• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen kavgalarımız

Çalışıyor olabilirsiniz,ama sizden ütülemenizi rica eden kişi KOCANIZ.. Ütüleseniz günaha girmeyeceksiniz veya yanlış bir şey yapmış olamayacaksınız. Aksine... Bir de söylenmişsiniz. Ben sorunun siz de olduğunu düşünüyorum.. Biraz daha ılımlı olabilirsiniz eşinize karşı. EŞİNİZ bu en nihayetinde. Yapsanız elinize yapışmaz ki..

Arkadas tamam kocaniz abarti ama cogu turk erkeginin standardi olan bir durumda ki utulu bisey verirmisin demis oyle bu niye utulu degil fln diye degil siz soylenince birakin demis.
Bide bende calisan bir insanim ama boyle donup ben calisan bir kadinim falan triplerine girmeye kendim utanirim.
Hee soyleki nasil bir is duzeniymiski o 10 gunde bir camasira sira gelmiyor ben anlamiyorum.
Burda kadinlar olarak genelde erkekleri/kocalari gommeye alisigiz ama beni burda sizin tavriniz rahatsiz etti.
Ki ekliyim benim kocam en fazla 3 gun diyim 4.yu kaldiramam cunku 3 gun ayni pantolonu giymesine kesinlikle izin vermezdim ki oyle titiz falanda hasta degilimdir haftasonu bir silme supurme yaparim 2 makine budur yani
Aynen harfiyen katiliyorum

Nasıl başardınız iyi iletişim kurmayı çocuk olduktan sonra mı eşiniz değişti
Yoo oncesinde oldu bu, hamileyken basladi
Dedigim gibi bizimde yanlislarimiz olabiliyor
Erkekler bizim davranislarimizdann cok etkileniyorlar
Daha sakin olmaya calistigim, daha guzel usluo kullanmaya calistim, bebegime hazirlik asamasinda okudugum pozitif iletisim kitabinda yazan seyleri uyguladim
Esim aslinda daha sakin, evim aslinda daha huzurlu olabiliyormus
Esim hayal ettigimdende sabirli ve sakin bir baba
Ona ben is yaparken dinledigim videolari dinletiyrm
Etkisinde kaliyor galiba :)
Adem gunesi cok seviyrm
Tavsiye ederim her anlamda
Evlilik ile ilgili de videosu var

Nasıl başardınız iyi iletişim kurmayı çocuk olduktan sonra mı eşiniz değişti
Yoo oncesinde oldu bu, hamileyken basladi
Dedigim gibi bizimde yanlislarimiz olabiliyor
Erkekler bizim davranislarimizdann cok etkileniyorlar
Daha sakin olmaya calistigim, daha guzel usluo kullanmaya calistim, bebegime hazirlik asamasinda okudugum pozitif iletisim kitabinda yazan seyleri uyguladim
Esim aslinda daha sakin, evim aslinda daha huzurlu olabiliyormus
Esim hayal ettigimdende sabirli ve sakin bir baba
Ona ben is yaparken dinledigim videolari dinletiyrm
Etkisinde kaliyor galiba :)
Adem gunesi cok seviyrm
Tavsiye ederim her anlamda
Evlilik ile ilgili de videosu var

Adami o catismalardan sonra nasil pamuk gibi yaptin? Anlat ta bilelim:KK19:
Kendimi de degistirdim
Iletiism basit gorunse de buyuk sorunlar olusturabilen bir temel
Eslerin birbirini anlamasi, ruhlarina inebilmesi icin gerekli
Ayni sey cocuk egitiminde de boyle
Bu konuda gelistirmemiz lazm kendimizi
Hersey tabiki mukemmel olmadi
Ama cok faydasini gordum

Ya yok böyle birşey ya olmamali. Kadin tamamen hakli. Burada gelmis diger kadınlar tarafından elestiriliyor. Erkekleri sizin gibi zihniyetler çıkardı tepemize bravo :KK9::KK9: ikisi de çalışıyorsa ortak yapilacak o isler nokta. 2 dklik işmiş, basitmis bilmem ne e o zaman adam kendisi yapsin degil mi? Basit oldugunu düşünürken bunu düşünemeyenlere ne demeli. 7 sayfada 7 gözardi ya. Bitmediler.

Sonuçta biz kadınlar ev işlerinden ve eşlerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmekle mukellefiz eşe hizmet etmek hizmetcilik değil aksine ibadettir hem haftada bir değilde 2 yada 3 kere makinayı aç ne olacak sanki elinde mi yikiyon atiyon makinaya kendi yıkıyor o kadar hazıra konan olmuşuz ki hazır bile hazırlanıp önümüze gelsin istiyoruz. Eğer calismani esinle kiyaslayip ve evdeki sorumluluklarını aksatiyorsan o zaman çalışma bırak işini esinin MEMNUNİYETİ daha ön planda olması lazım bence

Işte bu zihniyette olunduğu için dönemimizde evlilikler çok uzun sürmüyor malesef. Dinimiz erkeği dışarı ile kadını evin içerisi ile.mükellef kilmistir. Erk evin geçimini sağlar kadın da evde birkaç işi yapar ki su anda herşey hazır önümüzde değil mi eee bunları da yerine getiremedikten sonra söyler misiniz bizim görevimiz ne ha ayrıca görev olarak değilde rıza ile yaparsak yaptığımız iş bile ibadet sayılıyor

Yav he he. Hizmetciliktir o baska birsey degil. Ayrica bu konuda ikisi de calisiyor farkindaysaniz. Kadının memnuniyeti ne olacak peki? Ayrica fedakarlik istenirse yapılır mecburi değildir.

Adam ütüle dememiş ki ütülü bir şey verir misin demiş siz de söylenmişsiniz. Ütülü hiçbir şey yok diye mi söylendiniz yoksa adam ütüsüz giymesini istediğiniz tişörtü giymedi diye mi anlayamadım. Her iki durum için de tepkıniz abartılı. Zaten o gün izinlisiniz adam işe geç kalmış söylenme zamanı mı yani şimdi bu. Bu kadar da küçük hesap peşinde olmayın yahu eşiniz o sizin hayat arkadaşınız birbirinize sıkışık zor zamanlarda bu kadar da mı bi şey yapamayacaksınız.

Ne tuhaf yorumlar var ben anlamıyorum, Türkiye de yaşıyoruz her ev işini yapan erkek varda ben mi bilmiyorum. Evet yapan oluyor oda 1000 de 1 . Yok hizmetçisi misin bıraksaydın kendisi yapsaydı yapmayın arkadaşlar öyle bi büyütüluyoki bu erkekler malesef herşey bizden bekleniyor yapsalar bile canları istediğinde canları istedigini yapiyorlae .
Ayrıca tişört ütülenir.
Eşin tatlılıkla söylemis bu ütüsüz giymem diye bence adam haklı 10 gündür aynı pantolonu giyiyorum ne demek ? Esim iki gün giysin 3 . Gün kirliye at derim . Yoruluyo olabilirsin çamaşırı makineye atmak 5 dakika çok yoruluyosan eşinden rica edebilirsin asması için bu kadar koyvermeye gerek kendini . Ben seni hali buldum kusura bakma.

Son düzenleme:
Ablacım ya şöyle bi şey varki bazı erkekler o an neden ütülemedin der bağırır çağırır ama eşin ütülermisin demiş kibar bi dille sen onun hizmetcisi degılsın ama ogun izinliymişsin iki dakikada ütülerdin hic bi sorun Çıkmaz dı aranızda ablam boşu boşuna ne kendı ne eşini yıpratma ama şu olabilir bazen insan en ufak bişeye bile tahammül edemıyor iş olsun ev olsun aıle ilişkileri olsun insanı baya yoruyor insan haliye hepimize oluyor maalesef o ama yinede elinden geldıgı kadar ablacım sabırlı ol Allah Mutluluğunuzu ve huzurunuzu daım etsin inşallah

tshirt ütüsüz giyilmez bu bir, kocanın tshirt ü ütüsüz giymeyeceğini bilmiyor musun bu iki? ben de calısan bayanım ama elde yıkamıyoruz ya, aksamları atarım makınaya gece yatmadan asarım camasırları hıc sorun olmaz. adam kıbarca utulu birsey ıstemıs söylenmeye gerekyoktu bence verip gecseydınız yanı.. ben burda adamı cok da haksız gormuyorum.

Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenmez tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmayacam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayın
eşiniz sinirlendiğinde ne dediğini bilmeyen bir model sanırım ve tartısma nedenınız cok basit, sanırım annesı tıtızdı cok o da o tıtızlıgı sızde arıyor ama sız daha rahat gıbı geldınız bana, bırde tısort bal gıbıde utulenır cunku en cok kırısan gıysılerden bırı tısortler katlasanızda duzgunce ız oluyor ama corabına kadar utu yapmak saçma , ayrıca merak ettım baska pantolonu yokmuymus madem kırlı atsın kırlıye sızde camasır gununuzde yıkarsınız kırlılerle o arada baska pantıolon gıysın...
her ıkınızde hatalısınız bana gore..
1- bu tartısma sebebı olmamalı
2-evın ıslerını ya bolusun yada bırbırınıze daha anlayıslı olun
3-camasır her gun yıkanabılır zor bırsey degıl makıneye at kısa programı calıstır ınan benım evımde ne camasır ne bulasık makınesı durmaz hergun calısır cunku bır gıydıgımızı ıkıncıye gıymeyız ve ev kalabalık bulasık her yemekte 4-5 tabak catal kasık bardak vs seklınde cıkıyor ve cocuk var evde....
4-ütüyü herkes kendısı halletsın
5-ızın gununuzde kalkmayın , esınıze sunu gıy vs demeyın o kendı secsın, gıyınsın gıtsın ısıne...

Arkadaşlar çok bunaldım farklı bakış açılarına ihtiyacım var eşimle en az haftada bir kavga ediyoruz etmiycem diye sözler veriyorum kendime ama bakıyorum bir hafta gecmeden yine düşman gibi olmuşuz bugun ki kavgayı sizlere özet geçeyim...sabah aramız cok iyi birbirimize sarılarak uyandık eşim işe gidecek ben izinliydim bugun neyse geç kaldı diye kıyafetlerini sectim bunu giy diye o da ütüsüz ben bunu giymem dedi lütfen canım ütülü birsey verir misin dedi ben de bu ütülenmez tişört bu dedim ben böyle giymem dedi benim bütün moralim bozuldu içeri girip söylenmeye başladım o da geldi bırak istemiyorum senden birsey dedi ben de iyi dedim yatmaya gectim sonra yanıma gelip on gündür aynı yıkanmamış pantolonu giyiyorum neden atmıyosun makinaya diye söylendi ben de ben çalışan bir bayanım her gün çamaşır yıkıyamam belli günleri var bunun dedim o da deli oldu bagıraraktan bana dedi ki bundan sonra bana ne yemek pişir ne ütü yap ne de koynuma gir dedi(çok utanıyorum bunu soylerken) bende bu dediklerini unutmayacam dedim sonra giyinme odasına gitti söylenmeye devam etti yok evlenmeden önce corabı bile ütüleniyormuş da bilmem ne de odanın da altını üstüne getirip çıktı evden sonra öğle arasında eve geldi gittim yanına söylendim öfkemi atmak için çıtını bile çıkarmadı neyse sessiz kaldı diye sinirim yatışınca özür diledim uzatmıyalım küslüğü evliliğimiz yıpranmasın dedim cevap vermedi sessiz kalmayı seçiyorum dedi neyse akşam geldi yemeğini yapıp yedi şimdi gerekmedikçe ben de konuşmuyorum o da konuşmuyor sizce hata kimde uzun yazfım biraz kusura bakmayın
Hata sende. Hemde bariz sende. Şimdi başlar feministler kocan yapsın demeye ama asla kabul etmiyorum. Çalışıyor olabilirsin ama bu kocanı utusuz kıyafetlerle ise yollamani gerektirmez. Onca söylenmeye bende olsam bırak derdim. 10 gün aynı pis pantolonu giyiyorum diyor adam sende camasirin günü var diyorsun. Hiç olcak şey mi allah aşkına. O zaman madem günü var sende utulerimi ordan 2 pantolon o gün gelene kadar o iki pantolonu giysin adam. Evini çok aksatmissin. Maşallah soylenme huyunda var belli. Adam haklı.

="Esmaa_91, post: 50679416, member: 807707"]Hata sende. Hemde bariz sende. Şimdi başlar feministler kocan yapsın demeye ama asla kabul etmiyorum. Çalışıyor olabilirsin ama bu kocanı utusuz kıyafetlerle ise yollamani gerektirmez. Onca söylenmeye bende olsam bırak derdim. 10 gün aynı pis pantolonu giyiyorum diyor adam sende camasirin günü var diyorsun. Hiç olcak şey mi allah aşkına. O zaman madem günü var sende utulerimi ordan 2 pantolon o gün gelene kadar o iki pantolonu giysin adam. Evini çok aksatmissin. Maşallah soylenme huyunda var belli. Adam haklı.
Ben anlamıyorum kocayo ütülü kıyafetlerle işe yollamak ne demek? Çocuk mu o? Siz de anne? Genetiğe kodlanmış sizin aile de şartlamış. Hayat erkeğe güzel. Feministler feministliği doğru anladıysa ne güzel işte erkek ve kadının haklarının aynı olduğunu anlar. Bir de konu sahibi haksızmış bak sen. Demek kadın işte 8-9 saat çalışmalı eve gelince yemek ütü derken bi üç saat daha çalışmalı. Er sonra zaten uyku. Sonra da yorgun mutsuz belki aldatılmış kadın. ..

Hanımların bir tshırt ütülemeyi bile hizmetçiliğe bağlamasına şaşırıyorum.

Vaktiniz varsa yapın yoksa çalışıyorsanız tutun birini yaptırın

İki çalışan insanın yaşadığı evde 10 günde bir çamaşır günü olmaz

Çalışıyor olsam da asla kocamın 10 gündür aynı pantalonu giymesine izin vermem.
Ayrıca tişört neden ütülenmiyor?
Normalde dışarıda giyinen tişörtler bile ütülenir.
Kumaşı mı ütüye uygun değildi anlamadım.
Bana abartı geldi sizin davranışınız... N Naznazli672

Ben anlamıyorum kocayo ütülü kıyafetlerle işe yollamak ne demek? Çocuk mu o? Siz de anne? Genetiğe kodlanmış sizin aile de şartlamış. Hayat erkeğe güzel. Feministler feministliği doğru anladıysa ne güzel işte erkek ve kadının haklarının aynı olduğunu anlar. Bir de konu sahibi haksızmış bak sen. Demek kadın işte 8-9 saat çalışmalı eve gelince yemek ütü derken bi üç saat daha çalışmalı. Er sonra zaten uyku. Sonra da yorgun mutsuz belki aldatılmış kadın. ..
Biraz daha abart istersen. Çok yanlı bakıyorsun olaya şu yazıdan anladığım kadarıyla. Herkes fikrini yazacak.bu platform bu yüzden var. Yorum üzerinden tartışmak için değil. Madem alintilamissin sana da cevap vereyim. Evet kadın o anne degil. Yeri gelecek tabikide hayat müşterek yardım edecek adam. Biri evi supurecek biri paspas yapacak. Bu konuda kesinlikle hemfikiriz. Ama senin anlamadığın adam diyor ki bu tshrt utusuz kadın diyor ki o ütülenmez. 10 gündür aynı pantolonu giyiyorum. Daha çamaşır günü gelmedi diyor. Anladın mı ?? Sürekli bir mizmizlanma senin bakis acinla bu konu çok farklı. Ütüsünü de yapsın bi zahmet. Nerde o bahsettiğin erkekler. Türk Anadolu hayat tarzı senin bahsettiginden çok uzak.

Bunun hizmetçilikle alakası yok bence, benim eşimin yaptığı iş var yapamadığı iş var, ütüyü asla yapamaz mesela. Hep ben yaparım o haftasonu yıkanan herşey ütülenir ve kesinlikle her haftasonu çalışır o makina. Siz kendinizi çok rahat alıştırmışsınız bence. Siz yapmazsanız eşiniz yapıcak mı hayır, gene sizin üstünüze kalacak ondan dolayı planlı olmalısınız evde. Ve kesinlikle tişört ütülenir. Dışarıda giyilen herşey ütülenir asılır...

Back