• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Bitkisel Boya,Röfle Ve Balyaj Hakkindaki Yorumlarımız

ben saçımı boyattım koyu kumral olan saçlarımı kahveye galiba boyadı sora aralarına ince ve seyrek sarılar atıldı
kahvesi güsel ama bana biras koyu gibi geldi saçımdaki kahveler,sarıları bozmadan 1 2 ton daha nasıl açılır :sm_confused:a.s.

Canım ne açıdan kolay diye soruyosun açmak açısından mı eğer öyleyse röfle daha iyi çünkü kendi saç rengindelede karışık olduğundan daha doğal duruyor saçını boyatırsan uzadıkça dipler çok kötü duruyo

saçlarımı kendim boyamak istiyorum da hangisinin uygulaması daha kolay olur demek istemiştim,daha önce ikisinide hiç denemedim ama öğrenmeyi çok istiyorum.
"Saç Boyama Hakkindaki Soru,Sorun ve Önerileriniz" başlıklı konuda şu anki saç rengimi ve istediğim rengi belirtmiştim.arkadaşlar uzmanından yardım almamı söylediler ama kendim boyamayı çok istiyoruuuuuuumm...

benim saçım kahveye yakın ama kahvede deıl ole yanı acık renge yakın kendımde beyaz tenlıyım zaten kumralım. benım merak ettıgım sarı balyaj yaptırmak ıstıyorum ama çogu kısıler farklı gorus bıldırıyor.bunun rengını tam anlayamadım. bu sarı balyaja ornek resım koyabılırmısınız? ve sormak ta ıstedıgım benım sacıma hanı boya yapmadan ustune hanı sarı tutamlar halınde balyaj yapılsa nasıl olur? yanı ole bır sey olurmu cok abest kacarmı?

cnm çok açık sarı mı istiyorsun nasıl bir sarı istediğine kendin karar vereceksin sonra kuaföre söylersin kendi saçının üstüne tabi ki olur ama senin nasıl bir sarı istediğin önemli

ıste canım bende tam bılemıyorum kı hanı bı saca balyajlı dıyorlar baskasınada balyajlı dıyorlarr. o yuzden hanı resım falan olsa cok daha ıyı olur dıye. ıste kuafore daha gıdemedım. hanı bır emın olsam rengınden. acık sarı olursa hanı nasıl olur ıste bılemıyorum kı. benım hanı ıstedıgım boya yapılmadan kendı sacıma sarı yaptırtmak acıkya olabılır tabıı evet ama ıste nasıl olacagına daır bı fıkrım yok. ılk defa yaptırtcam

bazı kuaförler ne rengin üzerine ne renk baleyaj,röflle vs atılır gerçekten bilmiyorlar.
çoğu, ilk aşamada yapıp yıpratmadığı röfleleri
ileride acayip yıpratarak,kolaya kaçmak için stil değiştirerek yapıyolar
bitkisel diye cebimden aldığı paraları, saçımı kopararak nasılda eline alıp saydı insan utanır ya
hemde hiç aklımda bile olmayan,yapıcam çok güzel diye beni kandırarak:(
Kuaför ve saç tecrübelerim:(hepsi yaşanmıştır)

1.eğer siz kumralsanız,saçınızın zemini röfleye yatkınsa ana rengini değiştirmeden röfle yaptırın,(bunu kuaförler ekstra boya parası alcakları için,şu zeminin üstüne yapalım vs gibi konuşurlar.saçınızı gereksiz yere yıpratmayın.halbuki bunu saçı siyaha yakınlara hatta siyah saçlılara söylemeleri lazım.kaldıki siyah saçlılar bile kendi saçlarına direkt röfle attırıyolar artık.o zaman tercih edilebilir.
2.eğer röfle yaptırdıysanız üzerine ciladan başka bişey geçirtmeyin sakın,boya olarak.
3.eğer hem boya hem röfle yaptırıyosanız, saçınız koyuysa,önce saçlarınızı boyayıp,üstüne röfle atmaları lazım.yani sakın önceden röfle attırıp üstüne lavaboda boya atmasına izin vermeyin.en son eğer saçta hatalar varsa gerekiyorsa cila atılabilir tabi o ayrı.(kuaförler için bu işin kolayıdır,saça resmen badana yapar gibi haldır huldur girişir.tabi diğer müşterilerede yetişicektir.kendi kazancı olacaktır.ama sizin çok büyük kayıplarınız olur.saçınızdan olursunuz.
4.eğer saçınızı bitkisel boyayla boyacaklarsa,bu boya nane gibi hafif kokar ve başınıza galoş gibi birşey geçirmeleri lazım boyanın tutması için.
5.saçınıza işlem yaptıracaksınız,örnek;çikolata kahve üzeri bal rengi balyaj.bunları siz belirleyin.şu rengin üzerine şu renk istiyorum gibi kesin kararlı olun.onlara sakın bırakmayın,sadece onların fikirlerine bi bakın dinleyin ama siz ne istediğinizi çok iyi bilin..her kuaför kuaför değildir unutmayın.kimi badana yapar,kimi sanat icra eder.
6.röfle saçın bütününe,balyaj ise saçın alt kısımlarından uçlarına doğru atılan işlemdir.ve hala bazı kuaförler hatalar yapıyor.gölge istersin karşına röfle çıkar.o yüzden bana gölge yapın demeyin,bana şu renkte gölge yapın deyin.kuaföründe sizin istediğiniz rengi tutturup sizi memnun etmesi lazım.
7.bazı kuaförler tarifeye uygun değil,kişinin giyimine uygun fiyat söylüyorlar.fazla süslü gitmeyin kuaföre ;)
8.bitkisel boya diye birşey vardır.ama bitkisel röfle diye birşey olamaz(olsaydı saçlarım kopmazdı).buna itimat etmeyin.kuaförünüzün hangi ürünleri kullandığını bilin.
yazacaklarım tecrübelerim bu kadar,aklıma gelen önemli bilgiler olursa yine paylaşırım.

çok teşekkürler cnm paylaştığın için ben de bir ara bitkisel röfle istiyordum ama anladım ki öyle bir şey yok,sadece kaliteli açıcılar var

bu arada röfleli saçımla yaşlı kadınlar gibi oldum çıktım yaptıra yaptıra tatlicadiarzu
yüzüm ölü yüzü gibi,canlılığı gitti.oysa ilk zamanlar böyle değildi:çok üzgünüm: artık çok tatlı bir renge boyamak istiyorum,ışıltılı ve bakımlı görünsün.zaten boyayınca saçımı akıcak ve balyajlı gibi durucak.şimdi renk arıyorum.sarıya çalan bronz renkler çok hoşuma gitmeye başladı.hayırlı olsun hakkımızda artık.inşallah memnun kalırız :asigim:

ben bi kaç hafta önce doğal saçımın üstüne yani açık kumral... kuaföre röfle yaptırdım fakat hiç beğenmedim röfleler sık olmadı..şimdi röfle setinden alıp doğal yerlerine yapsam tutatrmı acaba yada gerçekten saçları turuncu yapmadan açan bi sarı boya markası söylermisiniz lütfen...

Benimde Saçimda Röfle Vardi.onun üstüne Aşk Alevi(yani Kizilmiş)onu Yaptim.ama Tekrar Röfle Yaptirmak Istiyorum.mümkünmü Acaba.cevap Yazarsaniz Sevinirim.

Benimde Saçimda Röfle Vardi.onun üstüne Aşk Alevi(yani Kizilmiş)onu Yaptim.ama Tekrar Röfle Yaptirmak Istiyorum.mümkünmü Acaba.cevap Yazarsaniz Sevinirim.

arkadaşım kızılın üstüne röfle tutmaz ...Fakat çok kararlıysan eger bu kuaförlerde boya silici var 30 dakikada kızıldan sarıya dönüyor ama sanırım masraflı biraz onu yapabilirsin ancak evde olmaz asla...Evde platin sarısı yapmakta zordur kuaförde bile başka başka boyalarla yapıolar anca...

Ben ne yapıcağımı bilmiyorum röflelerimden rahatsız oldum ve hepsini sarı istiyorum aslında ama ne uygulayacağımı bilmiyorum...Açıcı boyalardan mı alsam pallette gibi yoksa röfle seti alıp benim röflesiz doğal saçlarıma uygulasam hepsi bir olurmu onuda bilmiyorum:1no2:

ben boyalı ve röfleli saçımı beğenmiyorum...yüzüm soldu.bal rengine boyasam kendim,solgunluğu gidip canlanır mı acaba?[birde hangi markayı tavsiye edersiniz?kopmasında saçlarım,yada bekleyip hiç boyamasam ben bronzlaşınca(buğday teniyim yazın süper bronz olurum)o zaman saçım dahamı uyumlu olur acaba yüzümle?höff ne yapsam?boyayımmı bal rengine evde?..:(

walla kızlar sonunda dayanamadım ve ne boya nede röfle deyip tanıdık kuaförden gittim toz açıcı aldım ve evde koyu olan yerlerine yaptın...sonuÇ: mükenmel oldu

platin sarısı oldu ve hepsi süper duruyor :teytey::teytey::teytey:

walla kızlar sonunda dayanamadım ve ne boya nede röfle deyip tanıdık kuaförden gittim toz açıcı aldım ve evde koyu olan yerlerine yaptın...sonuÇ: mükenmel oldu

platin sarısı oldu ve hepsi süper duruyor :teytey::teytey::teytey:

Canım nasıl uyguladın toz açıcıyı ? Ne kadar olmuştu sen röfle yaptıralı_? Nasıl bi toz mavi renktemi _?

Canım nasıl uyguladın toz açıcıyı ? Ne kadar olmuştu sen röfle yaptıralı_? Nasıl bi toz mavi renktemi _?

evet canım mavi toz açıcı ama ben daha önceden deneyimli olduğum için yaptım bilmeyenler için pek tavsiye etmem...
Birhafta olmuştu yapalı saçlarımı röfle işte kuaföre sordum bana 50 ylt fiyat verdi...
Bende en sonunda dayanamadım ve açıcı aldım toz hemde 5 ytl lik falan sonra kozmetik markettende oksidan suyu aldım 9 luk nomal boya gibi karştırıp sürdüm kafama jeyyar

YArım saat beklettim ama sürekli kontürol ettim saçalrımı falan..öle oldu ama süper oldu yani gören herkez süper diyor..
Bide benim kendi doğal saçlarıma yaptım röflelerde vardı ama çok yıpranmamıştı saçlarım

evet canım mavi toz açıcı ama ben daha önceden deneyimli olduğum için yaptım bilmeyenler için pek tavsiye etmem...
Birhafta olmuştu yapalı saçlarımı röfle işte kuaföre sordum bana 50 ylt fiyat verdi...
Bende en sonunda dayanamadım ve açıcı aldım toz hemde 5 ytl lik falan sonra kozmetik markettende oksidan suyu aldım 9 luk nomal boya gibi karştırıp sürdüm kafama jeyyar

YArım saat beklettim ama sürekli kontürol ettim saçalrımı falan..öle oldu ama süper oldu yani gören herkez süper diyor..
Bide benim kendi doğal saçlarıma yaptım röflelerde vardı ama çok yıpranmamıştı saçlarım

Bende senin gibi mi yapsam acaba kuaföre gitmeye korkuyorum mahfoldu saçlarım iğrenç bi renk oldu açık sarıyla kzıılımsı karışık :çok üzgünüm::çok üzgünüm::1no2::1no2:senağlama

tatlım ama bu çok zor kullanımı yani daha önceden kullanmış olman lazım yakın yerde oturacağımızı bilsem ben uygulardım sana ama tek başına yapma derim...

Kuaförler saçı ne istediğin gibi yapıo neden güzel ne biliyim en azından kendim yaptım kendime güvendim sonuç güzel:smiley-cool:

ben boyalı ve röfleli saçımı beğenmiyorum...yüzüm soldu.bal rengine boyasam kendim,solgunluğu gidip canlanır mı acaba?[birde hangi markayı tavsiye edersiniz?kopmasında saçlarım,yada bekleyip hiç boyamasam ben bronzlaşınca(buğday teniyim yazın süper bronz olurum)o zaman saçım dahamı uyumlu olur acaba yüzümle?höff ne yapsam?boyayımmı bal rengine evde?..:(

cnm bronz tenlı olursan yuzun soluk gözkmez we sacı tasır,istersen solaryumada grblrsn,bnm saclrm platin su anda we tenimde bronz solryuma gryrm o yzdn cok begenıo herks.yada makyaj ypcn sureklı.cnku sarı zor bi renktr koyu ten veya mkyj ıster.1 gn arayla 15 dkdan 3 gun solryumda gunes yangna gırsen bnce super olur ve bı dhada istmz solryuma grmeni.ama ii bi yer olsnki gzl yanasn.mesela ben su anda 3 hfta oldu grmıorm ama hala mllt grıomsn dıo:) eger solryma karsysanda mkyj yp cnm

kızlar röfle yaptırınca hep aralarında kalan kahvelerden şikayet ederiz.ama o kahveler yüze canlılık veriyor.her tarafı açık olursa yüzünüz soluk durur.benim öyle oldu çünkü.hem sarı saçı olupta özellikle kahve çıtçıt takanlar bile var.gzel oluyor.bence elletmeyin çünkü yaptırdıkça onlarda zamanla çok güzel olucak.koyu saçlarda saç aşamalı olarak zamanla açılır uyumlu olur.birden bire yüksek volümlü cilalar saçı çok yorar.diplerin hafiften koyu olması uçlara doğru sarılann daha yoğun olmasıda saça hava verir.

hem röfleden hem balyajdan resim koysakta ıkısını bır karsılastırma yapsak görsel olarak ıyı olmazmıı ???

Back