• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

Uyarmazsam mesul olurum. Bu da benim dinimin gereği. Uyarırım yaparsa yapar elini kolunu bağlayacak halimiz yok.Böyle din karşıtı tavırlar da bana batmaya başladı.İnanmıyorsan inanma kardeşim biz sana laf atıyor muyuz.Benim inancım bu gereğini de yaparım o kadar.

Çok merak ettim sizin kocanız evlendiğinizde bakirmiydi değilse onu da kınadınızmı ? Ya da bekarsanız babanız annenizle evlendiğinde bakirmiydi acaba?

Çok merak ettim sizin kocanız evlendiğinizde bakirmiydi değilse onu da kınadınızmı ? Ya da bekarsanız babanız annenizle evlendiğinde bakirmiydi acaba?

Bakir erkek neden tuhaf karşılanıyor ? Biri açıklayabilir mi ?

Ben bunu anlayamadım gitti bu forumda.

Konu sahibesi, derdiyle ilgili yorum bulmakta epey zorlanacak...
Konu dışına ancak bu kadar çıkılabilirdi heralde..:ssz:

tamam ben yaptım doğru demiyorum ki yaptığıma .doğrusu evlendikten sonra olmak diyorum .çeliştiğim birşey yok ki .ne yapayım herkes senin kadar sabırlı olamıyor .eşime güvendim birlikte olduk evlenmeden önce yüzükle falan ilgisi yok yüzük olmasada olurdum .ama ben bunu yaptım diye doğru bu sizde yapın demiyorum ki.

Millete ne saydırmıştın biliyorsun değil mi ? :31: Savunma mekanizmasıymış demek.

Tuhaf karşılamıyorum , burda ahkam kesen milleti dinle imanla tenkit eden kadınların eşleri evlenene kadar her halti yiyip son dk bakire bir kız bulup evleniyor, birden müslüman dini bütün oluyor .. Bu çifte standarttır. Dinden bahsedeceklerse iki yüzlü olmasınlar.. Birbirimizi kandırmayalım burda. İkincisi ise kimse müslüman ve sunni olmak zorunda değil herkesin dini inancı kendine kimse kimseyi bunun için aşağılayamaz.

Aynı anda bir çok kızı idare eden de bir çok erkek var, bu durumu kız-erkek diye ayırmak yanlış. Ayrıca bu erkeklere kızlığını diktiren kızlar çanak tutmuyor, kızların bekaret tazeleme operasyonlarına hem milletle düşen kalkan, hem de "bakire kız" isterim diye tutturan pis zihniyetler çanak tutuyor. Bu zihniyette erkeklerin kandırılması onlara müstehak fikrimce.

Bu pis zihniyet niye var sence kadın niye ikinci el sıfatında ?

Erkek canı istedikçe bakire kız bozmuyor aksine nasılsa kız değilim diye aşırı rahat takılanlar ile işini görüyor. Tanışdığı gün eve gelen kadınlar ile birlikte oluyor. Hani bekaret önemli değildir kendisine ama aile tehditi ile birlikte olanlar ile birlikte oluyor.
Empati kur ben çok ortam gördüm neyin ne olduğunu yaşadıklarımdan çevremden bilerek yazıyorum.

Evlenince bakire kız niye arıyor çünki o yattıkları kadınlar gibi olmasın istiyor.

Bu zihniyet ve kadının ikinci plana atılması yaptıklarının arkasında duramayanlar yüzündendir. Erkeklerin ağzına sakız olan sözler hani ikinci el gibi nereden çıkıyor kadın özgürce yaşayamıyor hiç bişey ama özgürlüğü adına da hiç bir şey yapmıyor. Ve hayat benim beden benim yaşarım kime ne diyebiliyor evlilikte iş başka o kişi bana kadınız eziliyoruz demesi boş konuşmasıdır. Madem erkek böyle sen niye onla evlenmek adına dalavareye giriyorsun git öyle olmayan erkek ile evlen yok olmaz değilmi ?

Bu ülkede daha çok eziliriz ikinci plana atılırız.

Erkek canı istedikçe bakire kız bozmuyor aksine nasılsa kız değilim diye aşırı rahat takılanlar ile işini görüyor. Tanışdığı gün eve gelen kadınlar ile birlikte oluyor. Hani bekaret önemli değildir kendisine ama aile tehditi ile birlikte olanlar ile birlikte oluyor.
Empati kur ben çok ortam gördüm neyin ne olduğunu yaşadıklarımdan çevremden bilerek yazıyorum.

Evlenince bakire kız niye arıyor çünki o yattıkları kadınlar gibi olmasın istiyor.

Bu zihniyet ve kadının ikinci plana atılması yaptıklarının arkasında duramayanlar yüzündendir. Erkeklerin ağzına sakız olan sözler hani ikinci el gibi nereden çıkıyor kadın özgürce yaşayamıyor hiç bişey ama özgürlüğü adına da hiç bir şey yapmıyor. Ve hayat benim beden benim yaşarım kime ne diyebiliyor evlilikte iş başka o kişi bana kadınız eziliyoruz demesi boş konuşmasıdır. Madem erkek böyle sen niye onla evlenmek adına dalavareye giriyorsun git öyle olmayan erkek ile evlen yok olmaz değilmi ?

katılıyorum. yaptığının arkasında durabilmen. ha istemiyorsan kesinlikle de yapma. sonuçta herkesin kendi tercihi. sırf erkek arkadaşın istiyor diye olmaz. yok senden birlikte olmak istiyorsan da kendini ezik de hissetme. seks erkeklerin egemonyasında değil biz de istediğimiz zaman yapabiliriz.

Cevap veriyorum, babamı bilmiyorum soramam da zaten :),
ama eşim bakirdi.Bakir olmasa asla onunla evlenmezdim.

Ben bakirsem evleneceğim erkek de bakir olacak o kadar...

Daha önce de söylemiştim din kurallarında cinsiyet ayrımı yoktur.
Herkes için geçerlidir.
O arkadaşlar sanıyorlar ki sadece kadın için geçerli,
o nedenle de evlenirken eşlerine sormuyorlardır bile.

Neden çünkü o erkek yapar, ona günah degil(!)
Hatta yapmaması anormal !

Ek olarak asıl sorun burada işte,
din kurallarını savunanlar bunun sorgulamasını dahi yapmıyorlar

Son düzenleme:
Merhabalar

1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.

Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.

Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.

Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.

Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?

Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?

Ve sanırım ben erken bir yaşta evlenmek istemiyorum. 30 umu bulmak isterim en azından. (Ülkemizde mümkün mü bilmiyorum.) Kendimce bir kariyer planım var. Çoluk-çocuk mevzusunda da ne yalan söyleyeyim çok istekli değilim. (En azından genç bir yaşta) Bu yüzden hemen demiyorum tabi ki ama belki bir kaç yıl sonra yaşanır ama evlilik öncesi yaşanmalı mıdır daha doğrusu yaşanabilir mi?

Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.

Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?

sımdı canım şöle bir durum var

aslında dedıklerın kötü degıl ıyınıyetlı ama yasdıgımz toplum ne yazıkkı bunu onaylamıyor.

sen sımdı bır ılşkı ıstıyorsun yaşa ama olay ılşkı yasyınca daha da degısyor.

evlılkte bıle eşin sana kıskanclık krızı yaratırken , sevgılıyken birlikte olunca en ufak bır kıskanclık krızınde senı rencıde edebılır. sevgılın ne kadar mukemmel onu bılmıyorum.

bırde tc de hepımız hayatımızı guvenceye almak ıcın calıısr cabalar ıse gırer evlenır ev alır vs vs . senın mesela bır sırketın yatın katın varsa zaten maddı olarak guvencedesın. paraya ıhtıyacın hıc olmuycaksa gez dolas eglen aşık oldugunla beraber ol sanat camıamızda oldugu gıbı. kımse senı bırlıkte oldugunda yargılmaz .

ama orta gelır duzeyınde bunu yapınca yollu olur ınsanlar degılmı.yargılanır.

bır dıger konu eger muslumansan zına oluyor bu dınen gunah dogru degıl

bır dıger konu ahlakı acıdan dogru degıl ınsanlar tek eşli olmalılar, hamıle kalma ıhtımalın yuksek kalırsan sorumlulk bır kat daha artıyor

bırde ınsan elbettekı bır ılşkıye ayrılacagım dıye baslamıyor herkes sonsuza dek hayaller kuruyor ve cinsellik bence cok özel seyler en özelını kımseye acamdıgın seyı ona acıyorsun ve butunlesıyorsun tek parca oluyorsun. böle bır durumda ayrılık ınsanı daha cok etkılıyor .

sevgılıyken ayrılırsın yasadıkların sözler hafızandadır bı sekılde unutursun ama evlendıgınde yada bırlıkte olup sevgılıyken ayrılınca onu hep hayalınde kalır unutulmaz.

BENCE tabıkı bunlar

Merhabalar

1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.

Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.

Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.

Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.

Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?

Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?

Ve sanırım ben erken bir yaşta evlenmek istemiyorum. 30 umu bulmak isterim en azından. (Ülkemizde mümkün mü bilmiyorum.) Kendimce bir kariyer planım var. Çoluk-çocuk mevzusunda da ne yalan söyleyeyim çok istekli değilim. (En azından genç bir yaşta) Bu yüzden hemen demiyorum tabi ki ama belki bir kaç yıl sonra yaşanır ama evlilik öncesi yaşanmalı mıdır daha doğrusu yaşanabilir mi?

Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.

Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?

sımdı canım şöle bir durum var

aslında dedıklerın kötü degıl ıyınıyetlı ama yasdıgımz toplum ne yazıkkı bunu onaylamıyor.

sen sımdı bır ılşkı ıstıyorsun yaşa ama olay ılşkı yasyınca daha da degısyor.

evlılkte bıle eşin sana kıskanclık krızı yaratırken , sevgılıyken birlikte olunca en ufak bır kıskanclık krızınde senı rencıde edebılır. sevgılın ne kadar mukemmel onu bılmıyorum.

bırde tc de hepımız hayatımızı guvenceye almak ıcın calıısr cabalar ıse gırer evlenır ev alır vs vs . senın mesela bır sırketın yatın katın varsa zaten maddı olarak guvencedesın. paraya ıhtıyacın hıc olmuycaksa gez dolas eglen aşık oldugunla beraber ol sanat camıamızda oldugu gıbı. kımse senı bırlıkte oldugunda yargılmaz .

ama orta gelır duzeyınde bunu yapınca yollu olur ınsanlar degılmı.yargılanır.

bır dıger konu eger muslumansan zına oluyor bu dınen gunah dogru degıl

bır dıger konu ahlakı acıdan dogru degıl ınsanlar tek eşli olmalılar, hamıle kalma ıhtımalın yuksek kalırsan sorumlulk bır kat daha artıyor

bırde ınsan elbettekı bır ılşkıye ayrılacagım dıye baslamıyor herkes sonsuza dek hayaller kuruyor ve cinsellik bence cok özel seyler en özelını kımseye acamdıgın seyı ona acıyorsun ve butunlesıyorsun tek parca oluyorsun. böle bır durumda ayrılık ınsanı daha cok etkılıyor .

sevgılıyken ayrılırsın yasadıkların sözler hafızandadır bı sekılde unutursun ama evlendıgınde yada bırlıkte olup sevgılıyken ayrılınca onu hep hayalınde kalır unutulmaz.

BENCE tabıkı bunlar

Herkes için geçerlidir.
o nedenle de evlenirken eşlerine sormuyorlardır bile.

Yazdıklarına katılıyorum bu çok dini bütün arkdaşlarımız neden bir sürü kez zina yapmış birini kendilerine eş olarak seçmekte ve çocuklarının babası yapmakta behis görmüyorlar ben de onu anlamıyorum. Bırak dini ben öyle her önüe gelenle birlikte olabilen bir insanla birlikte olmam sağlık açısından bile kim bilir hangi kadınlardan zamanında ne gibi mikrop ya da hastalık kaptı belki çoğu erkekte hastalık yapmıyor sadece taşıyıcı bile olabiliyorlarmış evlendikten sonra eşine bulaştırmaycağı ne malum güvenemem ben öyle bir erkeğe.

Son düzenleme:
BİR DE ŞU ÇOK İLGİÇN GELDİ BANA. " birlikte olmak istiyorum" demişsin de . bizden ne bekliyorsun. bu o kadar özel bir konu ki. oylama ile, ya da ikna edilerek verilecek bir karar değil. yani şurda 1000 kişi seni cezbedici cümleler kursa ne olur ki, eğer sen pişman olacaksan. ya da sen gerçekten birlikte olacaksan herkes sana dur dese kaç yazar. bence bu kadar özel bir konuda hiç tanımadığın insanların deneyimleri ve fikirlerine başvurman seni ileride üzeleceğin ya da pişman olacağın günlere götürebilir.

Burda edebiyat yapmaya gerek yok çok çirkin bi tabir ama ben erkeklerin mantığını çözdüğüm için ve onları bildiğim için onlar düz mantık öyle görüyorlar ama haklılar,onlarda kız olsam yapmam diyorlar.Evet basit kendine değer veren evlenip yaşar,kendini kullandırtmaz ancak böyle değerini korur yatarak değil.

Anlatım tarzından bile böyle bir şeyi kaldıramayacağın gayet açık,yatsan ne geçecek eline evet yatan kızlar 2.el kızdır tüm erkeklerin kafasında eğlenilecek kızdır bunu kabul ediyorsan yap.

Arkadaşın avukatı değilim ama cümleyi tam olarak ele alsanı ?"Erkeklerin kafasında" diyor ve bu çok doğru bir tespit. Erkek onu eğlencek kız görür kim bilir kaç kişi ile yatmıştır gerçekten bir kişi ile olsada kadın bazı uyanık kadınların klasik yalanlarını bildiği için ve bu klüpte üye olmadan okunun konulardan alıntı yapıp kendilerine pay çıkaran erkekleri biliyormusunuz ?

Bir konu örneği vereyim bir bayan arkadaş erkek arkadaşına bakire olmadığını söylemiş bir kişi ile oldu diye ama aslında dört kişi olmuş hayatında bu ortaya çıkarmı diye korku sarmıştı. Erkek beyni nasıl algılar empati kurun ?

İşte böyle kadınlara böyle eylemlere karşı olmamın sebebi gerçekten tecavüze uğrasada gerçekten bir kişi ile o an ki düşünce yapısı ile birlikte olup sonra pişmanlık duyarak bir daha böyle bir eyleme kalkışmayan kadın otomatikman aynı kefeye konuluyor çünki klasik yalandır onun beyninde artık...

Pardon o bakire olmayanları kim bozuyor, yukardaki kendi kendini bozan feminist arkadaş örneği gibi değildirler sanırım. Ha bu arada ilişkiye girenlere 2. el deniliyorsa ona da spot falan mı dememiz lazım gelir bilemedim.

Onla bunla düşüp kalkan erkeğin zihniyeti de bilmem nesi de beni alakadar etmez, bekareti önemli sayıyorsanız önce bu pislikleri uzaklaştırırsınız etrafınızdan. Bahsi geçen genel ev kadınlarından daha çok midemi bulandırır onlar. Onların zihniyetlerini kalkıp da "ya bak erkek milleti işte böyle" diye argüman olarak kullanmam.

Adam kendini saklayıp, bakire kız istese amenna. Milletle düşüp kalkıcan, elin onlarca kadının vücuduna değecek, sonra da el değmemişini arayacaksın. Şu an dilimin ucunda çok güzel küfürler var bu zihniyete, ama terbiyemi bozduğuma değmez.

Burada bu erkeklerin konuşulması bile gereksiz. Dediğim gibi arkasında duramayan bayanlar gider diktirir, umarım da böyle pis zihniyetlileri bulur.Bakire bakire diye aranırlarken çok da iyi olur onlara.

Yukarıda bir cümle okudum, konu içinde anlamlı aslında. Bir arkadaş iyi ki genel ev kadınları var demiş. Ya evet, onlar olmasa biz ne yapardık mazallah. Hayatımız namusumuz erkeklerin şeyinin ucuna düştü. Tövbe estağfurullah.

Son düzenleme:
Konu nerelere gelmiş, konulara din karıştırılması yasak dedik, başka üyelerle olan kişisel polemiklerinizi topiklere taşımayın dedik ama hala tam gaz devam ediliyor.

Konuyu toparlayın lütfen...

Bu iş acabalarla yaşanmaz.Yaşınız küçük ve kariyer sahibi de değilsiniz henüz.Bence sizin için doğru bir zaman değil.Ben evlenmeden kocamla beraber oldum ama çok emindim.Bakire olmayan bi bayana kötü gözle bakmayan memleketten biriyle evlendim tavsiye ediyorum :1:

Sadece forumda mı? çevremde bekaretini kocasına saklayanlardan çok duydum, erkeğin tecrübesi olmalı lafını. Kendilerine cinsellik de kılavuzluk etmesi için muhtemelen daha önce hayat kadınları birlikte olmuş adamlardan bekliyorlardı bunu düşünün.

Bu toplumda erkeklerin de işi de zor...
Hala milli olmadın mı diye dalga geçerler, erkekliği skor tutarak kaç kadınla yattığına bağlarlar...
Kadınlar bile erkeğinin tecrübeli olmasını istiyor.

Son düzenleme:

Herkes için geçerlidir.
o nedenle de evlenirken eşlerine sormuyorlardır bile
.

Bence öyle sanmıyorlar canım, hatta biliyorlar kadın içinde erkek içinde aynı olduğunu, ama bu konuda dini normları değil, ikiyüzlü toplumsal normları baz alıyorlar...

yalnız bir an önce hüküm vermezseniz dava zaman aşımına uğrayacak benden söylemesi

daha çok küçüksün böyle daha iyi canım belki olmayacak bitecek bu ilişki o zaman pişman olacağın bir neden olmasın aklında bence böyle kal ne zaman başına duvak takıldı helalın oldu o zaman onun ol

bakın 50. kez söylüyorum, isteyen evlendiği gece ilk cinsel deneyimini yaşar, isteyen öncesinde, isteyen kıymetli bekaretini evlendikten sonra da KORUMAYA!!! devam eder. ama bu kimseye diğer kadınları 2.el, bozuk v.s. diye yaftalama hakkı vermez!
ayrıca vermek ne çirkin bir ifade...

ben her şeyin yeri ve zamanı gelince yaşanması gerektiğini düşünüyorum.

2. el muamelesi yapmak kadınları aşağılamaktır. başka bir şey değil. bizler niye erkekler için bu tabirleri kulanmıyoruz. madem onlar 2. el diye hitap ediyorlar. bir çoğunun uçkuru bozuk! asıl onlar 2. eldir. onunla bununla birlikte olunca erkeklik oluyor.
bizde onlara 2. el muamelesi yapalım ki ne b... yediklerini anlasınlar. gerçi anlamazlar. bir çoğunda beyin kalmamış, sadece uçkurdan ibaretler...

Son düzenleme:
Back