burdaki arkadaşlar inan bana senin iyiliğin için konuştu .senin zarar görmemen için .20 yaşındasın sonuçta çok gençsin .ama sen burdakileri suçlamaya başlamışsın .kararını veridiysen neden soru açıyorsun ki anlamadım .burda sana yardımcı olmaya çalışan insanlara daha kibar konuş lütfen .biz kimseye herşeyi yapın ama bekaretinizi koruyun demedik .el değmemiş kız yok diyorsun hayır var .kimseye haksızlık yapma .benim yakınen tanıdıklarım var hemde nasıl insanlar inanamazsın .öle çarşaflı falan değil yani .kızlara haksızlık yapmayın lütfen .yapanlara saygı duyuyoruz ama yapmayan yok diyemezsin kimsenin hakkına girme .ne istiyorsan onu yaşa madem .bizi ilgilendirmez .biz seni uyardık dinlemezsen sen bilirsin .
Bir anne olarak 23 yaşımdaki kızıma ben kalkıpta birlikte yaşamak istersin diye konuşmam lafını bile etmem....
Evlatlarımız bizim için değerlidir helede belirli bir yaşa geldilerse doğruları göstermek yanlış yapmamaları için elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım...
Nacizane düşüncem bu benim başka hayatlar beni ilgilendirmez zaten......
Oldukça kibar ve saygılı konuştuğumu düşünüyorum. Muhtemelen de benden yaşça büyüksünüz. Tartışmaktan anladığım suçlamak değil. Ama o insanları eleştirmememizi beklemeyin. Bana göre yanlış. Kendi görüşünce mantıklıdır belki. O da bizi ilgilendirmez biz sadece tartışıyoruz.
kuzum eskiye dönmiyim diyorum ama kibar konuş dicek en son kişi sensin sanırım, belaltı vurmuşluğun bile var çocuğu olmayan bi arkadaşımıza karşı
Annem de istemez ama benden kıymetli olmadığını bilir ve ona söylememi isterdi. Riskleri açısından. Tabi dediğiniz gibi hayat görüşü...
bir kaç kişi öyle diye bütün bakire kızlar öyle mi peki ?neden günahına giriyorsun o kızların .sen burda tartışma yaratmak peşindesin çok açık .madem bizim görüşlerimiz saçma sapan tamam kendi bildiğini yap neden konu açıyorsun ki anlamadım .sana yardım etmek istedik okadar .ben senin iyiliğin için diyorum ama sen ne biliyorsan onu yaparsın .5 yaş büyüğüm canım senden çok değil 25 yaşındayım .ama bazı şeyleri senden daha çok gördüm yaşadım sanırım türk insanın yapısını çok iyi çözdüm .ben yaptım kız sende yap ne olucak mantığı kendi yanına insan çekme çabası .söylenicek çok şey var ama neyse .
Sonuç olarak büyüksünüz, saygısızlık etmek istemem. Görüşleriniz "saçma sapan" demedim hiçbir zaman. O yorumu kendiniz katıyorsunuz, söylediklerimin öyle bir izlenim yarattığını farketmemiştim. Hepsine de öyle demedim onu da nereden çıkartıyorsunuz. Az bir kitle kaldı o halde olan dedim. Çevremdekileri göz önünde bulundurarak. Tartışma yaratmak istesem "Sevgilimle birlikte olmak istiyorum ya napayım ama cesaretim yok" yazar geçerdim ama uzun uzun açıklama ihtiyacı hissettim konuyu yanlış anlaşılma, bulanıklık olmasın diye. Ki çoğu arkadaşımız da anlayışla fikrini belirtti. Teşekkür ederim...
az bir kitle değil işte o kitle. çok büyük bir kitle .senin dediğin kitle çok ufak .ben 30 yaşında eline erkek eli değmemiş kkadınlar tanıyorum biliyor musun öyle çok var ki .bir kaç kişinin gazına gelip hayatını mahvetme sakın benden sana abla tavsiyesi .
pembepinar seninle ne derdim olabilir seni benden iyi tanımış olanlar var, ben de senden 2 yaş büyüğüm senden daha çok şeyide ben görmüşümdür eşin jinekolog sor bakalım nelerle karşılaşıyodur her gün, Türkiyede her konuda olduğu gibi bu konuda da ikiyüzlü insanlar, her haltı yer ama bakireyim der, bakire olarak evlenir o kızlar benim için çok daha aşağı bi yaşam formudur, en azından bu arkadaş sevdim yaptım diyebilecek yapıda biri
demekki konunun gidişatını konu sahibi belirliyor.birilerine duyurulur.Sanırım sakin ve uzlaşmacı tepkiler verdiğim için pek saldırıya uğramadım :) Açık, dürüst, samimi olmak çoğu aklı başında insanla iletişim kurmak için yeterlidir :)
Hiç bir annenin onaylayacağı bir şey değil bu beraber yaşamak fikri,ben zaten onay vermem ki buna zaten cesarette edemez...
arkadasim merhaba yasim 21, 2 bucuk yillik evliyim ve 7 aylik kizim var,
ben esimle 2006nin baslarinda tanistim,
3 yil gizli sakli bulustuk sana acik konusiyim,
esimle boyle konu hakkinda konustuk kendisi tatli diliyle
beni bastan cikaricakti misal:
zaten benimsin, zaten evlenicez seni asla birakmam falandi filandi,
ben bu sozleri yemedim ona aynen su cevabi verdim,
herseyi zamaninda yasasak en digrusu hem dini yonden hemde
uygunu boyledir, kim garanti verebilirki ayrilmicamizi,
bana küsmustu ona guvenmiyorum onu istemiyorum zannediyordu,
sonra nisanlandik 6 ay sonra evlendik,
ilk gece ise bana tesekkur etti, ve o gecenin kiymetini ogün anladi,
yani diycegim oki bence hernekadar gec evlenirseniz evlenin
bekleyin o gecenin anlamini anlicaksiniz:13:
pardonda neden iğreniyorsun ?bu ne biçim uslup .bakire olan kızlar mı övünüyor bu toplumda ?yada bakire değilim amann hayatımı yaşaıyorum sizi kezbanlar diyenler mi övünüyor ?hangi ülkede yaşıyorsun sen ?ben kimsenin şu ana kadar bakire olduğum için gurur duyuyorum dediğini duymadım .bu bir tercihtir .sen nasıl evlenmeden önce tercih ediyorsan ilişki yaşamayı bazı insanlarda tercih etmiyor .ben sanmıyorum kimse beni almaz diye yapmadıklarını bu işi .allah korkusundan dinen vicdanen rahatsız olucaklarını bildikleri için yapmıyorlar .bu onların yapılarına ters olan birşey sonuna kadar destekliyorum .
o kadının kendi tercihi biz asla yargılamadık arkadaşı .onun iyiliği için söyledik ama kendisi bunu anlamamakda ısrarlıysa ben bilemem .benden uyarması .kendi bilir .20 yaşımda hayatımın baharında 32 yaşındaki bir adamın iihtiyaçları var diye kendimi feda etmezdim açıkcası .
biriyle birlikte olmak niye hayatını mahvetmek olsun adam onu bırakır diyemi, e evlenincede bırakabiliyolar, işte bu düşüncedeki kadınlar boşanıncada kendilerine kötü gözle bakılacağını düşündükleri için sırf evli kalmak uğruna çile çekiyolar
evlenmeyi hiç düşünmezse?
Hayatını kesinlik ile mahvetmek değil aksine istediği biçimde şekillendirmektir ama birlikte olduğu erkek onun ile evlenme mecburiyetinde değil bir arkadaşımızda isteği ile yaşamasına rahmen ayrılık sebebi ile bunalıma girdi ona mecburum dedi hatta anlaşarak yani cinsellik olmayacak diyerek tekrar bir araya geldi ne oldu adam ile birlikte olmadı diye dayak ve hakarete maruz kaldı. O sana sen ona mecbur değilsin sonuçta işte bu olgunlukta olamayanların yaşamaması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?