Uyarmazsam mesul olurum. Bu da benim dinimin gereği. Uyarırım yaparsa yapar elini kolunu bağlayacak halimiz yok.Böyle din karşıtı tavırlar da bana batmaya başladı.İnanmıyorsan inanma kardeşim biz sana laf atıyor muyuz.Benim inancım bu gereğini de yaparım o kadar.
Çok merak ettim sizin kocanız evlendiğinizde bakirmiydi değilse onu da kınadınızmı ? Ya da bekarsanız babanız annenizle evlendiğinde bakirmiydi acaba?
tamam ben yaptım doğru demiyorum ki yaptığıma .doğrusu evlendikten sonra olmak diyorum .çeliştiğim birşey yok ki .ne yapayım herkes senin kadar sabırlı olamıyor .eşime güvendim birlikte olduk evlenmeden önce yüzükle falan ilgisi yok yüzük olmasada olurdum .ama ben bunu yaptım diye doğru bu sizde yapın demiyorum ki.
Bakir erkek neden tuhaf karşılanıyor ? Biri açıklayabilir mi ?
Ben bunu anlayamadım gitti bu forumda.
Aynı anda bir çok kızı idare eden de bir çok erkek var, bu durumu kız-erkek diye ayırmak yanlış. Ayrıca bu erkeklere kızlığını diktiren kızlar çanak tutmuyor, kızların bekaret tazeleme operasyonlarına hem milletle düşen kalkan, hem de "bakire kız" isterim diye tutturan pis zihniyetler çanak tutuyor. Bu zihniyette erkeklerin kandırılması onlara müstehak fikrimce.
Bu pis zihniyet niye var sence kadın niye ikinci el sıfatında ?
Erkek canı istedikçe bakire kız bozmuyor aksine nasılsa kız değilim diye aşırı rahat takılanlar ile işini görüyor. Tanışdığı gün eve gelen kadınlar ile birlikte oluyor. Hani bekaret önemli değildir kendisine ama aile tehditi ile birlikte olanlar ile birlikte oluyor.
Empati kur ben çok ortam gördüm neyin ne olduğunu yaşadıklarımdan çevremden bilerek yazıyorum.
Evlenince bakire kız niye arıyor çünki o yattıkları kadınlar gibi olmasın istiyor.
Bu zihniyet ve kadının ikinci plana atılması yaptıklarının arkasında duramayanlar yüzündendir. Erkeklerin ağzına sakız olan sözler hani ikinci el gibi nereden çıkıyor kadın özgürce yaşayamıyor hiç bişey ama özgürlüğü adına da hiç bir şey yapmıyor. Ve hayat benim beden benim yaşarım kime ne diyebiliyor evlilikte iş başka o kişi bana kadınız eziliyoruz demesi boş konuşmasıdır. Madem erkek böyle sen niye onla evlenmek adına dalavareye giriyorsun git öyle olmayan erkek ile evlen yok olmaz değilmi ?
Bu ülkede daha çok eziliriz ikinci plana atılırız.
Çok merak ettim sizin kocanız evlendiğinizde bakirmiydi değilse onu da kınadınızmı ? Ya da bekarsanız babanız annenizle evlendiğinde bakirmiydi acaba?
Merhabalar
1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.
Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.
Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.
Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.
Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?
Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?
Ve sanırım ben erken bir yaşta evlenmek istemiyorum. 30 umu bulmak isterim en azından. (Ülkemizde mümkün mü bilmiyorum.) Kendimce bir kariyer planım var. Çoluk-çocuk mevzusunda da ne yalan söyleyeyim çok istekli değilim. (En azından genç bir yaşta) Bu yüzden hemen demiyorum tabi ki ama belki bir kaç yıl sonra yaşanır ama evlilik öncesi yaşanmalı mıdır daha doğrusu yaşanabilir mi?
Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.
Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?
Merhabalar
1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.
Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.
Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.
Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.
Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?
Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?
Ve sanırım ben erken bir yaşta evlenmek istemiyorum. 30 umu bulmak isterim en azından. (Ülkemizde mümkün mü bilmiyorum.) Kendimce bir kariyer planım var. Çoluk-çocuk mevzusunda da ne yalan söyleyeyim çok istekli değilim. (En azından genç bir yaşta) Bu yüzden hemen demiyorum tabi ki ama belki bir kaç yıl sonra yaşanır ama evlilik öncesi yaşanmalı mıdır daha doğrusu yaşanabilir mi?
Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.
Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?
Cevap veriyorum, babamı bilmiyorum soramam da zaten :),
ama eşim bakirdi.Bakir olmasa asla onunla evlenmezdim.
Ben bakirsem evleneceğim erkek de bakir olacak o kadar...
Daha önce de söylemiştim din kurallarında cinsiyet ayrımı yoktur.
Herkes için geçerlidir.
O arkadaşlar sanıyorlar ki sadece kadın için geçerli,
o nedenle de evlenirken eşlerine sormuyorlardır bile.
Neden çünkü o erkek yapar, ona günah degil(!)
Hatta yapmaması anormal !
Ek olarak asıl sorun burada işte,
din kurallarını savunanlar bunun sorgulamasını dahi yapmıyorlar
Burda edebiyat yapmaya gerek yok çok çirkin bi tabir ama ben erkeklerin mantığını çözdüğüm için ve onları bildiğim için onlar düz mantık öyle görüyorlar ama haklılar,onlarda kız olsam yapmam diyorlar.Evet basit kendine değer veren evlenip yaşar,kendini kullandırtmaz ancak böyle değerini korur yatarak değil.
Anlatım tarzından bile böyle bir şeyi kaldıramayacağın gayet açık,yatsan ne geçecek eline evet yatan kızlar 2.el kızdır tüm erkeklerin kafasında eğlenilecek kızdır bunu kabul ediyorsan yap.
Arkadaşın avukatı değilim ama cümleyi tam olarak ele alsanı ?"Erkeklerin kafasında" diyor ve bu çok doğru bir tespit. Erkek onu eğlencek kız görür kim bilir kaç kişi ile yatmıştır gerçekten bir kişi ile olsada kadın bazı uyanık kadınların klasik yalanlarını bildiği için ve bu klüpte üye olmadan okunun konulardan alıntı yapıp kendilerine pay çıkaran erkekleri biliyormusunuz ?
Bir konu örneği vereyim bir bayan arkadaş erkek arkadaşına bakire olmadığını söylemiş bir kişi ile oldu diye ama aslında dört kişi olmuş hayatında bu ortaya çıkarmı diye korku sarmıştı. Erkek beyni nasıl algılar empati kurun ?
İşte böyle kadınlara böyle eylemlere karşı olmamın sebebi gerçekten tecavüze uğrasada gerçekten bir kişi ile o an ki düşünce yapısı ile birlikte olup sonra pişmanlık duyarak bir daha böyle bir eyleme kalkışmayan kadın otomatikman aynı kefeye konuluyor çünki klasik yalandır onun beyninde artık...
Bu pis zihniyet niye var sence kadın niye ikinci el sıfatında ?
Erkek canı istedikçe bakire kız bozmuyor aksine nasılsa kız değilim diye aşırı rahat takılanlar ile işini görüyor. Tanışdığı gün eve gelen kadınlar ile birlikte oluyor. Hani bekaret önemli değildir kendisine ama aile tehditi ile birlikte olanlar ile birlikte oluyor.
Empati kur ben çok ortam gördüm neyin ne olduğunu yaşadıklarımdan çevremden bilerek yazıyorum.
Evlenince bakire kız niye arıyor çünki o yattıkları kadınlar gibi olmasın istiyor.
Bu zihniyet ve kadının ikinci plana atılması yaptıklarının arkasında duramayanlar yüzündendir. Erkeklerin ağzına sakız olan sözler hani ikinci el gibi nereden çıkıyor kadın özgürce yaşayamıyor hiç bişey ama özgürlüğü adına da hiç bir şey yapmıyor. Ve hayat benim beden benim yaşarım kime ne diyebiliyor evlilikte iş başka o kişi bana kadınız eziliyoruz demesi boş konuşmasıdır. Madem erkek böyle sen niye onla evlenmek adına dalavareye giriyorsun git öyle olmayan erkek ile evlen yok olmaz değilmi ?
Bu ülkede daha çok eziliriz ikinci plana atılırız.
Bakir erkek neden tuhaf karşılanıyor ? Biri açıklayabilir mi ?
Ben bunu anlayamadım gitti bu forumda.
Cevap veriyorum, babamı bilmiyorum soramam da zaten :),
ama eşim bakirdi.Bakir olmasa asla onunla evlenmezdim.
Ben bakirsem evleneceğim erkek de bakir olacak o kadar...
Daha önce de söylemiştim din kurallarında cinsiyet ayrımı yoktur.
Herkes için geçerlidir.
O arkadaşlar sanıyorlar ki sadece kadın için geçerli,
o nedenle de evlenirken eşlerine sormuyorlardır bile.
Neden çünkü o erkek yapar, ona günah degil(!)
Hatta yapmaması anormal !
Ek olarak asıl sorun burada işte,
din kurallarını savunanlar bunun sorgulamasını dahi yapmıyorlar
bakın 50. kez söylüyorum, isteyen evlendiği gece ilk cinsel deneyimini yaşar, isteyen öncesinde, isteyen kıymetli bekaretini evlendikten sonra da KORUMAYA!!! devam eder. ama bu kimseye diğer kadınları 2.el, bozuk v.s. diye yaftalama hakkı vermez!
ayrıca vermek ne çirkin bir ifade...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?