Bitlendim :( lütfen yardım ..

Bundan 2 sene önce kardeşime okulundan, bana da ondan bulaşmıştı. NYDA diye bir ilaç kullanmıştım, çok iyi gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam sadece bir kere kullanmıştım ve olay bitmişti. Tabi ben çok başındayken farketmiştim ve inanılmaz da rahatsız olurum öyle şeylerden. Düşününce bile huylanıyorum.

Bana da hamileyken bulasti.
Hamilelikte kullanilabilen ilac falan kullandim ama onlar sirkeleri oldurmuyor. Tekrar cikiyorlardi, bir de ogluma esime de bulasmisti, ondan ona tekrarliyordu.
1 ay boyunca ozel metal tarakla taradim kendimi esimi ve oglumu sık sık. Sirkeleri bile buluyor tarak. Sonunda kurtuldum. Ama konuyu okumak yetti hatir hatir kasiniyirum simdi :KK70:
Ama ben tatilde bitlenip icabina gec baktigimdan bu kadar zor oldu. Sizin o kadar surmez heralde.

Saça sürülüp 10 dakika bekletilen bir losyon var. O daha etkili şampuandan.
Aslında aldigim şampuan dediğiniz gibi kullanılıyor. Fakat kuru saça kullanıldığı için sanırım ensemde egzemali bir bölge var. Orayı çok tahriş etti. Daha beter kasiniyor şimdi :)

Bir iki haftada bir bit şampuaniyla yikandim ben uzun süre :) ya da bit savar toka vb seyler kullanabilirsin bit bulasma ihtimali olan ortama giriyorsan. Oyle bi ortamin yoksa kolay kolay bulasmaz heralde. Bana da öğrencilerden 5 yılda bir kez bulasti yani :)
Evet ben de öyle yapacağım artık cunku elle temizleyecek kimse yok. Yıkayıp tarayıp duruyorum. Aynen ben de 6 senelik öğretmenim ikinciye başıma geliyor. Aslında tedbirsizlik davranıyoruz arada bir bir şey olmasa da bit şampuaniyla yikamaliyiz aslında.

Ya Allahaşkına ölümcül önerilerde bulunuyorsunuz bide kadın hamile...sinek ilacı organofosfattır yani ölümcül bir zehirdir ve yağlı dokuda, ciltte birikir yavaş yavaş kana karışır...tarım ilacı ,böcek ilacı kullandıktan sonra zehirlenip gelen hastaya ilk yapılacak müdahale kıyafetlerini çıkarıp hastayı yıkamaktır ki ilac vücuttan uzaklaşsın...arkadaşım kullandığın ilacı 1 hafta sonra tekrarla hem bite hem sirkeye iyi gelir..sirkelerin bite dönüşmesi 1 hafta 10 gün sürer ikinci kez kullanırsan işini garantiye almış olursun...bu arada doktor olduğumuda belirteyimde belki için daha rahatlar..
Ay Allah korusun kesinlikle yapmam zaten öyle bir şey. Zaten ben de bunu merak ediyordum. Çünkü kendi kafamı kendi elimle temizleyemiyorum haliyle. Tek çarem bu şampuanlar. Çok teşekkürler içimi rahalattiniz.

En kesin çözüm bit ilacı. Benim annem de öğretmen. Seneler önce öğrencilerinden ona ondan da bize bulaşmıştı. Saçlarım da belime kadardı. 1hafta arayla bahsettiğiniz ilaçtan kullandık tamamen geçti.
Biz şimdi şanslıyız ki bu ilaçlar var. Eskiler gaz yağıyla filan temizliyorlarmış. Ne kadar ürkütücü :KK17::KK17::KK17:
Aslında 3-4 sene önce yine bitlenmistim ben, aynen 3-4 yikamada kurulmuştum. Ama o zaman bir komşu sağolsun eliyle de çok ayikladi. Şimdi bunu yapacak kimsem yok çevremde elle temizlenmezse kurtulamam diye korktum.

Paranit bit şampuanı bir numaradır. Mutlaka kullan. İlk kullanımdan 7 gün sonra tekrar kullan.
Islak saça mi kuru saça mi uygulanıyor o ? Kuru saça uygulamam lar çok tahriş ediyor da cildimi. Başka bir marka almıştım ama etkili olmazsa bunu da denerim.

Öncelikle geçmiş olsun.. bit şampuanları biti öldürmeye yeterli olmaz sadece koruma amaçlı kullanılır yani bit veya sirke gelmesin diye önlem amaçlı yani. Eğer bit gelmişse yapacağınız sey bir bit ilacı kullanmak eczanelerde bulabilirsiniz.. onun haricinde kesinlikle baska yontemlere basvurmayiniz (böcek ilacı vs.) Ilaci 7 gun sonra kesinlikle tekrar uygulamaniz gerekiyor (kalan yumurtalarda geliştiği için son aşama olarak onlarinda ölmesi gerekiyor) bunlarin haricinde yattiginiz yastik kullandığınız şapka eşarp vs. kaynatın. Daha cok okul cocuklarinda göründüğü için ve bitin cok kolay bi sekilde bulasabildigi icin haftada bir koruyucu şampuan kullanmanizda fayda var boylelikle bit'ten kurtulduktan sonrada size tekrar gelmesinden kurtulmus olursunuz.
Teşekkür ederim ama bit şampuaniyla bit ilacı farklı şeyler mi ki ?
Evet bu arada arasıra bit şampuaniyla yikamadiğim için çok pişmanım. Öğretmenim bu her zaman başıma gelebilir

Bundan 2 sene önce kardeşime okulundan, bana da ondan bulaşmıştı. NYDA diye bir ilaç kullanmıştım, çok iyi gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam sadece bir kere kullanmıştım ve olay bitmişti. Tabi ben çok başındayken farketmiştim ve inanılmaz da rahatsız olurum öyle şeylerden. Düşününce bile huylanıyorum.
Bahsettiğiniz şey ilaç mi şampuan mi? Aslında ben de başında fark ettim diye düşünüyorum. Gerçi başımı da göremiyorum. Yanılıyor da olabilirim.

Bana da hamileyken bulasti.
Hamilelikte kullanilabilen ilac falan kullandim ama onlar sirkeleri oldurmuyor. Tekrar cikiyorlardi, bir de ogluma esime de bulasmisti, ondan ona tekrarliyordu.
1 ay boyunca ozel metal tarakla taradim kendimi esimi ve oglumu sık sık. Sirkeleri bile buluyor tarak. Sonunda kurtuldum. Ama konuyu okumak yetti hatir hatir kasiniyirum simdi :KK70:
Ama ben tatilde bitlenip icabina gec baktigimdan bu kadar zor oldu. Sizin o kadar surmez heralde.
Ay ya ben böyle hikayeleri duyunca çok korkuyorum işte. Bu arada 4 yaşındaki oğlumda da var. Bu sabah elimle bir sürü sirke buldum. Tek bir tane de canlı bit buldum. Halbuki akşam bit şampuaniyla yikadim. Niye hala canlı o bit sinir oldum. Bu arada sizi daha da huylandirdim ama hakkınızı helal edin :)

X