Herkese merhaba ben 1.takımdan geliyorum.
Zayıflama serüvenim tartıda 90 kiloyu görünce başladı.o zaman kesin karar verdim artık zayıflamam gerektiğini,bir de zamanım azdı açıkcası.eylülden itibaren vermem çok zorlaşacaktı bazı koşturmalarımdan dolayı.hazır evdeyim dedim başladım.
Bu hafta 2.700 verdim,şu an 81.100'üm.diyete başlayalı kısa bir zaman oldu ama 90kilodan kurtuldum.Nasıl yaptım?
Karbonhidrat ağırlıklı beslendim.(Vegan) ama basit,zararlı işlenmiş karbonhidratlar değil,makarna beyaz pirinç ekmek yok.bol bol yeşillik,sebzeler meyveler.protein olarak kurubaklagillerden tükettim.vegan olamayanlar benim diyetime benzer diyet yapabilirler,ALKALİ beslenerek.
Vegan olduğum için aşırı su tüketmeme gerek yok 2.5-3 litre her gün su içmeye özen gösterdim.
her sabah yarım limonla kendime ılık limonlu su hazırladım ve aç karna içtim.
günde 3 poşet bitki çayı mutlaka tükettim.(özellikle yeşil çay,rezene ve adaçayı)
asla 2 öğün yapmadım,6 öğün en iyisi ama yapamasam da 4-5 öğün yapmaya çalıştım.
akşam 6'dan sonra yemedim.
akşam erken yatmaya gayret gösterdim.
rafine şekeri,paketli tüm yiyecekleri hayatımdan çıkardım(diyet ürünleri,formlar vs dahil! dikkat edin onlar da şişmanlatıyor!)
öğle ve akşam yemeklerime hep salata + 1 kase çorba ilave ettim.
asla ekmek yemedim.
tuzu çok kesemedim ama eskisine göre çok az yiyorum.vücudum ödem tutmasın diye salatalarıma vs mutlaka maydanoz kattım.bitki çayları da ödem atmama yardımcı oldu.
spor çok önemli! her gün min 45 dk tempolu yürüdüm.2 saate kadar bile çıktım ama en az 45 dakika her gün yürümeye çalıştım.
Umarım zayıflamak isteyenlere az da olsa yardımcı olmuşumdur,sevgiler