birikim yapabilmenin yolları

para biriktiremiyorum kızlar kart borcum var bi akrabam hasta geçen ay maaşından yüz lira vermiştim duydumki yoğun bakımdaymış boğazını falan delmişler yine yüz lira verdim keşke olsada daha fazla verebilsemdolap süsleri yapıyorum uğur böceği onlardan satıyorum onların parasını veriyorum

Günaydın hanımlar

http://liste list.com/michelle-mcgagh/
("liste" ile "list" in arasındaki boşluğu silerseniz link çalışacaktır.)

hem sade hem ekonomik yaşama bir örnek.
Güzel bir yazıymış gerçekten. Bunun gibi bir çok yazıyı ve blogları bende okudum. Günümüzde o kadar tüketim odaklı bir toplum olduk ki üretme kapasitemiz gerçekten yok denecek kadar azaldı. Ne kendimiz ne de çevremiz icin bir seyler yapabiliyoruz. Para harcamasına harcıyoruz ama o harcadığımız kadar kendimize bir şeyler katabiliyormuyuz derseniz orası muamma.
Hiç almama konusuna gelince bunu başarabilirmiyim bilmiyorum. Ama bu tasarruf ve birikim topikleri sayesinde hayatima cok guzel yön verdigimi biliyorum

Günaydın hanımlar

okudum kafeye kuaföre gitmiyorum :)işe servisle geliyorum:) ama bu kadar para asla biriktiremem

Günaydın kızlar,
Çok yorucu, yoğun ve harcamalı bir gündü benim için.

Bugün ki harcamalarım;
  • 577 TL harç parası
  • 24 TL 4 kg yufka
  • 34.50 TL pijama takımı
  • 10 TL su parası
  • 750 TL kredi kartı ödemesiydi
Bugünü ev işlerine ayırdım.
Buzluğa koymak için börek yaptım. (Patlıcanlı, pırasalı- peynirli, ıspanaklı)
Akşam yemeği yaptım. (Mercimek çorbası, makarna, börek, salata, ayran). Çorbayı bir ölçü fazla yapıp buzluğa attım. Buzluktakileri bir yandan tüketiyorum. Bir yandan yenisini yapıyorum.

Yemek yaparken mutfak savaş alanına döndü. Mutfağı temizledim.
Nevresimler değişti.
Gardırop içi düzeltildi.
3 posta makine çalıştı. (Nevresimler, renkliler ve banyo paspası)
Elde yıkanması gereken bir kaç parça kıyafet yıkandı.
WCyi yıkadım. Şimdi dışarıda bir kaç saatlik işim kaldı. Onları halledip gelip evin kalanını temizleyeceğim.

Altın almak istiyorum. Ama hala çok yüksek en azından 140 seviyeleriine insin diyordum. Fakat düşeceği yok para harcanıp gitmeden bir bilezik alıcam. Max bir kaç gün daha beklerim sanırım

Ne kadar zengin gönüllüsünüz. Allah bu iyiliklerinizin karşılığını kat kat verecektir size. Emin olun para biriktirmekten daha kıymetli bir güvencedir bu iyi niyetiniz. Hayran kaldım, tebrikler.

Günaydın hanımlar

çok güzel bir yazıymış
bende 1 yıldır kendimi bir çok konuda törpülediğimi düşünüyorum açıkcası

kesene bereket canım ne güzel
Ne kadar zengin gönüllüsünüz. Allah bu iyiliklerinizin karşılığını kat kat verecektir size. Emin olun para biriktirmekten daha kıymetli bir güvencedir bu iyi niyetiniz. Hayran kaldım, tebrikler.
Çok sağolun bunun karşılığını fazlasıyla alacağım inşallah canım çalıştığım kurumdaki yemek komisyonundaki abi emekli oldu yerine beni görevlendirdiler meğer aylık yüz lira para alıyormuşuz komisyonda olunca:)
Bir bin yapan mevlama hamd olsun
Anladımki başkasına yapılan iyilik kendine yapılıyormuş

artık gelmez dediğim bir miktar param geldi, ben de onunla toplu alım yapmak için altının düşmesini bekliyorum. sadece bekliyorum, düşecek gibi görünmüyor. 130'a düşsün diyordum, sonra 135' e dedim, şimdi de senin gibi hele 140'a falan bir düşsün de diyorum

hazırladıklarını afiyetle yiyin canım

Sağol canım. Ben dahada beklemeyeceğim sanırım. Çünkü bekledikçe paradan tırtıklamaya başladım bile. Artık yarın fırsat bulabilirsem çıkıp almayı düşünüyorum bir tane

Dun biraz düşüş yaşadı altın 143-144 ü filan gordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…