BİRİLERİ GEÇMİŞİ UNUTMANIN PİŞMANLIĞIN ÇARESİNİ SÖYLESİN NE OLUR

İş yerinde beni ağlattın. Gerçekten çok ama çok sevindim. Güçlü ol, evlatlarına her konuda sahip çık. Sen ANNESİN. Bunu başaracaksın. Artık kendine bir dönüm noktası açtın. Çok şanslısın birdeneden biliyor musun? Hem iki kız evladına em de iki kız kardeşe:)

Konu sahibinin toparlandığına çok sevindim. İki çocuk büyütürken çalışan bir anne olmak zaten yeterince zorr bir de kıymet bilmeyen, aldatan eş cabası...
Boşanıp tekrar evlenip çok mutlu olana rastlamadım. tabi mağdur olmayanlar. Sen pişmansan inan eski eşin de pişman ya da olacak. Çocukların sorumluluğunun sadece annenin üzerinde olmasına kızıyorum ama çocukların paikolojisini hiçe sayıp oradan oraya eşya gibi itilmesine de karşıyım. Bütün masrafı, soeumluluğu üstüne alma babalarına da yansıt mutlaka. Ayrıca çivi çiviyi söker kendine bak, bakım yaptır ne biliyim kilo ğroblemin varsa ver giyin kuşan hiç eski eşini umursama, ilgilenme, hakkında konuşanlar olunca da valla beni ilgilendirmiyor. Umarım hayatından memnundur onun huzurlu olması çocuklarım için iyi. O kadar de geç. Çocuk biz kadınlar için çok külfet ama en büyük teselli şu hayatta. Benim de iki çocuğum var çalışıyorum bankamatik kartım eşimde harcamalarını istediğim zaman inceleyebikirim ortak hesaba aktarıyor ama hiç bakmıyorum. bazen adam aldatsa ruhum duymaz elaleme paramı yediriyorsa diye aklıma geliyor ama bizimki sadık ve dürüst bunun şakasını bile yapamıyoruz evde. Ama sevilmediğimi hissetsem arkama bakmadan boşarım.gururlu ol! Kıymetini bilmeyen kimse için ağlama! Hiç yokmuş gibi davranmak en iyisi :)

gerçekten göreceksiniz..zaten ugur ko
Harika bir karar. Ama lutfen zorlanip birakma tamam mi? Tedavini de ihmal etme. Bu zorlugu asarsan ne kiymetli bir sey olacak senin icin. Hadi gorelim seni yavrucuklarin icin
şarın
:)) teşekkür ederim yazdıklarıız içn. bu site süpermiş ya..ya çevremde beni seven çok arkadaşım var. ama hep onların söyledikleri beni sevdikleri için taraflı bakıyorlar ve beni üzmemek için bana yaaln söylüyorlar gibi geliyordu.ama burdaki kimse beni tanımıyor.kimsede bana sen haksızsın demedi. bu aldatma olaynın adamın akrektersizliği ile ilgili oldugu ve en önemliside benim gerçek sorunumu bazıları tespit etmiş. evet bende aşırı kibir ve gurur var. nasıl oldu da beni aldattı bana bunu yaptı dedim. ben kimim ki..Alalhın bir kulu.onun cezasınıda benvermeyeceğim artık. Haddime düşmez Allahın adaletini sorgulamak.Elbet bir gün cezasını çekecek. İnanırmısınız şimdi ondan nefret etmeye başaldım.Hatta ayrılırken ona olan sevgimi zaafımı kullanıp mal paylaşımıda bile beni bür sürü zarar soktu. şu anki acım ve hırsım sadece ondan hakkımı almamak oldu. üstelik o adam o hesaplaşmada bir kuruşun bile hesabını yaptı.ben milyarların hesabını yapmadım. ama canım sağolsun diye düşünüyorum. beni 12 yıl sömürdü. şimdi sömüremüycek.şimdi kazandıkalrım benim. onun hakkı bende kalacağına benim hakkım onda kalsın.. hiç böyle şeyler düşünmedim bugune kadar.hep özledim. yapmasaydım etmeseydfim pişmanım diye ağladım. ama burda bana öyle tepkiler verdilerki anneliğimi sorguladılar benim. iyi de yaptılar.haklılar.herkesin eline diline yüreğine sağlık. kendimi tokatladılar. iyi oldu.. ilk defa adamdan nefret ediyorum..beni hiç sevmediğini kabul ettim. sömürdüğünü para ya önem verdğini kabul ettim. 500 tl nafaka istemiştim.kendi belirledi tutarı.bende üzülmesin demiştim. ama artık umrumda değil. çünkü onun geri dönerse kötü olmayayım dedim. ama artık geri dönse bile kabul etmeyeceğimden ayağımın tozuyla ona defol git hayatımdan diyebileceğim.şayet gelirse... o yüzden çocuklarımın geleceği için nafakayı artırıyorum. o adamdan nefret ediyroum. nefret de güçlü bir duygu. o adam nefret edilmeyi bile haketmiyor. ama şu an ancak bunu yapabiliyorum. ileride de nefret edemeyeceğim hiç bir duygu hissetmedğim anlarda gelecek. buna da inanıyorum...tekrar teşekkürler herkese...

Takıntı hastalığınız var sanırım kesinlikle tedavi olmalısınız yoksa insan kendini bu kadar üzen bu kadar acılar yaşatan birine kör kütük aşık olamaz...Sizinki aşk değil takıntı haline getirmişsiniz eski eşinizi, tedavi olunca siz bile hayret edeceksiniz benimde gözümde büyüttüğüm bumuydu diye....Ölümü düşünmüşsünüz bu bile hastalığınızın derecesini gösteriyor.Dünya eski eşinizin üzerinde dönmüyor.Daha karşınıza size değer verecek insanlar çıkacak bulunmaz hint kumaşı değil eski eşiniz....

Çocukları vermek iyi bir fikir değil
12 yaşında babasının ne rezil olduğunu idrak eden bir evlada git babanla yaşa denmez
Derseniz onu kaybedersiniz
İkinci bir konu yaşadığınız saplantı, eşinizi hayatınızın merkezine koyduğunuz için çekiyorsunuz bu sıkıntıyı
Evlenmiş olduğu için duygularınızla birlikte egonuzda yara aldı ve bunu sindiremiyorsunuz
Toparlanmak elinizde, sadece olmuyor durumunu kabul edin
Siz öncelikle annesiniz, her şeyden önce evlatlarınızı düşünmeniz gerekir
Ha içinizden bir ses çocukları veririm onun da ağzının tadı kaçar diye dürtüyorsa sizi sakın; çocuklarınızda onaramayacağınız hasarlara sebep olursunuz

Günaydın, bugün nasılsın konu sahibi, akşam çocuklarınla nasıl geçti merak ettim seni.
akşam çocuklarıma sarıldım.dertleştik. hayeller kurduk. evet..dün yazmıştım birilerine.kzıma sütlaç yaptım..aylar sonra onunla ilgilendim. çünkü hep mesaiye kalıyor. kurs devam ettiği çin smm bitirme kursuna gidieyor eve geç geliyordum. kurs bitincede mesaiye de kalmazsam erkenden yemek yemeden odaya gidip ağlıyordum.yada odanın bir köşesine gidip oturuyordum. annem bende kalıyor.çocukların yemeğini o yapıyor.o ilgileniyor.küçük kızımı aylardır o yıkıyor.evi annem temizliyor. kısacası 7 aydır genelde evle ilgilenmedim. arada onlar üzülmesin diye rol yaptığım iyyim dediğim zamanalr oluyordu. yada psikolga gidiyordum. etkisi bir kaç saat sürüyordu. dün de gittim psikologa. ama son görüşme dii. bir daha gitmiycem. çok kötü olursam gidicem.burası çok iyi geldi bana. dün kızımla sarıldık.hayelelr kurduk.istedği sütlaçı yaptık beraber.yedik..şimdide kararlar aldım. birz önce bir arkadaşa cevap yazdım. artık önüme bakıcam.maddi kayıplarım olduğunu düşünmeye başadlım.adamın beni gerçekten kullandığını anlamaya başladım.zaten biliyordum da kötü taraflarını görmüyorsun.geçecek...ilginiz için çok teşekkür ederim. ben çalşıyroum. bu aralar akşamları bu sitelye girip başkalarının dertlerini dinlemeyi etrafıma bakmayı düşünüyrum. sizlerin yorumları bana çok iyi geliyor. ve maneviyatımı güçlendirip bol bol dua edicem.isyan etmiycem..evet benim ki dert mi..gerçekten..geçecek tabiki robot değiliz ki..ama uzamamalı..evladını toprağa verenler ne yapsın..gerçekten bunları biliyorum ama bu acıları yaşarken de unutmamak lazım bunları..o yüzden halimize şükür etmeliyiz. gerçekten iyiyim..sadece kayıplarım emeklerim için üzülüyorum. ama kim emeğinin karşılığını almış kı..bu dünyanın öbür dünyasıda var..En güzeli Allahımıza havale etmek..

Konu sahibiii nasıl oldun merak ediyoruz inaşşalh herşey güzeldir
çok teşekür ederim..evet bugün iyiyim.. sizin mesajlarınzla.. dün kızımla dertleştik. hayeller kurduk..kızım benim güldüğümü görünce çok mutlu oldu..artık tüm sorunları üst üstte koyup dağ gibi yapmayacağız. her sorunla karşılaştığımda o adamı keşke bırakmasaydım demek yok. kızım sütlaç istedi.onu yaptık birlikte.. dertleştik. bana kendince asıl düzelmeyişimin babasını bu kadar geri isteyişimin sebepleri etkilerini de anlattı.bunları ilk defa konuştuk. bende dinledikten sonra hak verdim. herkes bana yazmış ya takıntılıyım diye. tabiki sevgiyi kıskançlığı hazmedememeyi görüyor.bunlarda var ama ailemin etkiside var galiba. ancak benim aileminde maddi manevi birçok sıkıntıları var. benim onlardan etkilendiğimi düşünüyor.belkide doğru söylüyor. annem babam geçen 3 yıl önce boşandı. 8 kardeşiz. 4 kardeş evlendik. ben boşandım. diğer kız kardeşim de 22 yaşında. 15 yaşında evlenmişti. 2 cocugu var.o da ilk küsüp gelmişti..benim büyük baskılarımla ve çevrenin zorla birleştirdik.bir çocuk daha oldu.aynı benimki gibi. bu defa olmadı resmi olarak boşandılar.aradan 2 yıl geçti. ben ayrılmadan önce 7-8 ay oluyor. yine ikna ettik birleştirdik. çünkü annem boşanmış. ailemin durumu iyi değil. kendi daha 22 yaşında..adam pişmanım dedi. dayak filan vardı. aldatmada ama benimki gibi dğeil..en azından çocukalrı baba ile büyür dedi.belki adam değişmiştir dedi.nitekim adam memleketini işini gücünü bırakıp annemlerin olduğu biizm memlekete geldi. yani ıspat etmiş gibi oldu. ama olmadı. hep varlık içinde yokluk yaşatıyor. hep de hiçbir düzelme yok.hatta 2 yıl boyunca görüştüğü kadınla da görüşüyormuş . annemde hem benimle ilgileniyor. arada çocuguma bakamsı sorun oluyor. eve gelemiyor.küük cocugum orda kalmak zorunda kalıyor. büyük kzım evde hiç bugüne kadar tek kalmamış. yıllarca önünde yemeği hazır evde babaannesi bakmış el bebek gül bebek bakmış. ama bunlarda evet benü üzdü.çünkü eski eşim benim ailemle görüşmüyordu. ve benim ailemde zaten ikinci birleşmeden sonra benle görüşmediler. iki yıl görüşmedik birleşdikten sonra.snra küçük kızım olunca eski eşim annemn bakmasını istedi. kendi annesi yaşlanmıştı. annem bakmaya başlamıştı. tabi benim annem başka birinin yanında çocuk bakıyordu. onun çocuguna bakıcıgına gel bizim çocogumuza bak dedik. neyse..şu an annemin de bir sürü sorunları var. diğer kardeşimlede ilgilenmek zorunda. bir erkek kardeşim var. 5 yıllık evli. o da eşiyle kavga etmiş.bavulunu alıp gelmiş. 4-5 aydır annemlerde kalıyor. sanki başımızda bir felaket var. ve ben evet ugur olsaydı bu sorunlardan uzak kalacaktım diyorum.çünkü ozaman ailemle bu kadar içli dışlı değildim. belkide kızım benim göremedğim şeyleri gördü. dün bana bunları söyledi. ama bu sorun mu sorun.. herkesin sorununu kendi sorunum gibi alıp önüme koyarsam dağ gibi olur.ben yapamam. herkesin çilesi ayrı. dua edicez.yapacak birşey yok. etkilenmiycez. biraz sabır.. işte bana çok takıntıısın diyorlar ama .burada 5 konu açtım ama hep eski eşimle ilgili.. aslında belkide asıl sorun bunlar idi.
şimdi iyiki nasılsın dedik diyeceksin.. çok yazdım ama yazdıkça rahatlıyorum. yazdıkça mantığım yerine geliyor. biz tüm engelleri aşıcagız. konuların birinde yazmıştım.kardeşim intihar etti diye. intihar sebebi boşanma oalyı zorla dönüşü ve tekrar olmayısı idi. şimdi onlarda oturup konuşacak. ya ayrılacak ya da devam edip gidecek. ama annemle de konuştum. annem bana da üzülüyordu. birkaç gün içinde sinir krizi geçirmiş.ben bunu dün öğrendim. artık annemide üzmüycem..gerçekten artık benim iyi olma vaktim geldi de geçiyor. o şerefsiz için herkesi mahvettim. birde benim ailemin sorunlarından kaçmak için evet bu adam olsaydı bunların derdini görmezdim diyorum.onlar benim ailem ya ..ne olursa olsun..bak kim var yanımda onlar var..şimdi benimde onların yanımda olma zamanım.. sorunlardan kaçmayacağız.üstüne gideceğiz.yine şükür..hamdolsun halimize..neden mi sağlımızla sınamasın Allahım bunlar gelip geçicek..işl.
tekrar teşekkür ederim.

üstelik diğer evli kızkardeşiminde eşi aldatıyor. onnuda iki ocugu var. ama o boşanmıyor. hep dua ediyor. bir kere aldattığını öğrendi .affetti. ama eşi ona yalvardı. affetti.ama yine eve geç geliyor işteyim diyor. kardeşimin içi içini yiyor. gurbette zaten. bizimde çok sıkıntımız var diye bize anlatmıyor. hep biz ona derdimizi anlatıyoruz. hepimizden uzak kimse yok yanında. aslında bende asıl sorun bunları görünce ahh ben ne yaptım diyorum.. ailem tamamen problemli dertli.. bende oturaydım yerimde.. ses çıkartmasaydım..Alalh belasını versin gidip geleydi.. evimde barkımda olaydm.çocuklarımın düzenini bozmasaydım dedim.. herkes bu kadar kötülüğü yapan adama nasıl katlandın diyor. işte sebep buınklar ..çünkü ona da demiştim daha önce..benim arkadamda güçlü bir ailem olsa sdeni bir dakika çekmem demiştim. oda bunu bildği için onu hiç bırakıp gitmeyeceğimi düşündü. ama yeter artık. herşeye rağmen bu kadar olumsuzluğa rağmen onu terk ettim. ben gerçekten güçlü bir kadınım..önce kendime inanıyorum. Benim Allahım var kimsem yok sa..Benim aileminde Allahı var.bırakın herkes vursun..ezsin.gün gelecek bizde güçleneceğiz.. bizde ayağa kalkacağız..söz veriyorum kendime.. ne kadar zor durumda kalsamda yiyecek ekmek bulamasamda o nalet şerefsiz adamı insan olmayan adamı aramayacağım. hiç bir yaşadığım sorun beni ona itmeyecek... söz..kendime...aileme sarılacağım..çocuklarımla birlikte.. herşey güzel olacak ya.. kader bize de gülecek..

bana eş mi evlat mı diye sorsalar kesinlikle evlat derim onun gülüşünü hiç birşeye değişmem kızım için yaşar kızımın geleceği için çabalarım .....çok olumsuzluklar yaşamışsınız Allah sabır versin ama değmeyen birine bu kadar acı bence gereksiz...Evlatlarınız varya onların kokuları hissetmeniz onların yanınızda olması yeter bence...

Cok güzel seyler yazmissin cok sevindim senin adina iste bu kadar ,hersey düzelicek gecicek cocuklarinla huzurlu mutlu olucaksin .Annende eli öpülesi kadinmis annene saril elini öp Annecim Allah senden razi olsun de .

peki ilaç felan kullanmıyor musun takıntı olayı var sen de ve kolay geçecek gibi değil

Canim o kadar uzun yazilar yaziyorsunki hersey cok birikmis icinde ,artik unut o adam hakkinda birsey düsünme yazma birak gitsin ,ne yapiyorsa yapsin ondan gelicek paranin nafakaninda hesabini yapma ,calisiyorsun gencsin yapmak istediklerini kendi egitimin acisindan yap ,is vereninde cok iyi biriymis sana yardimlari olmus oluyor kulak arkasi yapma söylediklerini.

Sen eski sorunlarini deseledikce icinden cikamazsin ,onlar arkada kaldi diye düsün eski bitti mazi ,önüne bak gelecegine bak, cocugunu bir sütlac bile mutlu etmis daha ne istiyorsun ,cocuklarina sahip cik onlar seni iyi görsün.Büyük kizinin akli basinda onunla arkadas gibi ol ,o sana yardimci olucaktir ,cocuk deme hele kücügün 3 yasindaki sevgini eksik etme en tatli zamanalaridir artik geride kalani düsünme lütfen .Gününe o adami düsünerek baslama cocuklarini isini gücünü gelecegini düsünerekten basla gecmisi degil.Maddi zararlarin olsa bile Allah sana kaybettiklerininden daha fazlasini verir merak etme.

Ahhhhh canım çok mutlu oldum harika şeyler olmuş çocuklarınla sen onları bırak herkesi bırak kardeşin tabi canın ama belli süre kardeşini bile düşünme evlatlarına sarıl herşey geçecek sen sadece inanan buna ve kendini evlatlarına sonra Rabbime ada herşeyin en güzelini en doğrusunu o bilir

kusura bakmayın biraz sert yazıcam. yazınızı okurken çok sıkıldım! bir insan bu kadar mı kendini zavallı görür dedim. siz kendi kendinize acıyorsunuz bence. kendinizi o yok diye boşlukta hissediyor, ezilmişlik duygusu hissediyorsunuz! adam sizi sevmiyo o gün gibi açık. defalarca aldatmış, sonrasında evlenmiş. siz hala gurursuzca dönmesini bekliyosunuz!!! o masum çocuklarınıza haksızlık ediyorsunuz! sana anne o seni hak etmiyor diyen kızınızı, daha 3 yaşındaki öteki ana kuzusunu o adama göndermek istiyosunuz! en fazla da buna kızdım. hic kimse anne sevgisini, ilgisini, sıcaklıgını veremez! üvey annenin nasıl davranacagını bile bilmiyosunuz! belki onların düzenini bile bozmak istiyo olabilirsiniz çocuklarınızı göndermek isteyerek! ÇOCUKLARINIZI BU İŞLER İÇİN KULLANMAYIN. bu kadar da aciz olmayın lutfen.

sonraki yazınızı okudum ve sevindim sizin adınıza..hic kimse sizden ve evlatlarınızdan degerli degil..umarım daha da iyi günler yaşarsınız. çalışan bi annesiniz çocuklarınızı asla başkasına muhtaç ettirmeyin...

Bir erkek,bir kadına,çocuklarının annesine,eşine yapılacak en kötü hareketleri yapmış,aldatma hakaret,suistşmal etme...bi de sütüne bi kılıf uydurmuş her erkek aldatır diye..
Sen bir kadın bir insan herşeyden önce bir anne olarak hala sana bunları yaşatan erkeği sayıklıyorsun.Yapamayorum unutamıyorum dye birşey yok.Sen unutmak istemiyorsun.Allah hayatta ne dertler,ne acılar veriyorda gün gelip unutuluyor hepsi.

Karısının kıymetini bilmeyip iki evladını bırakıp evlenen adam mı mutlu olacakçHeee karısı ağlak aciz davranmazsa sana davrandığı gibi olmayacaktır.

Onu da Allah yarattı seni de.Nedir bu kadar kendini bağlamak.Ölümü düşünmek.Allah için evlatların için yaşamıyor da bir erkek içinmi öleceksin.Ne kadar kolay geliyor dimi sana,çocuklarım 3 gün ağlar 4.gün unutur.Ben koca kadın oldum annemin acısı hala burnumum direğini titretir.Hala kendimi hayatta eksik hissediyorum.

Ben o 12 yaşında arada kalan çocuğuna acıyorum.bUNLARI ONA YANSITTIĞIN İÇİN.

Canım senin bırak maddi kaybın olsun iki tane dünya güzeli manevi kazancın var bunu asla unutma. Senin adına çok sevindim umarım hep böyle devam edersin. Çünkü çocukların için dün gerçekten çok üzülmüştüm. Bende iki çocuk annesiyim ve o çocukların ne durumda olduğunu gözümün önüne getirdim bir an ve çok kötü oldum.

teşekkür ederim. herşey düzelecek.evet ölüm acısı bile unutuluyor geçiyor.benimki gibi geçmeecek. şimdi asadece o kadın gün görecek o kadın mutlu olacak bana yaşatmadıklarını ona yaşatacak diyiroum. ona kıyamam diyor onun elini tutuyor..tutsun be..beni mutlu etmedi kimi mutlu ederse etsin.. sorunu çzömek sitersem bak asıl sorunun nerelerde olduğunu görüp anlamaya başlıyorum.sevgi değil takıntıda eğil.gurur..emeklerin boşa gitmesi ..sevgi de var tabiki.ama bu kadar değil. beni mutlu etmedi onu mutlu edecek düşüncesi beni delirtiyor. ama geçecek.inanıyorum. beden uzak olsun kimi mutlu ederse etsin Alalhın belası.Adam olsa iki kız çocuugunu bırakıp gitmezdi.. gerçekten bir deprem yaşdım bitti ..evime hısız girdi.tüm mal varlığı aldı götürdü diye düşünüyorum yapacak birşey yok.. canım sağolsun.ben yine yaparım herşey..Alalhımın izniyle.. tşk.ederim.

İki tane dünyalar güzeli çocuğun var sana aldatmadan kötülükten başka bir şey vermemiş adam için mi üzülüyorsun çocuklarını bırakmayı düşünüyorsun bence kalk o adamdan kurtuldun diye şükür namazı kıl çocuklarına daha sıkı sarılır vaktini onlarla geçirir bakımını yap gez toz

Şimdi mutlu olmaları seni üzmesin kimin ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Rabbim kimsenin ahını da kimsene bırakmaz. Bu saatten sonra senin ve çocuklarının mutluluğu önemli olan. Şöyle düşün evet belki birlikte yaptığınız malları kaybettin ama mutluluğu kazandın. Sen farkında olmasanda o adamla evliykende mutlu değilmişsin, aslında en büyük kötülüğü kendi kendine yapmışsın o adamı defalarca affetmekle. Tüm bunların belki de birikimi ruh halini bozdu. Bir daha seni mutsuz etmesine izin verme. Çünkü sen mutsuz olursan çocuklarında mutsuz olur. Sen iyi ol ki, çocuklarında iyi olsun. Şimdi babası için ağlayan kızın senin düzelmenle birlikte senin yanında mutlu olduğu sürece babasını çok aramayacaktır emin ol. O zaman da belki oraya gittiğinde anne diye ağlayacaktır seni isteyecektir.

siz ailece mazoşist misiniz ne??
kendinize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz.. şimdi aileler kızların okumasına daha çok önem veriyor. neden?? ayakları üzerinde dursun kocaya muhtaç olmasın diye.
velhasıl sizde muhtaç değilsiniz. adam orda gününü gün ediyor sizde burda ekmeğine yağ çalıp dertten derde giriyorsunuz..
eski kocaya bağımlı olmak ne saçma değil mi??canınıza yazık. bu kadar düşünceye hasta olup çekerseniz olan yine size olur..

vee hepsi bir kenara evlatlarınız.. Allah onları size emanet yolladı şu yaptığınıza bakın.. neler çekiyor elinizden?? bir evlenmiş kadının peşinden ayrılmıyor, diğeri eski koca derdine düşmüş hasta yatıyor..

kalkın lütfen bir silkelenin alın çocuklarınızı tatile çıkın, eğlenin-gezin tozun.. onların sırtında değil yanında olun..

annem hep der benim kocam 3 çocuğum.. sizinde 2 evladınız olsun mümkünse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…