Birlikte olmak istiyorum ama...

Ben de aslında aynen sizin gibiyima aşırı hassasım ve inanın bu tür seyleri görünce çok üzülüyorum ama herkesin kalıplaşmış düşünceleri var ve biz de fikrimizi söyleyip vebalden kurtulmalıyız çünkü uyarmak görevimizdir. Emri bil ma-ruf nehyi anil münker. Kişi hala yapıcam diyorsa vebali kendisinedir saygı duymak ve oturup izlemek düşüyor bize napalım :) lütfen uyarınca vicdan azabı çekmeyin ben de çok üzülüyorum ama inanın elimden bisey gelmiyor... Allah affetsin bizi.

Son düzenleme:

Sizi kırmamak adına olabildiğince naif olmaya çalışıyorum gerçekten çok ama çok farklıyız lütfen beni yanlış anlamayın, size göre ayıp olmayan yada kınanmayan bişey olmadığını zaten belli ettiniz ben bunu benim görüşümde olan insanlar adına söyledim çünkü kınamak bize düşmez.
Açık fikirliyim demişsiniz, bunu vurgulamanız çokta hoşuma gitmedi açıkcası çünkü size karşı fikir beyan ettiğim için dar görüşlü olduğum anlamı çıkarki bundan hiç hoş değil. Farklı değerlere sahip olmamız açık fikirli olmakla kıyaslanabilecek bir durum değil bence.
Vicdan azabımın nedeni inançlarımdan ötürü konuşulan konunun beni rahatsız etmesindendir.
Tekrar söylüyorum lütfen yanlış anlamayın yargılamak haddime düşmez. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

canim icinden geleni yap
o zaman asla pisman olmazsin
sen sevgilinle birlikte olmak istiyor musun
tamam :)
bu olayida kafanda bu kadar büyütme ..

Son düzenleme:
Daha 20 yaşındasınız 30 yaşlarında evlenmeyi düşünüyorsunuz ve sevgilinizle aranızda 12 yaş fark var.Diyelim ki beraber oldunuz ve ileri ki senelerde sorunlar yaşadınız ayrıldınız sonra başka birine aşık oldunuz onunla evlenmeyi düşünüyorsunuz o zaman eski sevgilinizle yaşadıklarınızdan pişman olur musunuz?Rahatlıkla evleneceğiniz kişinin yüzüne bakabilecek misiniz?Soruları kafanızda tartın ona göre davranın.
Toplum yargısı demişsiniz.Erkekler bakire olmayan bir kıza çokta iyi bakmıyorlar burası Türkiye bu da bir gerçek.Kendileri yapar ama kızlar evlenmeden yapamazlar gibi bakıyorlar.Ben hiçbir şekilde yargılamam o kişiyi vicdanı rahatsa,pişman değilse kendi hayatı yaşamak istediği gibi yaşar ha fikir isterse düşüncemi söylerim çekilirim.Ona kötü bir şekilde bakmam,2.sınıfa falanda koymam herkes iyisiyle kötüsüyle Allah katında eşittir.Herkes kendi yaşadığının hesabını verir.
Benim düşüncem;ilerisini bilemeyiz şuan iyi olduğumuz biriyle yarın düşman olabiliriz,neler yaşayacağımızı göremeyiz o yüzden pişman olacağımız şeylerde yapmasak en güzeli olur.Hem o heyecan düğün gecesi yaşansa bence çok daha güzel olur,ayrı bir heyecan,duygu olur bence

sen 30 yaşında evlenmeyi düşündüğüne, sevgilin 42 yaşına kadar bekar kalmayacağına göre ayrılacağınıza eminsin.
ilerde ayrılmayı düşündüğün kişiye aşık olduğunu söylüyorsun... aşk ne kadar basit olmuş... neyse ben yorumlamak istemiyorum.

Bu arada ilk ilişkimi evlenmeden önce kocamla yaşadığım halde pişmanım. Keşke az daha sabretseydim, düğün gecemizin bir özelliği olsaydı.

Son düzenleme:
evlilik öncesi cinsel deneyim hakkında pek bilgim yok ama ben olayın başka bir boyutunu öne sürmek istiyorum,

ordan burdan duyduğum kadarıyla evlilikten önce bu gibi şeyler yaşandığında pek çok zaman bu ilişki bitiyor,kendimce sebebini şöyle açıklıyorum;

cinsel hayatın bir düzene girmesi oldukça uzun zaman alır,bunun acısı,alışması bilmem nesi var.

evli çiftler bile her gün ilişkiye girecek fırsatları olmasına rağmen en çok problemi bu konu üzerine yaşıyor,çünkü hiçbir şey öyle romantik filmlerde görüldüğü kadar basit değil.

şimdi bu güzel gençlerimiz bir coşkuya gelip ilşikiyi yaşıyorlar,ee bir sonraki sefer için aradan uzun zaman geçiyor,bir bakıyorlar ki hiç de o kadar basit değil işler.

hanım kızımız sahiplenilmek istiyor,erkek artık duygularını bastıramıyor falan filan..ailelerden gizli kaçamak orda burda bu duygular da rahat rahat yaşanmıyor.

ondan sonra gelsin sorunlar.

yani aslında her şey zamanında güzel gerçekten.

Öyle bir şey ima etmedim ancak kırdıysam kusura bakmayın, dar görüşlü olduğunuzu düşünmedim kelimeleri seçemedim belki de neyse olayın dini boyutu ilgilendirmiyor beni yukarıda bir arkadaşımız da yazmıştı tek tek alıntılamayayım dedim. anlatabildiniz hem de gayet saygılı bir biçimde :)

canim icinden geleni yap
o zaman asla pisman olmazsin
sen sevgilinle birlikte olmak istiyor musun
tamam :)
bu olayida kafanda bu kadar büyütme ..

çok ilginç bir tepki oldu :) siz kaç yaşındasınız merak ettim? keşke aşabilsem böyle şeyleri ben de ama maalesef :)

Biz nelerin peşinde boğuşuyoruz, nelerin derdine düşmüşüz. Yardımcı olmak için her gün çabalıyoruz burada.
Kız gelmiş, "yapsam mı yapmasam mı" diye bize soruyor resmen.
Biz senin oranın bekçisi miyiz? Bize ne senin hormonlarından yahu ?
Adam bile, kalkıp mantıklı konuşmuş sana , sen anlamıyorsun.
Bir erkeği , ilişkiye layık görüyorsan, onunla evlenmeyi de istersin.

Gerçekten kariyer peşindeysen, şuanda bunları tartışıyor olmazdık ayrıca !
Hem 30 yaşında evlenmeyi düşünüyorsan, ilişkiye girdikten sonra hamile kalırsan nolacak? Hadi oldu, kaldın. Nolacak ? E o zaman 30 yaşında evlenirken, çocuğuna da gelinlik giydirirsin herhalde.
Ya da sırf "kendi özgür hayatın" diye aldırır geçersin bebeği.
Ben sana şunu söyleyim, boyundan büyük işlere kalkışma.
Hatta argoca bir cümlede vardır. Ama söyleyemeyeceğim, bilenler bilir.
Yaşın 20, okul, iş, ders düşünmen gerekirken, kalkmış bunları düşünüyorsan sen bırak kariyer işlerini.

Cinsellik eninde sonunda yaşanacak bırak o uygun zamanda uygun şekilde olsun.Ne acelen var? Eğer kaderindeki kişiyse zaten o zamana dek yanında olacaktır. Bunun günahını kaldırmak sana nasıl bu kadar rahat geliyor bilmiyorum ama ileride pişman olursun %90, burada başlık bile var kızlık zarı diktiren arkadaşlardan oluşan onlara sor istersen ne kadar pişmandırlar.Hepsi eminim sadece evlendiği kişiyle yaşamak isterdi bunu. Onları hiç kınamıyorum inşallah bundan sonra çok mutlu olurlar.Ama bu pişmanlık bu yük yıpratır seni çok ..

Neden ayrılalım ki? Ben 30 umu beklemek istiyorum dediğimde evet istiyorsan bekle dedi. Onun öyle bir acelesi yok inanın ki. Hatta önce bir 30 ol bakalım da çocuğu sonra düşünürsün diyor herkes bir değil yani geç yaşta evlenen erkeklere de normal bakmak lazım :)

Amacı bunun üstüne kuruyorlardır belki de. Amaç bunun üstüne kurulmamalı dediğim gibi. Değildir herhalde çünkü inanın ben de deneyimsizim ve bir fikir yürütemiyorum nasıl bir şey olduğu hakkında... sadece kulaktan dolma şeyler...

çok ilginç bir tepki oldu :) siz kaç yaşındasınız merak ettim? keşke aşabilsem böyle şeyleri ben de ama maalesef :)

Aşamazsın. Kariyer hedeflerin varken, bunları düşünüyorsan hiç aşamazsın.
Bir ilk önce kendi hayatını eline al, kimseye maddi manevi muhtaç olma, ondan sonra naparsan yap.
Şimdi bile tereddüttesin, başkaları duyarsa diye.
Oysa kendi hayatını eline aldığında, kimseye eyvallahı olmaz insanın.
İşte o zaman aşmış olursun.
Ama sen işe yanlış yerden başlamaya çalışıyorsun.

Olayın dini boyutunu önemsemiyorsunuz,ama insanların ne diyeceğiyle ilgileniyorsunuz...Ben insanların ne dediğini önemseyen kişilerinde herkese karıştığını düşünüyorum.Ben hiç bir konuda insanları takmam.Ama siz takıyorsunuz çünkü sizde içten içe bunun doğru olmadığını düşünüyorsunuz... Yani biri böyle bir şey yapsa belki sizde yadırgayacaksınız....

Eninde sonunda bu olayı yapacaksınız.Ama olumlu yorumları okuyup iyice kendinizden emin olup yaptığınızın arkasında durmayı istiyorsunuz....Yani amacınız acaba yapsammı değil çünkü zaten yapmak var aklınızda...Amacınız iyice kendinizden emin olup ileride oluşacak pişmanlığıda engellemek...

SU AKAR YOLUNU BULUR....

33 yasindayim
toplumu düsündügün icin asamiyorsun
sadece kendini düsün ve karsindakini

Önceki mesajınızdan daha yapıcı ve ılımlı oldu, onu görmezden gelsek daha güzel sanırım... o kadar sert konuşulmasını hak edecek bir şey söylediğimi düşünmüyorum. yanlış mı doğru mu hala bir tartışma konusu ancak ezici konuşmalardan hoşlanmıyorum, kibarlığım korkaklık olarak algılanmasın lütfen... teşekkür ederim ben yine de size...

hakkımda nasıl bu kadar kesin yargılara varabiliyorsunuz? ben kendi durumumu tanımlayamazken... rica ederim böyle konuşmayın...

20 yaşındasın, küçüksün, ileride şimdi aldığın kararının arkasında duramayabilir, pişman olabilirsin. Bence yapma.

ne zaman dine gelecek diye düsünmüstüm
gelmis bile
bu konunun dinle ne alakasi var yaa inanamiyorum herseyde din
hayret yaa

konu sahibi bu konuyu buraya acmakla hata ettin

sevgilin mantıklı düşünmüşte... 32 yaşında birinin 20 yaşındaki genç kızla ne gibi bi paylaşımı olabilir

bu kişi senle geleceği düşünmüyor. ha sen dersin ki ben onla yaşarım, isterse sonra gider onu bilemem

Senin kibarlığın niye korkaklık olarak algılansın ki ? Buradan sana sert yorum yapan, sana istese bile, saçına başına saldıramayacak,yaralayamayacak insandan korkacak halin yok herhalde? Yani merak etme öyle algılamam.
Önceki mesajım, son yazdığımdan daha anlamlı aslında, ama anlayana.
Burda kibar kibar, cinsellik gibi tabu olmuş bir konuyu tartışamayız.
Sen benden sonraki bayanın dediği gibi, buradaki yorumların çokluğuna göre kendi içindekileri tanımlayacakmışsın gibi geliyor.
Bir önceki yorumumu görmezden gelme. Gelemezsin, ne dedim ? Bebek olursa nolacak senin kariyerin? 30 yaşında evlenme hayallerin ?
Ayrıca çakmalaracroft un söyledikleri bir bakıma doğru, toplumu düşünme demiş.
Ama her gün toplumla içiçeyiz. Yalnızca kendini ve sevgilini düşünemezsin. Hayır buna hakkın yok. Çünkü bir bebek olduğunda, işler değişir.
Sen şimdiden olmamış, ama olma ihtimali yüksek bebeği düşünmek zorundasın.
Ezici konuşmalardan hoşlanmıyorsan ? Bir gün ilişkiye girdiğinde, ve bu diyelim öğrenildi.Sana karşı yapılan ezici konuşmalara nasıl dayanacaksın o zaman ?
Daha ezici konuşmalara dayanamıyorken, bir tabuyu çiğneyip geçme cesaretini nasıl kendinde buluyorsun ?
Bak bence sen bu düşünceni 5 yıl ertele.
Aşırı muhafazakar, ahlak bekkçisi bir insan değilim.
Ama her şeyin bir yaşı var. Bir insan 20 yaşındayken 30 yaş olgunluğunda olabilir.
Ama ne olursa olsun 25 yaşına geldiğinde 20 yaşındaki halinden çok başka düşünür.
Emin ol. 22 yaşındayım, senden sadece 2 yaş büyüğüm, ama 20 yaşındaki halimle aramda dağlar kadar fark var.
Yahu düşün, ben 1 aydır hastayım, ama inan 1 ay önceki ben değilm şimdiki !
Yıllar değil, 1 günün bile hatrı var insanın değişmesinde.
Bir tanış bakalım hayatla, bir bak bakalım.
Ertele bu düşüncelerini.

evlilik öncesi cinsellik yaşanmasının birçok sakıncaları var.örneğin korunurum dikkatli olurum dersin belki ama bilemezsin hadi hamile kalırsan.aldırsan bir türlü bu yüzden istemeden evlilik yapmak zorunda kalırsan bir türlü. bu ihtimali de düşün.sonra nasıl bir çevredesin.ailen nasıl insanlar.çevre önemli değil bizim yaşadığımızdan kime ne diyoruz ama öyle olmuyor malesef.çevrene aile yapına göre hareket et.ailen için evlilik öncesi birliktelik doğal bir durumsa daha kolay taşırsın bu durumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…