• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ben de 1 ay önce kumbara aldım. Ama ben bozuk para değil gram altın atıyorum içine :) Ben de ev pesinati için para biriktiriyorum.

Canım bence altınlarını bankada biriktir. Alimallah hırsız girerse naparsın ? Korkutmayayım seni ama Dünya nın binbir türlü hali var artık.

Patlıcan kabak yemiyorlar ama biber deneyeyim dimi. 1 kilo biber alayım bakayım. Olursa sonra bol bol koyarım. Benim çocuklardan fırsat olmuyor bazen. Köfte börek sarma vs atıyorum fırsatım olunca çok iyi oluyor.
Pircleri kavurursan kirilmiyo.Donu cözülmeden ocaga koyunca tadinda filan deyisme olmuyor.Benimde aklimda birkac fikir var.Kuru patlican ve biberleri doldurup atmak istiyorum 5 paket olur.5 tane zeytinyagli,5 tane.mercimekli 5 tanede lahana sarmayi dusunuyorum. Ben hep boyle yapiyorum. Beni baya.götürür.
Pirincim az esimin maasini bekliyorum

Pircleri kavurursan kirilmiyo.Donu cözülmeden ocaga koyunca tadinda filan deyisme olmuyor.Benimde aklimda birkac fikir var.Kuru patlican ve biberleri doldurup atmak istiyorum 5 paket olur.5 tane zeytinyagli,5 tane.mercimekli 5 tanede lahana sarmayi dusunuyorum. Ben hep boyle yapiyorum. Beni baya.götürür.
Pirincim az esimin maasini bekliyorum
Teşekkür ederim canım deneyeceğim inşallah

Günaydın kızlar
Bugün kitap, defter falan almam gerekiyor. 30-40 TL kadar bir harcamam olacak.
Market ve pazar alışverisi yapmam lazım. Onlara ne kadar gider bilmiyorum.
Dün 200 TL elektrik faturasi gelmiş. Yarında onu yatırmam lazım.
Bu sıralar birikime istedigim miktarlarda para atamıyorum ve bu canımı sıkıyor

Günaydın kızlar
Bugün kitap, defter falan almam gerekiyor. 30-40 TL kadar bir harcamam olacak.
Market ve pazar alışverisi yapmam lazım. Onlara ne kadar gider bilmiyorum.
Dün 200 TL elektrik faturasi gelmiş. Yarında onu yatırmam lazım.
Bu sıralar birikime istedigim miktarlarda para atamıyorum ve bu canımı sıkıyor

Elektrik neden o kadar çok gelmiş ki

Biz evde yemek yapmadık.
Fırın vs çalışmadı
duş ve çamaşır mak kullandık en çok.
normalde 60 geliyordu.
Zaten bu faturadaki saçma sapan ücret kesintilerini anlamıyorum.
Bende çok dikkatli kullanıyorum. Elektrikli aletleri elimden geldiğince az kullanmaya çalışıyorum. Tabi benimki mecburiyetten. Yoksa 400den aşağı fatura gelmez

Günaydın arkadaşlarım pratik fikirlerinizi her zaman açığız çok güzel fikirler veriyorsunuz gerçekten

Bahar gelsin pazar fiyatları biraz düşsün istiyorum
Baban bahçeye ıspanak etmişti marul maydanoz nane vs de ekecek sanırım kendi elinle tazesini koparıp yemek gibisi yok mis gibi kokusuna diyecek bir şey yok

Buzdolabına koyup da en memnun olduğum şeylerden birisi fasulyedir barbunyadır
Geçenlerde dolmalık bineri biraz fazla almış kayın babam baktım hepsi kullanılmayacak yarısını bıraktım yarısını attım kızla 2.03 hafta oldu önümüzdeki hafta içini dolma yaparım onu çıkarıp en azından ürünler bozulmamış oluyor ve hazırda yemek oluyor

Sizlerin önerilerine açığız her zaman

dolmalık biber sürekli koyuyorum ama içini doldurmadan , biberin kapağını da atarım buzluğa pişirirken kapatıyorum . ve çeri domatesi ikiye bölüp dondurdum onuda kapatıyorum bazen ...
nohut fasulye yeşil mercimek haşlayıp atıyorum .
reyhan maydonoz nane dereotu pırasa ıspanak semizotu
bal kabağı attım ama çorba için , tatlısı nasıl olur bilmiyorum .
çorbalık için kereviz . alsında herşeyi atıyorum , patlıcanı domateste kovurup attım , domatesle biberi melemenlik yaptım kabak fasulye bamya falan , vişne erik kayısı şeftali ( komposto için )
ve sıkça yaptığım mercimek çorbası , çorba yapar gibi mercimeği pişiyorum , blendır yapıp ya da süzüp saklama kabıyla atıyorum , hemen yağ salça içine atıyorum üstüne sıcak su çorba hazır yeni yapılmış gibi

sebzeleri hep bahçemizden topladım taze taze mis gibi

dolmalık biber sürekli koyuyorum ama içini doldurmadan , biberin kapağını da atarım buzluğa pişirirken kapatıyorum . ve çeri domatesi ikiye bölüp dondurdum onuda kapatıyorum bazen ...
nohut fasulye yeşil mercimek haşlayıp atıyorum .
reyhan maydonoz nane dereotu pırasa ıspanak semizotu
bal kabağı attım ama çorba için , tatlısı nasıl olur bilmiyorum .
çorbalık için kereviz . alsında herşeyi atıyorum , patlıcanı domateste kovurup attım , domatesle biberi melemenlik yaptım kabak fasulye bamya falan , vişne erik kayısı şeftali ( komposto için )
ve sıkça yaptığım mercimek çorbası , çorba yapar gibi mercimeği pişiyorum , blendır yapıp ya da süzüp saklama kabıyla atıyorum , hemen yağ salça içine atıyorum üstüne sıcak su çorba hazır yeni yapılmış gibi

sebzeleri hep bahçemizden topladım taze taze mis gibi

Masallah canim . Merak ettigim maydonoz nane dereotu ıspanak semizotu nasil buzlukta sakliyorsun . Ben maydonoz ve ispanak koymustum curumus gibi oldu cikardigimda pisirerek mi atiyorsun acaba ?

Benim elektrik faturası bu gün geldi 220 lira, (geçen ay 300 gelmişti.) Klima, termossifon, ufo ,bulaşık makinesi, çamaşır makinesi,fön çalıştırdım. Ütü, fırın bu ay çalışmadı.

@yagmur559 canım maydonoz dereotu naneyi yıkıyorum suyu iyice süzüldüğü zaman yapraklarını poşete koyuyorum . doğramadan , buz tutunca poşeti mıncıklayınca , hepsi kırılıyor , saplarını da atmam onu da ayrı koyuyorum nane limon , sebze ya da mercimek çorbası yapınca kullanıyorum

ıspanak semizotunu da yıkayıp dogruyorum süzgeçte suyu gidene kadar bekliyor , poşete pipetle havasını alıyorum hem yer kaplamaz hemde hava kalmadığı için kararma olmaz . hiç bir şey olmuyor .

, patlıcan kabuğunu bile çöpe atmam , biraz derinen alıyorum kabuğu doğrayıp buzluğa , sebzeli bulgur pilavında çok seviyorum mesela , fazla yenmeyen meyve varsa atıyorum , komposto için .

Her gün eve gittiğimde günün muhasebesini yapıyorum...
Gün bana neler kattı, neler öğrendim, neler kazandım gibisinden...
Her gün illaki bir "artı değer" hayatıma eklemeye çalışıyorum...
Yeni bir iş, yeni bir arkadaş, yeni bir birikim, yeni bir kitap, yeni bir cd...
Tarkan'ın Ahde Vefa albümünü aldım dün...
Geçmişe götüren harika şarkılara eşlik ettim evde...
Her şey güzel, hayat güzel lakin...
Cemal Süreya'nın dediği gibi :
"Hayat kısa, kuşlar uçuyor..."

sevgili
'' bir yudum mutluluk''
özel mesajdan yazmak istedim,kapalıymış...sizi okudukça aydınlanıyorum ve kendimi iyi hissediyorum.lütfen yazmaya devam edin....olur mu...

sevgili
'' bir yudum mutluluk''
özel mesajdan yazmak istedim,kapalıymış...sizi okudukça aydınlanıyorum ve kendimi iyi hissediyorum.lütfen yazmaya devam edin....olur mu...
Oyyy çok teşekkür ederim...Çok incesiniz, çok sağ olun...Burada gelişen bazı tatsız durumlardan sonra şevkim kırıldı, hevesim kaçtı...içtenlikle açtığım kalbim yara aldı ve sonrasında kendi kabuğuma çekilmeye karar verdim..o yüzden artık burada olmuyorum...Hatırlamanıza çok sevindim...sevgiler...

Oyyy çok teşekkür ederim...Çok incesiniz, çok sağ olun...Burada gelişen bazı tatsız durumlardan sonra şevkim kırıldı, hevesim kaçtı...içtenlikle açtığım kalbim yara aldı ve sonrasında kendi kabuğuma çekilmeye karar verdim..o yüzden artık burada olmuyorum...Hatırlamanıza çok sevindim...sevgiler...
Yaaa neler yaşandı bilmiyorum. Bir müddet giremeyince ben kaçırdım sanırım o durumları. Ama senin yazman lazım ablacım ya, kaleminde yüreğinde o kadar güçlü ki çok şey katmıştın sen bize o_O

üzüldüm...
önceden açılmış topikleri okuyorum.bilgileniyorum.bu topiğin bile 6 yüz küsurlarındayım.şimdiye dek yazdıklarınız teselliim olsun...
sevgi ile.

Back