• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

birbirinin ilki olmak önemli olan, bir insan herşeyi yaşadıktan sonra bakire olsa ne olur olmasa ne olur?

ben şahsen bekarete önem veriyorum, ama bakir olmayan bir erkeğin bakire kız istemesini doğru bulmuyorum. o yüzden eşimle sevgiliyken çok sordum başından birşey geçti mi diye çok yeminler ettirdim. zarları da yok ki, doktor raporu alasın :1: .

bakir olduğuna emin olduğumda onu bu ilişkiye layık buldum. çünkü o benim ilkim, ben de onun ilki olmalıydım. ilk heyecanı, ilk dokunduğu ten, ilk hissettiği sıcaklık...

eğer evlenmeden ayrılsaydık, ikinci erkekte böyle bir kıstasım olmayacaktı, ve gerçeği açık açık anlatacaktım, beğenmiyorsa da güle güle :3: .

ancak evlendik.

peki evlendikten sonra neden pişman oldum? çünkü gerdek gecesi çok sıradandı, ilk ilişkimizi yanlış bir zamanda harcamıştık. düğünümüzün olduğu akşam o mutluluk ve heyecanla yaşamak isterdim.

artık bekaret resmen utanılacak duruma düştü.kendimi eşime hediye paketi halinde sunmaktan çok mutlu oldum:16:

bu kişisel tercihtir bu şekilde mutluysanız en güzeli.. benim konu sahibi ile ilgili tek dileğim pişman olacağı bir şey yapmaması.

yani birlikte olur gün gelir ayrılırlar pişman olur ya da yıllarca evlenmeyi bekler ve en güzel anlarını tam anlamıyla paylaşmadıkları için de pişman olur..

tamamen tercih meselesi

hayir yok siz beni yanlis anladiniz,
ben tabiki kendimce bir karar verip ilk gece olmasi gerektigini dusundum,
sadece bakireligimin gitti o gece piskolojimin bozuldu,
oncesinde yasamis olsaydim kim bilir nasil olurdum diye yazdim,
kuszra bakmayin kendimi cok iyi ifade edemiyorum dogma buyume yurtdisindanim
anca bukadar umarim yanlis anlamazsiniz.

ben senin için yazmadım canım.dikkat ettinse yorumunu beğendim.senin cevap yazdığın kişiye istinaden yazmıştım.kusura bakma canım:34:

bu sadece seni ilgilendiren bi durum ama madem fikir sormuşsun yaşın çok küçük 1 sene uzun bi sene değil ve aranızda ki yaş farkından dolayı
birde bu şekilde sorman bile hazır olmadığı gösteriyor o yüzden böyle bi işe kalkışma

bakireliği ne hediye paketi ne de namus kavramı olarak görüyorum
herşeyi yaşayıpta bi damla kan geldi diye kocam benim ilkim diye ortalarda gezinenler var

o yüzden kimse kimseyi yaptıklarından dolayı yargılayamaz

Son düzenleme:
dün de dedigim gibi pisman olmayacagını hatta o kişyle kesin evlenecegını bılsen bıle yapmamalısın.

bu benim düsüncem.

bu kişisel tercihtir bu şekilde mutluysanız en güzeli.. benim konu sahibi ile ilgili tek dileğim pişman olacağı bir şey yapmaması.

yani birlikte olur gün gelir ayrılırlar pişman olur ya da yıllarca evlenmeyi bekler ve en güzel anlarını tam anlamıyla paylaşmadıkları için de pişman olur..

tamamen tercih meselesi

En önemlisi bu dileğiniz zaten.''pişman olmamak''
Bir kadın bekarete önem veriyorsa,sırf ben bu adamı çok seviyorum deyip onunla ilk cinsel deneyimini yaşadığında ,o erkekten ayrılmaya korkup her yaptığına katlanmak zorunda kalıyor.
Veya ayrıldığında çok büyük pişmanlıklar yaşayabiliyor.
Bekarete önem vermeyip,yaptığının arkasında durabilecek,pişmanlık yaşamayacak bir karakteri yoksa evlilik öncesi cinsellik kendini çok yıpratır.

Çok çirkin bir tabir olmuş.''kızlığını evli olmadığın bir erkeğin bozması''.
Biz kadınlar bile kendi aramızda ''bozmuş'' lafını kullanıyorsak,bir erkeğin evlenirken ''bozulmamış '' bir kız aramasını haklı çıkartmış oluyoruz.
Namus beyindedir deyip yukardaki cümleyi nasıl kurdunuz anlamadım.:26::26:

çok çok doğru buluyorum sözlerinizi
dün yorumumda ben beğenmesekte eleştirsekte bu toplumun ferdi olduğumuzu söylemiştim
ve şu an diğer yorumlara bakınca biz kadınların toplum içindeki asıl eleştirenlerimizin erkeklerden çok hemcinslerimiz olduğuna iyice kanaat getirdim
güzel güzel yorumlar yapıp bize fikir soran arkadaşımıza yardım edemiyoruz malesef
ancak birbirimizin namus bekçıliğini yapıyoruz
biriyle birlikte olmak özeldir ama bu eşin olursa bana göre çok daha özeldir
bu güzel olaya kötü kelimelerle yorum getirmek bizim ancak birbirimzin gözündeki değerimizi düşürür kanaatindeyim

bence birlikte olmamalısın neden diye soracak olursan erkekler cabuk elde ettikleri kızlardan cabuk bıkarlar sen kendini çekersen o seni elde etmek için daha cok uğrasır ilgilenir senle unutma saklı olan seyler daima kıymetlıdır tabi bu benim görüşüm gerisi sana kalmış
Merhabalar

1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.

Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.

Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.

Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.

Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?

Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?

Ve sanırım ben erken bir yaşta evlenmek istemiyorum. 30 umu bulmak isterim en azından. (Ülkemizde mümkün mü bilmiyorum.) Kendimce bir kariyer planım var. Çoluk-çocuk mevzusunda da ne yalan söyleyeyim çok istekli değilim. (En azından genç bir yaşta) Bu yüzden hemen demiyorum tabi ki ama belki bir kaç yıl sonra yaşanır ama evlilik öncesi yaşanmalı mıdır daha doğrusu yaşanabilir mi?

Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.

Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?

theress aslında bu soruyu burada değil aynı sosyokültürel ortamda bulunduğun insanlarla tartışmalısın. yaşam tarzını çevrendeki insanlar ve ortamın belirler. buradaki insanları aşağılamıyorum yanlış anlaşılmasın sakın, ama burada hayat tarzı seninkine hiç uygun olmayan insanlar da var ve onların vereceği tavsiyeler senin ahlaki anlayışınla veya sosyal çevrende kabul gören davranış biçimleriyle örtüşmeyebilir..

Şehir olarak türkiyenin belki de en rahat ve modern şehrinde yaşıyorum ama yakın çevremde hala bazı şeylerin aşılamadığını görüyorum (yargılamayı, burnunu insanların hayatına sokmayı kastediyorum)

katılıyorum. ama bizim toplumumuzda kadının "misyonu" koca bulmak ve çocuk yapmak. bekar kalmak istersin evde kaldın derler, evlenirsin çocuk istemezsin bunlar kısır derler...derler de derler. illa toplumun biçtiği kalıplara uygun yaşamak gerek (!) yoksa ayıplanırsın.

yaptığım yorumu evlilik vurgusu yapanlara istinaden yaptım, konu sahibini tenzih ederek tekrar sorayım bi kadının evlenmeme çocuk doğurmama tercihi olamazmı bu durumda sizce bu kadın bakire olarak mı ölmeli?

şu an yapmayacağım ama sırtlanmak istediğim ve mutlu olacağım misyon bu değil. toplumu tatmin edip uyumlu huzurlu mu görüneyim kendimi tatmin edip uyumsuz huzursuz mu bilemedim... gerçi bu zamana kadar toplumu tatmin ettim hep eleştirecek bir şey buldular huzur hala yok :) senden büyük, seni kullanır görmüyor musun vs. iç çektim...

Son düzenleme:
KK'nde her 10 günde bir bu tarz bir konu açılıyor.. Sonrası klasik.. Birkaç tane dini yorum, dini yorumu eleştiren diğer yorumlar, Birkaç yargılama en sonunda bütün kadınların birleşip toplumu eleştirmesi falan.. Artık yapılan yorumları nicklerden bile tanıyorum.. Düzen hiç şaşmıyor.. Bu arada 3-4 kişi banlanıyor ve en sonunda da konu kapanıyor bi sonuca da varılamıyor ne yazık ki. Ne tabuymuş ne zarmış tartışıla tartışıla bitmedi.
Şöyle bi yorum getireyim bu çevreyle çok alakalı bir durum.. Çevrendeki insanların düşünceleri genel kanısı yani iiçinde bulunduğun küçük toplum seni ve senin korkularını belirliyor.. Ama emin ol bu dünyanın en ilkelce ve ayrımcı düşüncesini aşmış azımsanmayacak düzeyde insan var..İstatistiki bilgi vermeyeyim ama çok var en azından benim çevremde :) Tabi ülkemizde "namus" diye bi kavram olduğu sürece bu konu da asla tükenmeyecektir. Çünkü kadının namusu kendi bacak arasına bağlıyken erkeğin namusu da çevresindeki kadınların bacak aralarına bağlı biliyosun. O yüzden sene olur 2032 hala aynı konu açılır hala aynı yorumlar yapılır bu düzen değişmez.. Sen kendi düşüncene bak ya topluma ayak uydur ya da cehalete kulak tıkamayı öğren. Tabi yaşının küçük olduğunu da göz önünde bulundurursak daha sağlıklı kararlar için bir süre bekleme kararını da çok doğru buldum belirteyim :13:

Şehir olarak türkiyenin belki de en rahat ve modern şehrinde yaşıyorum ama yakın çevremde hala bazı şeylerin aşılamadığını görüyorum (yargılamayı, burnunu insanların hayatına sokmamayı kastediyorum)

şu an yapmayacağım ama sırtlanmak istediğim ve mutlu olacağım misyon bu değil. toplumu tatmin edip uyumlu huzurlu mu görüneyim kendimi tatmin edip uyumsuz huzursuz mu bilemedim... gerçi bu zamana kadar toplumu tatmin ettim hep eleştirecek bir şey buldular huzur hala yok :) senden büyük, seni kullanır gömüyor musun vs. iç çektim...

Tatlım toplumu mutlu etmek gibi bir misyonun yok zaten.Senin duyguların,düşüncelerin önemli.Erkek arkadaşımla sevişmek istedim,seviştim,ayrılsakta bu benim için problem olmaz....Bekarete önem vermiyorum,benimle bakire olduğum için evlenecek adamla zaten ben evlenmem....Bu düşünce yapısında bir insansan tabiiki cinsellik yaşayabilirsin.
Ama ben senin buraya konu açmış olmana takıldım,kafanda acabalar varken böyle bir şey yapmamalısın diye düşünüyorum.

ben mesela suadiye gibi bir yerde yaşadım .bağdat caddesi gibi bir yerde doğmuş yaşamış biri olarak bu düşünceye sahipsem yani bilemiyorum arkadaşlar .yaşadığınız yerle ilgisi yok inanın bana .okumuşlukla cahillikle zenginlikle fakirliklede ilgisi yok .erkeklerin yapısı bu ve bunu değiştiremiyoruz .birilerinin sizi kandırmasına yönlendirmesine izin vermeyin .kimseye yapma sakın otur evinde demiyorum ama sonuçlarının çok ağır olduğunu görüyorum ve üzülüyorum .

ben bakire olarak evlendim ama kendimi sunmuş gibi falan hissetmedim ya da çok çok önemli bi iş yapıyomuşum gibi...ilk geceye bu kadar fazla önem yükleyenler evlilik boyunca yaptıkları diğer seksleri nasıl yorumluyolar merak ettim, kendimi sundum benim ilkim oydu ee ertesi gün noldu daha az mı önemli oldu 2.yapılan seks, anlatabilmişimdir umarım demek istediğimi

Şehir olarak türkiyenin belki de en rahat ve modern şehrinde yaşıyorum ama yakın çevremde hala bazı şeylerin aşılamadığını görüyorum (yargılamayı, burnunu insanların hayatına sokmayı kastediyorum)

şu an yapmayacağım ama sırtlanmak istediğim ve mutlu olacağım misyon bu değil. toplumu tatmin edip uyumlu huzurlu mu görüneyim kendimi tatmin edip uyumsuz huzursuz mu bilemedim... gerçi bu zamana kadar toplumu tatmin ettim hep eleştirecek bir şey buldular huzur hala yok :) senden büyük, seni kullanır görmüyor musun vs. iç çektim...

şehirle ilgisi yok canım yaa çok küçüksün anlamıyorsun .benim gördüğüm şeyler okadar ilginçti ki .adam boğaziçi mezunu kız arkadaşı bakire değil diye terk ediyor düşünsene .boğaz içini bitirmiş bağdat caddesinde yaşamış orda doğmuş büyümüş benim en yakın arkadaşımın abisi bu dediğim insan .yani böle örnek okadar çok ki .bunun okumuşlukla ilgisi yok beyin yapısıyla ilgilisi var .bide bizim oralarda herşey küçük yaşlarda yaşanıp tüketildiği için herkes evlenirken farklı birisi olsun istiyor .erkekler sıkılıyor artık yanlış anlama senin için demiyorum sakın ama kucaktan kucağa atlayan okadar çok kız var ki yani .bilmiyorum hakkında hayırlısı olur inşş .

pembepınar konu sahibi artık hiçbişey yaşamamış kız az dedi,ğinde çok kızmıştın ama şimdi sen kucaktan kucağa giden kız çok diyosun konu sahibide benzer bişey söylemişti,erkekler sıkılıyosa evlilik içindede sıkılır hep aynı kadınla olmaktan,sıkılmaması için hep gösterip elletmicezmi napıcaz,bide niye hep erkekler diyip cümle kuruyosun yahu kadının isteği arzusu önemli değilmi başlarım erkeğine

şehirle ilgisi yok canım yaa çok küçüksün anlamıyorsun .benim gördüğüm şeyler okadar ilginçti ki .adam boğaziçi mezunu kız arkadaşı bakire değil diye terk ediyor düşünsene .boğaz içini bitirmiş bağdat caddesinde yaşamış orda doğmuş büyümüş benim en yakın arkadaşımın abisi bu dediğim insan .yani böle örnek okadar çok ki .bunun okumuşlukla ilgisi yok beyin yapısıyla ilgilisi var .bide bizim oralarda herşey küçük yaşlarda yaşanıp tüketildiği için herkes evlenirken farklı birisi olsun istiyor .erkekler sıkılıyor artık yanlış anlama senin için demiyorum sakın ama kucaktan kucağa atlayan okadar çok kız var ki yani .bilmiyorum hakkında hayırlısı olur inşş .

Gene başladık kızlarımızı küçümsemeye.
Ne demek ''kucaktan kucağa atlayan o kadar çok kız varki''
Erkeklerin hepsi kucaktan kucağa atlıyor ama onlar birbirlerini küçümsemediği için ,bizlerde küçümseyemiyoruz.
Siz düşüncenizin ne olduğunu yazarken ,neden hemcinslerinizi aşşağılıyorsunuz?

pembepınar konu sahibi artık hiçbişey yaşamamış kız az dedi,ğinde çok kızmıştın ama şimdi sen kucaktan kucağa giden kız çok diyosun konu sahibide benzer bişey söylemişti,erkekler sıkılıyosa evlilik içindede sıkılır hep aynı kadınla olmaktan,sıkılmaması için hep gösterip elletmicezmi napıcaz,bide niye hep erkekler diyip cümle kuruyosun yahu kadının isteği arzusu önemli değilmi başlarım erkeğine

öyle canım öyle

yaşasın koçişler ölsün kadınlar :ssz:

Gene başladık kızlarımızı küçümsemeye.
Ne demek ''kucaktan kucağa atlayan o kadar çok kız varki''
Erkeklerin hepsi kucaktan kucağa atlıyor ama onlar birbirlerini küçümsemediği için ,bizlerde küçümseyemiyoruz.
Siz düşüncenizin ne olduğunu yazarken ,neden hemcinslerinizi aşşağılıyorsunuz?

Yanlış algılamayın amacım tartışma yaratmak değil ama aşağılamak değil ki bilinen gerçek çok var doğru tanışdığı gün evine giden aynı anda 8 kişiyi idare eden. İşte erkek beyni benim karım bunlar gibi olmasın diyor bakire değil ya bunlar ile aynı sıfatta erkek beyninde ki bu konuda biz kadınlarında çok güzel yalanları var değilmi ?

ben bakire olarak evlendim ama kendimi sunmuş gibi falan hissetmedim ya da çok çok önemli bi iş yapıyomuşum gibi...ilk geceye bu kadar fazla önem yükleyenler evlilik boyunca yaptıkları diğer seksleri nasıl yorumluyolar merak ettim, kendimi sundum benim ilkim oydu ee ertesi gün noldu daha az mı önemli oldu 2.yapılan seks, anlatabilmişimdir umarım demek istediğimi

bunu benim için yazdınsa,birisi bakire olanları kocalarına hediye paketi olarak yorumladığı için ironi yaptım.benim için bekaret önemlidir ama o yazıyı okuyana kadar hediye paketi olduğumu düşünmemiştim:34:

Back