birikim yapabilmenin yolları

Görünce mutlu oldum.
Bir de @meyraa var uzak olup yakın olan gelip bir şeyler yazsa keşke.
DenizGeldi kocaman sevgiler.

Görünce mutlu oldum.
Bir de @meyraa var uzak olup yakın olan gelip bir şeyler yazsa keşke.
DenizGeldi kocaman sevgiler.

canım benim, bu sanal ortama rağmen, duygu geçişi yakalayabildiğim nadir insanlardansın...

burada asıl amaç ekonomi olmakla birlikte, aslında hayatı paylaşıyoruz, artısıyla eksisiyle.... her birimizin, eğitim seviyesi, kültür seviyesi, ekonomik durumu, şartları, öncelikleri, olmazsa olmazları vs. farklı... bu farklılıklara rağmen, burada birlikte olabiliyor, sohbet edebiliyor, bir iki satır karalayabiliyorsak, bir ortak paydada buluşabiliyoruz demektir... bu da, insani duyguların başında gelen, sevgi, bence....

mesela bir yudum mutluluk , sanki kırk yıllık ( her ikimizin de yaşının kırk a yaklaşıyor olması önemli, yadsınamaz bir etken tabi :)) ) kankam ( hiç de sevmem bu tabiri, kaba gelir bana, :) arkadaşım, dostum anlamında kullandım burada :) ) ... yani görmeden, hayatımın bir bölümü bile, zaman ve mekan olarak kesişmeden, sevebildiğim, saatlerce sohbet edebileceğim, bulduğum ilk fırsatta da, gerçek hayatta tanımayı çok isteyebileceğim biri... sonra sen ve bir kaç arkadaş daha....

ama buralarda tahammül edemediğim demeyeyim de, pozitif bütün duygulardan sıyrılmış, ortak hiç bir payda bulamadığım, evet bana bir zararı olmamakla birlikte, günlerce yazışıp, konuşsam, bana bir şeyler katmayacak, sevgiden, saygıdan yoksun, insanın enerjisini sıfıra düşürebilme potansiyeline sahip, insanlar da var... zaman zaman kopuşum, ardından tekrar dönüşüm bundan, kendi adıma... :)

Duygularıma tercüman olmuşsun canım...herkesin enerjisi uyuşmuyor...uyuşanlar da çok değerli oluyor...sen gibi, The Black gibi, DenizGeldi gibi...sempatik kızı da ayrı bir severim...hiç görmesem de klavyeye değen parmaklarım hep güzel şeyler yazıyor sizin için, beynim güzel şeyler düşünüyor, sizi düşününce bir tebessüm yerleşiyor dudaklarıma...seviliyorsunuz..

bir yudum mutluluk merhaba
sizi diğer birikim topiklerinde çok okudum. son zamanlarda hiç yazmadığınızı fark ettim. sonra bu topikye geriye dogru sayfaları okudukça anladım sizi

hiç tanımasak da burda hayatımızdan ufak ufak kesitlerden bahsederken karşımızdaki insana kendimizi tüm içtenliğimizle anlattığımızı düşünüyorum.

ben her birinizi ayrı ayrı hayal edip, yaşadığı hayatı, düzeni, çevreyi, vs kitap okurmuş gibi hayalimde canlandırıyorum.

uzun zaman takip ettim ben sadece uzaktan. şimdi artık bende birşeyler söylemeliyim diye düşünürek geldim.

insanlar çok uzaktan hiç tanımadığı halde hayali bir karakteri bile sevebiliyormuş bunu gördüm.
yüreğinizin gerçekten iyi olduğunu hissediyorum.

yüreği güzel insan bulmak çok zor artık. sizde az bulunan insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.

sevgiyle kalın.

M meyra merhaba
sizi de bbirikip topiklerinden hatırlıyorum. 3 çocuğunuz var ve çalışansınız.
ben tek çocula bazen yetişemediğim şeyler olduğunda isyan etme durumuna gelsem aklıma geliyorsunuz.
sizin yardımcınız vardı diye hatırlıyorum ama gene de anne olunca 3 cocuk ile ayrı ayrı ilgilenmek gerçekten
kolay değil.

artık sizi de pek göremiyoruz birikim topiklerinde, yeniden yazmanız, tecrübelerinizi paylaşmanız dileğiyle,

sevgiyle kalın

benim gibi zor ( gerçekten zorum, Allah bir şekilde yolu benimle kesişenlere yardım etsin :))) ) bir insana bile kendini sevdirebildin, adını görünce bile, yüreğime sevgiyi, yüzüme tebessümü kondurabilmeyi başardın ya, sana değil, kendime şaşıyorum... :) dobralığını, gerekli yerde ciddiyetini, gerekli yerde samimiyetini, anneliğini, dostluğunu, dik duruşunu, tavizsizliğini..... velhasıl kelam herşeyini seviyorum, ben de.........

öncelikle hafızanıza maşallah diyeyim... :) ben dün yazıştığım kişinin bilgilerini, bugün unutma potansiyeline sahibim de... :)

evet 3 çocuğum var, Rabbim bağışlasın cümlemizin evlatlarını, ve çocuklu bir bayanın çalışması, bir yönden çok zor, evet ama, bir yönden de bütün gün birlikte boğuşup didişmektense, akşama kadar birbirimizi özleyip, daha kaliteli vakit geçirebilme adına dayanılabilir bir durum... evet farkındayım, benimkisi biraz züğürt tesellisi... :))

bi de ben bütün özelliklerini taşıyan klasik bir akrep burcu olmam hasebiyle, her şeyin dört dörtlük olması gibi bir hastalığı bulunan, kişiliğe sahip olunca, hep derim, ne tam anne, ne tam ev hanımı, ne tam iş kadını, ne tam bir eş,ne tam bir evladım.. liste uzayıp gider... her çocuğa aynı derecede ilgi ve alaka gösteremediğini düşünüp, her çocukta vicdan azabı biraz daha artan... :)

velhasıl kelam kadın olmak zor zanaat... :)

kesinlikle haklısınız.

ben akşam bulaşık yıkama başlasam kızım hemen ayağıma dolanıp, hep iş yapıyosun der.
ki çok fazla iş yapamıyorum.

herşeyimiz yarım kalıyor, yıkadığım bulaşık, ütüleyeceğim kıyafetler, asılacak çamasır, süpürülecek oda, silinecek cam, yapılacak yemek, toplanacak masa vs..
çalışan ve çocuklu olan insanlara saygı duyarım hep, bu kadınlar her işin üsesinden gelir derim. ben 3 aylık bebeğimi bırakıp işe döndüm.
şimdi 2. cocuk olmadan işi bırakıyorum ki biraz kendime ve kızıma zaman ayırıp, 2. cocuğuma bakacağım zaman kızımla çok ilgilenemediğimi düşünerek vicdan azabı cekmeyeyim.

hafıza konusunda isimleri pek aklımda tutamam. ama olayları mutlaka hatırlarım :)

Merhaba arkadaşlar uzın süredir aranızda yoktum özel sebeplerden dolayı.. Artık devir benim için tasarrufu geçti dikkatli para harcama devrine döndü çünkü 1.5 ay sonra düğünüm var ve işten ayrıldım.. Bir yandan seviniyorum çünkü kendi evimin hanımı olacağım için herşey benim kontrolümden geçicek ve daha iyi birikim yapabilcem inşallah.. Yeni gelin olarak sizlerden öğrenecek çooookkk şeylerim var.. Hepinizi öpüyorum

Ne güzel şeyler yazmışsınız...iyi düşünen iyi görür, iyi söyler...çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için...o kadar kişi içinde fark edilmek, olmayınca da yine fark edilmek herkese nasip olmaz bunu biliyorum...en çok hoşuma giden de samimiyetimin hiç tanımadığım böyle güzel kişilere geçmesi...Kırmak için fırsat kollayan, açık arayan, güçlü olduğumu fark edince bunu takdir etmek yerine kıskanan, bir şeyler bulup üzmeye çalışan ve bununla mutlu olan kişiler tanıdım burada...Onlara o fırsatı vermeyeceğim..O yüzden belki sizin gibi güzel insanları da hiç tanıyamayacağım...Sevgiyle kalın siz de...

Cansın sen...bende güzel bulduğun her şeye sen de sahipsin...o yüzden bu yakın hissedişimiz...Buralarda olmasam da nerede olduğumu biliyorsun :) Sen ve meltem'imi kesinlikle kaybetmek istemiyorum...sürekli de takipteyim :)

Günaydın kızlar,
Altın yine yükselişte. Dün azıcık harcamalı gecti benim icin. 2 arkadasımi kahvaltıya davet etmiştim. Onları masrafsız atlattim cok sükür. Ama sonrasında 11 TLye su, 25 TLlikte pazar alisverisi yaptim.

Ayrıca 2 ay yetecek kadar kurabiye yaptım ve kavanozlara doldurdum.

Kurabiye 2 ay kavanozda bozulmadan kaliyormu

"İyi insanlar, iyi atlara binip gitti."
Necip Fazıl KISAKÜREK

selam...

beğenmekle birlikte; ''bir yudum mutluluk ''un kanatları var hala...ve buraya konabilir bir gün....

:)
elbette....

dün bir yudum mutluluk un yazısını okuyunca aklıma direkt bu söz geldi ve paylaştım... :)

gelmek isteyene, her zaman çare vardır, yeni bir konu açıp, sadece istediğin kişilerle paylaşım yapmak gibi... de ben onu çok iyi anlıyorum... ara ara aynı nedenlerle, vakit israfı yaptığımı düşünüp kopuyor, sonra da, güzel bir paylaşım, yeni bir bakış açısı yakalayabildiğim kişi ve satırları görünce, kazanılacak şeyler de olduğunu düşünüp arada dönüyorum... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…