birikim yapabilmenin yolları

o zmn kesinlikle külçe altın
Benim bu ay 780 tl kart borcum, bu ay 210 tl ay kendimi tutabilsem 570 tl cebime kalacak.

Çıkmasın arkadaşlar ya, 1000 dolar borç var, 3000 tl karşılığını almıştık dokuz ayda 800 tl zarardayız,
Borç annemin borcu bu arada, benim değil. Şu an 300 dolar kadar alabiliriz, sizce cumadan önce alsakmı bir anda 4 lirayı bulurmu yoksa biraz düşebilirmi?
Trump'ın göreve başlaması nasıl etki göstericek çok merak ediyorum

Birde, ben biraz zor bir dönemdeyim. Eşimle farklı şehirlerdeyiz, haftasonları bir aradayız. Cuma geç vakit olduğu için yemek hazırlama vakti kalmıyor ya dışarıda yedik, ya sipariş verdik
Dışarıda yemeklerde tercihimizi balıktan yana kullandık, o yüzden parasını önemsemiyorum. Ama evde yemek söyleyip bir pazar harçlığı bırakmak ağırıma gidiyor. Bu konularda gezerken aklıma buzluğa köfte atmak geldi, başka neler yapabilirim kısa sürede pişebilecek. En fazla yarım saat 45 dk sürmeli ki sipariş süresi ile eşdeğer olsun.
Birde cumartesi bir yere davetliysek, pazar akşamüstü en azından eşimin karnını doyurabilecek pratik tarifler arıyorum.
Ayrı olduğumuz için evimizde çoğu şey tek kullanımlık ve bereketimiz yok. Yağı bile bir lt alıyordu zorla 5 lt aldırdım
Börek sarabilirim, köfte yapabilirim. Başka aklıma hiç bişey gelmiyor.

Piyasalar o kadar belirsizki. İnsan karar veremiyor haliyle. Ben dahada yükseleceğini düşünüyorum. Benimki uzun vadeli birikim olacağı için yinede alıcam ama sizin için zor bir karar.

Yemekleri hafta içi hazırlayıp buzluğa atsanız. Bizde tüm gün evde olmuyoruz. Bu yüzden önceden hazırladığım yemekler benim için kurtarıcı oluyor.Akşam eve geldiğimizde yaptığım hazırlıklar sayesinde maksimum 30dk için bütün yemeklerimi hazırlıyorum.
  • Buzluğa tam olarak hazır şekilde karnıyarık atıyorum. Yemekden 20 dk önce çıkarıyorum yeterli oluyor. Yanına bir salata bir pilav tamamdır.
  • Yine aynı şekilde mercimek çorbasını ve taze fasulye yemeğini hep bir ölçü fazla yapar buzluğa atarım. Çıkarıp ısıtınca yeni pişmiş gibi olur.
  • Yazdan dolapta biber, patlıcan, kabak kızartmam olur.Yemekten yarım saat önce çıkarıp yine yazdan yaptığım konserve domatesle karıştırırım.Yanına bulgur pilavı ve cacıkla yeriz.
  • Buzlukta hem çorba yapmak için küçük köftelerim hemde normal köftelerim olur.
  • Pizza hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz. Fırından çıkarıp buzlu halde fırına atarsanız. 20-25 dakikada pişer.
  • Sarma ya da dolma hazırlayıp koyabilirsiniz (Ben pirinçler kırıldığı için pek tercih etmiyorum. Ama seven çok kişi var)
  • Ispanak kavurup buzluğa atabilirsiniz. Yoğurtlayıp bir yemeğin yanına çeşit olarak çıkarabilirsiniz
  • Hazır yufkadan pırasalı börek yapıyorum ve pişmiş halde buzluğa atıyorum. Siz pişirmedende atabilirsiniz. Zaten direk buzluktan çıkarıp fırına atıyorsunuz. Çözdürmenize gerek kalmıyor. O pişerken yanına bir çay demlersiniz.
  • Ben pazara gittiğim gün bütün yeşilliklerimi yıkayıp kurutup saklama kaplarına koyuyorum 2 hafta bozulmadan kalıyor. Bu şekilde salata yapmakta daha kolay oluyor benim için.

Cok tesekkur ederim, benim bir sorunum daha varki hafta ici kendi evimde yanliz deilim anmemin yanindayim. Yani evi 8 ila 10 gun kullaniyoruz. Mercimek corbasini fazla buzluga atmak mantikli. Yine minik kofte yapayim, corbalik olur.
Esim patlican yemiyor, karniyarik secenegi eleniyor
Yesillik hafta ici evde hazirlayip kullaniyoruz haftasonlari simdilik yikiyorum.
Birde borek sarayim
Dolma ve sarma denedik cok tutmazsak iyi oluyor onu simdilik yapmam.
Annemin evinde buzlugu aktif kullanirdim ama bu sene birtek bezelye koymustum onu ara ara pisiriyorum.
Meyvelerimi bile kaynatip meyvesuyu yapamadim bitmez evde yokuz diye.
Corba onerinizi dinleyecegim, gecenlerde tarhana koydum gayet iyiydi mercimekte deneyecegim.
Et sote tavuk haslama sularindan ayirdim corbalik kullanacagim.
Birde mayali hamur alabilirsem pizza hazirlar buzluga koyarim. Henuz mutfakla aram pek iyi degil acemiligimi atamiyorumki.

Dolar konusunda da hepsini almayacagim icin almaktan yanayim. Dussede artsada dengelenmis olur.
Altin borcunu 1300 1330 dan aldim ucuncu on gr 1500 e gelecek. Yilbasina bir hafta kala kesin yeni yilda artar demistim. En azindan zararim dengelenmis oldu.

sempatik_kiz maşallah sana
genç yaşında öğrenci halin ile bu kadar olgun olmanı tebrik ediyorum
pırasalı börek tarifine talibim
Çok teşekkür ederim cnm. Pırasaları küçük küçük doğrayıp kavuruyorum. peynir, tuz, karabiber, sıvıyağ ekliyorum bu kadar. Bazıları kavrulmuş havuçda ekliyor ama ben sevmedim. Yufkayı çok ince açamadığım için hazır yufka ile yapıyorum. Ama herkes çok beğeniyor.
Tabi annem yufkayı elde açınca daha müthiş oluyor.

Evet bu durum biraz sıkıntıymış. Annende hazırlayıp evine götürebilirsen belki daha kolay olur senin için Allah kolaylık versin şimdiden

Maşallah sana, ne güzel. Allah bahtından güldürsün inşallah.

Evet bu durum biraz sıkıntıymış. Annende hazırlayıp evine götürebilirsen belki daha kolay olur senin için Allah kolaylık versin şimdiden

Oda ulaşım sorunundan dolayı zor oluyor, ilçede çalışıyorum sabah 7 akşam 7 bucuk dışarıdayım. İllaki bir gün uğruyorum, pazardan aldıklarımı, eksikleri veya Kombi açmak için. Arabayla gelme durumu olursa annem destek oluyor. Elbet bugünlerde geçicek, şikayetim yok yollar arıyorum. Çok fazla mutfakta kalmak istemiyorum. Hazır mantı buldum lezzetli ama kilosu 18 lira. Arada ondan alıyorum. Sizin önerilerinizide not aldım, çok teşekkür ederim. Elbet onlarıda kullanacağım günler gelecek

Maşallah sana, ne güzel. Allah bahtından güldürsün inşallah.
Amin cnm, cümlemizi inşallah

Evet bir günde yapman gerçekten zor. Allah kolaylık versin.

çok teşekkür ederim :):):)

Selamlar
Yemeklerimi hazırladım
Eksikleri not ettim
Bu ay ekstra masraf çıktı tlf ekranı kırıldı, değiştirilmesine 220 tl verdimm
Uzun mont ariyordumuzun süredir buldum ve aldim ona da 130 tl verdim.
Âmâ ihtiyacti usuyordum
Bugün harcamaminimumda kahvaltilik sadece.

Ben iki aydır tl birikimine ara verdim
Altina geçtim
Önceki ay 212den
Ocakta 232 den aldım
Altın hiç düşmüyor bence
Bir an önce kiralık kasa almalıyım

Canım pirinçleri çiğden yapıp buzluğa atarsanız kırılır.. Çok hafif kavurun iç harcını... Buzluktq da az pişer soğuktan dolayı. Ama kırılma olmaz.

Canım pirinçleri çiğden yapıp buzluğa atarsanız kırılır.. Çok hafif kavurun iç harcını... Buzluktq da az pişer soğuktan dolayı. Ama kırılma olmaz.
Zaten kavurarak yaptım cnm. Biz çiğ olarak sarmıyoruz yaprak sarmasını. Ama yinede kırıldı. En azından evdeki herkes öyle dedi. Ben sarma sevmediğim için tadına bakmadım

Günaydın mutlu hayırlı sabahlar olsun. Ben sarma veya dolmayı derin dondurucuya koyacağım zaman. Herşeyi hazır olduktan sonra bir taşım kaynadıkdan sonra ocağı kapatıyorum soğuduktan sonra saklama kaplarıyla dondurucuya koyuyorum. Çıkartıp buzu çözülünce normal ısıtıyorum. Hiç pirinçlerde kırılma falan olmuyor biz beğeniyoruz

Piştikten sonra koymayı hiç denememistim. Bir yaptıgımızda bir kaç tane koyup deniycem. Eger begenirse bizimkiler bende boş zamanimda yapip atarim buzluga cok büyük kolaylık oluyor sonrasi icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…