• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmeyen misafirlik :(

Ben verilen hediyelerin tutarını merak ettim...

Yani şimdi siz her ay 9-10 kişiye 1er hafta tam pansiyon hizmet veriyorsunuz ya, bikac yıl sonra siz cinnet geçirip kapıyı kibarca kapattığınızda bu hediye ve alışverişler yüzünden ilk diyecekleri şey "aç karnını doyurduk, nankör " olacak...

O yüzden eğer her geldiklerinde 200k otel ücreti+ 100k yıpranma tazminatı tutarında bir hediye almiyorsaniz bir daha asla o hediyeleri kabul etmeyin.

Sert ve kesin bir şekilde hediyelerini reddederseniz, kalmayın demeseniz bile mesajı alırlar.

Ha her geldiklerinde 300-400k lik masraf yapıyorlar, ihya oluyorum diyorsanız aile bütçesi için ek iş olarak düşünüp katlanabilirsiniz...
aslında her ay gelem sadece kayınvalidem. diğer gelenler bir kere kasım ayında geldiler bu da ikinci olacak. ama zaten düzenli olarak hep misafir var kayınvalide bile olsa sonucta misafir.

Çok zor bir durum. Bu kadar sık misafirlikte rahatsız olmanız çok doğal. Ama hem yardımcı oluyorlar hem de sağlık durumu sebepli geliyorlar. Özellikle kayınvalide oğlu dururken pansiyona gidecek değil. Doğu görevini tercih ederdim ben olsam.
kayınvalide ve görümceler tabiki pansiyona gidecek değil ama görümcenin kayınvalidesi neden gelir onu anlamıyorum

Ne kadar sabırlısınız gerçekten. Mesela kayınvalideniz kafasına göre görümcesi kendi doktoruna getirmek istediğinde çizgiyi çekecektiniz. Dingonun ahırı gibi o gelsin bu gitsin. Sağlık sorunu ama görümcenin ameliyatı tamamen tercih(şehir olarak), insan demez mi sürekli kalıyoruz yük oluyoruz bu insanlarında bi düzeni var diye.
Nasıl sessiz kalıyosunuz böyle şeylere hayret ediyorum gerçekten ben olsam çoktan kayınvalidemi arar neden bana sormadan böyle bi plan yaptığını sorardım. Sağlık vırt zırt derse görümcenin yaşadığı yerde sıkıntı yokmuş olsun orda derdim. Eşinde ama ablam ama annem diye diye iş eniştenin annesine kadar gelmiş.
en çok ona içerledim zaten şak diye söyledi benim doktoruna götürcem diye. basit bi işlemmiş aslında ama kayınvalide öyle istemiş. bize sormakta yok hele bana hic soran eden yok zaten geliyolar gidiyolar ama evsahibi en son duyuyo:)

aslında her ay gelem sadece kayınvalidem. diğer gelenler bir kere kasım ayında geldiler bu da ikinci olacak. ama zaten düzenli olarak hep misafir var kayınvalide bile olsa sonucta misafir.
Yani orası öyle evde birisi varsa düzen bozuluyor haliyle. Ama kayınvalide sağlık içinse bence gelir. Çünkü bu noktada empati yapıyorum. Kendi annem gelecek olsa ve eşim her ay her ay rahat edemem pansiyona gitsin dese çok sinirlenirdim, kabul de etmezdim zaten.

Cok sıkıcı bir durum gerçekten. Ben şunu soylemek icin yazmak istedim, kimseye minnet duymayin, büyük bir hediye aldilar vs yazmissiniz ya, bu yüzden ya da ne sebeple olursa olsun fazla minnet duygusuna kapılmayin, almasalardi? İçlerinden gelmis almislar, yapmışlar ne hoş ama bu yüzden her seyi kabul edecek duruma gelmeye gerek yok, oyle bir yapınız var ise de hediye kabul etmeyin en iyisi.
evet cok haklısınız aslında, beni durduran sadece hediyeler de değil cok iyi insanlar olmaları. başka konularda cok ince düşüncelidirler kayınvalidemmgörümceler ama misafirlik konusunda sanırım onlara böyle cümbür cemaat bi yere gidip kalmak garip gelmiyo. bize gelecek olan görümcemin kayınvalidesi tatil yerinde yaşıypr. eşim annesi görümcem enişte falan yazın toplanıp oraya gidiyolarmış kalmaya eskiden. bana cok garip gelmişti benim ailemde öyle kalabalıl yatılı misafir adeti yoktur hemen şehirde bi misadirhane ya da otek bakılır ama ben küçük şehirde dogdum büyüdüm onlar cok daha menedeni şehirde büyümüşler gayet modernler

İyi de KV hiç yalnız gelmiyormuş maşallah, her geldiğinde yanında 6-7 kisilik bir ekip oluyor anladığım kadarıyla , ekip üyelerinin sürekli değişmesinin size faydası değil zararı var, baksanıza gorumcenin KV si bile sıraya girmiş, ikinci tura dönüyor 😂 400 kişi 10ar kişilik gruplar halinde birer kere gelse ok diyorsanız sorun yok.

en çok ona içerledim zaten şak diye söyledi benim doktoruna götürcem diye. basit bi işlemmiş aslında ama kayınvalide öyle istemiş. bize sormakta yok hele bana hic soran eden yok zaten geliyolar gidiyolar ama evsahibi en son duyuyo:)
Burda hata sizin, susarsanız böyle adam yerine koymazlar işte.

Anneye bir şey diyemem kadın kanser atlatmış hani az kalıyorsa çocukla da ilgileniyorsa o zaman ben ses etmezdim tek başına ise ama. Örneğin geliyordur ama çocuğumla ilgileniyordur bana zaman kalıyordur aynı zamanda , ben o zaman bir sorun yapmazdım ama arkasına görümce dıdı cart curt bunları takarsa işler değişir

evet cok haklısınız aslında, beni durduran sadece hediyeler de değil cok iyi insanlar olmaları. başka konularda cok ince düşüncelidirler kayınvalidemmgörümceler ama misafirlik konusunda sanırım onlara böyle cümbür cemaat bi yere gidip kalmak garip gelmiyo. bize gelecek olan görümcemin kayınvalidesi tatil yerinde yaşıypr. eşim annesi görümcem enişte falan yazın toplanıp oraya gidiyolarmış kalmaya eskiden. bana cok garip gelmişti benim ailemde öyle kalabalıl yatılı misafir adeti yoktur hemen şehirde bi misadirhane ya da otek bakılır ama ben küçük şehirde dogdum büyüdüm onlar cok daha menedeni şehirde büyümüşler gayet modernler
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sadece dertleşmek için mi konu açtınız yoksa birileriyle konuşup bu duruma engel mi olacaksınız?

görümcemin kayınvalidesi bize 7-8 saatlik mesafede yaşıyo. yani hiç üşenmeyip bu havada otobüse atlayacak gelecek, görümcem zaten asla kızını göndermez yanına temiz bakmıyor diye kız da zaten 6 yaşında henüz
Bu sizin probleminiz degil ama ha bu arada yardimcilar soyleler boyleler diyorsunuz ya yaptiginiz hizmetin karsiligini boyle aliyorsunuz ama yapmak istemeyin bakin bakalim iyilikleri kalacak mi siz iyiyken herkes iyi olur

merhaba herkese,
konum biraz uzun elimden geldiğinde kosa yazmaya çalışıcam. artık içime dert oldu eşimden başka biriyle de konuşamıyorum sizlerle paylaşmak dertleşmek istedim.
2.5 senelik evliyiz 17 aylık bir oğlum var. büyükşehirde yaşıyoruz. eşimin annesinin yıllar önceden geçirdiği hastalıklardan dolayı her yıl iki kere bizim yaşadığımız şehirde saglık kontrolu oluyor. ama devlet hastanesi oldugu icin randevu zor bu yüzden senede iki değil hemen hemen iki ayda bir geliyor bize. bir hafta on gün arası kalıyor kontroller bitince dönüyor. bazen ayda bir geliyor. kayınvalidem cok cok iyidir. aramız da iyidir geldiğinde bize torununa bir sürü hediyeler yiyecekler kaldıgı süre boyunca alışverişler yemek yapmalar vs düşünceli biridir yani. o yüzden aslında cok da sorun yapmıyorum.
bu arada eşimin iki ablası var biri yurtdışında yaşıyor. o görümcemin eşi ameliyat olcaktı bizim yaşadığımız şehirde. yurtdışından geldiler, kayınvalidem,diğer görümcem,ameliyat olacak eniştenin annesi de bize geldiler. iki çocuk da dahil evde 9 kişi kaldık 5-6 gün. şunu da inkar edemem herkes cok yardımcı oldu yemek bulasık vs işlerinde. saglık durumu oldugu için bişey de diyemedim ama bu kadar kalabalık aynı evde 5-6 gün zorladı. yurtdışında yaşayan ameliyat olan görümcem ve eşi ev için bize büyük bi hediye aldılar. böyle şeyler yaptıkları için de kötü gelin gibi hissediyorum kendimi ama cocukla misafir agırlamak gercekten zor.
bikac hafta sonra kayınvalidem ameliyat olacak. yurtdışından görümcemle kücük kızı gelecek, diğer görümcem gelecek ve eniştenin annesi gelecek yani dünür. yurtdışından gelen torununu görmek istemiş. hastanede 4-5 gün kalınacak sonrası nolur bilmiyorum. ev yine kalabalık olacak yani. hepsi cok cok iyi insanlar yardımcı olurlar ama bi yerden sonra yeter diyorum. diğer görümcemin de bi saglık sorunu çıktı o da yakın zamanda bizim yaşadıgımız şehirde bi işlem yaptıracak. hepsi saglık işleri oldugu icin bişey diyemiyorum ama cok yordu artık kalabalık. bir ay yalnızız sonra bi misafir bir hafta on gün, sonra tam yalnız kalıyoruz yine misafir. bu aralar eşimin doğu görevi gündemde. tercih yapıp gitsek mi diye düşünüyoruz. allah affetsin ama gidersek daha iyi olur diye düşünüyorum. sanırım son zamanlardaki misafirlik beni cok yordu. böyle düşününce de kendimi vicdansız hissediyorum sonucta hepsi saglık işleri ama mesela eniştenin annesinin gelmesine ne gerek var? yani öncesinde oglu ameliyat oldu diye görmek yanında olmak istedi ama bu sefer torun görmek icin gelmesi cok gereksiz. sonucta hayatımda 3 kere gördüğüm insan, baskasının evine giderken bu rahat düşünülmemesi gerekiyo. kendi geliniyle bile arası cok iyi değilken ben neden misafir ağırlıyorum. haksız mıyım yoksa cok mu abartıyorum artık mantıklı düşünemiyorum oglumla zaten günü zor bitiriyorum cok hareketli bide misafir agırla zor geliyor
Ya siz ne kdr iyi niyetli birisiniz. Maşallah diyim zira ben bu kdr yucegonullu degilim. O yuzden vavvv ne sabir diye okudum. Elbette yardim edecekler hediye almalari da normal sonucta ydisindan gelen esinizin kardesi ustelik enistenin annesine kdr gelip sizde kaliyor ne mana. Bilmiyorum biz yeri geliyor annemlerin sehrine gittigimizde otelde kaliyoruz bazen de evlerinde dusunun ki anne. Ben rahat edemiyorum cunku daha 1 gun teyze amca dayi evinde kalmadim onlarda bende kalmadi bizim ailede yok zaten hayat cok yorucu kimse kimseye yuk olmasin ya

Tamam konu saglikda, bu ne yahu.
Okurken daraldim.
Kv i anlarim.
Geri kalan kisiler bir zahmet otel,apart vs tutsun.

Kv neyse görümce de ama geri kalanı Bi zahmet size hediye alacağı parayla misafirhanelerde kalsınlar. Eşinize de bunu söyleyin. Annemiz gelsin tamam ama diğerlerini peşine takmaması konusunda uyar diyin. Ve bence de Doğu görevi harika fikir

Bu tarz kalmalı misafirli konularda hep sağlık sorunu yoksa kabul etmeyin denir burda. Ama sizinki artık dıdının dıdısının torun görme keyfine dönmüş. Doğuya gidin bence ama şimdi bir de gideceğiniz yerde zorlanmayın doğu görevi çok zor oluyor sobası, soğuğu, imkanların kısıtlı olması vs. Pişman da olursanız iş işten geçmiş olur.

merhaba herkese,
konum biraz uzun elimden geldiğinde kosa yazmaya çalışıcam. artık içime dert oldu eşimden başka biriyle de konuşamıyorum sizlerle paylaşmak dertleşmek istedim.
2.5 senelik evliyiz 17 aylık bir oğlum var. büyükşehirde yaşıyoruz. eşimin annesinin yıllar önceden geçirdiği hastalıklardan dolayı her yıl iki kere bizim yaşadığımız şehirde saglık kontrolu oluyor. ama devlet hastanesi oldugu icin randevu zor bu yüzden senede iki değil hemen hemen iki ayda bir geliyor bize. bir hafta on gün arası kalıyor kontroller bitince dönüyor. bazen ayda bir geliyor. kayınvalidem cok cok iyidir. aramız da iyidir geldiğinde bize torununa bir sürü hediyeler yiyecekler kaldıgı süre boyunca alışverişler yemek yapmalar vs düşünceli biridir yani. o yüzden aslında cok da sorun yapmıyorum.
bu arada eşimin iki ablası var biri yurtdışında yaşıyor. o görümcemin eşi ameliyat olcaktı bizim yaşadığımız şehirde. yurtdışından geldiler, kayınvalidem,diğer görümcem,ameliyat olacak eniştenin annesi de bize geldiler. iki çocuk da dahil evde 9 kişi kaldık 5-6 gün. şunu da inkar edemem herkes cok yardımcı oldu yemek bulasık vs işlerinde. saglık durumu oldugu için bişey de diyemedim ama bu kadar kalabalık aynı evde 5-6 gün zorladı. yurtdışında yaşayan ameliyat olan görümcem ve eşi ev için bize büyük bi hediye aldılar. böyle şeyler yaptıkları için de kötü gelin gibi hissediyorum kendimi ama cocukla misafir agırlamak gercekten zor.
bikac hafta sonra kayınvalidem ameliyat olacak. yurtdışından görümcemle kücük kızı gelecek, diğer görümcem gelecek ve eniştenin annesi gelecek yani dünür. yurtdışından gelen torununu görmek istemiş. hastanede 4-5 gün kalınacak sonrası nolur bilmiyorum. ev yine kalabalık olacak yani. hepsi cok cok iyi insanlar yardımcı olurlar ama bi yerden sonra yeter diyorum. diğer görümcemin de bi saglık sorunu çıktı o da yakın zamanda bizim yaşadıgımız şehirde bi işlem yaptıracak. hepsi saglık işleri oldugu icin bişey diyemiyorum ama cok yordu artık kalabalık. bir ay yalnızız sonra bi misafir bir hafta on gün, sonra tam yalnız kalıyoruz yine misafir. bu aralar eşimin doğu görevi gündemde. tercih yapıp gitsek mi diye düşünüyoruz. allah affetsin ama gidersek daha iyi olur diye düşünüyorum. sanırım son zamanlardaki misafirlik beni cok yordu. böyle düşününce de kendimi vicdansız hissediyorum sonucta hepsi saglık işleri ama mesela eniştenin annesinin gelmesine ne gerek var? yani öncesinde oglu ameliyat oldu diye görmek yanında olmak istedi ama bu sefer torun görmek icin gelmesi cok gereksiz. sonucta hayatımda 3 kere gördüğüm insan, baskasının evine giderken bu rahat düşünülmemesi gerekiyo. kendi geliniyle bile arası cok iyi değilken ben neden misafir ağırlıyorum. haksız mıyım yoksa cok mu abartıyorum artık mantıklı düşünemiyorum oglumla zaten günü zor bitiriyorum cok hareketli bide misafir agırla zor geliyor
Ne sehirmis arkadas herkes hastaneye ayni sehre geliyor 😂 cok gecmis olsun hepsine ama yani 9 kisi de gunlerce ayni evde.. hic benlik degil. Ben misafir severim ama yatili misavir bilemedim. 8 yillik evliyim. Yalnizca esimin askere gidicek bi akrabasi geldi o da iki gun kaldi askere ugurladik okadar. Allahtan debi derya evim yok. Cok sukur 🙏🏻esim hep kendi evimize gectigimizde mutlaka misafir odasi olmali diyor onlarin aile cok kalabalik. Ben de dua ediyorum bzie kadar olsun diye 😂 allah kolaylik versin..

eşimle en çok tartışma nedenimiz de; senin ailen olsa ben başımın üstünde taşırım. ki taşıyacağından da eminim gıkı cıkmaz öyle biridir her şeyi yapar ama benim ailem asla böyle bi durum içinde bırakmaz bizi. bir hafta on gün 10 kişi misafirlik asla ama asla yapmazlar. bunu anlatamıyorum işte o da napıyım ben de arada kalıyorum diyo
Sunu her erkek soyluyor emin olun gercekten basa gelincede bir noktadan sonra tavirlarini belli ediyorlar hic bir sey olmasa aksam oldumu arkadaslari ile disari cikiyorlar aksamlari bahaneleride ne yapacam o kadar kadin arasinda siz bas basa kalin oluyor

Sunu her erkek soyluyor emin olun gercekten basa gelincede bir noktadan sonra tavirlarini belli ediyorlar hic bir sey olmasa aksam oldumu arkadaslari ile disari cikiyorlar aksamlari bahaneleride ne yapacam o kadar kadin arasinda siz bas basa kalin oluyor
Evet, kadının ailesi yerini haddini bildiği için batmıyor, onlar da beyefendinin ailesi gibi vakitli vakitsiz destursuz gelip dursa üç güne açar bayramlık ağzını. Türk erkeğini anlatıyolar bize ya.

doğu görevi bana da cok mantıklı geliyor ama eşim kararsız ve ben cok istekli görünmekte istemiyorum en azından gitme nedeni olarak misafirleri göstermek istemiyorum. ama bi ara eşim BİLE bu saglık durumları bitmeyecek gibi biz gitsek mi acaba doguya demişti
Neden eşinizin rahatsız olduğunuzu anlamasını istemiyorsunuz.

Ben eş ailesinden kaynaklı problemleri kendi kendine bu kadar dert edip eşine yansıtmamaya çalışan kadınları hiç anlamıyorum. Keşke eşiniz de sizin kadar düşünceli olsa da annemin ameliyatında eniştenin annesinin ne işi var dese.

Son düzenleme:
Back