Bitlendim :( lütfen yardım ..

uzunyaz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
350
106
Arkadaslar merhaba. 2-3 gündür başım kasiniyordu. Bugün bir arkadaşıma baktırdim ve bir kaç tane sirke gördü.
Eve gelir gelmez saçımı bit şampuaniyla yıkadıktan sonra bit taragiyla taradim. Taraga gelen bir bit hala canlıydi ve sirkelerin çoğu citladi. Bu bit şampuaninin bir ise yaramadığı anlamına mi geliyor ? Bir de bu şampuanlar sirkeleri öldürüyor mu yoksa illa birinin tek tek temizlemesi mi gerekiyor? Ne olur acil cevap verin.

kardeşim bi kere bana sıçratmıştı bi kaç sirke gördüm.saçımı köpükle ince tarakla fırçalayarak taradım bi kaç da bit düştü...saçım kuruyunca düzleştirdim....düzleştirdikten sonra sirkelerin döküldüklerini farkettim yani düzleştirdikten sonra sirke hiç görmedim.bi gün sürdü kurtulmam..düzleştirici yaktı sanırım zavallıları

Doktora sor ilaç al

Bitlerini de eşin ayıklasın

Sınıfta da alarm verin siz bile bitlendiyseniz tüm sınıf bitlidir

QUOTE="EnHarbiKiz, post: 41277584, member: 367618"]Siz hamilesiniz hanimefendi bit ilacı,sinek ilacı bilmem ne sizin icin sakincali. Doktorunuza danışın en iyisi[/QUOTE]
Doktora danıştim bit şampuaninda bir sakınca yokmuş da tabi diğer yöntemleri ben de uygulamam zaten. Benim asıl merak ettiğim bu bit şampuanları yumurtaları da öldürür mu yoksa onların tek tek elle mi temizlenmesi gerekir?

Saçınızı banyoda bol bol sirke ile bekletin. Banyoya girince bol bol saç kremi ile sirke tarağı ile tarayın. Krem sayesinde kolayca tarağa geliyorlar. Bit ilacı vs gibi şeyler kullanmayın. saçı boyamak da işe yarıyor hatta boyalı saça gelmiyorlar. Benimde eltimin çocukları bitlenmişti böyle temizledim.

Yanmış olabilirler gerçekten. Ama duzlestiricim yok. Off ne yapacağım?

QUOTE="EnHarbiKiz, post: 41277584, member: 367618"]Siz hamilesiniz hanimefendi bit ilacı,sinek ilacı bilmem ne sizin icin sakincali. Doktorunuza danışın en iyisi
Doktora danıştim bit şampuaninda bir sakınca yokmuş da tabi diğer yöntemleri ben de uygulamam zaten. Benim asıl merak ettiğim bu bit şampuanları yumurtaları da öldürür mu yoksa onların tek tek elle mi temizlenmesi gerekir?[/QUOTE]
senin temizlemene gerek yok şampuani uygun ve uzun sureli kullan bitiyo bende bitlenmistimde bikac yil once oyle yaptim. ilk yikamada tamamen temizlenmiyo.

QUOTE="EnHarbiKiz, post: 41277584, member: 367618"]Siz hamilesiniz hanimefendi bit ilacı,sinek ilacı bilmem ne sizin icin sakincali. yoksa onların tek tek elle mi temizlenmesi gerekir?
Bit şampuanı sürekli kullanımda öldürüyor. Ama onun dışında baygınlaştırıyor. Ve tarağa kolayca geliyorlar. Madem bir sakıncası yokmuş siz bit ilacı kullanıp bol krem kullanarak saçınızı tarayın. Çok işe yarıyor. Geçmiş olsun.

tek yıkamayla geçmez canım kovanın ya da bir leğenin içine sıcak su koy(kafan yanmayacak kdr sıcak) sirke at bir süre kafanı içine sok beklet sonra bit şampuanıyla yıka

Canim aslında duydum bunun etkili olduğunu ama hamileyim şu anda sinek ilacı solumam tehlikeli olmaz mi?
Acik alanda durun kapali alanda degil kokuyu hissetmezsin bile ben cocuktum 7 8 yaslarinda bitlenmistim annem sıktı sardi sacimi biraz bekletti yikamisti beni yinede siz bilirsiniz

senin temizlemene gerek yok şampuani uygun ve uzun sureli kullan bitiyo bende bitlenmistimde bikac yil once oyle yaptim. ilk yikamada tamamen temizlenmiyo.[/QUOTE]

Bunu merak ediyordum işte. Öyleyse düzenli bir şekilde yıkamaya devam değil mi? Bir kaç kullanımda yumurtalar da ölür umarım. Teşekkürler.

Hamile olduğum için boyayamam ama şirkeyi deneyebilirim Teşekkürler tavsiyeniz için

senin temizlemene gerek yok şampuani uygun ve uzun sureli kullan bitiyo bende bitlenmistimde bikac yil once oyle yaptim. ilk yikamada tamamen temizlenmiyo.

Bunu merak ediyordum işte. Öyleyse düzenli bir şekilde yıkamaya devam değil mi? Bir kaç kullanımda yumurtalar da ölür umarım. Teşekkürler.[/QUOTE]
Yok ilk seferde öldürse bit diye bişey olmaz mesela bit bile ölmüyor bayılıyor. Ve en kötüsü ölürken yeni yumurtalarını salıyor. Ilaç ve düzenli tarama önemli. Bitler ve bit olmaya yaklaşan yumurtalar dan kırtulırsanız devamı kolay. Tekrar tekrar söylüyorum ama lütfen bol bol kremleyip tarayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…