• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen kavgalarımız

hayatın müşterek olduguna inanırım. Kadın çalışıyorsa kesinlikle ev işlerine eşi yardımcı olmalı , olamıyorsa kadına destek olacak en azından ayda bir yardımcı gelmesine olanak saglamalı bence. hiçbirini yapamıyorsa kadın yapamıyor diye laf etmesinler. Fakattt eşiniz sizden çok makul bir dille '' rica etmiş'' .. bu ne boyle ütüsüz mü giycem deyip suratınıza fırlatsaydı mı korkunuzdan yapacaktınız.. İnanın eşiniz rica etmemiş olsa sizden yana olabilirdim , kendi eli ayagı var gitsin yapsın derdim fakat belki de karısının elinden giyinmek istedi adam. Kaldı ki sizi yattıgınız yerden kaldırıp kalk bana kıyafet hazırla dememiş, madem kalktınız sonunu getirseydiniz, sonunu getirmeyecektiniz kalkmasaydınız. neyi varsa yıkayıp ütüleyip sürpriz yapın, özrünüz olsun bu derim ben.

hayatın müşterek olduguna inanırım. Kadın çalışıyorsa kesinlikle ev işlerine eşi yardımcı olmalı , olamıyorsa kadına destek olacak en azından ayda bir yardımcı gelmesine olanak saglamalı bence. hiçbirini yapamıyorsa kadın yapamıyor diye laf etmesinler. Fakattt eşiniz sizden çok makul bir dille '' rica etmiş'' .. bu ne boyle ütüsüz mü giycem deyip suratınıza fırlatsaydı mı korkunuzdan yapacaktınız.. İnanın eşiniz rica etmemiş olsa sizden yana olabilirdim , kendi eli ayagı var gitsin yapsın derdim fakat belki de karısının elinden giyinmek istedi adam. Kaldı ki sizi yattıgınız yerden kaldırıp kalk bana kıyafet hazırla dememiş, madem kalktınız sonunu getirseydiniz, sonunu getirmeyecektiniz kalkmasaydınız. neyi varsa yıkayıp ütüleyip sürpriz yapın, özrünüz olsun bu derim ben.
Söylediği ağır laflar nolacak bir özür bile dilemedi

Gereksiz fazla tepki vermissiniz bence. Ne olmus yani utuleyin dediyse esinizinhuyunu biliyorsunuz elini biseye surmuyorsa iki dk utuleyin iki dk'yi bile almaz hatta.
Hani laf dalasina girene kadar utulerdim ben sahsen.
İkinizde ani cikislar yapiyorsunuz anladigim kadariyla. Ama siz yapmayin bence.
Her hafta kavga etmenizin sebepleri eminim boyle ufak seylerdir.
Gercekten takilmayin. Yok yere gununuze yazik olmus.

Hep yapıcı olan bayanlar oluyor erkekler niye bu kadar güdüsüz anlamıyorum
Benim esim makine çalıştırmayı bilmiyor mesela. Bi kere öğret dedigi oldu ogretmedim. Çalışmıyorum zaten yapismaz ya elime. Calissaydim da rica edince kirmazdim. Ama bütün utuleri siz yapiyorsaniz bulasik makinesini de o doldurup bosaltsin mesela ya da temizliği beraber yapin.

Söylediği ağır laflar nolacak bir özür bile dilemedi

ütüleseydiniz o ağır lafları işitmezdiniz, patlama olmuş gibi geldi bana. ha bu demek değil ki bu sözleri hakediyorsunuz. Bunu demeye çalışmıyorum asla. Siz üstünüze düşen özrü davranışınızla ifade edin , onda hala tık yoksa o zaman ipler tamamen sizin elinize geçer ;)

adam ütülü bişey istemiş siz de tişörtü ütüsüz giymedi diye bozulmuşssunuz söylenmişssiniz burda siz hatalısınız
eşiniz niye yıkamıyosun pantolonu demiş kirli sepetine atmadınki deseydin en azından orda o hatalı
ama evlendiğinizden beri ev işleri sizdeymiş galiba hiç de ses etmemişssiniz sıkıntı burda bence
öğlen geldiğinde sinirimi çıkarmak için söylendim demişssiniz bildiğiniz kavga etmek için uğraıyosunuz
evliliğiniz yıpranmış bile

Gereksiz fazla tepki vermissiniz bence. Ne olmus yani utuleyin dediyse esinizinhuyunu biliyorsunuz elini biseye surmuyorsa iki dk utuleyin iki dk'yi bile almaz hatta.
Hani laf dalasina girene kadar utulerdim ben sahsen.
İkinizde ani cikislar yapiyorsunuz anladigim kadariyla. Ama siz yapmayin bence.
Her hafta kavga etmenizin sebepleri eminim boyle ufak seylerdir.
Gercekten takilmayin. Yok yere gununuze yazik olmus.
Aynen hep böyle küçük şeyler ancak bir türlü önüne geçemiyorum mesela böyle küçük sebeplerden bir hafta hiç konuşmamışlığımız var

Sonradan söyledikleri bundan sonra yemek pişirme kıyafetlerimi yıkama ev arkadası gibi olalım dedi
önceki mesajımda da yazdım.kavgayı siz başlatmışsınız.daha sonra ki söylediklerinde haksız ama bu bile sizi haklı çıkarmaz.
bazı yeni evliliklerde üstünlük çabası olur.onu yapmam bunu yapmam uzar gider liste.
buna dönmüş evliliğiniz.
ben olayın en başı için yorum yaptım.rica etmiş.ve siz kavga çıkarmışsınız.
öğlen gelmiş devam etmişsiniz.

Asla ütüye elini sürmmez beyimiz
İş bölümü yapın ütüyü siz alın ozaman o başka bişey yapsın
Ütü yapan terzi dükkanları var yada kurutemizleme veya düzenli ütücü birini tutabilirsiniz
Anlaşacak olan sizsiniz önünüzde de çeşitli seçenekler var birini uygulayacaksınız ama tişört ütüsüz giyilmez orada eşiniz de haklı

Bu iletismi kurarken kullandigin uslup onemli
Tabi onunda
Eger temelde bir soru varsa en ufak sey kavgaya donusur
Sorun yoksa insanlae birbirini tolare eder
Iletisim konusunda adem gunesin pozitif iletisim kitabini oneririm, ben faydasini gordum acikcasi
Orada on gundur ayni pantalonu giymesi degil mevzu, eminim, bu sadece bir tepkii, birseylerin disavurumu
O yikasin bu atsin su assin degil olay
Baska sorunlar varr

Bu iletismi kurarken kullandigin uslup onemli
Tabi onunda
Eger temelde bir sorun varsa en ufak sey kavgaya donusur
Sorun yoksa insanlae birbirini tolare eder
Iletisim konusunda adem gunesin pozitif iletisim kitabini oneririm, ben faydasini gordum acikcasi
Orada on gundur ayni pantalonu giymesi degil mevzu, eminim, bu sadece bir tepkii, birseylerin disavurumu
O yikasin bu atsin su assin degil olay
Baska sorunlar varr

Benim esim makine çalıştırmayı bilmiyor mesela. Bi kere öğret dedigi oldu ogretmedim. Çalışmıyorum zaten yapismaz ya elime. Calissaydim da rica edince kirmazdim. Ama bütün utuleri siz yapiyorsaniz bulasik makinesini de o doldurup bosaltsin mesela ya da temizliği beraber yapin.
İlk evlendiğimizde dediğinizi yapıyordum iş paylaşımı yapalım diyordum çat pat yapıyordu ama bin defa söyleyince yapıyordu en son ben söylemekten yoruldum tüm işleri üstlendim

Siz haklısınız. Çalıştığınıza göre tabii ki çalışan kadınım diyip ona göre davranacaksınız.Bu erkekler de hem çalışan isterler maddi yönden rahat etmek için hem de ev işini de yine kadından beklerler. Hoş çoğu kadın gık demeden yapıyo hatta burda bunla övünen bile var gördüğümüz üzere. Sonra etrafta bir sürü mutsuz kadın yüzü görüyoruz. Öyle bir üçgenin arasına sıkışmış. Neyse az yesin Uşak tutsun ne diyim.

ütüleseydiniz o ağır lafları işitmezdiniz, patlama olmuş gibi geldi bana. ha bu demek değil ki bu sözleri hakediyorsunuz. Bunu demeye çalışmıyorum asla. Siz üstünüze düşen özrü davranışınızla ifade edin , onda hala tık yoksa o zaman ipler tamamen sizin elinize geçer :KK66:
Nasıl ipler benim elime gececek :(

Tişört ütülenir eşiniz ilk başta kötü yaklaşmamış
Ben de çalışıyorum ama özellikle ütüsüz hiçbir şey giydirmem ev halkına
Eşinizle iş bölümü yapın çamaşır asma toplama gibi mak boşaltma gibi basit şeyler birbirinizebsaugınız olur

Back