• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen kavgalarımız

="Esmaa_91, post: 50679846, member: 807707"]Biraz daha abart istersen. Çok yanlı bakıyorsun olaya şu yazıdan anladığım kadarıyla. Herkes fikrini yazacak.bu platform bu yüzden var. Yorum üzerinden tartışmak için değil. Madem alintilamissin sana da cevap vereyim. Evet kadın o anne degil. Yeri gelecek tabikide hayat müşterek yardım edecek adam. Biri evi supurecek biri paspas yapacak. Bu konuda kesinlikle hemfikiriz. Ama senin anlamadığın adam diyor ki bu tshrt utusuz kadın diyor ki o ütülenmez. 10 gündür aynı pantolonu giyiyorum. Daha çamaşır günü gelmedi diyor. Anladın mı ?? Sürekli bir mizmizlanma senin bakis acinla bu konu çok farklı. Ütüsünü de yapsın bi zahmet. Nerde o bahsettiğin erkekler. Türk Anadolu hayat tarzı senin bahsettiginden çok uzak.
abartmadım ya neyse. Siz gidip karısına değil rahatına düşkün eş bulursanız uzak gelir tabii ki. Benim eşim ütüsünü hep kendi yapar. Daha birçok şeyi de. Bunu övmek için söylemiyorum var diye söylüyorum. Kardeşimin eşi de öyle. Benim dedem ütüsünü hala kendi yapar. Çünkü çok güzel yapıyo. Babam da genelde kendi yapar. Siz nerelerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Onun dışında evet hizmetçilik. Toplum olarak dedik kadınlar da iş hayatına atıldı çok güzel. Bakarsanız kaynanalar bile çaşılan gelin istiyor artık. Kadının da o eve ekmek getirmesi bekleniyor. Ama işe gelince hala çoğu kadının üstünde. Nedense o işleri ortak görmüyorlar. Ee kadınlar da buna çanak tutuyor. Rica etmiş ütüle diyenler acaba sizin dediğiniz Anadolu erkeğine bakarsak aynı şeyi kadın rica etse kaç kere ütüler. Demek ki ricaya bakmıyor onlar. Bilmiyorum bence bu iki kere iki olan bişey iş hayatı ortajda ev hayatı da ortak. Kimse kimseye sen de şu işi yapmadın diye kızamaz eğer eli ayağı tutuyorsa ben onu diyorum. Ütüyü yapmıyorum deyince kızmaya hakkı yok eşin diyorum.

="Amazing_GNC, post: 50680052, member: 712790"]Bunun hizmetçilikle alakası yok bence, benim eşimin yaptığı iş var yapamadığı iş var, ütüyü asla yapamaz mesela. Hep ben yaparım o haftasonu yıkanan herşey ütülenir ve kesinlikle her haftasonu çalışır o makina. Siz kendinizi çok rahat alıştırmışsınız bence. Siz yapmazsanız eşiniz yapıcak mı hayır, gene sizin üstünüze kalacak ondan dolayı planlı olmalısınız evde. Ve kesinlikle tişört ütülenir. Dışarıda giyilen herşey ütülenir asılır...
O erkeklerin kaçış yolu. Bir şeyi beceremiyor gibi görünüp işteb sıyrılmak. Ben iş yerinde en iyi şunu anladım mesela çok bilsen de işleri belli etmeyeceksin yoksa hepsi sana yıkılıyor. Ama pek anlamıyorum dersen en azından iki kişi yaparsın. Nedense bilen eziliyor hep. Bilmeyene öğretmek yerine

Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenmez tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmayacam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayın
Hata hem sizde hem onda. Ne büyük taviz vermişsiniz adama. Çalıştığınız halde onun giysilerini neden siz seçiyorsunuz giymesi için? Hatta çalışmasanız da sizin seçmeniz absürt bence. 10 gün yıkanmayan pantolon için niye size kızıyor, o pantolonun üzerinde ne işi varmış hala madem kirliyse? Neden kirli sepetinde değil yıkanması gerekiyorsa? Özürlü mü bu adam, idrak gücü mü yok? Giydiği pantolonun kendi kendine yıkanmasını mı bekliyor. Sizin o işten gelince el pençe divan durup pantolonunu alıp o gece yıkayıp ertesi gün ütülenmiş şekilde teslim etmenizi mi bekliyor? Kaç para veriyor size bu hizmetler için?
Ben eşim aşırı düzenli, her şeyin yeri belli olduğu halde kıyafetler yıkanınca onunkileri yerleştirirken yanlış yerleştiririm tam bilemem. Onun kıyafeti onun düzeni. O da bir birey. Kendi kıyafetini dolabın hangi gözüne koyacağını kendi bilir. Hangi gün ne giymek istediğini de kendi bilir. Yahu bir adam, kocam da olsa bana bugün şunu giy, yarın da bunu giyeceksin dese sen kim oluyorsun derim. Bu erkekleri niye böyle aciz yaratıklar gibi alıştırıyorsunuz?
Ev işleri size yıkılmış madem, eşitlikten falan bahsetmeyeceğim boşa, çünkü işe yaramaz bir kere kabullendikten sonra, kurallarınız olsun. O kurallar konusunda sert olun. Ben iki haftada bir, veya ne kadarsa, çamaşır yıkıyorum. Yıkayacağım zaman sana haber veririm, kirli kıyafetlerini getirir koyarsın, ya da o zamana kadar kirli sepetine koymuş olmalısın deyin. Siz gidip onun giydiği şeyleri mi koklayacaksınız kirli mi temiz mi diye? Ben tişört ütülemiyorum. Ütülediklerim şunlar. Gerisini istiyorsan ve kendi kolların işe yaramıyorsa parasını verip ütületirsin deyin.
Bir de gidip bu adamdan özür dilemişsiniz...

Gerçekten özellikle çalışan insanların evinde nasıl 10 günde bir calışır makine
hadi siz yorgunsunuz eşiniz hiç mi demiyor 10 gün boyunca bu pantolonu niye giyiyorum diye
ben tek yaşıyorum 3 günde bir yıkarım
ama ütü asla yapmam ütülenecekleri topluyorum götürüp ütülettiriyorum
ikiniz de salmışsınız evi
bu kadar da düzensizlik olmaz

kocan bir şey isteyince söylenmeye başlaman neden? bak "söylenmek" güzel bir şey ifade etmiyor bana. neler söylüyorsun söylendim derken... hakaret mi, dırdır mı, küfür mü, eski defterleri açmak mı... kimse ota b.ka sürekli söylenen dırdır yapan bir insanı çekmez istemez.

bu olaydan anladığım kadarıyla kavga sebebiniz senin söylenmelerin ve barışmak için ciddi bir adım da atmamışsın doğrusu. yapıp yapıp "evliliğimiz yıpranmasın" demek de komik geldi nedense. çocuk gibi.

O erkeklerin kaçış yolu. Bir şeyi beceremiyor gibi görünüp işteb sıyrılmak. Ben iş yerinde en iyi şunu anladım mesela çok bilsen de işleri belli etmeyeceksin yoksa hepsi sana yıkılıyor. Ama pek anlamıyorum dersen en azından iki kişi yaparsın. Nedense bilen eziliyor hep. Bilmeyene öğretmek yerine

İş yerinde o duruma bende katılıyorum ama eşimle işyerinde ki insanları ve kendi evimde ki işle,işyerinde ki işi bir tutmam. Eşim diğer konular da yardımcıysa,elinden geleni yapıyorsa. Bunu da beceremiyorum sen yap deme hakkı var bence. Kaldı ki bir adamın bir tane bile ütülü tişörtü,pantalonu yoksa o iş kadın da bitiyor. Hiç bi erkek demez ki ay bütün elbiselerim kirli,yıkayayım bari... Biz erkeklerin de kadınalr gibi düşünmesini bekliyoruz ama görüyorsunuz ki konuyu açan kişi bile öyle düşünemiyor 10 günde makine açıyor,tişört ütülenir mi diyor. Eşinden nasıl beklesin..

abartmadım ya neyse. Siz gidip karısına değil rahatına düşkün eş bulursanız uzak gelir tabii ki. Benim eşim ütüsünü hep kendi yapar. Daha birçok şeyi de. Bunu övmek için söylemiyorum var diye söylüyorum. Kardeşimin eşi de öyle. Benim dedem ütüsünü hala kendi yapar. Çünkü çok güzel yapıyo. Babam da genelde kendi yapar. Siz nerelerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Onun dışında evet hizmetçilik. Toplum olarak dedik kadınlar da iş hayatına atıldı çok güzel. Bakarsanız kaynanalar bile çaşılan gelin istiyor artık. Kadının da o eve ekmek getirmesi bekleniyor. Ama işe gelince hala çoğu kadının üstünde. Nedense o işleri ortak görmüyorlar. Ee kadınlar da buna çanak tutuyor. Rica etmiş ütüle diyenler acaba sizin dediğiniz Anadolu erkeğine bakarsak aynı şeyi kadın rica etse kaç kere ütüler. Demek ki ricaya bakmıyor onlar. Bilmiyorum bence bu iki kere iki olan bişey iş hayatı ortajda ev hayatı da ortak. Kimse kimseye sen de şu işi yapmadın diye kızamaz eğer eli ayağı tutuyorsa ben onu diyorum. Ütüyü yapmıyorum deyince kızmaya hakkı yok eşin diyorum.
Konuyu aşırı saptiriyorsun. Düşüncelerini her yorumda empoze etmeye çalışmana gerek yok. Herkese yazmışsın bişeyler. Senin kocan becerir yapar benim kocam beceremez yapamaz. Mesela bende musluk bozulduğunda onu tamir etmeyi beceremiyorum ama eşim beceriyor. Demem o ki evliliği için herkes biraz ödün verebilir. Hiç mi hatır yok al ütüle bi tshrt yani nedir ?? 2 dk zaman alır. O gün de izin günüymüş. Biraz anlamaya çalış çok şifre bakiyorsun olaya. Burda ki konuyu saptirdin erkek iş yapmalı diye yeni bi konu çıkardın yorumlarınla. İstersen farklı bi konu aç senin düşüncelerine yorum yapalım. Çünkü bu konuyla alakası yok sözlerinin. Ben sana haksizsin demiyorum yanlış olmasın. Her karakter farklı sonuçta.

tamam eşler birbirine yardım etmeli falan ama eşiniz sizden bir şey rica etmiş. kalkmışsınız işe geç kalıyor zaten ya yardım edeceksiniz ya söylenmeyeceksiniz. en nefret ettiğim şeylerden biridir bana yardım eden kişinin işi suratıma vura vura yapması. ayrıca tişört ütülenmez değil. iç çamaşırı dahil ütülenir.

="Amazing_GNC, post: 50680296, member: 712790"]İş yerinde o duruma bende katılıyorum ama eşimle işyerinde ki insanları ve kendi evimde ki işle,işyerinde ki işi bir tutmam. Eşim diğer konular da yardımcıysa,elinden geleni yapıyorsa. Bunu da beceremiyorum sen yap deme hakkı var bence. Kaldı ki bir adamın bir tane bile ütülü tişörtü,pantalonu yoksa o iş kadın da bitiyor. Hiç bi erkek demez ki ay bütün elbiselerim kirli,yıkayayım bari... Biz erkeklerin de kadınalr gibi düşünmesini bekliyoruz ama görüyorsunuz ki konuyu açan kişi bile öyle düşünemiyor 10 günde makine açıyor,tişört ütülenir mi diyor. Eşinden nasıl beklesin..
İşte siz böyle düşündüğünüz için erkeklerin düşünmesine fırsat vermiyorsunuz. Niye düşünmesin. Geçen hafta eşim 3 kere makine çalıştırdı ve astı onları ben de demedim. Kılıbık da değildir. Ben zaten iş yerindeki gibi de davranalım demiyorum. Ama her şeyi bilirim havasında gezen erkeklerin ben şunu beceremiyorum demesine inanmam.

="Esmaa_91, post: 50680497, member: 807707"]Konuyu aşırı saptiriyorsun. Düşüncelerini her yorumda empoze etmeye çalışmana gerek yok. Herkese yazmışsın bişeyler. Senin kocan becerir yapar benim kocam beceremez yapamaz. Mesela bende musluk bozulduğunda onu tamir etmeyi beceremiyorum ama eşim beceriyor. Demem o ki evliliği için herkes biraz ödün verebilir. Hiç mi hatır yok al ütüle bi tshrt yani nedir ?? 2 dk zaman alır. O gün de izin günüymüş. Biraz anlamaya çalış çok şifre bakiyorsun olaya. Burda ki konuyu saptirdin erkek iş yapmalı diye yeni bi konu çıkardın yorumlarınla. İstersen farklı bi konu aç senin düşüncelerine yorum yapalım. Çünkü bu konuyla alakası yok sözlerinin. Ben sana haksizsin demiyorum yanlış olmasın. Her karakter farklı sonuçta.
Ben saptırmadım asla konuyu burda birçok kişi kadın çalışsa da o işi yapmak zorunda ben çalışıyorum ama yine de yapıyorum yazmış bakarsanız. Bir iki kişi de değil bu. Onlar saptırmış başta. Asıl onlar o düşünceyi empoze ettiği için tersini söyledim bende. Konu sahibi de kendisi çalışan biriyim o kadar iş yapamam demiş. Niye saptırmış olayım. İsteyen istediğini yapsın. Benim dediğim yorgun, mutsuz, yaşından büyük gösteren, saçı gerçek anlamda Süpürgeye dönmüş bu kadar kadını boşa görmüyoruz. Siz haklısınız tamam. Sizinle tartışmam çünkü ikidir abartıyor veya saptırıyor diyorsunuz. Ki eminim başkası yazmış ona cevap vermişimdir.

Sizin adınıza ben utandım gercekten
Tshirtler nasıl ütülenmez sarımsak gibi mi giyilir?
10 günde makine calısmaz mı?
Tamam calısan bır kadın olabılırsınız bızde calısan kadınız pıslık ıcındemı gezıyoruz , bır her hafta acık renklı, koyu renkli, yunlu, beyazlar ve nevresımlerı ayrı ayrı yıkıyoruz ana bız ınsan degılız o zaman

Tişört utulenir. Ben ütü yapıyorum genelde ama mesela o gün yıkanmış farklı bişey mi giymek istedi kendi ütü yapar giyer...nerde çamaşır günü olması saçma bence. Birikince yıkayın.

ben ütü yapmayı çok severim o yonden sıkıntı yok ama burada ben seni suçlu buldum ,

adam bu utusuz ben bunu gıymem demiş siz gereksiz bir tepki vermişsiniz ,

evet bız erkeklerın hizmetçisi değiliz , ama erkek annelerının suçu

Ben saptırmadım asla konuyu burda birçok kişi kadın çalışsa da o işi yapmak zorunda ben çalışıyorum ama yine de yapıyorum yazmış bakarsanız. Bir iki kişi de değil bu. Onlar saptırmış başta. Asıl onlar o düşünceyi empoze ettiği için tersini söyledim bende. Konu sahibi de kendisi çalışan biriyim o kadar iş yapamam demiş. Niye saptırmış olayım. İsteyen istediğini yapsın. Benim dediğim yorgun, mutsuz, yaşından büyük gösteren, saçı gerçek anlamda Süpürgeye dönmüş bu kadar kadını boşa görmüyoruz. Siz haklısınız tamam. Sizinle tartışmam çünkü ikidir abartıyor veya saptırıyor diyorsunuz. Ki eminim başkası yazmış ona cevap vermişimdir.
Ben haklı olmak istemem ki burda yorum yapıyorsunuz bende öyle. Saptirdiginizi kastetmemin sebebi o zaten. Saçını süpürge yapanlarla ilgili değil ki konu Burda ki konu başka. Neyse ben teşekkür ederim gayet saygı ölçüsünde tartisabildigimiz için. Tabiki fikirlerimiz farklı olablir. İyi günler diliyorum

Erkeklerin kadınları meta olarak görmesinden hizmetçi olarak bakmasından nefret ediyorum kafalarını kırasım geliyor

İşte siz böyle düşündüğünüz için erkeklerin düşünmesine fırsat vermiyorsunuz. Niye düşünmesin. Geçen hafta eşim 3 kere makine çalıştırdı ve astı onları ben de demedim. Kılıbık da değildir. Ben zaten iş yerindeki gibi de davranalım demiyorum. Ama her şeyi bilirim havasında gezen erkeklerin ben şunu beceremiyorum demesine inanmam.

Sizin eşiniz herşeyi bilirim havalarında geziyorsa bilemem, bende öyle bir durum yok. Bildiği konu var bilmediği konu var. Aynı şekilde benim bildiğim konu var bilmedğim konu var. Benim bilmediğim konuyu o, onun kini ben telafi ediyorum. Demiyorum ki kadınalr eşek gibi çalışsın erkekler otursun. Herkesin sorumluluğu var ve herkes elinden geleni yapıyor. Sizin eşiniz çamaşırları yıkamayı düşünüyor diye herkes düşünemez. Sizin eşinizin düşünemediğini de diğer eşler düşünüyordur. Neden eş yarışına girmeye çalışıyorsunuz ki. Bu konu da kadının ayrı eşinin ayrı eleştirilen tarafları var bence. Ama genel hemen adamı eleştirme havasında, hemcinsini eleştirmeyi kimse akıl etmez.

="Amazing_GNC, post: 50680863, member: 712790"]Sizin eşiniz herşeyi bilirim havalarında geziyorsa bilemem, bende öyle bir durum yok. Bildiği konu var bilmediği konu var. Aynı şekilde benim bildiğim konu var bilmedğim konu var. Benim bilmediğim konuyu o, onun kini ben telafi ediyorum. Demiyorum ki kadınalr eşek gibi çalışsın erkekler otursun. Herkesin sorumluluğu var ve herkes elinden geleni yapıyor. Sizin eşiniz çamaşırları yıkamayı düşünüyor diye herkes düşünemez. Sizin eşinizin düşünemediğini de diğer eşler düşünüyordur. Neden eş yarışına girmeye çalışıyorsunuz ki. Bu konu da kadının ayrı eşinin ayrı eleştirilen tarafları var bence. Ama genel hemen adamı eleştirme havasında, hemcinsini eleştirmeyi kimse akıl etmez.
Bakın beceremeöel ayrı bişey öğrenmemek ayrı. Ben öğrenmiyorlar beceremiyorum diye işin içinden sıyrılıyorlar diyorum. Eşi ayağı tutan herkes ütü yapabilir. Becerememek mesela kitap yazmak da olur, ne bileyim dans etmek de olur vb. Onları bile çalışınca iyi olmasa da yaparsın. Anlamıyorum ki niye başka yere gidiyor konu ben sanki eş yarıştırıyorum ya da övünmüyorım. Siz yazıyorsunuz genelleyerek erkekler bunu düşünemez diyei. Ben örnek veriyorum sadece. Tamam ve pes ettim. Herkes istediğini yapsın.

Tamam çalışan kadinsiniz ama herkesin evde bir görevi olmalı. Çalışan kadınlar hiçbir şey yapmaz diye bir kaide yok. Bunun hizmetcilikle de alakası yok. Hayat arkadaşlar , birbirlerinin yükünü hafifletmeli.

Iş paylasiminiz var mi ? Varsa ütü kısmı kimde ?

Ayrıca tişört ütülenir tabiki.

Ne tuhaf yorumlar var ben anlamıyorum, Türkiye de yaşıyoruz her ev işini yapan erkek varda ben mi bilmiyorum. Evet yapan oluyor oda 1000 de 1 . Yok hizmetçisi misin bıraksaydın kendisi yapsaydı yapmayın arkadaşlar öyle bi büyütüluyoki bu erkekler malesef herşey bizden bekleniyor yapsalar bile canları istediğinde canları istedigini yapiyorlae .
Ayrıca tişört ütülenir.
Eşin tatlılıkla söylemis bu ütüsüz giymem diye bence adam haklı 10 gündür aynı pantolonu giyiyorum ne demek ? Esim iki gün giysin 3 . Gün kirliye at derim . Yoruluyo olabilirsin çamaşırı makineye atmak 5 dakika çok yoruluyosan eşinden rica edebilirsin asması için bu kadar koyvermeye gerek kendini . Ben seni hali buldum kusura bakma.
Yapan erkekler var. Ama icinde olacak. Yoksa ugras dur. Esime her hafta sadece is icin gomlek pantolon utulerim. Sivil hayatta giyecegi pantolon tisortleri hep kendi giymeden hemen önce utuler.

Back