• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmeyen misafirlik :(

ay o kadar karışık anlatmışım ki anlaşılmamış 😀 kayımvalidem ameliyat olacagı icin yurtdışındaki görümcem ve kücük kızı bize gelecek o yüzden de görümcenin kayınvalidesi yurtdışından geliyorlar torunumu görürüm diye bize gelecek, görümcenin kayımvalidesi de farklı şehirde yaşıypr
Kadin torununu yanina alsin bu süreçte hem gelinine faydasi dokunur cok ozlediyse ama bu zor olur cocugu yedir icir dikkat et ne guzel gelinin gelinine gitsinki hizmetide gorulsun cocuk sorumluluguda almamis olsun guzel is valla siz suzarsaniz degil doguya marsa gitseniz ayni seyleri yasarsiniz

ay o kadar karışık anlatmışım ki anlaşılmamış 😀 kayımvalidem ameliyat olacagı icin yurtdışındaki görümcem ve kücük kızı bize gelecek o yüzden de görümcenin kayınvalidesi yurtdışından geliyorlar torunumu görürüm diye bize gelecek, görümcenin kayımvalidesi de farklı şehirde yaşıypr
İşe yaramak isteyen alır torununu, kendi evinde hem doyar hem bakar. Tabi orda hizmeti kendi edecek, yumuşak baş varken kim çeker şimdi 7/24 çocuğun kahrını? Bi o eksikti, koşa koşa gelmiş tam olmuş.

İşe yaramak isteyen alır torununu, kendi evinde hem doyar hem bakar. Tabi orda hizmeti kendi edecek, yumuşak baş varken kim çeker şimdi 7/24 çocuğun kahrını? Bi o eksikti, koşa koşa gelmiş tam olmuş.
Hepsi farkında ya Katip; iyiyken de herkes iyi. O pahalı(!) hediyeler boşuna yağmıyor, o iyilikler yardımlar boşuna değil. Az biraz kötü davransalar kız daha rahat çıkarır çünkü evden hepsini. Rahatını takas ediyorlar o hediyelerle. "Yoruldum, düzenimi şaşıyorum. Malum, illaki burada işleriniz oluyor, sık sık geliyorsunuz. Eşyalı bir ev kiralayabilirsiniz aslında" dediği anda kötü gelin ilan edilmezse de hiçbir şey bilmiyorum.

Hepsi farkında ya Katip; iyiyken de herkes iyi. O pahalı(!) hediyeler boşuna yağmıyor, o iyilikler yardımlar boşuna değil. Az biraz kötü davransalar kız daha rahat çıkarır çünkü evden hepsini. Rahatını takas ediyorlar o hediyelerle. "Yoruldum, düzenimi şaşıyorum. Malum, illaki burada işleriniz oluyor, sık sık geliyorsunuz. Eşyalı bir ev kiralayabilirsiniz aslında" dediği anda kötü gelin ilan edilmezse de hiçbir şey bilmiyorum.
tam olarak düşündüklerimi yazmışsınız. sırf yazdığınız sebepler yüzünden bişey diyemiyorum. sanki kendimi mecburmuş gibi hissediyorum ama inanın hic bir hediyeyi istemiyorum ama yatılı misafir de istemiyorum. cok cok iyi insanlar bişey istesem hepsi yardıma koşar ama konu misafirlik olunca kötü hissediyorum kendimi başka ailelerde neler oluyo kaynana görümce neler yapıyo sen bi misafir ağırlamakta zorlanıyosun diyorum kendi kendime

O kadar parası olan gitsin otel tutsun abi, yok illa ki 3 göz akraba evine çökülecek, eliyle dizini avuçlayıp hizmet alınacak. Almanya'dan gelen adam bile gideyim temiz bir apart bakayım demiyor, bazıları köyden çıkıyor ama köy onlardan çıkmıyor.

Kadin torununu yanina alsin bu süreçte hem gelinine faydasi dokunur cok ozlediyse ama bu zor olur cocugu yedir icir dikkat et ne guzel gelinin gelinine gitsinki hizmetide gorulsun cocuk sorumluluguda almamis olsun guzel is valla siz suzarsaniz degil doguya marsa gitseniz ayni seyleri yasarsiniz

görümcemin kayınvalidesi bize 7-8 saatlik mesafede yaşıyo. yani hiç üşenmeyip bu havada otobüse atlayacak gelecek, görümcem zaten asla kızını göndermez yanına temiz bakmıyor diye kız da zaten 6 yaşında henüz

görümcemin kayınvalidesi bize 7-8 saatlik mesafede yaşıyo. yani hiç üşenmeyip bu havada otobüse atlayacak gelecek, görümcem zaten asla kızını göndermez yanına temiz bakmıyor diye kız da zaten 6 yaşında henüz
Siz babanızın evinden çıkmadan önce napıyomuş bunlar?

O kadar parası olan gitsin otel tutsun abi, yok illa ki 3 göz akraba evine çökülecek, eliyle dizini avuçlayıp hizmet alınacak. Almanya'dan gelen adam bile gideyim temiz bir apart bakayım demiyor, bazıları köyden çıkıyor ama köy onlardan çıkmıyor.
bu ameliyat işi bittikten sonra diğer görümcem de bizim yaşadığımız şehirde ameliyat olacak kendisi de büyükşehirde yaşıyo ama bizim şehirdeki hastanede olacak annesi öyle istemiş doktor tanıdığı varmış

bu ameliyat işi bittikten sonra diğer görümcem de bizim yaşadığımız şehirde ameliyat olacak kendisi de büyükşehirde yaşıyo ama bizim şehirdeki hastanede olacak annesi öyle istemiş doktor tanıdığı varmış
He he burda hizmet iyi diyemiyor da. Ben olsam onu da derim, nasılsa kötü gelin olmamak için gık diyemiyorsunuz.

He he burda hizmet iyi diyemiyor da. Ben olsam onu da derim, nasılsa kötü gelin olmamak için gık diyemiyorsunuz.
kötü gelin olmamak için de değil aslında yapılan iyiliklere karşı nankör olmamak için idare edemeyen olmamak için, eşimle defalarca tartıştım bu ameliyat için gelecek görümcem yüzünden, ona da ayrı bi başlık açılır çok çok zor biridir ama kayınvalidem diğer yurtdışındaki görümcem cok iyi insanlar yardımseverler ama aşırı modern olmalarına ragmen otel mantıgı yok işte:)

kayınvalidem misafirhanede kalıyomuş kontrollere geldiğinde ya da ameliyat olacagı zaman
Hadi kaynana görümce bi miktar çekilirdi ama bi de kuyruk takıyolar alakasız. Kuyruklarınıza söyleyin Hilali ahmere çalışmıyoruz burda, ben yokken napılıyorsa varken de aynısı yapılsın, sonra siz de yokluğuma dönmeyin demeniz lazım ama nerdee.

eşimle en çok tartışma nedenimiz de; senin ailen olsa ben başımın üstünde taşırım. ki taşıyacağından da eminim gıkı cıkmaz öyle biridir her şeyi yapar ama benim ailem asla böyle bi durum içinde bırakmaz bizi. bir hafta on gün 10 kişi misafirlik asla ama asla yapmazlar. bunu anlatamıyorum işte o da napıyım ben de arada kalıyorum diyo

kötü gelin olmamak için de değil aslında yapılan iyiliklere karşı nankör olmamak için idare edemeyen olmamak için, eşimle defalarca tartıştım bu ameliyat için gelecek görümcem yüzünden, ona da ayrı bi başlık açılır çok çok zor biridir ama kayınvalidem diğer yurtdışındaki görümcem cok iyi insanlar yardımseverler ama aşırı modern olmalarına ragmen otel mantıgı yok işte:)
İyilik yapmazlarsa açınızdan mı öleceksiniz? Yazık değil mi iki dandik hediye gelecek diye sabah akşam otel hizmeti veriyorsunuz? Kötü gelin olmamak tam da anlattığınız şey işte, biri nankör diyecek idaresiz diyecek dıye aklınız çıkıyor, talep etmediğiniz şeyler sunuldu diye.

tam olarak düşündüklerimi yazmışsınız. sırf yazdığınız sebepler yüzünden bişey diyemiyorum. sanki kendimi mecburmuş gibi hissediyorum ama inanın hic bir hediyeyi istemiyorum ama yatılı misafir de istemiyorum. cok cok iyi insanlar bişey istesem hepsi yardıma koşar ama konu misafirlik olunca kötü hissediyorum kendimi başka ailelerde neler oluyo kaynana görümce neler yapıyo sen bi misafir ağırlamakta zorlanıyosun diyorum kendi kendime
Başka ailelerde neler oluyor,neler yapıyor diye düşünüp kendinizi gazlarsanız bu işlerin gelmelerin gitmelerin sonu gelmez.
Sağlık sorunu olanın da kendi sorunu olmalı bu sizin değil.Birileri hasta olacak hastaneye gidecek diye siz misafir ağırlamak zorunda değilsiniz üstelik çocuğunuz varken.
Küçük illerde bölüm/alanında uzman bir doktor bulmak zor oluyor.Benim de eşimin tarafında var hastane için şehrimize gelenler.Samimi olduğum kişilerse ağırlamak istiyorsam ağırlarım.
Dayısının eşi mesela emrivaki yapmaya çalıştığı için onunla artık görüşmüyorum.
Bir kuzeni var çok severim o gün işlerini halledip yaşadığı şehre geri dönüyor kısa mesafe sonuçta.Davet etmişliğim var ama küçük çocuğum olduğu için zorlanmamı istemediğini söylemişti.

Ben de başka şehire gitsem arkadaş akraba ziyarete giderim belki ama asla kalmalı misafirlikler tercih etmem çünkü ne gerek var.
Siz de bence tavır koymakta gecikmeyin.Hele ki tanımadığınız samimi olmadığınız insanları ağırlamak gibi bir yükümlülüğünüz sorumluluğunuz yok.
Üstüne yıkılacakları başka birini bulsunlar.

Valla bir olur iki olur da sizinkiler sanki bunu buluşma zamanı olur gibi ayarliyorlar sanki. Daha biri bitmeden başka saglik sorununun halledilmesi plani yapılıyor. Seni çok iyi anlıyorum ben bu kadar cekmezdim mesela ama onlar nasıl rahat ediyor anlamadim valla. O kadar paraları var bir yer tutalım kimsenin düzenini bozmayalım diye niye kimse demiyor. Sen bunun önüne geçemezsin gibi maalesef. Kötü olmadan kurtulmak istiyosan doğu görevi iyi bir seçenek gibi. Zaten er geç gideceksiniz hiç kendinizi iyice sıkıntıya sokmadan gidin derim ben

Çok pis kuruldum ben.
Bilmiyorsunuz şu ruh sağlığınızın kıymetini, o gidince getirilen o dandirik hediyeler kurtarmayacak.

Halkımız artık bu gibi durumlarda otelde medenice kalmayı normalleştirmeli

Anasını satayım her halta para var, otele para yok

Duşunu tuvaletini yapıp 1-2 saat görmeye gelebilirler yani MEDENİ İNSANLAR GİBİ
KÖYLÜLÜĞÜ ARTIK BİR KENARA BIRAKIP
Akıllarınca iyilik yapacaklar, insanların ellerine üç beş bişeyler sıkıştırıp işe yaradım sanıyorlar, ama düpedüz hizmetçi tutmak bu. Bana yapılsa canına okurum.

Back