• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

:)
elbette....

dün bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk un yazısını okuyunca aklıma direkt bu söz geldi ve paylaştım... :)

gelmek isteyene, her zaman çare vardır, yeni bir konu açıp, sadece istediğin kişilerle paylaşım yapmak gibi... de ben onu çok iyi anlıyorum... ara ara aynı nedenlerle, vakit israfı yaptığımı düşünüp kopuyor, sonra da, güzel bir paylaşım, yeni bir bakış açısı yakalayabildiğim kişi ve satırları görünce, kazanılacak şeyler de olduğunu düşünüp arada dönüyorum... :)
Beni çok iyi anlıyorsun...zamanımız kıymetli bizim...boş insanlarla, boş işlerle uğraşıp kaybedecek zamanımız yok... Çok şükür donanımlıyız, kariyer sahibiyiz ve tecrübeliyiz...Herkesle değil ama güzel bir konuda sizlerle olmak isterim...Kişi sevdiği ile beraberdir...:KK36:

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk ve @meyraa seviyorum sizi. Çok iyi kalplisiniz.
Yazdıklarınızı an bir şeyler öğreniyorum. Bir keresinde Meyra nin yazdığı bir yorum yaşadığım bir olaya bakış açımı değiştirmişti. Ve dönüşü çok olumlu olmuştu. İyi ki siz ve sizler gibi güzel insanlar hep var.
Çok uzak kalmayın ara ara hep yazın.

Konuya binaen; birikim hak getire. Tasarruf olmazsa olmazımız.
Bin şükür.

Siz hep yazın bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk @meyraa
Sizleri okuyunca bana hissettidiğiniz , kadın olarak güçlü olabilen , hayatı ve zamanı doğru işlerle ve doğru kişiler ile kullanma şevki, anneliğin fedakarlığı ve özveriliği, tasarruf ve birikim için anlattıklarınız hepsi tek tek aklıma kazınıyor.
İyi ki varsınız siz hep yazın hiç gitmeyin.:KK200::KK200:

:KK200:
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk ve @meyraa seviyorum sizi. Çok iyi kalplisiniz.
Yazdıklarınızı an bir şeyler öğreniyorum. Bir keresinde Meyra nin yazdığı bir yorum yaşadığım bir olaya bakış açımı değiştirmişti. Ve dönüşü çok olumlu olmuştu. İyi ki siz ve sizler gibi güzel insanlar hep var.

Bin şükür.

canım, kalp kalbin aynasıdır, kendinde olanı görür karşısında kalplerde...:KK25:

şu olayı da, merak etmiyor değilim hani... :)

Sizleri okuyunca bana hissettidiğiniz , kadın olarak güçlü olabilen , hayatı ve zamanı doğru işlerle ve doğru kişiler ile kullanma şevki, anneliğin fedakarlığı ve özveriliği, tasarruf ve birikim için anlattıklarınız hepsi tek tek aklıma kazınıyor.

hiç kendi üstüme alamasam da, çok teşekkür ediyorum güzel hislerin için, özellikle arkadaşım adına... :)

inşallah bahsettiğin bütün güzel vasıfları kendisinde toplayabilen, güzel insanlardan oluruz hepimiz, ne diyeyim... :)

Bin şükür.
Sen de seviliyorsun canım. Daha buraya yazmaya başlamadan önce dikkatimi çekmişti naifliğin ve güzel yüreğin...O aralar bebiş isteyip duruyordun. Çok şükür Rabbim nasip etti. Deniz gibi mavi, deniz gibi berrak, deniz gibi ferah bir ömrünüz olsun Deniz ile inşallah...:KK200:

merhaba arkadaşlar...

bisiklet, top, havuz, kayak, at vs. ile dolu dolu geçen güzel (tabi bu güzellik çocuklar için geçerli, yoksa; dur bisikletten düşecekler, kayarken yuvarlanacaklar, maç yaptılar terlediler, havuzdan sonra üşütecekler, haydaaa, at da nerden çıktı, çocuklar düşüp, Allah korusun, bir yerlerini kıracaklar vs. vs. diye söylenmek, güzelliğin bana ait olan kısmı :)) ) bir hafta sonundan sonra,

çok sevdiğim bir arkadaşın, beyninde tümör olduğu haberi, uzak bir yakının vefat haberi, ufak tefek hastalıklar ve son olarak da, bu sabah ofisimin önünde cereyan eden ve bir bayanın, eşim beni öldürecek deyip, eşinin eşyalarını balkondan sokağa fırlatması, polislerin gelmesi ve kadınla, eşini, kucağında 3-4 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir çocukla götürmesi...

yani hayatın gerçekleri... gülen ve ağlayan yüzü.... hayatın, bizler bihaberken bize hazırladığı acı sürprizler...hayatı kendimize zindan edişimiz...

her şey boş, bomboş... anı yaşayabiliyorsan, maddi ve manevi, ne ala.... zira öncesi bitti, sonrası meçhul...........

Ne mutlu o zaman...Buradan yazdıklarımız klavyenin çok ötesine geçip bir işe yarıyorsa, bundan mutluluk duyarım...Sen de iyi ki varsın:KK200:

"Eğer başka birinin hayatını biraz daha yaşanır hale getirme gücünüz varsa, bunu yapın...

Dünyanın buna ihtiyacı var..."
Brigitte Nicole

tam da bunu düşünürken, tevafuk, karşıma çıkana bak! yani bu kadar olur... :)
gereğini yapacağım inşallah arkadaşım... :super:
Mesaj alınmıştır :KK19:

merhaba arkadaşlar...

bisiklet, top, havuz, kayak, at vs. ile dolu dolu geçen güzel (tabi bu güzellik çocuklar için geçerli, yoksa; dur bisikletten düşecekler, kayarken yuvarlanacaklar, maç yaptılar terlediler, havuzdan sonra üşütecekler, haydaaa, at da nerden çıktı, çocuklar düşüp, Allah korusun, bir yerlerini kıracaklar vs. vs. diye söylenmek, güzelliğin bana ait olan kısmı :)) ) bir hafta sonundan sonra,

çok sevdiğim bir arkadaşın, beyninde tümör olduğu haberi, uzak bir yakının vefat haberi, ufak tefek hastalıklar ve son olarak da, bu sabah ofisimin önünde cereyan eden ve bir bayanın, eşim beni öldürecek deyip, eşinin eşyalarını balkondan sokağa fırlatması, polislerin gelmesi ve kadınla, eşini, kucağında 3-4 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir çocukla götürmesi...

yani hayatın gerçekleri... gülen ve ağlayan yüzü.... hayatın, bizler bihaberken bize hazırladığı acı sürprizler...hayatı kendimize zindan edişimiz...

her şey boş, bomboş... anı yaşayabiliyorsan, maddi ve manevi, ne ala.... zira öncesi bitti, sonrası meçhul...........
Çoğu kere küçücük sorunları büyütür pireyi deve yaparız. Çoğu zaman içinde bulunduğumuz mutlu anların kıymetini bilmeyiz. Hayat hep devam edecek gibi gelir. Bilemeyiz yarın nelere gebe...Eşimiz, çocuğumuz, annemiz, babamız ve tüm sevdiklerimiz bizim değildir aslında, bize emanettir...Kendi bedenimiz dahil...Bir ay içinde amansız bir hastalığa yakalanıp bu dünyadan gidenler var, geride hayaller, yapılacaklar bırakarak...Hayat güzel ve her ölüm, erken ölüm...Ve hayat ertelemeye gelmiyor ne yazık ki...Hayatta yaşadığımız tüm güzellikleri bağrımıza basıp kucaklamalı, başımıza gelen tüm üzüntü ve sıkıntılara da Allah'a sığınarak bir eyvallah çekip katlanmalı...Bu hayat sahnesinde rolümüz bitip de çekilmeden, hakkını vermeliyiz yaşamanın...Yoksa hayat iki nefes.. Geldik, gidiyoruz...Mesele, güzel işler yapıp, güzel anılabilmek...
"Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş..."

merhaba arkadaşlar...

ne kadar akıcı yazmışsın
ve anlattıkların o kadar dolu ki
bencede hersey boş

Ne mutlu o zaman...Buradan yazdıklarımız klavyenin çok ötesine geçip bir işe yarıyorsa, bundan mutluluk duyarım...Sen de iyi ki varsın:KK200:

emin olun klavyenin çoook ötesine geçiyor..

bir ara göremedim sizi burda.. yazılarınızı takip ediyorum ve onur duyuyorum güç alıyorum..

sevgiler :)

birikime başlamıştım şubat ayında aylık bin tl kenara atıyordum fakat annem artık küçük oğluma bakamayacak ve bende onu kreşe yazdırdım iki kardeş kreş parası 1500 tl oldu.. hal böyle olunca malesef bu kadar birikim yapamayacağım aylık..

her ay bir tane çeyrek almayı hedefledim kendime.. durum şuanda bunu gösteriyor.. allah bereket versin aslında biraz moralim bozuldu ama teskin ediyorum kendimi ufak ufak birikir azımsama diyorum..

emin olun klavyenin çoook ötesine geçiyor..

bir ara göremedim sizi burda.. yazılarınızı takip ediyorum ve onur duyuyorum güç alıyorum..

sevgiler :)
Çok teşekkür ederim...bir kaç sevmeyen insana rağmen ne çok sevenim varmış...her gün biriniz yazıyor ve ben çok mutlu oluyorum...:KK200:

birikime başlamıştım şubat ayında aylık bin tl kenara atıyordum fakat annem artık küçük oğluma bakamayacak ve bende onu kreşe yazdırdım iki kardeş kreş parası 1500 tl oldu.. hal böyle olunca malesef bu kadar birikim yapamayacağım aylık..

her ay bir tane çeyrek almayı hedefledim kendime.. durum şuanda bunu gösteriyor.. allah bereket versin aslında biraz moralim bozuldu ama teskin ediyorum kendimi ufak ufak birikir azımsama diyorum..
Sevgili Sererbah,
Seni az çok tanıyorum. Sen diye hitap etmem seni kardeşim gibi görmem, yakınlık duymam...Öncelikle bunu belirteyim de bir ara bir hanimefendi burada karşısında kim olduğunu unutarak haddimi bildirmeye çalışmıştı. Sen denmez siz denir demişti. :confused: Sen, güzel kardeşim...Öyle güçlüsün ki...Benim gibi iki erkek evlat sahibisin ve bildiğim kadarıyla henüz çok küçükler...Daha her şeyin çok başındasın ve ona rağmen çok guclusun...Bir ara bir içini dökmüştün...Nasil üzülmüştüm anlatamam...Çünkü bunları ben de hep yaşamıştım ve yaşıyorum...Biz ne ilkiz, ne son...Sakın kendine acıma ve etrafın da acımasına ah vah etmesine izin verme. Elden geldiğince dışarıya ve çocuklara bir şey belli etme...Allah büyük ve gün doğmadan neler doğar...Asla umudunu yitirme...Zorluklar biz zor dediğimiz için zordur...Gülen hep gülmez ağlayan da hep ağlamaz...Bundan sonra inşallah her şey daha güzel olsun senin için...Rabbim o temiz, o güzel gönlüne göre versin...
Birikim için de her şeyi zamana bırak, sen zaten ne yapacağını biliyorsun. Çok kasma, zamanla neler olacağını göreceksin...Yeter ki istikrarlı ol...Küçük kucuk attiklarimiz oyle bir buyuyor ki...Bazen yolunda gitmeyen şeyler olabilir hayatımızda...Sen rahat ol....Gelecek güzel günler getirecek...Ben sana güveniyorum. Hep böyle hayata ve çocuklarına sarıl sen yeter...
Sevgiler....:KK200:

Back