Selam kızlar. Bende aranıza katılmak istiyorum benimde ev alma hedefim var bir aydır para biriktiriyorum. Eşim serbest meslek sahibi ay başında toplu para geçiyor elimize ama ne kadar olduğu hiç belli olmuyor. Duruma göre her ay küçük büyük demeden harcamalardan önce altın almayı planlıyorum bunun yanı sıra kumbara da yaptım orda da biriktiricem. Burda oldukça daha hırslanırım diye aranıza katılmak istiyorum :)
Aramıza hoşgeldin cnm.
Sayfa sayısı cok fazla ama yinede konuyu baştan okumaya çalışırsan çok güzel birikim ve tasarruf tüyoları bulacağından eminim.
Allah bereket versin şimdiden
Merhaba yeniden o halde:)
Dün bu konuşulanların üzerine bugün eşime zam haberi geldi. Çok şükür. O bile nefes aldırır bir nebze.
Biz şu an birikim yapamıyoruz. Ama tasarruf yöntemleriyle - özellikle mutfak ve elektrik - ay sonunu getirmeye çabalıyoruz.
İşe başladığımda ise hem eski deneyimlerimle hem bu yaşadığım tecrübe dönemi sayesinde yine yeniden birikime döneceğim.
Bugün hava çok güzel. Akşam üstü sahilde yürüyüşe çıkacağız.
Zam haberine çok sevindin canım.
Sizi bir nebzede olsa rahatlatır
Allah bereket versin diyelim o halde.
Ben bebeğimin kullanmdigimiz kangurusunu sattım, kitaplarımın bir kısmını da burda satışa koydum. Açıkçası hiç kiyamazdim kitaplarımı satmaya. Birisine verdiğim zaman bile not alırdım kaybolmasın bana geri gelsin diye. Ama dedim ki kendimizi toparlayinca yenilerini alırım.
Benim için çok özel olanları koyamadım ama yine de.
Akşam dışarı çıktığımızda haftalık yemek listesi yapıp ona göre mutfak alışverişi yapacağım bir de. Bu şekilde gerçekten israf olmuyor.
Bende kitap okumayı çok seviyorum.
Okuduğum kitaplar kırışmasın, buruşmasın zarar görmesin diye çok dikkat ederim.
Anneminde en büyük hayallerinden biri ev icinde boydan boya bir kitaplığın olması.
Fakat hem evlerin küçüklügünden hem de benim bu olaya bakış açımdan dolayi evde hic kitap birikmez.
Okudugum kitabi başa dönüp 10 kere daha baştan okuyabilirim.
Ama yinede okudugum kitaplari elimde tutmaktan hoslanmıyorum.
Sanki bencillik ediyormusum gibi geliyor.
Bu yüzden genelde farklı farklı okul kütüphanelerine bağışlıyorum.
Bir yandan içim cız ediyor. Bir yandan da o koli evden her ciktiginda tarifi imkansız bir mutluluk duyuyorum.