Bitlendim :( lütfen yardım ..

Arkadaslar birden korunmak için lavanta kolonyasi yaptırın kolonyacida. ..kolonyanin içine lavanta yağı damlatiyolar..yakalara sıkın bit gelmez. Bunu sivrisinekten korunmak içinde uygulayabilirsiniz..

Ya Allahaşkına ölümcül önerilerde bulunuyorsunuz bide kadın hamile...sinek ilacı organofosfattır yani ölümcül bir zehirdir ve yağlı dokuda, ciltte birikir yavaş yavaş kana karışır...tarım ilacı ,böcek ilacı kullandıktan sonra zehirlenip gelen hastaya ilk yapılacak müdahale kıyafetlerini çıkarıp hastayı yıkamaktır ki ilac vücuttan uzaklaşsın...arkadaşım kullandığın ilacı 1 hafta sonra tekrarla hem bite hem sirkeye iyi gelir..sirkelerin bite dönüşmesi 1 hafta 10 gün sürer ikinci kez kullanırsan işini garantiye almış olursun...bu arada doktor olduğumuda belirteyimde belki için daha rahatlar..

Bir iki haftada bir bit şampuaniyla yikandim ben uzun süre :) ya da bit savar toka vb seyler kullanabilirsin bit bulasma ihtimali olan ortama giriyorsan. Oyle bi ortamin yoksa kolay kolay bulasmaz heralde. Bana da öğrencilerden 5 yılda bir kez bulasti yani :)
öyle bi ortamam yok iyi ozaman içim rahatladı :)

Sirkeli suyla yika çivi çiviyi söker :) saka bi yana ben de kucukken cok bitlendim canim eczanedeki ilaclar faydali olur eminim

Saçınızı banyoda bol bol sirke ile bekletin. Banyoya girince bol bol saç kremi ile sirke tarağı ile tarayın. Krem sayesinde kolayca tarağa geliyorlar. Bit ilacı vs gibi şeyler kullanmayın. saçı boyamak da işe yarıyor hatta boyalı saça gelmiyorlar. Benimde eltimin çocukları bitlenmişti böyle temizledim.

Kuaförde ben bile sersemliyorum bitlerin ölmesi çok normal.:KK17:

En kesin çözüm bit ilacı. Benim annem de öğretmen. Seneler önce öğrencilerinden ona ondan da bize bulaşmıştı. Saçlarım da belime kadardı. 1hafta arayla bahsettiğiniz ilaçtan kullandık tamamen geçti.
Biz şimdi şanslıyız ki bu ilaçlar var. Eskiler gaz yağıyla filan temizliyorlarmış. Ne kadar ürkütücü :KK17::KK17::KK17:

aaa boyalı saça neden gelmiyor? ben de saçımı boyattığıma sevindim şimdi :)
Öyleymiş. Bunu bir kuaför arkadaş ta söylemişti . Bir arkadaşım da yeğeninden bit kapmıştı saçını boyadık kurtuldu. Hem koyu renge boyayıp tarayınca sirkeler çok belli oluyor. Onlarda boy anıyor :)

Bir iki haftada bir bit şampuaniyla yikandim ben uzun süre :) ya da bit savar toka vb seyler kullanabilirsin bit bulasma ihtimali olan ortama giriyorsan. Oyle bi ortamin yoksa kolay kolay bulasmaz heralde. Bana da öğrencilerden 5 yılda bir kez bulasti yani :)
yaa ama kuföre gidince de bulaşma ihtimali var :KK43: başkasının saçına değen tarağı gelip bize kullanıyolar :KK43:

Öyleymiş. Bunu bir kuaför arkadaş ta söylemişti . Bir arkadaşım da yeğeninden bit kapmıştı saçını boyadık kurtuldu. Hem koyu renge boyayıp tarayınca sirkeler çok belli oluyor. Onlarda boy anıyor :)
kuaförde bir kapma riski de var ya off :KK43:

Evet bak bu hic aklima gelmemişti :) o zaman sık olmasa da arada bi sampuan yada daha etkili bisey varsa eczanelerde onu kullanicaz kimyasal olmayan da varmis ya da benzeri önlemler yapacak başka bişey yok galiba. Bit sampuaniyla yıkarken de bit taragi kullaniriz dusta bisey varsa diye :-)

yaa ama kuföre gidince de bulaşma ihtimali var :KK43: başkasının saçına değen tarağı gelip bize kullanıyolar :KK43:

Evet bak bu hic aklima gelmemişti :) o zaman sık olmasa da arada bi sampuan yada daha etkili bisey varsa eczanelerde onu kullanicaz kimyasal olmayan da varmis ya da benzeri önlemler yapacak başka bişey yok galiba. Bit sampuaniyla yıkarken de bit taragi kullaniriz dusta bisey varsa diye :-)

hakkaten tedbiri elden bırakmamak lazım ara sıra yıkamalı bundan sonra :)

Sorma. Bende hep derim acaba kendime bir set edinip hep kUaföre onumu götürsem. Ama teklif edince bakışları nı hayal ediyorum vazgeçiyorum
ay evet evet bunu ben de düşünüyorum ama böyle yaparsam garip karşılarlar diyip vazgeçiyorum :) ya aslında düşünürsek kullandıkları tarak, saçı fönlerken tutturmak için kullandıkları toka, kullandıkları havlular, hepsinden bit geçebilir yani.. ayyy saçımı evde mi boyasam artık napsam :KK43: düşündükçe iğrendim

ay evet evet bunu ben de düşünüyorum ama böyle yaparsam garip karşılarlar diyip vazgeçiyorum :) ya aslında düşünürsek kullandıkları tarak, saçı fönlerken tutturmak için kullandıkları toka, kullandıkları havlular, hepsinden bit geçebilir yani.. ayyy saçımı evde mi boyasam artık napsam :KK43: düşündükçe iğrendim
Ben evde boyu yorum ki zaten :))) . kesim yaptırıcaksam da eve gelince boyu yorum ama omre yaptırmam gerek. Yar bana temiz bir kuaförrrr :)

Ben evde boyu yorum ki zaten :))) . kesim yaptırıcaksam da eve gelince boyu yorum ama omre yaptırmam gerek. Yar bana temiz bir kuaförrrr :)
canım kuaför temiz olsa da bazı bayanlar kız çocuklarının saçını kesitrmek için kuaföre getiriyor, kuaför ne bilsin çocuk bitli mi değil mi, ona değen tarak hoop sonra sana geliyor.. ayyy napcaz biz ya :KK43:

Paranit bit şampuanı bir numaradır. Mutlaka kullan. İlk kullanımdan 7 gün sonra tekrar kullan.

Öncelikle geçmiş olsun.. bit şampuanları biti öldürmeye yeterli olmaz sadece koruma amaçlı kullanılır yani bit veya sirke gelmesin diye önlem amaçlı yani. Eğer bit gelmişse yapacağınız sey bir bit ilacı kullanmak eczanelerde bulabilirsiniz.. onun haricinde kesinlikle baska yontemlere basvurmayiniz (böcek ilacı vs.) Ilaci 7 gun sonra kesinlikle tekrar uygulamaniz gerekiyor (kalan yumurtalarda geliştiği için son aşama olarak onlarinda ölmesi gerekiyor) bunlarin haricinde yattiginiz yastik kullandığınız şapka eşarp vs. kaynatın. Daha cok okul cocuklarinda göründüğü için ve bitin cok kolay bi sekilde bulasabildigi icin haftada bir koruyucu şampuan kullanmanizda fayda var boylelikle bit'ten kurtulduktan sonrada size tekrar gelmesinden kurtulmus olursunuz.

X