dinleniyordum. şu anda işin çok zor valla geceli gündüzlü bakıyosun. s sen bakıyosun. yıpranman normal.
bi de bi öneride bulunucam. eski insanlar bebekleri sırtlarına bağlayıp iş yaparlarmış. bunu duyunca çok şaşırmıştım. sonra üniversiteden arkadaşım valla ben de öyle yapıyorum dedi. hatta bunun için sırta bağlanan aparatlar bile varmış. bi de böyle mi denesen. hem çocuk senle temas eder. bi müzik açar yemeğini yaparsın en azından.

ben de 6 aylıkken bakıcıya bıraktım. işe geldiğimde dinleniyordum. şu anda işin çok zor valla geceli gündüzlü bakıyosun. s sen bakıyosun. yıpranman normal.
bi de bi öneride bulunucam. eski insanlar bebekleri sırtlarına bağlayıp iş yaparlarmış. bunu duyunca çok şaşırmıştım. sonra üniversiteden arkadaşım valla ben de öyle yapıyorum dedi. hatta bunun için sırta bağlanan aparatlar bile varmış. bi de böyle mi denesen. hem çocuk senle temas eder. bi müzik açar yemeğini yaparsın en azından.
Ringslig almistim ama kullanamiyorum babasi disarida kullaniyor. Sezeryan yerim agrimaya basladi her kaldirdigimda canim yaniyor. Benimki baya yaramaz bir de. Bir yerde durmuyor sirtima koysam da cikartir kendini. Mama sandalyesinden atlamisti daha da kücükken. emniyet kemerini ancak bes dakika tutabiliyorum üszerinde. Bir ses var masallah kendi sesimi duyamiyorum o bagirinca malesef =(

yanılıp bi hapşur yanında bi öksür amanın çığlık kıyamet ağlar çok korkuyo şu an hastayım balkona gidip hapsurup geliyorum

bak gördün mü konuyu açtığın zamana şu an arasında ne kadar farklılık var :KK39:bebeğin keyfi yerindeyse seninde oluyor değil mi.:KK48:sakinlemişsin kelimelerinden belli.İnan hamilelik öncesinden başlayarak diyorum tam 20 aydır gecede toplam 4 saat uyumuyorum.Zor geçiyor ama kafa dağıtacak şeyler bulmak sana kalıyor.
Öyle, ben normalde müzik dinleyip dans ederdim evin icinde onunla ama bu zamanlar zorlu gecti benim icin. Saglik problemleri ayri diger sorunlar ayri. Buraya giriyorum ama bazi arkadaslar var saolsunlar cok tatlilar öyle ki artik yazmasinlar istiyorsun yazmasinlar =) Uykusuzluk insani ne hale düsürüyor..

Sabır eşiği farklıdır ama hiç bişeyden anlamayan derdini bile anlatamayan bir bebeğe daha da sabırlı olmak gerekiyor.Eşi duvara saatini fırlatmış,bu hanımefendi poposuna vurmuş.Bunlar yapılacak şey mi Allah aşkına.

Neden olmasin ki gerçek hayattayiz ve insaniz mükemmel değiliz. ben anne babamdan şiddet görmedim ama babam sinirden yere kumanda firlattigi olmustur. Belki o kumanda o yere inmese daha kotu sonuç cikardi esine ya da cocuguna zarar vermemiş saatini duvari firlatmis ... bu her gün yasanan bir şey değilse felaket demek değildir.

Ayni şekilde popoya vurmasi da her gün her dk yasanmiyorsa ve bir kere yasanip burada yardim için konu aciliyorsa yine felaket korkunç demek değildir.

Cunku Bir farkindalik var ama ne yapacagini bilememe hali var.

Ringslig almistim ama kullanamiyorum babasi disarida kullaniyor. Sezeryan yerim agrimaya basladi her kaldirdigimda canim yaniyor. Benimki baya yaramaz bir de. Bir yerde durmuyor sirtima koysam da cikartir kendini. Mama sandalyesinden atlamisti daha da kücükken. emniyet kemerini ancak bes dakika tutabiliyorum üszerinde. Bir ses var masallah kendi sesimi duyamiyorum o bagirinca malesef =(
bunlari okuyunca inan gulesim geldi ama gerxekten dusununce yasamasi cok zor seyler heleki konusucak birisi yoksa hic deilse bak burda bizler variz burda stres atabilirsin
Tanidimgim butun anne ler yaklasik baya bir sure gozler sis zombi gibi geziyorlar inan bende o zombi kervanina katilmak isteyenlerdenim gerci ozaman boyle rahatca kobusurmuyum bilinmez :-):-)

Canım bizimki 9.ayda kudurdu büyüme atağı ezdi geçti bizi ama 9.ayda sürünmeyi bıraktı emeklemeye başladı koltuktan tutuna tutunarak bi baştan bi başa gitmeye başladı besiginde dikilmeye anlaşılır şekilde anne baba demeye başladı

yani aslında her zor dönemden sonra bişey öğreniyolar ama sen tükeniyosun

ortalıkta rahatça gezinmek istiyor ozaman. iyi de en tehlikeli zamanları, sen nasıl yemek yapabilirsin. park yatağı var mı. onun içine koysan, bi de şu rengarenk toplar varya onlardan atsan top havuzu gibi olur. ilgisini çeker mi acaba. toplar da fazla pahalı değil.

bebeginiz daha küçük oda sizi kendine arkadaş görüyo ve size alıştı gözünü açtıgi günden beri yanında hep siz varsiniz yanindan ayrilinca aglamasi normal.ama sürekli aglıyor ve kucaginiza aldıgınızdada durmuyorsa mutlaka bir rahatsizligi vardır.benim oglumda böyleydi hiç durmuyordu sonra fıtıgı oldugunu ögrendik ve 5 aylik ken ameliyat yaptırdik duzeldi aglamasi gitti.çogu doktorlar fıtıgı anlayamıyorlar biz sansliydık.belki öyle bir rahatsizligi var bebeginizin

bunlari okuyunca inan gulesim geldi ama gerxekten dusununce yasamasi cok zor seyler heleki konusucak birisi yoksa hic deilse bak burda bizler variz burda stres atabilirsin
Tanidimgim butun anne ler yaklasik baya bir sure gozler sis zombi gibi geziyorlar inan bende o zombi kervanina katilmak isteyenlerdenim gerci ozaman boyle rahatca kobusurmuyum bilinmez :-):-)
eve bir can giriyor zor olsa da paha bicilemez güzellikte. stres atmak icin buraya giriyorum. Burasi da olmasa ne olurdu hic bilmiyorum =)

ortalıkta rahatça gezinmek istiyor ozaman. iyi de en tehlikeli zamanları, sen nasıl yemek yapabilirsin. park yatağı var mı. onun içine koysan, bi de şu rengarenk toplar varya onlardan atsan top havuzu gibi olur. ilgisini çeker mi acaba. toplar da fazla pahalı değil.
Herseyi var ama icine koyamiyoruz. Yatagina bile birakamiyorum cok agliyor. Özgür olacak tutulmuyor asla =(

Belliki çocuğun bir sıkıntısı var.
Karnı ağrıyordur, üşütmüştür, gazı vardır, burnu tıkanıktır vs. aklınıza gelebilecek şeyleri çözümleyin uyutmadan önce.
Karnını tok olmasından ve altının kuru olmasından emin olun.
Birde kendinize hakim olun, sakin davranın çocuğa.
Kesinlikle olumsuzluğu hissediyorlar ve daha beter ağlayıp bağırmaya başlıyorlar.

Bebeği sakinleştirmek için papatya çayı, ıhlamur, rezene çayı verebilirsiniz.
Uyutmadan önce ılık suyla banyo yaptırabilirsiniz.
Bebeğin rahatlamaya ihtiyacı var.
O rahatlayınca sizde rahatlayacaksınız.

Sinirlerinizin yıpranmasında kesinlikle haklısınız ama unutmayalım ki anne olmak o kadar kolay değil.
Biliyorsunuz bebeklerimizin bizlere ihtiyacı var ve bize muhtaçlar.
Ne kadar yıprandığınızı çok iyi anlıyorum ama sinirlerinize hakim olmalısınız.

Birilerinden destek almalısınız, eşiniz, annesi vs. biraz kendinizi toplamak için.

X