• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmeyen misafirlik :(

Yol geçen hanı olmuşsunuz, hala ne istekli davranmamasından bahsediyorsunuz? Mecbur değilsiniz bu kadar insana bedava otel olmaya. Eşinize göre hava hoş, temizliği nazı gazı ile uğraşmıyor. Onun için katlanılabilir bir seviyede. Az sorumluluk verin, bakın nasıl kaça kaça gidiyor doğuya.

tayin şart
ama doğunun bazı yerlerinde de insanlar çok zorlanıyor iyi yapın tercihinizi

sessiz kaldığınız için olmuş bunlar.. hadi hepsi bir derecede eniştenin anne ne alaka

hiç diyor musunuz tayin isteyeceğiz vs diye onlara.. tepkileri ne oluyor?
hakkını yiyemem yorgun da gelse eve eşim hep yardım eder misaif varken daha cok yardımcı olmaya calısır ama aksam 7de anca geliyo eve bütün gün ben evdeyim. şimdiden dertleniyorum her gün ne yemek pişecek görümce haatanedeyken kücük kızı kalacak evde ona yemek diğerlerine yemek derken bir sürü iş. banyosu nevresimleri havlusu of of.. eşim bile bi ara söyledi en iyisi doguya gidelim biz diye. sessiz kalmasam bana soran yokki görümcemin kayınvalidesi gelecem demiş arayıp da bize soran yok hayır istemiyorum gelmesin desem sorun çıkartan insan olurum. eşim de annesine söylemiş zaten o kadın ne alaka neden gelecek ablam bile idare edemiyo onu, benim eşim neden idare etsin demiş allahtan sessiz kalmıyo ama dinleyen yok tabi. benden de çekinmiyorlar demekki eşiyle arası bozulur mu diye düşünen de yok başkası olsa kavga cıkartır

hakkını yiyemem yorgun da gelse eve eşim hep yardım eder misaif varken daha cok yardımcı olmaya calısır ama aksam 7de anca geliyo eve bütün gün ben evdeyim. şimdiden dertleniyorum her gün ne yemek pişecek görümce haatanedeyken kücük kızı kalacak evde ona yemek diğerlerine yemek derken bir sürü iş. banyosu nevresimleri havlusu of of.. eşim bile bi ara söyledi en iyisi doguya gidelim biz diye. sessiz kalmasam bana soran yokki görümcemin kayınvalidesi gelecem demiş arayıp da bize soran yok hayır istemiyorum gelmesin desem sorun çıkartan insan olurum. eşim de annesine söylemiş zaten o kadın ne alaka neden gelecek ablam bile idare edemiyo onu, benim eşim neden idare etsin demiş allahtan sessiz kalmıyo ama dinleyen yok tabi. benden de çekinmiyorlar demekki eşiyle arası bozulur mu diye düşünen de yok başkası olsa kavga cıkartır
siz dediniz mi onlara hiç laf arasında doğuya tayin isteyeceğiz diye

Ya ben olsam en azından şu görümcenin kayınvalidesini istemediğimi söylerdim.
Tanımadığım birini neden ağırlayayım? Sorun çıkaran olacaksam da olayım.
Bebeğiniz bir daha bu yaşta olmayacak, siz de bir daha bu yaşta olmayacaksınız. Evliliğin, bebeğin tadını çıkaracağınız zamanda neden dıdısının dıdısını ağırlayasınız ki?

Lütfen sorun çıkaran insan olun yahu. Kendi gelini bile kadına tahammül edemiyor siz ne alaka? Ev yeterince kalabalık gelmesin gelcekse en fazla 1 gün kalsın deyiverin o kim ki yani ister alınsın ister kırılsın. Yüz vermişsiniz resmen tepenize çıkmışlar yok bütün sülaleyi toplasınlar başınıza

siz dediniz mi onlara hiç laf arasında doğuya tayin isteyeceğiz diye
eşim bahsetmiştir telefonda konuşurken, doğu olayını bikac gündür konuşuyoruz ama bu sene mi gitsek seneye mi gitsek emin değiliz. bana kalsa hemn gidelim ama sırf bu misafir nedeniyle de mantıksız düşünüp karar almak istemiyorum gittiğimiz yerde pişman olmakta var.

büyüksehirde yaşıyoruz ve bazı hastalıklar için aranan doktor profesör hep bu şehirde şansımıza:( kayınvalidem zaten geçmişte kanser geçirdiği için önceden de bizim olduğumuz şehre giidp geliyormuş, enişte de ameliyatı için doktoru bizim şehirde buldu alanında en iyi doktordu, diğer görümcem de yine bu şehirdeki doktora görünecem kayınvalidem öyle istedi kendi doktoeuna götürecekmiş görümceyi, ben zaten hediye de istemiyorum ama sürekli bişeyler alınınca bide üstüne bişey diyemiyorum misafir istemiyorum diye. eşim de arada kalıyo o da cok memnun değil bu durumdan. bide ailenin küçüğü olunca malum. abimle aynı şehirdeyiz onlara giderken bile çekinirim kücük bebekleri var aman gelinimiz yorulmasın ugrasmasın diye, hele ki bir hafta yatılı hayatta kalmazdım. eşim de bu konularda aşırı ince düşüncelidir ve ailesi de oldukca modern aile ama bu cümbür cenaat kalma olayları bana köy adetleri gibi geliyor.
Yanlış anlamayın ama hem bir doktor eşi hem de babası kanser atlatmış biri olarak söylüyorum en iyi doktor en kolay ulaşabildiğiniz doktordur.
Babam hastalandığında doktor bir arkadaşımdan prof önerisi istemiştim, tedavi standart, gerek yok bence en yakın neresi ise orada yaptırın demişti.
Mesela babamın onkoloji doktoru sürekli değişiyor, çok şükür hiç sıkıntı yaşamadık.

Zaten sizin döndürdüğünüz bir düzen var, iki yardım etmiş çok koymaz eşinize, akşama kadar bebesi beciği, acıkan karınları, çayı keki, tuvaleti,banyosu, salonu, mutfağı, çamaşırı, bulaşığı sizin üstünüzde. Eşiniz olmaya ne var, iki tabak kaldırdı diye destek olmuş oluyor, oh rahata bak. Çeke çeke antidepresan müdavimi olmak emin olun sorun çıkaran kadın olmaktan daha kötü. O zaman kadını biz hasta ettik demeyecekler, bu çok değişti artık eskisi kadar yüzü gülmüyor, gidesimiz gelmiyor, böyle kadın mı olur, oğlumuz neyin içine düştü diyecekler. Bu kadar fazla iyilik yapıp yaranan Allah'ın kulunu görmedim, anneannem böyle 40 yıl kuruş almadan dedemin halasına baktı, kendi evlatlığı parayla baktı o daha tatlı oldu, kıymetli paracıklarını yedirdiği yerde beddualar savuruyodu bizimkilere.

Ya ben olsam en azından şu görümcenin kayınvalidesini istemediğimi söylerdim.
Tanımadığım birini neden ağırlayayım? Sorun çıkaran olacaksam da olayım.
Bebeğiniz bir daha bu yaşta olmayacak, siz de bir daha bu yaşta olmayacaksınız. Evliliğin, bebeğin tadını çıkaracağınız zamanda neden dıdısının dıdısını ağırlayasınız ki?
söyledim eşime ilk duyduğumda. cok ısrar etmiş hem hastanede kalırım yardım ederim hem de torunumu görürüm diye. ben söyledim eşime ili tane kızı geliyo zaten kaç kişi kalacaklar hastanede diğer görümcenin kızı vae zaten gece kalamaz hastanede bu kadar kişiye ne gerek var. kayınvalide geldiğinde laf arasında söylesem mi bilemedim en azından bundan sonrası için aynısı olmasın

söyledim eşime ilk duyduğumda. cok ısrar etmiş hem hastanede kalırım yardım ederim hem de torunumu görürüm diye. ben söyledim eşime ili tane kızı geliyo zaten kaç kişi kalacaklar hastanede diğer görümcenin kızı vae zaten gece kalamaz hastanede bu kadar kişiye ne gerek var. kayınvalide geldiğinde laf arasında söylesem mi bilemedim en azından bundan sonrası için aynısı olmasın
Sizin çocuk nerden görümcenin kaynanasının torunu oluyor oha?

Lütfen sorun çıkaran insan olun yahu. Kendi gelini bile kadına tahammül edemiyor siz ne alaka? Ev yeterince kalabalık gelmesin gelcekse en fazla 1 gün kalsın deyiverin o kim ki yani ister alınsın ister kırılsın. Yüz vermişsiniz resmen tepenize çıkmışlar yok bütün sülaleyi toplasınlar başınıza
kayınvalidem de demiş eşime ben söyledim gerek yok sizin gelmenize diye ama dinlemedi gelecek demiş eniştenin annesi için, kayınvalide geldiğinde laf arasında söylemek istiyorum en azından ne düşündüğümü bilsin neden geliyo hastanede kalacak kişiler vardı diye

İki hafta tatile size mi geliniyor, anasının evinin suyu mu çıkmış?
ay o kadar karışık anlatmışım ki anlaşılmamış 😀 kayımvalidem ameliyat olacagı icin yurtdışındaki görümcem ve kücük kızı bize gelecek o yüzden de görümcenin kayınvalidesi yurtdışından geliyorlar torunumu görürüm diye bize gelecek, görümcenin kayımvalidesi de farklı şehirde yaşıypr

haklısınız sende bir yolunu bulacan bunlar alışkanlık haline getirmiş

kayınvalidem de demiş eşime ben söyledim gerek yok sizin gelmenize diye ama dinlemedi gelecek demiş eniştenin annesi için, kayınvalide geldiğinde laf arasında söylemek istiyorum en azından ne düşündüğümü bilsin neden geliyo hastanede kalacak kişiler vardı diye
Kesinlikle söyleyin. Ay yüzsüz gibi kendine baktırcak kapı arıyor herhalde her fırsatta damlıyor. Gelsin torununu görsün dönsün.
Bu ne düşüncesizlik ya kimsede demiyor bu kadının küçücük bebeği var hastanelere gidilecek dışarda hastalık kol geziyor evde kalabalık yapmayalım diye

Ben bu insanların evine sebep her ne olursa olsun maddi durum çok sıkışık değilse gidip uzun süre kalınmasını çok yanlış buluyorum
Bir tane Amerikan Sitcom izliyordum anne baba çocuklarını ziyarete geliyor onda bile otelde kalıyorlar ve adam tek yaşıyor garipsemiştim ama aslında mantıklı bir bireysel alanına girmek istemiyorlar .
Yani bu kadar kalabalıksa bence bir yer tutsalar daha iyi olur. Tabi bu çok kötü karşılanır ama

Herkes farkında, bu yüzden size hediyeler yağıyor, bu yüzden size iyi davranılıyor, yardımlar ediliyor ki itiraz edemeyin. Onlar sizi bağlıyor vicdanınızla. Hediye ve yardımlarla sizden rahatınızı takas ediyorlar. Bir de kötü davransalar, sizin için evden kovalaması çok kolay olurdu çünkü. :)
Vicdan yapmayın, kim olsa bir süre sonra bıkar. Sizin eviniz de otel değil. "Bıktım" deme hakkınız gayet var.

Bu kadar sık gelinip gidiliyor madem, eşyalı bir ev kiralasınlar. Söyleyin "Yoruldum artık, düzenim şaşıyor" deyin. Bakın bakalım o zaman da gerçekten iyiler(!) mi? :)

Back