• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen kavgalarımız

Siz haklısınız. Çalıştığınıza göre tabii ki çalışan kadınım diyip ona göre davranacaksınız.Bu erkekler de hem çalışan isterler maddi yönden rahat etmek için hem de ev işini de yine kadından beklerler. Hoş çoğu kadın gık demeden yapıyo hatta burda bunla övünen bile var gördüğümüz üzere. Sonra etrafta bir sürü mutsuz kadın yüzü görüyoruz. Öyle bir üçgenin arasına sıkışmış. Neyse az yesin Uşak tutsun ne diyim.
Ben de böyle düşünüyorum ama ütülemesem kırış kırış gidecek içime batıyo öyle de boynu bükük olunca:(

Bak mesela bnm esim yetisme tarZindanda kaynakli
Erkek sunu yapmaz bunu yapmaz modunda bir adamdir
Ikimizde calisiyrz, hamileyim, oglum var kucuk, simdi bi cok seyi kendi istegi ile yapiyor
Ilk evlendigimizde cok catistik, bnm sanki annenin cocugu kumanda eder gibi tavir takinmam, onun liderlik taslamasi, guzel iletisim saglayamamiz bizi catismaya surukledi
Simdi iletisim problemimiz yok, hersy kendiliginden cozuldu
Mesela haftasonu takar kulakligi evi siler supurur, gecen cok yorgundum, koyu renk camasirlari kalkti kendisi yikadi asti,
Sen yorgunsun utuleme bosver ben utusuz pantalon giyerim der
Ben utuleyim cnm olur mu oyle derim, yok yorma kendini bosver uzerimde acilir der
Yemek sorarim ne istersin diye, sen beni dusunme, yeriz birseyler der, mutfaga gelir yardim eder,
Bunlarin olacagini hayal bile edemezdim
Sakin, ilimli, kirici olmayan, pozitif iletisim cidden insani hem iste basariya goturur hem evlilikte

İlk evlendiğimizde dediğinizi yapıyordum iş paylaşımı yapalım diyordum çat pat yapıyordu ama bin defa söyleyince yapıyordu en son ben söylemekten yoruldum tüm işleri üstlendim
Yanlış yapmışsın niye alistirdin ki? Davada hakliysak pes etmemek lazim.

Ikimizde calisiyrz, hamileyim, oglum var kucuk, simdi bi cok seyi kendi istegi ile yapiyor
Ilk evlendigimizde cok catistik, bnm sanki annenin cocugu kumanda eder gibi tavir takinmam, onun liderlik taslamasi, guzel iletisim saglayamamiz bizi catismaya surukledi
Mesela haftasonu takar kulakligi evi siler supurur, gecen cok yorgundum, koyu renk camasirlari kalkti kendisi yikadi asti,
Ben utuleyim cnm olur mu oyle derim, yok yorma kendini bosver uzerimde acilir der
Yemek sorarim ne istersin diye, sen beni dusunme, yeriz birseyler der, mutfaga gelir yardim eder,
Sakin, ilimli, kirici olmayan, pozitif iletisim cidden insani hem iste basariya goturur hem evlilikte
Nasıl başardınız iyi iletişim kurmayı çocuk olduktan sonra mı eşiniz değişti

Adami o catismalardan sonra nasil pamuk gibi yaptin? Anlat ta bilelim:KK19:

Sende esinde cok dik baslisiniz anlasmaniz zor gibi..en azindan biriniz alttan almalisiniz ki o ev yasanilir olsun

yapıcı taraf siz olmus olacaksınız .Şimdi karın mutsuz kocasına kırgın ama kıyafetlerin temiz ütülü, mutlu musun falan deyin bakalım ne diyecek
Ütülesem mi diye çok kararsız kaldım zaten ama neyse dedim üt
Bu iletismi kurarken kullandigin uslup onemli
Tabi onunda
Eger temelde bir sorun varsa en ufak sey kavgaya donusur
Sorun yoksa insanlae birbirini tolare eder
Iletisim konusunda adem gunesin pozitif iletisim kitabini oneririm, ben faydasini gordum acikcasi
Orada on gundur ayni pantalonu giymesi degil mevzu, eminim, bu sadece bir tepkii, birseylerin disavurumu
O yikasin bu atsin su assin degil olay
Baska sorunlar varr
Nasıl başka sorunlar anlamadım

Ütüsüz giymem deyince neden canın sıkıldı anlamadım. Adam kibarca söylemiş üstelik. Çocuğunuz yok anlaşılan. O makine bazen günde İki kere çalışıyor Biz de. Yapmak zorunda değilim Evet ama eşim rica ediyorsa bunun için onu da kıracak değilim.

Ben eşimle nerdeyse her sabah bunu yaşardım sonunda bi şekilde anlaştık once akşam dan keyifli olduğu anlarda ona hadi ben mutfağı toparlayayim sende ütü yap olur mu aşkım dedim yavaş yavaş valla şuan saolun kendi ütününü de hayat dışarı beraber cikacaksak benimkini de yapıyor bunda o ütü yaptıkça vay be sen daha güzel utuluyormussun demem de etken olmuş olabilir :))

Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenmez tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmayacam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayın
Bence bu konuda tartışacak birşey yok ayrıca bu konuda hatalı sensin Canım. Sonuçta biz kadınlar ev işlerinden ve eşlerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmekle mukellefiz eşe hizmet etmek hizmetcilik değil aksine ibadettir hem haftada bir değilde 2 yada 3 kere makinayı aç ne olacak sanki elinde mi yikiyon atiyon makinaya kendi yıkıyor o kadar hazıra konan olmuşuz ki hazır bile hazırlanıp önümüze gelsin istiyoruz. Eğer calismani esinle kiyaslayip ve evdeki sorumluluklarını aksatiyorsan o zaman çalışma bırak işini esinin MEMNUNİYETİ daha ön planda olması lazım bence

Bence bu konuda tartışacak birşey yok ayrıca bu konuda hatalı sensin Canım. Sonuçta biz kadınlar ev işlerinden ve eşlerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmekle mukellefiz eşe hizmet etmek hizmetcilik değil aksine ibadettir hem haftada bir değilde 2 yada 3 kere makinayı aç ne olacak sanki elinde mi yikiyon atiyon makinaya kendi yıkıyor o kadar hazıra konan olmuşuz ki hazır bile hazırlanıp önümüze gelsin istiyoruz. Eğer calismani esinle kiyaslayip ve evdeki sorumluluklarını aksatiyorsan o zaman çalışma bırak işini esinin MEMNUNİYETİ daha ön planda olması lazım bence

Niye padişah mı sultan mı bu eşler memnuniyeti falan büyük harflerle yazılmış? Bir hayatı paylaşmak için evleniyorsunuz hanımefendi, hizmet etmek için değil. Bu dünyaya da erkeğe hizmet etmeye falan gelmiyorsunuz, alçaltmayın kendinizi bu kadar. Bir evde iki yetişkin varsa sorumlulukları iki kişi paylaşır, biri hizmet ederken diğeri yayılıp yatmaz.

Niye padişah mı sultan mı bu eşler memnuniyeti falan büyük harflerle yazılmış? Bir hayatı paylaşmak için evleniyorsunuz hanımefendi, hizmet etmek için değil. Bu dünyaya da erkeğe hizmet etmeye falan gelmiyorsunuz, alçaltmayın kendinizi bu kadar. Bir evde iki yetişkin varsa sorumlulukları iki kişi paylaşır, biri hizmet ederken diğeri yayılıp yatmaz.
Işte bu zihniyette olunduğu için dönemimizde evlilikler çok uzun sürmüyor malesef. Dinimiz erkeği dışarı ile kadını evin içerisi ile.mükellef kilmistir. Erk evin geçimini sağlar kadın da evde birkaç işi yapar ki su anda herşey hazır önümüzde değil mi eee bunları da yerine getiremedikten sonra söyler misiniz bizim görevimiz ne ha ayrıca görev olarak değilde rıza ile yaparsak yaptığımız iş bile ibadet sayılıyor ayrıca tabiki eşler de yardım etmeli Peygamber efendimiz dahi eşlerine yardım edermiş ben erkek yayilsin kadın yapsın demiyorum hayat müşterek ama genel olarak konuştum yani dunyalik işler için kalp kirmaya değmez diye düşünüyorum.

Ev işlerine hiç yardım etmez ki ütüye de hayatta elini sürmez yani öyle söylesem yine kavga ederdik

E şimdi de kavga ettiniz. Ev işlerine yardım etmez ne demek? Bunu iyice konuşup anlaşmanız lazım. Ne kadardır evlisiniz bilmiyorum ama yeni ise bu şekilde devam etmesine izin vermeyin. Eşiniz ev işlerine yardım eden biri olsaydı derdim ki izinlisiniz o gün de ütüleyiverin.
Kendisi 4 gündür aynı pantolonu giymek istemiyorsa kirliye atılacak, çamaşır birikince de yıkanacak. Bunu da evde kim müsaitse o yapacak. Biri yıkar, biri asar, biri toplar ütüler. Kim müsaitse paylaşılır işler. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider. Çorap ütülemeye falan ben karşıyım ama malesef t-shirtler baya baya buruşuyor, ütü gerekiyor yani.

Ben size hak veremedım madem bişey yapıyorsunuz onuda tam yapın bari. Ütülü bişey verseydınız oradan rica ederek söylemiş güzelce verebilirdiniz dıyecegımde muhtemelen dolapta hazır ütülü kıyafet bıle yoktur. Camasır 10 gunde yıkanmaz mı ya? Ayda bır mı yıkıyorsunuz? Eşiniz hiçbişey yapmıyorsa, sizede zor gelıyorsa birlikte yardımcı kadın tutun madem, çalışan bağğyansınız ya hani.

Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenmez tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmayacam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayın
Az yesin de kendine uşak tutsun

Hata sende. Adamın seni hizmetçi bellemesine izin vermekle kalmamışsin bir diğer hizmetçi olan annesi ile kıyas etmesinin ardından özür dilemissin. Ne bekliyosun.. sen kendine kıymet vermezsen başka kimse vermez.

Işte bu zihniyette olunduğu için dönemimizde evlilikler çok uzun sürmüyor malesef. Dinimiz erkeği dışarı ile kadını evin içerisi ile.mükellef kilmistir. Erk evin geçimini sağlar kadın da evde birkaç işi yapar ki su anda herşey hazır önümüzde değil mi eee bunları da yerine getiremedikten sonra söyler misiniz bizim görevimiz ne ha ayrıca görev olarak değilde rıza ile yaparsak yaptığımız iş bile ibadet sayılıyor ayrıca tabiki eşler de yardım etmeli Peygamber efendimiz dahi eşlerine yardım edermiş ben erkek yayilsin kadın yapsın demiyorum hayat müşterek ama genel olarak konuştum yani dunyalik işler için kalp kirmaya değmez diye düşünüyorum.

İşte dininize göre genellemeyin yani herkes Müslüman değil burada. Ayrıca bir erkek de "Dinde böyle emredilmiş kadın iş yapar ben yatarım ben üstünüm" diyorsa bu da doğru değil. Kimse kimseden üstün değil. Kadın da çalışıyorsa erkek gibi ev içi sorumluluklar eşittir.

Sizden tatlı dille bir ricada bulunmuş.sadece beş dakikanızı alırdı.insan mutlulukla yapıyor eşi güzel bir dille kendisinden birşey istediğinde.evlilik sen onun hizmetçisi değilsin gibi basite indirgenecek eşin ricasını hiçe sayacak bir beraberlik değil bence.

Back