siradan olmak konusunda ben sunu dusunuyorum..
bazen hymenoplasti konusunu forum takipten goruyorum..
bu insanlar bazilari buyuk bi askla guvendikleri adamlara yada
s....zin birinin gazabina ugramisalr (allah yardimcilari olsun)..
ama guvendikleri adamla birlikte olurken o an bunu dusunmemisler ama
simdi iclerinde yasadiklari firtina ile bunun derdine bakmaya calisyorlar..
eger bu durumdan dogan bir sikinti olmasaydi
neden tamiri ile ugrassinlar...
degersizlik olarak degil..
ama hem bedenen hemde ruhen zor degilmi..
oha diyorum başkada birşey demiyorum.20 yasındasın daha ıyıyı kotuyu tam olarak ayırt edemıyorsun ve sevgılın 32 yasında bıseylerı yasamıs senden daha olgun artı 1 yıldır berabersınız nasıl bu kadar guvenebılıyorsun.benım ılıskım 6 yıldır devam edıyor ben bıle hala tam olarak guvenemıyorum.tabı senin kararın senın seçimlerin bır adım atarken gerı donemeyecegını omur boyu pısmanlık ıcınde yasayacagını asla unutma.
zaten diktirme peşinde koşacak insan kusura bakmasın da biraz orasını tutacak. o işi yapıyorsan arkasında durabilmelisin..
evlenmeden önceki hayatla ilgisi yok.kendini tanımlarken bakireliğini de bir sıfat olarak öne çıkartıyor.. zavallı bir bakış açısı. kişiyi farklı kılan zekası, hayata bakış açısı, duruşu, karakteri, konuşması, oturması, kalkması...vs. dir. ..daki zar değil.
doğuştan zarı olmayan ne yapsın? intihar mı edecek?
yazık bu zihniyete.. daha doğrusu kadını bu şekilde düşünmeye iten, kendini göz göre göre aşağılatan ataerkil zihniyete..
Bakirelik gittimi sende sıradan biri olursun. Birde zina yapmamalısın. Büyük günah. Sakın yapma.
Bakirelik gittimi sende sıradan biri olursun. Birde zina yapmamalısın. Büyük günah. Sakın yapma.
Şu yorumları okuyunca erkeklere hak veriyorum bacak arasında namusu erkekten önce kadın arıyor maalesef. evlilik öncesi ilişki tercihe bağlı tabi lakin yaşanmadığında övgü yaşanığında da kınama hak edecek kadar çoğul bir durum değil kadın ve erkek arasında, özel bir konu. Tedirginlik yaşayan binlerce kız var Türkiye de neden? etraf ne der, ailem ne der, duyulmasın, bilinmesin... bu yüzden bir kadının sosyal statüsünün ve sağlam bir gelirinin olması lazım ki kimsenin istismarına uğramasın erkekten önce yine kadınlar zarar veriyor kadınlara... Sözüm meclisten dışarı bekaretini önemseyen kızların çoğunda aman bakire kalayım da hangi yöntemi denersem deneyim yeter ki ilişkiye gireyim mantığı hakim yakın çevremde çok var bu kızlardan arkadaş olarak iyi insan olarak da o yüzden yaşamı beni ilgilendirmez ama bakire olmayan kadına kötü kadın damgası vurup gidip sevgilisi ile ters ilişki yaşayan veya farklı şeyler deneyen kızlar var. çocukluktan başlıyor bu ayıp, tü kaka, günah sonra bu kızlar evleniyor bi sürü kızın üstünden geçmiş adam bakire kız aldım diye geriniyor lakin bir süre sonra kadının utangaçlığından ve rahat cinsellik yaşayamamaktan dem vuruyor kadın da vazife gibi yapıyor bunu. erkeğin de gözü dışarı kayıyor... konunun sahibesine gelince doğal olarak kendisinden büyük biriyle beraber olduğu için onun da istek ve ihtiyaçları olabileceğini göz önünde bulunduruyor ve sevdiği, pişman olmayacağı bir adamla yaşamak istiyor bunu birlikte olduğu kişi de olgunlukla karşılıyor ve sahip çıkıyor saygı duyuyor ona. benim dayım 55 yaşında evlendi mühim olan yaş farkı değil huzur, ağız tadı, sevgi, saygı belki bu insanlar evlenecek 6,7 yıl sonra adamın yaşı 40a dayansa kaç yazar arada sevgi olduktan sonra. o kadar fevri ve aşağılayıcı yorumlar yapmışsınız ki hadsizliğin bu kadarı. millet din tillahı kesilmiş zaten bu ülke de herkes biliyor bir biz cahiliz... din sevgisi, Allah sevgisi bu kadar ucuz değil. Peygamber efendimiz kafire bile sen neden kafirsin dememiş sizin ne haddinize?
Burda bazı kişilere verilecek çok güzel cevaplarım var ama susuyorum, bam-lanmak istemiyorum.
Yalnızca şunları söyleyeceğim. Evlenene kadar kırdığı cevizler kırkı geçmiş bir adama, kadın el değmemiş bakire bedenini sununca kadının yaptığı marifet mi oluyor?
Asıl kötü olan da bazı kadınların kendilerini bu kadar değersizleştirmiş olmaları. Bakire olmalarıyla övünen o kadar çok kadın var ki şu toplumda... Gerçekten acınacak bir durum... Üzülüyorum. İğreniyorum!
ama malesefki tolumuzmuzdaki bazı insanlar ki çogunlukta.
bunu kötü birşey olarak görüyor bazıları içinde değil.
konu sahibide sanırım bu mantıktaki insanların içinde olabilir.
pardonda neden iğreniyorsun ?bu ne biçim uslup .bakire olan kızlar mı övünüyor bu toplumda ?yada bakire değilim amann hayatımı yaşaıyorum sizi kezbanlar diyenler mi övünüyor ?hangi ülkede yaşıyorsun sen ?ben kimsenin şu ana kadar bakire olduğum için gurur duyuyorum dediğini duymadım .bu bir tercihtir .sen nasıl evlenmeden önce tercih ediyorsan ilişki yaşamayı bazı insanlarda tercih etmiyor .ben sanmıyorum kimse beni almaz diye yapmadıklarını bu işi .allah korkusundan dinen vicdanen rahatsız olucaklarını bildikleri için yapmıyorlar .bu onların yapılarına ters olan birşey sonuna kadar destekliyorum .
o kadının kendi tercihi biz asla yargılamadık arkadaşı .onun iyiliği için söyledik ama kendisi bunu anlamamakda ısrarlıysa ben bilemem .benden uyarması .kendi bilir .20 yaşımda hayatımın baharında 32 yaşındaki bir adamın iihtiyaçları var diye kendimi feda etmezdim açıkcası .
Yapılan bazı yorumlar beni hem kızdırdı hem düşündürdü hem üzdü, biz kadınlar bir derdim var köşesine daha çoooook konular açarız
Konu sahibi arkadaşım senden 1 yaş büyük erkek kardeşim senin yarın kadar olgun ve aklı başında olsa öper başıma koyarım inan bana, yaşın küçük aklın ermez diyenlere kesinlikle katılmıyorum, zaman armutları olgunlaştırır insanları değil diye bi söz vardı konuya cuk oturdu
Olaya dini çekincelerle değil tamamen duygusal yönden bakıyosun bu da dini yorumları geçersiz kılıyo buna memnun oldum
Şimdiki eşimle 17 yaşında tanıştım ve 9 sene çıkıp evlendim bu 9 senede birlikte tatilede gittik yalnızda kaldık birlikte olmayı çok istediğim zamanlar oldu ama sanırım bilinçaltımda bi yer sürekli nemesis evlenince yap diyodu kendimi frenliyodum ama eğer frenlerim tutmasaydıda birlikte olsaydım ve ayrılsaydıkta aman Allahım değerim düştü beni kimse almaz napıcam ben diye karalar bağlamazdım sevdim yaptım derdim, karşındaki adamı iyice ölçüp tarttığını düşünüyosan kendinde buna hazırsan bu deneyimi evlilik önceside yaşayabilirsin ama evlilik konusundaki fikrinin değişebileceğini düşünüyorum tatlım, sevgiyle kal
Ben de çevremden evlenene kadar mantığını gördüm. Aa erkeklerle mi geziyor, ayıp ayıp. Annem bu konuda kısıtlayıcı olmadı hep konuştuk onunla. Kendimi değersizleştirmemi istemiyor -değersizlikten kastı da kendini her gördüğüne atmak- yoksa biliyor yapımı belki bir gün evlenmek istemezsin, birlikte yaşamak istersin, insanlar neler yapıyor demişti. Ben bu konuda neler düşünüldüğünü merak ettim. Acaba olgun insanlar neler düşünüyor dedim. Çevremde fazla yok öyle insanlar. Kendim istiyorum ama kendimden emin değilim... Bunun çözümü de biraz daha ertelemekten geçiyor sanırım...
İhtiyaçları var değil konu bayan, lütfen. Öyle bir ihtiyaç hissetmediğini söylüyor her defasında zaten ve biz çok gülüyoruz bu erkeğin ihtiyacıdır diyenlere. Çünkü komik erkeğin ihtiyacıysa kadının da ihtiyacı, bir taraf tutsun kendini diye bir şey olamaz. O da tutabilir nitekim tutuyor da...
burdaki arkadaşlar inan bana senin iyiliğin için konuştu .senin zarar görmemen için .20 yaşındasın sonuçta çok gençsin .ama sen burdakileri suçlamaya başlamışsın .kararını veridiysen neden soru açıyorsun ki anlamadım .burda sana yardımcı olmaya çalışan insanlara daha kibar konuş lütfen .biz kimseye herşeyi yapın ama bekaretinizi koruyun demedik .el değmemiş kız yok diyorsun hayır var .kimseye haksızlık yapma .benim yakınen tanıdıklarım var hemde nasıl insanlar inanamazsın .öle çarşaflı falan değil yani .kızlara haksızlık yapmayın lütfen .yapanlara saygı duyuyoruz ama yapmayan yok diyemezsin kimsenin hakkına girme .ne istiyorsan onu yaşa madem .bizi ilgilendirmez .biz seni uyardık dinlemezsen sen bilirsin .
yorumun pek enteresan geldi
İzninle sormak istiyorum;
bu cümlede neyi anlatmak istiyorsun?
çok kapalı mana içermekte
bir zahmet biraz daha açık ifade eder misin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?