• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Evet bende okumuştum ve çok üzülmüştüm ..çokta takdir etmiştim..kendisi Harika bir anneİnşallah zamanla birikimde olur ..hayat güzel şeyler insanlar çıkarır karşısına..

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk sererbah a yazdığından bile kendime bir şeyler çıkardım.
Belki birilerine garip, samimiyetsiz, tuhaf gelebilir ama arada çıkar ilişkisi olmadığı için bu kadar rahat ifade edebiliyorum sana ve @meyraa ya karşı hissettiğim o naif sevgiyi.
Ben ailemden çok uzakta yaşıyorum. En yakın arkadaşlarımı bırakıp hiç bilmedigim bir şehire geldim. Eşimi çok seviyorum. Hem ailem hem arkadasım buradaki tek yakınım o. Ama insan bazen en sevdiklerine kıyamıyor. Ben sizin yazdıklarınızdan yeri geldi dersler çıkardım yeri geldi güçsüz hissettiğim anlar güç çaresiz hissettiğim anlar çare oldu.
Manen eksik hissettiğim zamanlar sikkeleri beni.
Tekrar iyi ki varsınız diyorum. Bir kaç arkadaş daha var enerjinin tuttuğu. İsimlerini şu an anmayacagim her şeyin zamanı geliyor nasılsa.
Denizimden sevgilerle. Bu yorumu üç seferde yazabildim.
Evlerimizden huzur eksik olmasin. Sevgiler hepinize.

Son düzenleme:
birikime başlamıştım şubat ayında aylık bin tl kenara atıyordum fakat annem artık küçük oğluma bakamayacak ve bende onu kreşe yazdırdım iki kardeş kreş parası 1500 tl oldu.. hal böyle olunca malesef bu kadar birikim yapamayacağım aylık..

her ay bir tane çeyrek almayı hedefledim kendime.. durum şuanda bunu gösteriyor.. allah bereket versin aslında biraz moralim bozuldu ama teskin ediyorum kendimi ufak ufak birikir azımsama diyorum..
Merhaba:)
Diğer konunuzu okudum da...
Hayran kaldım gücünüze. Azminize. Bayılıyorum, örnek alıyorum hayata karşı böyle güçlü durabilen kadınları. En önemlisi anneleri. Umarım bu kadar düşünceli ve fedakar bir anne olabilirim.
İçimizdeki o zayıflık var ya en insani yönümüzü o işte.
Çocuklarınızla çok güzel yarinlariniz olsun dilerim. :)

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk sererbah a yazdığından bile kendime bir şeyler çıkardım.
Belki birilerine garip, samimiyetsiz, tuhaf gelebilir ama arada çıkar ilişkisi olmadığı için bu kadar rahat ifade edebiliyorum sana ve @meyraa ya karşı hissettiğim o naif sevgiyi.
Ben ailemden çok uzakta yaşıyorum. En yakın arkadaşlarımı bırakıp hiç bilmedigim bir şehire geldim. Eşimi çok seviyorum. Hem ailem hem arkadasım buradaki tek yakınım o. Ama insan bazen en sevdiklerine kıyamıyor. Ben sizin yazdıklarınızdan yeri geldi dersler çıkardım yeri geldi güçsüz hissettiğim anlar güç çaresiz hissettiğim anlar çare oldu.
Manen eksik hissettiğim zamanlar sikkeleri beni.
Tekrar iyi ki varsınız diyorum. Bir kaç arkadaş daha var enerjinin tuttuğu. İsimlerini şu an anmayacagim her şeyin zamanı geliyor nasılsa.
Denizimden sevgilerle. Bu yorumu üç seferde yazabildim.
Evlerimizden huzur eksik olmasin. Sevgiler hepinize.

Yazınızı okurken çok duygulandım.. inanın herşeyi tecrübe ederek öğrenecek zamanımız yok malesef.. birinin eli sobaya değdiğinde yandığını görmüşsek bir daha dokunup yanmaya ne gerek var..

Milyonlarca fedakar anneden biriyim sadece.. annelik zaten bu drğil midir zaten

Yolun bahtın açık olsun inşallah

Sevgili Sererbah,
Seni az çok tanıyorum. Sen diye hitap etmem seni kardeşim gibi görmem, yakınlık duymam...Öncelikle bunu belirteyim de bir ara bir hanimefendi burada karşısında kim olduğunu unutarak haddimi bildirmeye çalışmıştı. Sen denmez siz denir demişti. :confused: Sen, güzel kardeşim...Öyle güçlüsün ki...Benim gibi iki erkek evlat sahibisin ve bildiğim kadarıyla henüz çok küçükler...Daha her şeyin çok başındasın ve ona rağmen çok guclusun...Bir ara bir içini dökmüştün...Nasil üzülmüştüm anlatamam...Çünkü bunları ben de hep yaşamıştım ve yaşıyorum...Biz ne ilkiz, ne son...Sakın kendine acıma ve etrafın da acımasına ah vah etmesine izin verme. Elden geldiğince dışarıya ve çocuklara bir şey belli etme...Allah büyük ve gün doğmadan neler doğar...Asla umudunu yitirme...Zorluklar biz zor dediğimiz için zordur...Gülen hep gülmez ağlayan da hep ağlamaz...Bundan sonra inşallah her şey daha güzel olsun senin için...Rabbim o temiz, o güzel gönlüne göre versin...
Birikim için de her şeyi zamana bırak, sen zaten ne yapacağını biliyorsun. Çok kasma, zamanla neler olacağını göreceksin...Yeter ki istikrarlı ol...Küçük kucuk attiklarimiz oyle bir buyuyor ki...Bazen yolunda gitmeyen şeyler olabilir hayatımızda...Sen rahat ol....Gelecek güzel günler getirecek...Ben sana güveniyorum. Hep böyle hayata ve çocuklarına sarıl sen yeter...
Sevgiler....:KK200:

Gözlerim dolu dolu okudum yorumunu.. çook teşekkür ediyorum..

Rabbim iyilerle karşılaltırsın inşallah ve çocuklarımızı güzel yetiştirmeyi nasip etsin.

Az az. Da olsa birikim yapmaya devam edeceğim önemli olan bereketi burayı da takipteyim en büyük motivasyon kaynağımsınız

kızlar sizi takip edemez oldum çünkü eşimle aldığımız paramız ucu ucuna yetiyor yetmediği bile oluyor birikimde yapamayınca takip edemiyorum evin kredi borcu bakıcı masraflarımız derken kalmıyor ama sizin yazılarda insanı teşvik ediyor tutumlu olmaya

Aynı grup hep bir arada olsa gercekten cok güzel olurdu. Ama hepimiz dağıldık sanırım
Di mi :)
Valla ben zor bir süreçten geçtim. Hamileyken işten çıkmak zorunda kaldım. Sonrasında iş bulamadım. Hala bulabilmiş değilim. Bebeğime bakicak kimse yok. Henüz 14 aylık ve iş bulursam mecburen krese vericem. Kreşler bir ton para. Kiralar uçtu gitti.
İnşallah yavaş yavaş düzene girerse hayatımız yeniden birikim yapmaya devam edeceğim.
Şu an eşimin tek maaşıyla ay sonu ucu ucuna ancak geliyor.
Hayirlisi.

Valla ben zor bir süreçten geçtim. Hamileyken işten çıkmak zorunda kaldım. Sonrasında iş bulamadım. Hala bulabilmiş değilim. Bebeğime bakicak kimse yok. Henüz 14 aylık ve iş bulursam mecburen krese vericem. Kreşler bir ton para. Kiralar uçtu gitti.
İnşallah yavaş yavaş düzene girerse hayatımız yeniden birikim yapmaya devam edeceğim.
Hayirlisi.
Yazdıklarından okudugum kadarıyla cok güçlü bir kadınsın.
Sonuç ne olursa olsun üstesinden gelebilecegine eminim.

Birikim yapamasanda yaptigin tasarruflarlar bile bir ailenin ayakta kalmasi için cok önemli.
Maşallah cok iyi idare ediyorsun

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin cnm:KK68:

Yazdıklarından okudugum kadarıyla cok güçlü bir kadınsın.
Sonuç ne olursa olsun üstesinden gelebilecegine eminim.

Birikim yapamasanda yaptigin tasarruflarlar bile bir ailenin ayakta kalmasi için cok önemli.
Maşallah cok iyi idare ediyorsun

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin cnm:KK68:
:)
Oh moral oldun bana akşam akşam. Teşekkürler canım.
Umarım bundan sonrası daha güzel olacak.

Hayirlisi.
Canım başta çok çok zor oluyor ama insan düzen tutturunca yapıyor. Bende iş bulamadım bulduklarımında saatleri uymadı. Biraz geçsin dedim oğlum büyüsün. Biraz büyüyünce toparlanıp ayağa kalkabildik.
Rabbim yardımcımız olsun tek maaşla da düzen kuruluyormuş bunu da tecrübe ettim

Canım başta çok çok zor oluyor ama insan düzen tutturunca yapıyor. Bende iş bulamadım bulduklarımında saatleri uymadı. Biraz geçsin dedim oğlum büyüsün. Biraz büyüyünce toparlanıp ayağa kalkabildik.
Rabbim yardımcımız olsun tek maaşla da düzen kuruluyormuş bunu da tecrübe ettim
Canım biz eşimle para yönetimini iyi bilen insanlardik. Kazanırken biriktirdik. Ama o da bir süre idare etti. Beni en çok borçlanmak korkutuyor . Hiç sevmiyorum. Krediyi hiç sevmiyorum ama mecbur kaldık.
Her şey bir deneyim hayatta. Bu yaşadıklarımız da öyle. O yüzden bana kazandırdıklarına bakıyorum.

Eşim , rahat dönemlerimizde nasıl yanımda ve güler yüzlü isen zor zamanlarımizda da hep öyleydin, hep yanımdaydın diyor. Bu benim için en büyük zenginlik.

Kendimi daha iyi hissediyorum.

Bundan sonrası daha güzel olcak inşallah.

Günaydın kızlar...
Yeniden burada olup günaydın demeyi bile özlemişim...
Çocuklar küçükken hepimiz dönem dönem zorluklar yaşadık. Tek kişinin çalışması iki kişinin çalışması gibi olmuyor. Ama napalim biz de bebislerimizi buyuttuk onların yanında olduk bir daha olmayacak en güzel anlara tanıklık ettik...Is yine olur para yine kazanılır ama o günler de geri gelmiyor. Biraz büyüdüklerinde kreş ya da bakıcı ayarlayıp yine iş hayatına dönersiniz inşallah. Biraz tutumlu gidip eşler birbirine destek olursa her şey halledilir. Huzur olsun gerisi de gelir.
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize :KK200:

Back